sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Miamiiiii

10 päivän päästä lennän New Yorkiin Rachelin luokse josta jatketaan maalle jouluksi ja 27. päivä suuntaan jonnekkin missä en ole aiemmin käynyt nimittäin... MIAMIIN!

Tarkoitus olisi viettää 10 päivää auringossa kierrellen Floridaa, jonka jälkeen vielä pariksi päiväksi New Yorkiin juhlistamaan Rachelin synttäreitä ja moikkaamaan kavereita.

Nyt haluan kuulla KAIKKI vinkit (myös majotusvinkit) koskien Floridaa, en nimittäin tunne paikkaa mitenkään! 

 Olen niin onnellinen. Loma on kohta. LOMAAAAAAAAAA!

14 kommenttia:

  1. Key West ja alligaattori safari ja tietysti Disney Word :) 2 kertaa käyny tosin olin sillon pienempi joten reissut oli räätälöity lapsireissuksi. Taisimme olla molemmilla kerroilla 3vko ja auto vuokrattuna ja asuttiin suomalaisen omistamassa ja vuokraamassa asunnossa. Iso kerrostalo alue aidatettu. Jonkunsortin kuntosali, bilispöytä, uima-allas missä ei hirveästi oo ihmisii (ja allas ohjeet suomeksi) ja tenniskenttä.) Oli jossain orlandon ja Key Westin puolessa välissä. En nyt muista paikkaa. Miamissa oikeastaan tuli loppujen lopuksi aika vähän käytyä.

    VastaaPoista
  2. En ala! :D Miami on aina ollut mun ykkösmatkakohde :) Ehkä vielä jonain päivänä. Ihanaa matkaa!

    VastaaPoista
  3. Paikalliset puhuu yllättävän paljon Espanjaa ja Englantia tosi vähän, osa ei osaa edes Englantia. Tykkäsin Dolfin mall:sta iso ostos keskus ja sitten kiertoajelusta tähtien saarien ympärillä.

    VastaaPoista
  4. miami on mahtava ! menisin takaisin ihan koska vaan. itse olin sellasessa hotellissa kuin fortune house, oli siellä bisnesalueella four seasonsin vieressä, ja ihan tyytyväinen olin.

    http://liisamarian.blogspot.fi

    VastaaPoista
  5. key west on kyllä mahtavan rento, jokseenkin pieni paikka. nähty parissa päivässä, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen! siellä on sellanen iihana baari kun fat tuesday ;) ja paikallinen sikarikauppias paul on nähtävyys Ü

    VastaaPoista
  6. UUUJAA!! Mäkin meen miamiin mut meen vast helmikuussa!::) ja meiän hotelli on joku crest hotel suites tai joku tommonen ja se on just hyväs kohtaa, siinä lincoln roadin (ostoskatu) vieressä!:)

    VastaaPoista
  7. Miami on kyllä ihana paikka. Sawgrass Mills on ostoskeskus, jossa kannattaa käydä. Super iso, löytyy merkkiliikkeitä (mm. sika edullisia Converseja!) ja sit ihan ketjuliikkeitä. Asuttiin vuokratalossa, kaks kertaa oon käyny. Ihana paikka! :) Hyvää reissua.

    VastaaPoista
  8. Miamista en osaa paljoo kyl kertoilla paitsi mitä nyt csi miamia oon katellu : D hahaa no joo. Orlando,Kissimee, Tampa, Sarasota ja ne saaret siellä rannikolla , West Palm Beach,Lantana ja lake Worth on olleet niitä alueita missä porukoilla on ollut asuntoja useita vuosia ja niiden kulmat tunnen aika hyvin. Usein ihmiset tykkää majoittautuu suomalaismotelleissa, mutta meillä on ollut ihan niitä jenkki aidattuja asuinalueita ja sitten tietty ihan talojakin. Hotellit mis ollaan oltu sillon kun ei oo ollut asuntoa on mm: Marriott hotels, Best Western hotels,Holiday Innit jne aika tuttuja ketjuja. Miamista varmasti löytää helposti edullisiakin vaihtoehtoja vähän kauempaa siitä hulapaloo turismialueesta, jos edullista ja hyvää etsitte :) Orlandossahan on ne kaikki maailman huvipuitot, suosittelen lämpimästi jos on enemmänkin aikaa et tekee sinne road tripin ystävien kans ja käy kokemassa mgm studiot, disney alueet, sea worldin jne. rannathan siel on nähtävyyksiä aina : D Muita nähtävyyksiä miamista olis ehkä se niiden aquariumi, jos haluaa kaloja katella, ja kaloista puheenollen voin suositella kaikkea sea food juttuja ja ravloja nomnom ;D

    VastaaPoista
  9. Oon NIIIIIN kateellinen! :)

    VastaaPoista
  10. Rannoista suosittelen Clearwater beachia. Orlandossa kannattaa käydä jossain niistä huvipuistoista, on ne sen verran mahtavia!
    Ja sit, jos tykkäät ni ite rakastin sellaista manaattisukellusta, reissun kohokohta! Ja ne alligaattoriajelut jossain keskellä ei mitään, on kans upeita :)

    VastaaPoista
  11. Oi! Mäkin olen menossa Miamiin,tosin jo 16. päivä :)

    VastaaPoista
  12. Suosittelisin 10 päivälle pyörimään vain Miamissa + Fort Lauderdale/Key West. Me otetaan yleensä hotellit http://hotelcoupons.com lehdykästä tai tulostetaan se kuponki, ja tripadvisorista varmistetaan hotellien taso :)
    Rantahotellien hinnat on yleensä korkeammat ja uima-allas kannattaisi olla, koska Atlantin ranta on aina aika tuulinen - ei siis mikään varsinainen uimaranta :) Kannattaa tutkia netistä Sea lice ja Portuguese man-o-war, jotta tietää varoa niitä.

    Miami Beachin saari voisi olla hyvä majapaikka aluksi; saaren eteläkärjessä South Beachin luona (yökerhot). Ollaan yleensä varattu alkuun pari yötä ja sit katsottu missä halutaan loppuaika majoittua, niin näkee millaista aluekin on. Esim. hotels.com antaa joskus Sheratonia tai Hiltonia tosi halvalla, ja sellainen sitten loman loppuun ;)

    Sawgrass Millsin ostarissa saa menemään vähintään päivän ja turisti-infosta saa passilla alekuponki-bookletin, ja se paikka on sitten brasilialaisia turisteja täynnä :)
    Sinnekin taisi olla matkaa n. 1,5 h Miami Beachiltä.

    MacArthur Causeway on se palmutie, jota aina elokuvissa ajetaan Miamissa kuvattaessa, joten se pitää kokea :)
    Viimeksi sain vinkin kahvitella auringonlaskun aikaan Mondrian South Beach -hotellin Sunset Loundgessa, muttei ehditty.
    Julkkisristeily tosiaan Miamissa (julkkikset) tai Fort Lauderdalessa (ökyt).

    Florida State Parks -rannat on ihan huippuja, koska niihin on n. $5 maksu ja siten vähemmän väkeä :) Orlandoon matkatessa menee puoli päivää, ja on kyllä suosikkini, mutta kannattaa katsoa paljonko haluaa matkata tai missä viihtyy :)
    Key Westissä en oo käynyt, kun sinnekin on aika pitkä matka, ja matkalla näkee kuulemma parhaiten bussin kyydissä istuessa. Eräs nähtävyysvaihtoehto voisi olla Karibianristeily, välillä on 3 yötä laivalla n. $170 ruokineen.

    Tällaisia vinkkejä tuli mulla mieleen :)

    VastaaPoista
  13. yövyin viime kesänä Miamissa täällä: http://www.sunharbourboutiquehotel.com/ing/index.php, varaus hotels.comin kautta ja lisäksi Key Westissä täällä: http://www.papashideaway.com/, varaus suoraan hotellille

    Suosittelen molempia lämpimästi ja ylipäänsä reissua Key Westiin <3

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.