sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

MTL Pinjan patojen äärellä!


Näin nälissään sunnuntai-iltana on hyvä lähtee purkamaan viime viikolla vietetty illallinen ystävällä. Pinja oli nimittäin kokannut meille aivan täy-del-lis-tä ruokaa! Mistä muuten tietää, että More To Lovet on tulossa illalliselle, no siitä että soitetaan ovikelloo tunti sovitusta etuajassa :DDD



Maa-artisokkakeittoo pekonilla. Mmmm...

Maa-artisokkakeitto (pääruokana noin neljälle/viidelle, mut jos me tullaan syömään niin kahdelle)

1kg maa-artisokkaa
2 perunaa
vajaa litra vettä
2 kasvisliemikuutiota
2dl kermaa
(vajaa desi valkoviiniä)
valkosipulinkynsi
valkopippuria

Tarjoiluun
pekonia

Kuori maa-artisokat ja perunat, laita kiehumaan veteen niin, että juurekset peittyvät juuri. Lisää mukaan kasvisliemikuutiot, kiehauta juurekset pehmeiksi. Soseuta, lisää kerma, mausteet ja hauduta hetki. Ruskista pari siivua pekonia pannulla, leikkaa murusia keiton päälle.

Kuulemma tosi vaikeeta kuoria nuita artisokkia, ite ei oo koskaan kuorittu joten ei tiietä. Tuoksu muuten aivan taivaalliselle tuo soppa! Ja oli superherkullista!




Pepillä saattoi siinä katse hakeutua hieman pasteijoihin joita tulikin vedettyä muutama (3-99) :D





Mimmeliä jännittää lohipasta...



Ei Pinjan luona tarvii kyllä tulevaisuudessa jännittää ja ei nimittäin lauseet riitä kertomaan kuinka hyvää tääkin oli!

Avokado-lohipasta (kolmelle)
nauhapastaa

2 kypsää avokadoa
200g kylmäsavulohta
1 appelsiini
1dl kermaa
1/2rkl Sweet Chili -kastiketta
mustapippuria (suolaa, kala on kyllä jo aika suolaista)
1dl pinjansiemeniä
parmesaania

+ viimeistelyyn rucolaa

Laita pastavesi kiehumaan. Kuumenna syvä, iso paistinpannu. Paahda pannussa nopeasti pinjansiemenet, siirrä ne syrjään. Pese appelsiini hyvin. Raasta siitä kuorta n. 1 rkl, purista mehua 2rkl. Suikaloi savulohi. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan (itse käytin siis tuorepastaa, kestää 3min). Kiehauta kerma paistinpannussa, lisää appelsiinin kuori ja mehu sekä chilikastike. Kiehauta hieman kokoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Halkaise ja kuori avokadot, poista kivi ja viipaloi. Valuta keitetty pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Lisää lohi. Laita valmiin pastan päälle viipaloidut avokadot, pinjansiemenet ja parmesaanilastut (mulla oli nyt vaan tollasta raastetta). Viimeistele halutessasi rucolalla.

Tätä on itekin pakko kyllä tehä joskus! Oli se vaan niin herkullista.



Siinä ihana kokki Pinja (sydän tähän!) :)



Ja tosi herkulliset jälkkärit appelsiininen mokkakakku ja banaani-inkivääripannari. Etenkin tuo pannari vei kyllä kielen mennessään.

Kiitos Pinja ruuasta ja toivottavasti kutut meidät pian taas syöpöttelemään :)

Nyt aletaan lueskelemaan loput Ikilempparit-kisan voittajista ja huomenna selviää kolme parasta :)

4 kommenttia:

  1. Tässä sen näkee, on mukavaa olla "isoluinen" kun voi nauttia hyvästä ruuastakin.
    Upeat reseptin, taidan kokeilla itsekkin

    VastaaPoista
  2. UMM toi mokkakakku näyttää ihanalta.

    VastaaPoista
  3. oi miten hyvältä näyttää nuo ruuat.
    t.kateellinen :--D

    VastaaPoista
  4. Aawww tytöt, ootte kyl ihania! Joo, ei oo todella tulleet vieraat kauhean usein etuajassa, mutta voitte ensi kerralla maastoutua meille vaikka edellisenä päivänä, jos pelottaa, että muuten missaatte päivällisem :) Tuutte todellakin pian uudelleen!! Ja kiitti vielä ihanasta lahjasta <3

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.