tiistai 8. helmikuuta 2011

Vinkkejä Ecuadoriin!

Tultiin eilen takas tänne Guayaquiliin, aika sopivasti, sillä Montañitassa alkokin just satamaan...

Muutama teistä onkin pyytänyt vähän vinkkejä reissaamiseen Ecuadorissa (ja varmaan monet pätevät noin Etelä-Amerikan maihin yleensä) joten tässäpä niitä, kyselkää lisää jos askarruttaa, enempää en nyt tähän hätään keksi :D

- Raha on täällä USA:n dollari, varaa aina mahd. pientä rahaa, koska vaihtorahaa jengillä ei yleensä ole. Jopa 10$ seteli on usein "liian iso" ja sit sitä vaihtorahaa juostaan ehtimässä ympäriinsä.

- Rahaa kannattaa nostaa automaateista, jotka toimii Visalla, electroneilla ja Mastereilla hyvin (kunhan oppii eka käyttämään :D). Euroja ei kannata missään nimessä vaihtaa pankissa, on nimittäin aivan järjettömän huono kurssi.



- Aurinko on tosi polttava ja paistaa vaikka ois pilvistäkin :D Eli kantsii suojautua... Myös Montanitassa usein väitetään säätiedotuksissa satavan, mutta ei kyllä pidä paikkaansa...

- Bussit esim Montañitaan Guayaquilista kannattaa varata ajoissa ja lippu tulee ostaa ennakkoon tiskiltä (olikohan nro. 92, CLP on firman nimi) hillittömän kokosessa bussiterminaalissa. Suora bussi maksaa 5,50$. Ne laiturit löytyy sitten kolme kerrosta ylempää ja lipussa oleva laituri ei välttämättä pidä paikkaansa. Kannattaa kysellä kaikilta mahollisilta ihmisiltä minne mennä ja tyrkyttää lippua niille. Lipussa ei lue sanaakaan englantia.

- Jengi ei välttämättä osaa yhtään englantia (ei ees hotelleissa), joten jotain perus juttuja kannattaa espanjaksi opetella. Kynä ja paperi on myös aina hyvä olla mukana niin voi esim. piirtää havainnollistavan kuvan :D

- Taksit Guayaquillissa maksaa 2-5$ ja helposti yritetään saaha enemmän, joten sovi hinta etukäteen ja tingi.



- Hintataso ei oo mikään älyttömän halpa (ei esim. yhtä halpaa kuin Thaimaassa yms.), mutta edullisesti pääsee jos jaksaa nähdä vähän vaivaa, meidän kokemuksen mukaan Montañitassa selviää jopa edullisemmin kuin Guayaquilissa, joka on sinänsä jännä, koska yleensä homma menee just toisinpäin, tai sitten oltiin Guayaquilissa vaan "väärillä alueilla".

- Guayaquilissa on helposti ainut turisti mailla halmeilla :D

- Adapteri kannattaa olla mukana, sillä niitä on varsin haastava löytää (been there, done that)...

-Montañitassa surffauskelposet aallot ympäri vuoden, joten oikein sopiva kohde tähän hommaan. Surffiopettaja (ihan oikeita pro surffareita, esim Matilla Ecuadorin surfteamin jäsen) pariks tunniks 15$ ja pelkän laudan vuokraus ilman opetusta about 7$/2h.



- Montañitassa ihan sairaan kova meteli aina etenkin pe-su, joten ei kannata majottua "keskustassa" jos mielii nukkua, eikä bailata. Myös hotelli kannattaa varata ajoissa, sillä kaikki paikat tuppaa olemaan täynnä. Kannattaa myös miettiä telttailuvaihtoehtoa.

- Montañitassa kannattaa ostaa paikallisen nuorison tekemiä koruja yms. taideteoksia.

- Guayaquilissa kannattaa suunnata toreille hankkimaan matkamuistoja (ja tinkimään!)

- Montañitassa rannalle voi lähtee ilman evästä, sillä porukka (usein samat tyypit jotka tekee koruja) tulee myymään tekemiään leivoksia, hedelmäsalaatteja, keksejä yms. niin suolaista kuin makeaakin, eikä maksa paljoo (kunhan löytyy kolikoita!).

- Sähköt on aika usein poikki Montañitassa joten taskulamppu on hyvä olla mukana. Myös oma pyyhe mukaan, sillä harvoin ees "hyvissä" hotelleissa sellaista saa.



- Niin ja Montañitassa kannattaa tosiaan tarkistaa ne Sannin suosittelemat Hola Olan pannukakut...................

EDIT: Terkkuja Bogotan lentokentältä Kolumbiasta. Vielä semmonen juttu, että kannattaa varata 30$ käteistä lentokenttäveroa varten, joka maksetaan lähtiessä Ecuadorista, nimittäin kortilla maksaessa tulee pienimuotosta hässäkkää... Kohta piiiiitkä lento kohti Frankfurttia!

Tulisinko uudestaan? - KYLLÄ.

Nyt suunnataan kentälle ja kohti Kolumbiaa josta jatketaan Saksaan ja edelleen Suomeen. Palataan asiaan siis kotoa torstaina!! Lunta on kuulemma tullut taas jokunen sentti lisää??? :D

5 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostaa, hirmuinen matkakuume on muutenkin jyllännyt jo hetken aikaa, eikä tämä ainakaan helpottanut sitä :P

    VastaaPoista
  2. Hyvä kokoelma vinkkejä! Turvallista kotimatkaa!

    VastaaPoista
  3. håhåå, kiitti vaan nyt herätitte köyhän opiskelijan matkakuumeen 8DD

    VastaaPoista
  4. voi että, on teillä ollut kyllä ihanan kuuloinen reissu, näiden kaikkien postausten perusteella ainakin :'> mun sisko oli kymmenisen vuotta sitten Ecuadorissa vuoden vaihdossa, ja ylppäreiden jälkeen sitten 'muutaman kuukauden lomalla' sielä. Sysse asui Guayaquilissa, ja oli aivan liekeissä kun näytin näitä teidän postauksia. Ei reppana millään voinut käsittää, että joku Suomesta haluaa oikiasti lähteä sinne lomailemaan <': Kovasti ollaan haaveiltu, että yhdessä päästäisiin siellä käymään vielä joskus, ja jollakin tapaa tuo haave toteutuu ensi viikolla, kun Ecuadorin host-sisko tulee tänne kylmään Suomeen vierailemaan. Täytyy ehdottomasti hänellekin esitellä näitä teidän postauksia!
    Loistavaa kotimatkaa, veljeni ja tätini jäi aikoinaan Bokotan kentälle jonkinsortin aseselkkauksen ja vallankaappaus-meiningin takia muutamaksi päiväksi jumiin, toivottavasti pääsette ehjänä takaisin ;>

    VastaaPoista
  5. Tulitte mun kaa samalla koneella ke-iltana Frankfurtista, t. yks lentokentällä bongaillut :-)

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.