maanantai 10. tammikuuta 2011

Uusi vuosi, uusi elämä?

Monilla ihmisillä on aina vuoden vaihteessa tapana alottaa "uus elämä"... Toiset tosin alottaa sen joka maanantai ja tiistaina, tai viimestään keskiviikkona homma on jo taas unohdettu. Ite en yleensä uudenvuodenlupauksia kauheesti tee, mutta lähinnä Helenen blogista inspiroituneena päätin, että tänä vuonna kiinnitän muutamiin asioihin erityistä huomiota.


Lisään enemmän kasviksia ja hedelmiä ruokavalioon... Mikäpä oiskaan nopeampaa "pikaruokaa" kuin esim banaani.


Sain Pojalta tuon blenderin joululahjaksi ja siitä asti meillä onkin pyöräytetty smoothieita lähes päivittäin. Tykkään! Kesällä itse poimitut marjat ovat mitä parhaimpia pirtelöissä ja superfoodit on päässeet taas melkoseen tehotuotantoon!


Lähetti toi mulle viime viikolla paketin Vitamin Wateria. Ainakin tuo D-fence upposi kipeänä kun olin, muita en oo vielä kerenny maistelemaan.


Syön aamuisin taas puuroa. Puuroa onkin tullut pyöräytettyä nyt viikon jokaisena aamuna.


Panostan luomuun. Puurohiutaleet ja kauraleseetkin valitsin luomuna. Jos pitää kuitenkin valita esim. espanjan luomutuotetusta-kurkusta tai suomalaisesta "normaalikurkusta" valitsen kotimaisen.


Syön hedelmiä karkkien sijaan iltaisin. Pomelo on yks ehdoton lemppari. Thaimaassa tuohon joskus tutustuin ja on vaan niin hyvää, vaikka maksaakin reilu pari € kipale. Siitä riittää helposti kuitenkin pariin napostelukertaan.



No miten on, teittekö te uuden vuoden lupauksia ja onko pitäneet ollenkaan? Niin ja miten ootte aiempina vuosina lupauksissa onnistuneet?

20 kommenttia:

  1. On pitänyt jo 10 päivää :) Kärsin männä syyspuolella väsymyksestä ja jatkuvasta alakuloisuudesta, joten päätin laittaa korkin kiinni kokonaan tammikuun ajaksi sekä kokeilla kasvis&kala -ruokavaliota. Ainakin viikonloppuna oli energiaa touhuta ihan hurjasti, joten täytyy jatkaa tammikuun energiakokeilua kuun vaihteeseen..

    VastaaPoista
  2. Tuli tuosta Vitaminwaterista mieleen, että ootko lukenut tätä?

    http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2011/01/07/lehti-coca-colan-vitamiinivesi-on-lahinna-sokerivetta/2011246/135

    Artikkelissa kerrotaan mm., että noissa vitamiinivesissä on oikeasti vain tosi pieniä määriä vitamiinia, mutta sokeria 33g. Valmistajan asianajajat sanovat itsekin, että "kukaan järkevä ihminen ei voi erehtyä luulemaan vitamiinivettä terveysjuomaksi".

    En nyt laita tätä kommenttia siis mitenkään negatiivisesti suhun kohdistuen, mietin vain että tiesitkö tästä. :)

    VastaaPoista
  3. Sara: Olin just sanomassa tosta samasta jutusta..

    VastaaPoista
  4. Hyvä uuden vuoden lupaus, mullaki on ihan sama! :D plus lupasin kuntoilla ja opsikella enemmän, joka ainakin tähän asti on edennyt säännöllisesti :)

    VastaaPoista
  5. Ite oon päättänyt karsia makeutus-ja lisäaineita mun ruokavaliosta. Syön muuten suht terveellisesti, mutta esim. keinomakeutettuja ruokia tulee syötyä ehkä vähän liikaa....

    Siis light limut, kevytjugurtit yms. jätän vähemmälle. :)

    Uskon, että tämä "uusi elämä" on suht helppo toteuttaa, mitä nyt tuota pepsimaxia sorrun välillä ehkä juomaan........

    VastaaPoista
  6. Mä en yleensä varsinaisesti uskalla tehdä uudenvuoden lupauksia mutta nyt olen hiljalleen päättänyt vähän terveellistää elämääni. Syön lihaa ja salaattia ja turhat valkoiset hiilarit jätetään pois. Olis kiva että kesällä mahtuis viime kesän kesävaatteet päälle :D Se on tavoite tällä hetkellä.

    Ainiin, Blenderi on niin hyvä juttu. Marjaiset ja hedelmäiset smoothiet korvaa mun mielestä karkinkin tosi hyvin.

    VastaaPoista
  7. Kiitos Mimmi maininnasta!

    Hienoa, että sinäkin olet alkanut miettiä terveellisiä ruokia! :) Kerro ihmeessä täällä sun projektin etenemisestä ja jaa hyviä smoothie-vinkkejä! :)

    Vitamin Water on tosiaan epäterveellinen valinta. Täällä on yksi artikkeli asiasta: http://consumerist.com/2010/07/vitaminwater-isnt-healthy-rules-federal-judge.html

    Jos kaipaat apua noissa ravitsemusjutuissa, niin voin auttaa. Mulla on nyt vaikka mitä materiaaleja. :) Voin myös auttaa sua ruokavalion suunnittelussa heti kun olen opiskellut hieman pidemmälle. :) Se itseasiassa kuuluu tähän kouluun, etten voi valmistua, jollen ole konsultoinut joitain henkilöitä ruoan suhteen. Joten tarjoan sitten sulle tällaista kun olen hieman pidemmällä näissä jutuissa. :)

    VastaaPoista
  8. hyviltä näyttää noi marjat :p

    VastaaPoista
  9. hienoja lupauksia!
    tekis itekki mieli jtn raikasta smoothieta tai ihan vaan hedelmiä!

    en ite pahemmin tehny mitään lupauksia, mut tästä sai pientä inspistä et ehkä niitä hedelmiä vois alkaa syömään enemmän ja aamupalaa!

    VastaaPoista
  10. Mulla ei ikinä pidä uudenvuoden lupaukset mutta tähän aijon panostaa: nautin elämässä jokaisesta päivästä enkä masistele turhia! :) Kivaa alkuvuotta teille kummallekkin!<3

    -Taija

    VastaaPoista
  11. Noita vitamiinivesiä on kyllä pakko kokeilla!:)

    VastaaPoista
  12. Mä melkein jokaisen vuoden alotan karkkilakolla, jonka pituus vaihtelee. Nyt aattelin olla koulujen loppuun karkkilakossa, jos se tuntuu helpolta sama olla koko vuosi.
    Sit toinen oon lisänny kans kasvisten ja hedelmien syöntiä (parannettavaa olis kyllä vieläkin) ja sain synttärilahjaksi porukoilta blenderin, joten smoothieita on tullu tehtyä kans melkein päivittäin!

    VastaaPoista
  13. Mullakin iski nyt vuoden alusta joku juttu, että koitan kaikkea terveellistä popsia! Harmittaa vaan kun mun kotiseuduilla toi hedelmien saanti on vähän heikkoa..
    Onneks on monta pussia mansikoita, mustikoita ja vadelmia pakkasessa!

    VastaaPoista
  14. Hyviä lupauksia! Mä tein monta lupausta, jotka kaikki tähtäävät terveempään kehoon ja mieleen. Aion pitää ne. Kerran aikaisemmin lopetin tupakan polton, se lupaus oli helppo pitää kun tulin raskaaksi.

    VastaaPoista
  15. Mun uuden vuoden lupaus oli että laihdun, vaikkakaan en laittanut kilomäärää lupaukseen ;) tavoite alkanut ihan hyvin käyntiin, kun kolme kiloa on jo lähtenyt sitten joulun. Olen reilusti ylipainoinen joten haluan laihtua että vaatteet näyttäis paremmalta! :) Onko sulla tai kenelläkään muulla kokemusta jenkkien/brittien nettikaupoista? Haluaisin kovasti tilata jotain kivoja isojen tyttöjen vaatteita mut en tiedä uskaltaako ulkomaalaisilta sivuilta..
    t. satu :)

    VastaaPoista
  16. Täähän kuulostaa tosi hyvältä, jatka samaa rataa:) Juuri talvella noiden hedelmien syönti onki tosi tärkeetä, tietysti myös muina vuodenaikoina mut erityisesti talvella!

    Mä tein tasan yhden lupauksen, nimittäin aion nauttia elämästä ja viettää tähän mennessä parhaan vuoden! Kaikki aina tekee just tällasia tipattomia tammikuita ymsyms. Mä päätin kerranki tehä vaan sellasen et aion nauttia ja viettää ikimuistoisen vuoden. Haluan et on sit vanhuuden päivillä positiivisia muistoja;'D
    (En siis tarkota et ei vois olla positiivisia muistoja jos pitää tipattoman tammikuun, mut varmaan kaikki tajuaa mitä tarkotan haha!:D)

    Ja siis tosiaan, pidä lupauksestasi kiinni ja jatka hedelmien syöntiä:P Ne on terveellisiä, ei lihota ja maistuu toooodella hyvälle!

    VastaaPoista
  17. On uudenvuodenlupaus ja hyvin on pitäny (: Mulla on siis lakko menossa johon sisältyy sipsi, limu, karkki, roskaruoka. Alotin tän kyllä jo päälle 2kk sitte, mut sitte pidin armo viikon vuoden viimisenä viikkona ja annoin itseni syödä kaikkea (= Nyt ois vielä vappuun asti tätä lakkoa kestettävä ja hyvältä näyttää 10 kiloo on tippunu siitä ku koulut syksyllä alko ja yritän jatkaa samaan tahtiin (:

    VastaaPoista
  18. Uudenvuoden lupaukseni oli aloittaa kuukauden hiilihydraattinen ruokavalio ja tipaton tammikuu. Nyt on onnistunut hyvin, olen alkanut kokeilla uusia ruokiakin, tomaattikeitto, pinaattikeitto ja kaikki lohiruuat on tosi hyviä!! :) Ennen söin paljon leipää, joten ruuan tekeminen jäi vähän vähemmälle ja yleensä teki jtn pastaruokia. :D
    Tämän ansiosta aijon kuukauden jälkeenkin syödä vähemmän leipää ja pikaruokia ja tehdä enemmän erilaisia ruokia! :)

    VastaaPoista
  19. Mistä olet löytänyt Pomelo-hedelmää?! Se on mun lemppari!

    VastaaPoista
  20. Mistä olet löytänyt Pomelo-hedelmää?? Se on mun lempparia:)

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.