maanantai 20. joulukuuta 2010

Päräyttävät sumpit!

Päästiin jokunen aika sitten (eli sillon ku Pepe oli vielä blondi ja Mipe punapää) tutustumaan Dolce Gusto-kahvikoneisiin, kun meidät kutsuttiin kahville yhteen viestintätoimistoon. Kummasteltiin tätä kutsua vähän, sillä kumpikaan ei juoda kahvia ja minähän en oo koskaan osannut ees keittää kahvia (muuta ku pannukahvia, jota tuli aina vanhemmille pienenä keitettyä, ku meillä ei ollu kahvinkeitintä) ja en oo koskaan sitten myöskään opetellut kahvin juojaksi. Se on muuten jännä kun aina varsinkin vanhemmat ihmiset päivittelee että "no etkö sinä vielä kahvia osaa juoda?!" - EN OSAA. Enkä ees halua osata!

No testattiin koneita ja saatiin tietty sitten tuommoset laitteet myös kotiinviemisiksi ja voin kertoo, että kotikahvila täällä Nummelassa on työstänyt syksyn- ja talvenmittaan jos minkälaisia erikoiskahveja ihan siihen malliin ystäville ja muille kylänmiehille, että kohta pitää laittaa kyllä uudet nappulat tilaukseen. Semmosta se on, kun asuu yhen kahviaddiktin kanssa... Voin kertoo, että ihastuttiin molemmat siis siltä istumalta tuohon konepirulaiseen ja kyllä se vaan niin on, että nykyään erikoiskahveja juo jopa meikäläinen, mutta nuo perinteiset sumpit ei kyllä vieläkään oikein maita. Onneks tolla saa tehtyä myös kaakaota ja mikä parasta vakio kesäjuomaani PERSIKKA JÄÄTEETÄ!! (Tulee muuten ihan Thaimaat yms. reissut mieleen sitä litkiessä...) Tuo kone on vaan niin HELPPO!


Nuita koneitahan siis on erilaisia ja tuo Pepin käsittelyssä oleva on Melody.


Virta päälle, nappula sisuksiin ja vipua vääntämään...


Siellä lorottaa.


Ja Peppihän tässä työstää tässä siis kaakaota.


Mipekin pääs koneen kimppuun...


Ja kyllähän sieltä oikein maistuvat sumpit päräytettiin.

Oon oikein tunnettu siitä, että tykkään juoda (ja kokeilla) kaikkee ihan ihme juomia ja tulipa tuolla Berliinissä vietettyä tovi jos toinenkin "nappulahyllyllä" ihan perus supermarketissa, sieltä kun noita makuja ois löytyny vielä enemmän ku mitä meiltä täältä Suomesta :) Valitettavasti matkalaukut oli jo ostettu täyteen, joten ens kertaan jää.

Saatiin tuommonen kone sitten meidän Muotimessupaneelikeskusteluun osallistuneiden kesken vielä arvontaan ja arpaonni tällä kertaa suosi Pupulandia-Jenniä, jolle lähtee siis tuommonen kahvikone palkinnoksi! :) Jee! Pääsee Jennikin keittelemään kahvia, kunhan Israelista kotiutuu. Mikäpä oiskaan näillä keleillä mukavempaa kun käpertyä sohvannurkkaan höyryävän kupposen kanssa!

Ootteko tutustunu kahvikoneisiin ja mitä tykkäätte? Vannotteko perinteisen kahvin vai erikoiskahvien nimeen? Vai ettekö osaa juoda ollenkaan kahvia?

24 kommenttia:

  1. Mua kyllä houkuttelee toi kone kans, ehkä kuitenkin sijotan opiskelijavarani johonkin muualle :D Ja Pepin sormus on aivan IHANA!

    VastaaPoista
  2. Mä kaiholla haaveilen tollasesta kahvikoneesta, ei vaan oikein opiskelijabudjettiin sovi. Kämpillä oon luopunut täysin kahvinjuonnista, tosta kolmenkympin Electroluxista irtoaa vaan sellasta kuraa että oksat pois ja vatta sekasin :D Vanhempien luona kotona tulee sitten vedettyä MoccaMasterkahvia senkin edestä! Eli tulee ihan normikahviakin juotua, tosin maidolla ja sokerilla, erikoiskahveista tykkään kyl kans, ne on vaan niin hirveitä kaloripommeja aina kahviloissa niin kyllä se normikahvi tulee otettua yleensä (jos nyt sattuu edes yleensäkään olemaan varaa mihinkään kahvilareissuun... :D)

    VastaaPoista
  3. Heini: Delikalas-Janen askarteluja :)

    hanna: Joo, siis niin järkyttävä ero noissa kahveissa, ku nuo on oikeesti ku jossain kahvilassa. Nam... Noista erikoiskahveista on muuten jotain light-versioitaki, en oo kyllä testannu.

    VastaaPoista
  4. En missään nimessä osaa juoda kahvia, enkä myökään käsitä miksi pitäisi. Enkä myöskään tajua jengiä joka ei tunnu millään pääsevän ilman kahvia käyntiin :D Outoa! Vihreää teetä tuleekin sitte lipiteltyä monta mukia päivässä, mutta sehän on terveellistäkin..:D

    VastaaPoista
  5. Nii-in!! Toi ottaa niin kaaliin kun pitäisi osata juoda kahvia, kun se ei ole edes yhtään terveellistä ja liikaa juotuna ihan haitaksi... ei ymmärrä

    VastaaPoista
  6. En osaa juoda kahvia, viimeksi tänään yritin opetella. Maitoa 75% ja kahvia 25% ja pahaa oli silti. Pilasi ihan kokonaan sen pullan maun, mitä yritin syödä :-(

    VastaaPoista
  7. ihana sormus! ootkos ostanu? haluun samanlaisen ;)

    VastaaPoista
  8. Tykkään Cafe Lattesta ainoastaan, mut sitäkin tulee juotua tosi harvoin. Tavallista kahvia juon sillon kun on ihan ylitsepääsemätön väsymys eikä oo aikaa nukkua ja myöskin sillon, kun meen kylään ja mulle on varattu kahvikuppi ja keitetty kahvi valmiiksi, niin en viitti kieltäytyä siinä vaiheessa :D Ei siis mitään suurta herkkua.. enkä itseasiassa haluu ees opetella kahvin juontia, koska tiiän etten osais pysytellä kohtuuden rajoissa jos siihen totuttelisin..

    VastaaPoista
  9. Osaan kahvia kyllä juoda, mutta viimeaikoina se on jäänyt vähemmälle. Itse haluaisin myös tuon Dolce Gusto-koneen mutta antaa oottaa sen aikaa että saan sen omilla rahoilla hankittua :)

    VastaaPoista
  10. Mäkään en OSAA juoda kahvia :D En osaa, enkä halua. Ja seisseen kahvin hajusta tulee ihan mieleen yksi työpaikka jossa olin pari vuotta lukio aikana, ei ole ikävä sitä hajua.

    Onneksi nykyään kaikki sukulaisetkin muistaa että mulle on turha tarjota kahvia.

    VastaaPoista
  11. minä EN OSAA juoda kahvia : ) ihme ku vanhemmat veljet muut aina ihmettelee sitä ku en juo, vaikka oon vasta 14!

    VastaaPoista
  12. Mua alkaa aina hymyilyttämään kun teillä on noita delikalas koruja. Ne on vaan niin kivoja!

    Juu täällä ei kanssa kahvia juoda ollenkaan, teehen olen kehittänyt jo addiktion...Mut kahvi, pyh!

    VastaaPoista
  13. Olen kaikin keinoin vältellyt kaikkea riippuvuutta aiheuttavaa, joten kahvia en ole opetellut juomaan... en ymmärrä miksi pitäisi opettelemalla opetella juomaan jotain, joka maistuu pahalta ja aiheuttaa vain ongelmia ("kylläpä särkee päätä, pitäisi saada kahvia"), joten juomatta on jäänyt ja jää tästedeskin! Onko se kenenkään mielestä oikeasti edes hyvää? Minusta se maistuu ihan raudalle...!

    VastaaPoista
  14. Mä kuulun kans porukkaan, joka _ei osaa juoda_ kahvia :D Kerran oon elämäni aikana maistanu kahvia ja sen jälkeen istuin koko loppupäivän oksennus kurkussa, ku se maku ei lähteny millään suusta pois, hyi hitto. Aika monet ihmettelyt oon saanu siitä, et en vielä 18-vuotiaana juo kahvit mut ku ei maistu nii ei maistu.. :)

    VastaaPoista
  15. Mitämitämitä? Eikä? :D Hauskaa sinänsä, että juuri meikäläinen voitti tämän, koska en edes juo kahvia. Mutta tervetuloa siis kaikki ystävät kahvittelemaan jatkossa! Monet kaverit ovatkin valitelleet, kun minun luonani ei koskaan saa kahvia, mutta nytpä tilanteeseen tulee sitten muutos. :D Kiitos siis tästä! <3

    VastaaPoista
  16. Mä en osaa juoda kahvia ollenkaa, joskus kokeillu mut siihen se sit jääki. Kahvi on yksinkertasesti tosi pahaa :( :DD

    VastaaPoista
  17. Mäkin kuulun niihin jotka ei osaa, halua tai opettele kahvin juontia :D Ja päivittelyjä siitäkin saa kuulla, mut en nää tarvetta opetella kahvin juontia. Saa nähä opettelenko joskus juomaan sitä :D

    VastaaPoista
  18. Hörpin kahvia aamulla, päivällä, illalla ja vielä yölläkin. Juu, olen kahviaddikti. :D En vaan voi juoda sitä mustana ku alkaa närästää iha helvetisti, mutta onneksi maito on keksitty. (:

    VastaaPoista
  19. Hei kävin viime joulun tienoilla kiertelemässä kauppoja ja tekemässä vielä jouluostoksia ja näin kaupassa tollasia koneita (tosin kylläkin Englannissa kun siellä silloin asuin) ja katoin heti että se on ihan jonkun linnun näköinen. En tosin tutustunut paremmin siihen mitä se tekee..

    Mä en osaa juoda kahvia ollenkaan. OLEN KYLLÄ YRITTÄNYT. :D Mutten vaan pysty. Ainoa mikä on hyvää niin on Frezza ja se taas on niin kallista etten raaski ostaa sitä. Joskus join cappuccinoja Italian villittämänä (ne oli siellä niin halpoja), mutta kun eieiei en pysty, se on pahaa vaikka oiski siistiä juoda kahvia. Suomessa oon sitte yrittäny juoda ihan peruskahvia mutta se on vaan niin pahaa etten pysty millään väkipakolla ees juomaan puolta kuppia enempää vaikka kuin haluisin.

    Joten joo, minäkin olen semmoinen joka vaan EI OSAA juoda kahvia.

    VastaaPoista
  20. siisii thckoitin@hotmail.com20. joulukuuta 2010 klo 23.18

    Itse oon tutustunut ko. laitteisiin lähinnä töiden takia, oon nyt n. kuukauden esitellyt noita kaupoissa ihmisille ja keitellyt kahvia ihan urakalla. Itse saan pitää esittelykonetta kotona, ja vähän pelottaa että entäs kun tää projekti loppuu - alkaa pikkuhiljaa tuntua et pakkohan se on ostaa itelle ihan omaksi :D Ja niin ku mää ensin vannoin et tuo on vuoden turhake :p

    VastaaPoista
  21. Mä en taas ymmärrä ihmisiä ketkä ei tykkää kahvista, kahvihan on yks maailman parhaimmista asioista! :D Tosin en itekkään joskus tykännyt lainkaan kahvista.

    VastaaPoista
  22. Kahvi on ihanaa ja juonkin sitä melkein litran päivässä! Siitä huolimatta minulle ei tule minkäänlaisia vierotusoireita, vaikka olisinkin monta päivää nauttimatta tätä ihanaa juomaa.

    Tuo Dolce Gusto-laite tosin vaikuttaa vähän huonolta.. Laite on ensinnäkin kallis ja lisäkuluja aiheuttaa saman firman kahvinapit, joita on pakko ostaa, mikäli haluaa valmistaa laitteella kahvia. Pitkä miinus siitä, että laitteessa ei voi käyttää muuta kahvia!

    Laite on varmaan ihan ok, mikäli juo kahvia harvoin, mutta päivittäisessä käytössä halvemmaksi tulisi valmistaa kahvi esim. mutteripannulla ja kuumentaa ja vaahdottaa kattilassa maitoa. Ja tadaa, sekoitussuhteista riippuen valmiina on herkullinen latte tai cappuccino, jossa ei oo mitään ylimääräistä! Ja sokeriakin voi lisätä oman maun mukaan. Joissakin Dolce gusto-napeissa sitä näytti olevan runsaanlaisesti mukana...

    Halvemmaksi tulisi myös hankkia oikea espressokone, jossa pystyisi käyttämään kaikkia tarpeeksi hienoksi jauhettuja kahveja. Sellaisella laitteella kahvin valmistaminen vaatii toki vähän enemmän vaivaa kuin Dolce gustolla, mutta lopputulos on varmasti paljon herkullisempi ja terveellisempi!

    Ja vinkki niille, jotka eivät pidä kahvista: Maistakaa oikeaa kahvia! Jättäkää peruskultakatriinat ja juhlamokat kauppaan ja ostakaa ennemmin vaikka paketti Tummaa presidenttiä. Tosin vielä enemmän suosittelen käyntiä jossakin kahvikaupassa, josta mukaansa saa vastajauhettua kahvia haluamansa määrän! Voittaa kaupan peruskurat 100-0!

    Mutta toki ymmärrän myös sen, että jotkut eivät yksinkertaisesti tykkää kahvista ja se on mulle täysin ok. Itse tykkään vain _hyvästä_ kahvista. :D

    VastaaPoista
  23. Tää ei käytä kahvia ja kyllä vaan onkin ärsyttävää tuo "etkö vielä osaa kahvia juoda?" -kyseleminen. Kofeiini ei vaan sovi mulle, lasi Cokistakin saa minut käyttäytymään kuin superpallo :D

    Omaan blogiin täytyis kutsua vierailijoita kattamaan kahviasiat.

    VastaaPoista
  24. Voi vitsit kelpais kyllä tommonen jos sillä saa noin monenlaista aikaan! Jokaiselle jotakin I suppose :D

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.