sunnuntai 26. joulukuuta 2010

YOlua!

Mimmin joulu kului rauhanmerkeissä Savossa, jonne suuntasin Pojan kanssa aaton aattona. Meillä on ollu minun lapsuudenystävien kanssa tapana kokoontua aina jouluna ja vaihtaa lahjoja ja niin tehtiin myös tänä vuonna, tällä kertaa Kuopion Saaristokaupungissa.


Illan isäntä, eli Börje vahtimassa aitiopaikalla.


Illan emäntä Hilma pääsi muutamaan otteeseen meikän mutistukseen.


Pojat meni pelaamaan alakertaan biljardia...


Ja me tytöt jäätiin juoruilemaan...




Hyvää ruokaa, juomaa ja seuraa. Parasta! Oikeet ystävät tunnistaa siitä, että joka kerta kun näkee, juttu jatkuu ennallaan vaikka välissä olisi tuhansia kilometrejä ja ei välttämättä olisi nähty vuoteen.


Maiskikin oli onneksi päässyt Berliinin "lumikaaoksesta" Suomeen :D


Intouduttiin pelaamaan Buzzia yömyöhään - pariskuntajoukkueina tietty...




Kehtaako tuota nyt myöntää, mutta ei voitettu kertaakaan Pojan kanssa... :D Mutta oli kyllä ihan huippua viettää laatuaikaa vanhojen ystävien kanssa.


Aatto-aamuna lähettiin suht hyvissä ajoin ajelemaan porukoille ja pakkasta oli semmoset -30°c :D Suht viliposta siis.


Kerettiin onneks vanhemmille just sopivasti :)

Meidän jouluaatto etenee joka vuos ohjelmalla riisipuuro klo 12 - haudoille - joulukirkko klo 14 - kahvi - sauna - jouluruoka klo 19 - lahjat - glögiä ja lahjoilla leikkimistä ja tämäkään vuosi ei tehnyt poikkeusta aikataulun suhteen :D


Paukuteltiin vuorotellen christmas crackersseja, eli siis semmosia "lahjakääröjä" jotka "räjähtää" ja joista tuli ihan laittoman huonoja vitsejä, paperikruunuja ja joku lahja kuten domino, teippirulla tai marmorikuulat... Oli kyllä hauskoja. (Vähä Jenkki-meininkiä Savoonki, eiköstä vuan Pepe?!)


Joulu meni tietty myös leikkiessä tuon yhen vauvan kanssa SYDÄN TÄHÄN! Sekin täyttää kohta vuoden, kylläpä aika rientää!


Ja tietty Angry Birdsiä hakatessa...


Raukka töytyytti kaikki lahjat piiloon pöydän alle :D


Piparia. Nam.




Annettiin sille tuommonen näätäpehmolelu joululahjaks. Laku sai varmaan meistä kaikista eniten lahjoja :D


Meidän hartaudella työstämä piparkakkutalo hupeni kotonakotona aika äkkiä parempiin suihin.

Eilen joulupäivänä ylläri ylläri syötiin hyvin, katottiin leffoja ja poikettiin vielä ennen Nummelan kotiinlähtöä Janella muffinssilla. Nams. Voin kertoo, että tuli myös matkalla todistettua, etteivät pienet huoltoasemat ole avoinna joulupäivänä kovin myöhään... Oli nimittäin rakko hieman lujilla kun kolmas huoltoasema (Kuortin ABC) jolla pysähdyttiin oli vasta auki :D HUH!

Onneks tultiin jo viime yönä kotiin, sillä tänään paluuliikenteessä oli ilmeisesti taas jonkun asteinen kaaos... Ei muuten ollu kauheen monta matkaajaa eilen illalla Kuopiosta Nummelaan, niin sai aika rauhassa ajella. Ja tietty nukkua tänään pitkään omassa sängyssä. Tänään suunnattiin sitten vielä Pojan vanhemmille syömään (jep) ja pelaamaan pohjanmaanmurrealiasta... Oli muuten kunnon pannunjumituspeli näin savolaisen näkökulmasta katottuna. Jos sitä vielä ottais kupposen glögiä ja kahtois vaikka seuraavaksi Miesten vuoron, sitä kun niin kovasti kehuttiin, kun hyviä suomalaisia leffoja teiltä kyselin. On tämä elämä muuten mukavaa!

Että semmonen pikavisiitti Savoon ja joulu muutenki. Mites teillä meni pyhät? Jäikö Tapanintanssit väliin lyhyen joululoman takia, vai suuntaatteko parhaillaan rimpsalle? :)


11 kommenttia:

  1. Jee crackersejä :) Mä jouduin paukuttelemaan omani jo heathrowin lentokentällä, kun ei saanut avattua pakettia laittaa matkalaukussa ruumaan:D

    VastaaPoista
  2. minkä rotuinen tuo kohta vuoden täyttävä hauvavauva on? ens vuoden suunnitelmissa on hankkia koira ja ei oo oikein mistään rodusta sen suurempaa kokemusta niin ajattelin ensin käydä läpi rodut jotka on söpönnäköisiä ja katsoa jos joku niistä olisi sopiva :D

    ihanan leppoisalta kuulosti joulu, hyviä välipäivä myös ja uutta vuotta tietty!

    VastaaPoista
  3. ihania nuo koirat! börje ja hilma on just sellasia koiria mitä mäki haluisin, pieniä mutta rotevia ja niin sulosia röhöttäjiä! mut jos nyt ensin tän kissanpennun tästä kasvattais vähän isommaksi... me saatiin aattona kissa, joten sattuneesta syystä ollaan oltu aika paljon kotona ja meillä on käyny porukkaa katsomassa taskukokosta kissaa x) siks en jouluruokaakaan oo hirveesti maistellu ku kotona en oo viitsiny tehdä. mutta ainaki on saanu relata ja maata sohvalla! teidän joulu kuulosti kivalta myös :)

    VastaaPoista
  4. oot mimmi ihana!

    ja oon uskollinen lukija 24v enkä mikään teinityttö. ;)

    sun teksteistä tulee aina uskomattoman hyvälle tuulelle, kirjoitat kovin leppoisasti. eteläpohojalaasena voin uskoa aliaksen olleen haasteellinen ;)

    VastaaPoista
  5. Anonyymi: Meidän Laku on bordercollie :) <3

    VastaaPoista
  6. Börje on hieman tuhti....

    VastaaPoista
  7. Mimmi ja Peppi, hjälpä mig!

    Mulla on isot pohkeet (42-44cm) ja mun on pakko saada ylipolvensaappat, mistököhän löytäsin? Osaisitteko auttaa? Kiitos jo etukäteen!:)

    -M

    VastaaPoista
  8. Vähän siistii nähä täällä blogissa noin tuttuja maisemia tuolta Saaristokaupungista :) Täällä oli aattona kyllä tooosi kylmä keli!

    VastaaPoista
  9. Voiiii, mistä noita näätäpehmoja vielä löytyi? Me tarvittaisiin omalle koiralle uusi, kun puolitoista vuotta vanha näätä Raision Ikeasta on jo "aikapuhki"....

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.