keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Vinkkejä kevätväsymykseen?


Nyt rakkaat tarvitaan teitä!



More To Love on ajatunut kevätväsymyksen tielle. Tuntuu ettei simät pysy auki vaikka nukkuis sata tuntia, söisi paljon hedelmiä ja vihanneksia, ulkoilisi, makaisi terapiamatolla (me vielä totutellaan.. aletaan olla sitä mieltä, että niissä on oltava jotkut painorajat ja me ylitetään ne, ku aina pistelee niin paljon. :D), miettisi kivoja asioita ja vaan nauttisi elämästä.

Jostain syystä ollaan koko ajan molemmat hirmu väsyneitä, saattaa tosin johtua siitäkin että ollaan tänäänkin oltu aamusta lähtien palavereissa ja tultiin vasta tossa tunti sitten kotiin.

Iloa tuo hirveesti toi aurinko ja ajatus kesästä ja kaikista ihanista asioista, mieli ei oo ollenkaan maassa, mutta MIKSI VÄSYTTÄÄ? Nyt kaikki mahdolliset niksit sieltä kehiin, auttakeeee!

Kuva on muuten lauantaisesta blogimiitistä, meikkaajamme Cindy taas vähän innostui koklaamaan jotain uutta. ;)

24 kommenttia:

  1. Ihanat meikit!! :)

    Mua väsyttää siitepöly niiiin paljon, että meinaa koko ajan mennä silmät kiinni. Mulla auttaa vaan liikunta ja silmätipat. :D

    VastaaPoista
  2. ite olin aikasemmin tosi väsyny ja melkeen joka päivä teki mieli vaan jäädä kotiin nukkumaan. kokeilin niitä "gefilus"-jugurttijuomia.. en oikee uskonu niitten tehoon, mut en oo ollu niitten päivittäisen juomisen jälkeen kertaankaa kipee ja herään aina aamusin pirteenä. kannattaa kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Huoh, saman kun keksis... ei kertalaakista meinaa pysyä tolkuissaan. Mulla siitepölyallergia tekee väsymyksen, joten allergialääkkeet auttaa vähäsen. Loput hoituu megaisoilla kahveilla, beroccalla ja vitamiineilla. TSemiä, haleja ja voimia!

    VastaaPoista
  4. Hmm, hyvä pointti. Johtuiskohan mullakin tosta allergiasta? On nimittäin koko ajan ihan tukossa paikat ja silmät kuivuu+painuu väkisin kiinni. Hmmmmmmmmm. :)

    VastaaPoista
  5. Mää oon ollu koko ajan koukussa päikkäreihin, mutta tällä viikolla en oo kerenny ollenkaan ja oon jo yli kk:n syöny rautatabletteja ku hemoglobiini oli jotain 120 pintaan. Nyt rupee tuntumaan, että on muutakin elämää ku päikkärit.

    VastaaPoista
  6. Oriflamella on semmosia Wellness-juomajauheita (Natural Balance), jotka auttaa vireystasoon. Niitä voi käyttää laihduttamiseen, mutta myös tosiaan siihen että vireys pysyy kunnossa (pitää verensokerin tasapainossa). Lisäksi samassa sarjassa on vitskuja ja hivenaineita! Käykääpä tutustumassa: http://fi.oriflame.com/products/category.jhtml?prodCat=wellness

    VastaaPoista
  7. No tosiaan ainakin mulla allergia tekee väsyneeks eli jos on siitepölyallergiaa nii kantsii syödä lääkkeitä ne voi auttaa :)))

    VastaaPoista
  8. Syökää kunnolla! Niin minäkin teen ja ei pääse väsymys iskemään ;D

    VastaaPoista
  9. Mulla ei oo niinkään kevätväsymystä vaan se on ihan vuodenympäri-väsymystä -.-

    VastaaPoista
  10. Mä väsähdän (vuodenajasta viis)aina kun on stressiä tai kohtelen muulla tavalla itseäni "hieman kaltoin", kuten syömällä herkullista rasvaa, sokeria ja hiilareita. Joten koitan syödä paljon salaatteja, vihanneksia, hetelmiä. Sen lisäksi syön rauta-, omega- ja e-vitamiini tabletteja. Ulkona pitää touhuta päivittäin, on se sitten matkustamista pyörällä töihin tai haravoimista pihalla. Ja eräänlainen vuorokausirytmi tai -rutiini auttaa myös, erityisesti siinä hyvän unenlaadun saamisessa.

    Eikö kuullosta ihan tylsältä? Mut mulla nuo yllämainitut asiat auttaa, tosin kaiken tuon olen oppinut kantapään kautta parin viime vuoden aikana. Ja en tosissaankaan ole mikään terveysintoilija, pikemminkin sohvaperunamuussi ja laiska kuin mikä! Mutta sitä on vaan oppinu kuuntelemaan omaa kroppaansa, kokeilemaan eri vaihtoehtoja ja kyllä se keho kertoo mitkä asiat auttaa!

    Kauhiasti tsemppiä pimatsuille, olkaa itsellenne lempeitä <3

    VastaaPoista
  11. Kulta pienet, miten ois nukkuminen?

    VastaaPoista
  12. Hemoglobiinin alhaisuus voi aiheuttaa väsymystä.. Menkäähän läheiselle terveysasemalle mittauttamaan. :)

    VastaaPoista
  13. Voi, ihailin noita meikkejä jo neetan blogissa. Ettekö te muuten enää ole Spin FM:llä aamuisin? Ei koskaan kuulu muuta kuin musiikkia :(

    VastaaPoista
  14. Hiilarit väsyttää. Ei tarvi tuhlata rahojaan kalliisiin "luontaistuotteisiin", jättää vaan kaikki sokerit, tärkkelyksiset ja lisäaineiset ruuat syömättä ja muistaa juoda niin piristyy :)

    VastaaPoista
  15. Mulla auttaa hikiliikunta ja kaupasta saatavat energy-poretabletit (vitamiineja+kalsiumia+magnesiumia) :)

    VastaaPoista
  16. siis hei, suklaata kehiin!
    sillä piristyy... noh, ainakin hetkellisesti, kunnes pitää ottaa taas pala lisää.:)

    ja mä vetelen aina päikkäreitä, kun vaan on mahollista. kokeilkaa teki!

    -ll

    VastaaPoista
  17. Kokeilkaa D-vitamiinia, jonkun VAHVAN valmisteen muodossa.

    Teillä alkaa olla d-vitamiinivarastot pitkän talven jäljiltä ihan lopussa ellei jopa miinuksella, ja vaikka valon määrä on lisääntynyt, ei näillä leveysasteilla vielä saa auringosta d-vitamiinia yhtään. Siksi siis tuntuu marraskuulta vaikka ulkona näyttää keväältä.

    Vasta joskus kesäkuussa sitä saa, jos viettää auringossa aikaa vähin vaattein ja ilman aurinkovoidetta.

    Aloitin viime syksynä d-vitamiinin napsimisen jo lokakuussa ja aion jatkaa kesäkuussa siintävään rantalomaan asti. Huomasin ettei ole yhtään niin paha kevätväsymys kuin viime vuonna.

    Niin ja d-vitamiineista kannattaa ottaa eläinperäistä d3-muotoa koska se on parempaa kun d2, josta ei tietävien mukaan oo kai mihinkään. Näitä saa esim iherb.comista halvemmalla kun apteekista.

    Sori pitkä sepustus :>

    VastaaPoista
  18. Mä otan kirkasvalohoitoa joka aamu sellaiset 25 minsaa. Siis meikkaan ja syön aamiaisen sen lampun valossa ja tämän aloitettuani multa on jääny iltapäiväväsymys pois kokonaan. Ennen piti taistella kaikin voimin, etten työpäivän jälkeen nukahtanu sohvalle.

    VastaaPoista
  19. Täytyy muuten huomauttaa, että osalla myös allergialääkkeet väsyttävät, se taitaa lukea sivuvaikutuslistoissakin :) Eli tämäkin kannattaa ottaa huomioon. Meillä mieheke kärsi kroonisesta väsymyksestä, mutta piristyi alettuaan syömään kalanmaksaöljyä eli selvästikin jonkin hivenaineen tai muun vajausta. Kannattaakin siis kokeilla erilaiset ravintolisät ja muut läpi. Lisäksi yleinen hyvä syöminen, lepo sekä pienet rentoutushetket päivittäin (vaikka 10 min selällään silmät kiinni kuunnellen lempimusiikkia ja ajattelematta mitään) auttavat jaksamaan. Stressi syö myös voimavaroja ja sitä kannattaa koettaa hallita. Tehkää vaikkapa listoja must do -jutuista ja suunnitelkaa aikataulunne (myös selkeät lomapäivät ja vapaa-aika) vaikka viikoksi tai pariksi etukäteen, niin asiat eivät vain hyöki päälle ja kaikki tunnu päivästä toiseen raahautumiselta. Älkää yliaikatauluttako itseänne ja jos tuntuu, että nyt tahtoisin vain jäädä peiton alle makaamaan, jääkää joskus. Sekin tekee hyvää ja oma jaksaminen täytyy aina laittaa kaiken muun edelle, vaikka joutuisikin välillä jättämään mielenkiintoisia menoja ja juttuja väliin.

    Tsemppiä ja jaksamista!

    VastaaPoista
  20. hei, kannattaa käydä testaamassa veren rauta-arvot, mua aunakin väsyttää mielettömästi jos ne on tippunu lähelle sataa :/ Lisäksi d-vitamiini valmisteen (myydään apteekissa) syöminen päivittäin auttaa väsymykseen ja flunssan loitolla pitämiseen!

    VastaaPoista
  21. Moi, jos kaytatte allergialaakkeista setiritsiinia (zyrtec, heinix jne.) niin ne voi myos joitain ihmisia vasyttaa hiukan. Loratadiinin (clarityn, tulix yms.) ei pitais vasyttaa :). t. farmasisti

    VastaaPoista
  22. Saako kysyä sellaista juttua, että miksi siis lähditte indiedaysista pois? Vai onko se mainittu jossain?

    VastaaPoista
  23. Jos on siitepölyallergiaa ni sehän väsyttää joten sillon kannattaa ottaa siihen lääkettä. Mulla auttaa Omega 3 -tabletin syönti. Se sisältää ihan tolkuttomasti eri vitamiineja, monia jopa 100% päivän saantisuosituksesta. Ja lisäks semmosiaki mitä tarvii tosi vähän, mut sit niiden puutteesta voi seurata pahemmat seuraukset, kuten kromi, jodi jne. Toi on hyvä et ootte syöny paljon hedelmiä, ne auttaa. Ja D-vitamiinin puute väsyttää myös joten kannattaa kiinnittää siihenki huomiota :)

    VastaaPoista
  24. Kevätväsymys johtuu aivan varmasti siitä, että ku synkän ja pimeän talven jälkeen yhtäkkiä tulee tälläinen ihana kevät, milloin TUNTUU aluksi siltä että on tosi virkee, mutta loppupeleissä se ajautuu suorittamiseksi ja pitäis kokoajan jaksaa ja siivota ja tehdä ja ostaa kevätvaatteita ja sitte aivot on jo uuvahtanu siihen. Se on tätä siirtymisvaihetta ja helpottuu kyllä ku kesä tulee !
    Muute, love your blog ja eka kerta ku yleensäkää kommasi tähä vaik lukenu jo kauankii . <3

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.