sunnuntai 30. joulukuuta 2012

On joulussa tuoksua, lämpöä taikaa On joulussa hitunen mennyttä aikaa.

Joulu on nyt juhlittu ja huomenna vuorossa jo seuraavat juhlat, mutta summataanpas kuitenkin ensin joulun tapahtumat tänne omaan virtuaalipäiväkirjaan.


Meidän kolmas joulu Matin kanssa yhdessä eteni taas kovin samalla kaavalla kuin viimeisenä kahtena vuotena, tosin sillä erotuksella, että tänä vuonna ehdittiin viettämään Savossa enemmän aikaa, kuin yleensä, kiitos sopivasti arkipäiville sattuneiden pyhien.

Ajeltiin Savoon perjantai-iltana yhden kaoottisen postireissun jälkeen. Tuolla postireissulla unohdin ensin puhelimen kotiin, jossa oli tietysti osa pakettikorteista, eli jonotin sitten kaksi kertaa kilometrin jonon lunastaakseni paketit, jotka olivat tietysti täynnä lahjoja, jotka piti saada mukaan Savoon. No toisella kerralla olin jo hukannut henkkarinikin, mutta onneks oon sen verran kanta-asiakas tuolla Nummelan postissa, että sain paketin silti. Huh. Sitä ajokorttia muuten etittiin sitten pari päivää, kunnes se ilmestyi jostain useamman kerran tutkitun auton etupenkin alle :D




Matkalla pakkanen senkun vaan kiristyi ja kotona mittari näytti jo -28°C. Siinä oli Jykä vähän ihmeissään, kun tassut meinas paleltua heti kun pääs ulos. Oli muuten ihana kaivautua yöllä äitin laittamaan valmiiseen sänkyyn pakkasta pakoon.

Lauantaina pitkien yöunien jälkeen ajatuksena oli suunnata ensin Matkukseen shoppailemaan, mutta auto ei ollutkaan yhtä yhteistyökykyinen (meijän autossa ei oo lohkolämmitintä, älkää kysykö miksi...) ja jouduttiin käynnistämään se jollain laturihässäkällä. Päästiin lopulta matkaan ja meillä jäi shoppailuaikaa Matkukseen enää n. 45minuuttia suunnitellusta parista tunnista. Ei sillä, itse ehdin ainakin koluamaan New Yorkerin, BikBokin ja Lindexin oikein kiitettävästi ja mukaan lähti muutamat kivat jutut.

Meillä on aina perinteenä, että pidetään pikkujouluja vielä ystäväporukalla Savossa ja tänäkin vuonna kokoonnuttiin Saaristokaupunkiin juhlimaan. Pistäydyttiin myös pitkästä aikaa Kuopion yöelämässä. Oli oikein hauska ilta ja joristiin Maiskin kanssa vielä pimeydessä johonkin vaille kuuteen. :)






Sunnuntaina parin tunnin yöunien jälkeen lähettiin ajelemaan taas takaisin minun vanhemmille. Tuo luminen Kuopio on kyllä sanoinkuvailemattoman kaunis. Meillä oli ensin suunnitelmissa suunnata yöksi mökille, mutta äiti sai ylipuhuttua meidät pysymään ranchilla (kuten Matti meidän kotimaatilaa nimittää), joten jäätiin sitten syömään ja pötköttelemään vanhemmille koko päiväksi. Itse asiassa ei käyty tuolla mökillä sitten kertaakaan.

Maanantaina, eli jouluaattona kaava on joka vuosi sama. Ensin katotaan telkkaria eli joulupukin kuumaa linjaa, lumiukko jne. ja joulurauhanjulistuksen aikana syödään riisipuuroa ja luumukiisseliä, tosin viime jouluna unohdettiin tehdä luumukiisseli ja tänä jouluna äiti päätti ostaa sopan valmiina, mutta unohti sitten senkin :D Ruokailun jälkeen hengataan hetki ja ajellaan haudoille sytyttämään kynttilät, jonka jälkeen mennään joulukirkkoon. Kirkon jälkeen juodaan kahvit ja otetaan vaikkapa päiväunet. Ite yleensä paketoin vielä viimesiä lahjoja tässä vaiheessa. Sitten saunotaan, syödään, avataan lahjat ja esitellään ne. Tänä vuonna näin ekan kerran Joulutarina-leffan ja olihan se nyt ihana.

Tänä vuonna sain lahjaksi mm. Apple TV:n, Festivo-kynttilänjalkoja, Iittalan Vitriinin, Marimekon pannulaput, Style-kirjan, Suljettu maa-kirjan, Pasta-kirjan ja KalPa-seinäkalenterin. Saatiin myös Matin kanssa minun vanhemmilta Dysonin imuri. Kaikki lahjat olivat tosi kivoja ja toivottuja.







Tämä kuva on omistettu Pepille ;)



Joulupäivänä ohjelmassa oli taas vähän lisää syömistä, jonka jälkeen pakattiin auto ja ajeltiin ystäväpariskunnan kautta kotiin. Sää oli lähes koko matkan jotain järkyttävää, mutta päästiin onneksi turvallisesti perille. Yleensä ollaan heitetty vaan parin yön reissu Savoon, että ehditään Tapaninpäivänä Matin vanhemmille, mutta tänä vuonna saatiin olla perillä neljä yötä.







Tapaninpäivänä mentiin Matin vanhemmille syömään ja pelailemaan lautapelejä. Tapaninpäivän ja loppuviikon kamera olikin off-tilassa ja vasta äsken jaksoin siirtää edes kuvat koneelle.

Tosi ihana joulu tänäkin vuonna ja mukavaa oli myös vaan olla tekemättä sen kummemmin mitään. 

Mitenkäs siellä meni joulu? Minkälaisia perinteitä teillä liittyy jouluun? 

4 kommenttia:

  1. Joulu meni ihanasti <3 Oltiin miekkosen kanssa kahdelleen kotosalla. Aattoaamuna heräsin aikaisin ja laitoin punaiseen maitoon tehdyn riisipuuron haudekattilaan keittymään. Sen jälkeen kipaisin vielä kauppaan, kun munatotista puuttui kermaa.. :D

    Kotiin palauttuani kuuntelin miekkosen kuorsausta alakerrasta ja joululauluja hiljaisella keittiössä puuhaillessani. Sitten jonkin ajan päästä syötiin puuroa ja juotiin kaffet. Joulurauhan julistus katsottiin telkusta ja mä herkistelin Lumiukkoa.

    Yläkerran naapuri tuli klo 14 maissa glögille, juteltiin hetki ja sitten hän lähti saunaan. Me mentiin nauttimaan kipakammista löylyistä melkein kahdeksi tunniksi, jonka jälkeen hetki lepäiltiin ja sitten pöytä koreaksi. Ruuan jälkeen avattiin lahjat ja nautittiin olosta.

    Ilta meni erikoisoluita maistellessa ja oleskellessa + massua sulatellen :) Meillä tuommoinen "Kaksisteen"- joulu toimii mainiosti. Miehen tyttö saa olla toisen perheensä luona jouluna, mukana siellä kun on muitakin lapsia. Mä rakastan joulua tosi paljon, mutta koitan muistaa, ettei tuo mies niin paljoa. En tänä jouluna nakittanut hänelle oikeastaan yhtään hommia, ettei tule stressiä. Itsekin otin hyvin rauhallisesti. Joulu <3

    VastaaPoista
  2. siis teijän joulu menee ihan täysin samalla kaavalla kuin meidän :D hahah, eli siis hyvin meni :)

    VastaaPoista
  3. Voi mopsit on aina niin PARHAITA. Suloisia ovat.

    VastaaPoista
  4. Kieltämättä fiilis välittyy aika mahtavasti noista kuvista! :) Nyt kun tämän postauksen löysin, niin pääsin viimein siihen joulutunnelmaan, mikä on ollu "hieman" kateissa parin viime vuoden ajan. Terkut Masalle ja Jykälle.

    T. Pikkuveikka

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.