torstai 24. helmikuuta 2011

Mimmelin hyvän ihon salaisuus!

Tosiaan tämä järkyttävä flunssa alkaa olla vihdoin selätetty (enää meinaan vaan tukehtua vähän väliä tähän limaan kurkussa ja nenä kuoriutuu pois niistämisen seurauksena, JEE!) joten tapahtuu taas paluu "normaaliin"... Reilu viikkohan tässä pärskiessä menikin...

Kuten aiemmin uhosin niin kuvasin tuossa joku aika sitten ihan hillittömän määrän kosmetiikkatuotteita (päästä varpaisiin) joita tällä hetkellä käytän (näitä on toivottu niiiiin kauan) ja aionkin listata sieltä niitä lemppareita nyt teille. Muistutan kuitenkin, että mikä toimii minulle, ei välttämättä toimi sinulle. Esimerkkinä vaikkapa Lorkun True Match-meikkivoide (yksi tekijä "täydelliseen" ihooni) jonka nimeen oon vannonut vuosikaudet (ja roudaan sävyä W5 aina ulkomailta, sitä kun ei Suomesta saa) ja joka Karkkipäivä-blogissa puolestaan lytättiin. No näin se vaan menee, joten kannattaa kokeilla tuotteita, mutta ei kuitenkaan uskoa sokeasti mitä minä täällä ylistän ;)

Olen hillitön kosmetiikkahamsteri ja haluan aina kokeilla uutta, mutta luotan joissain tuotteissa (esim. juuri tuossa meikkivoiteessa) tosi sokeasti pariin hyväksi havaittuun tuotteeseen ja harvoin teen syrjähyppyjä muualle. Jos ostan jonkun hutituotteen, lähtee se melko nopeasti kiertoon, ellei se sovi minulle. Koulutukseltani olen siis lähes valmis (...) estenomi ja koulutuksesta olenkin kirjoitellut aikoinaan ihan oman postauksensa. Muuta en esim koulutukseen hakuprosessista osaa kertoa sen enempää, kun mitä jo tuossa postauksessa kerroin. En myöskään ole meikkaaja/maskeeraaja, vaan olen kaiken "itse oppinut". Olen myös työskennellyt monta vuotta The Body Shopissa (viimeksi muutamia vuoroja kesällä) ja siellä perehtynyt myös myyntityöhön kosmetiikan parissa. Joten kaikki ne joita meikkaaminen kiinnostaa niin eikun harjottelemaan!

Minulle tulee usein kehuja ihosta ja myönnettäköön, että olen päässyt ihoni kanssa tosi tosi helpolla. Mulla ei oo _koskaan_ ollut finnejä naamassa ehkä kahta enempää yhtäaikaa ja ihohuokosia mulla ei oikeastaan näy nimeksikään... Ollaan saatu tästä päiväilystä Pepin kanssa hyvä läppä tyyliin "Miten Mimmillä on niin hyvä, täydellinen, ihana iho ja Pepilläkin on iho." Siinä missä mulla kestää meikki naamassa aamusta iltaan, muut tuskailee kun ei pysy ja kaikki tahtoo karata ja liukua pois iholta. Voin valehtelematta vaikka nukkua meikit päällä ja ne on yhä skarppina aamulla (en kyllä suosittele kenellekkään).

Paljastus nro 1: Aloitin meikkaamisen vasta lukion toisella luokalla, kun kyllästyin ainaiseen
"voi kun ihanat punaset posket sulla"-jauhamiseen. Niin, meikkivoiteen alta paljastuu siis PUNAISET POSKET. Mulla on tosi herkkä iho poskista ja oli mulla kuuma, kylmä tai sopiva niin mulla on posket aina punaset. Ellei siis oo meikkiä. Ja tämä on ominaista myös meidän koko perheelle :D Moni yllättyy, että mullakin on siis "ongelma". Useat meikkivoiteet eivät nimittäin riitä ja punaisuus paistaa helposti läpi. Onneks True Match ja Bodarin Flawless riittää :D En jaksa käyttää mitään vihreitä yms. peittäjiä alla, vaan haluan pohjan joka peittää tarpeeks ilman mitään ylimäärästä.

Paljastus nro 2: En lähes koskaan käytä kasvovoidetta.

Paljastus nro 3: En puhdista ihoa, ellen ole käyttänyt meikkiä. Eli pesen kasvot vain jos minulla on ollut päivällä meikkiä. En siis koskaan pese kasvoja puhdistustuotteilla esim. aamuisin. Saatan huljauttaa kasvot kylmällä vedellä, että herään (harvoin), mutta muuten en niitä mitenkään erityisesti putsaa.

Paljastus nro 4: Olen nukkunut meikit kasvoilla ehkä 10 kertaa elämässäni.

Paljastus nro 5: Satsaan nykyään mielelläni luonnonkosmetiikkaan.


Ja sitten niitä itse tuotteita joita tällä hetkellä käytän...


Silmämeikinpoistoaineet - kaksi tuotetta riittää

Maybelline Cils - Edullinen, riittoisa, poistaa hyvin vedenkestävän silmämeikin (ei kannata käyttää oikeastaan muuten)
The Body Shop Camomille - Poistaa hyvin vesiliukoisen silmämeikin

Vinkki : Suosittelen aina poistamaan silmämeikin sille suunnitellulla tuotteella mieluummin kuin kasvojenpesutuotteella.


Meikinpoistoaineet - tykkään vaihtelusta

RVB One Care Face - tosi tosi riittoisa, voidemainen joten hellävaraisempi vähän kevyemmälle meikille (tai meikittömälle iholle)
Dermaglow
Advanced Foaming Cleanser - Kätevä pullo esim matkalle, pidän vaahtomaisesta koostumuksesta tosi paljon, poistaa meikit tehokkaammin kuin voidemaiset meikkivoiteet
Korres Foaming Cream Cleanser (kantsii tsekata myös Korresin blogi!)- puhdistusmaito joka kevyesti vaahtoaa, kivan tuntunen iholla, ei oo liian voidemainen
SAVE puhdistusmaito - kosteuttava, ei kuitenkaan liian tuhti, tosi riittoisa, luonnonkosmetiikkaa, hyvä tuoksu
SAVE kasvovesi - ainut kasvovesi jota käytän, ei kuivata ihoa, pidän SAVEn tuoksuista (yleensä välttämättä luonnonkosmetiikassa ei mitkään hyvät tuoksut)
Logona puhdistusgeeli - Pidän geelimäisestä koostumuksesta -> pesevä, luonnonkosmetiikkaa

Vinkki : Vaihtelu virkistää!


Kasvovoiteet, seerumit ja silmänympärysvoiteet - Seerumit rules!

SAVE kasvovoide - oikeastaan ainut kasvovoide jota tulee käytettyä lähes säännöllisesti silloin kun jotain (talvella pakkasilla) käytän, ei liian rasvainen
St Tropez - Antaa väriä, hyvä tuote esim ruskettuneelle iholle tai sekoitettuna värittömän kosteusvoiteen joukkoon
RVB Natura päivävoide - suunniteltu couperosaiholle (eli just mulle) rauhoittamaan punotusta, tosi tuhti voide
RVB Natura yövoide - couperosaiholle, rauhoittaa, jopa liian tuhti voide, käytän tosi harvoin
RVB Natura Seerumi - kuten sanoin, tykkään seerumeista ja tämä onkin ehdoton lempparini
The Body Shop C-vitamiini silmänympärysvoide - (pullo uusiutunut, tämän putelin jälkeen) tehokas ja suositellaan yli 30-vuotiaille, tätä käytän harvakseltaan
The Body Shop Aloe Vera silmänympärysvoide - Kosteuttaa tosi hyvin, ei hajusteita, väriaineita tai säilöntäaineita.

Tästä kuvasta puuttuu The Body Shopin Aloe Vera-seerumi joka on myös yksi lemppari! Kosteuttaa, mutta ei "liikaa".

Vinkki : Kokeile seerumia jos kosteusvoiteen "rasvaisuus" ällöttää.


Kasvonaamiot ja kuorinnat - kerran viikossa

NeoBio apilakasvonaamio - kosteuttaa, pakattu erillisiin annospusseihin joten helppo ottaa mukaan
Edessä The Body Shop C-vitamiini mikrokuorinta - Tehokkain kuorintavoide mitä tiedän, tykkään tosi paljon, liian usein käytettynä liian tehokas
TBS E-vitamiini kasvonaamio - Voi jättää imeytymään ja pyyhkäistä pois ylimääräiset myöhemmin paperilla, joten ei tarvitse huuhdella, kosteuttaa hyvin ja voi käyttää myös esim yötä vasten talvella jos iho on tosi kuiva.
RVB Naamio - Kosteuttaa...

(Tuli tässä muuten huomattua se, että jollekkin puhdistavalle naamiolle olisi tarvetta (sitten kun/jos sitä joskus tarvitsee) joten jee eikun kosmetiikkaosastolle hypistelemään!!)

Vinkki: Kuorinta ja naamio kulkevat käsikädessä.


Kasvosuihkeet - helppoa ja nopeaa

Paul Mitchell Awapuhi Moisture Mist - tykkäsin tästä vielä enemmän ponnekaasuversiona kasvoille (HEI PEPE LÖYTYISKÖS SITÄ VIELÄ JENKEISTÄ?!), mutta toimii myös näin. Kosteuttaa sopivasti.
The Body Shop C-vitamiini kasvosuihke - luottotuote matkoille, ihanan virkistävä
Evian kasvosuihke - suihkaus tätä freesaa meikin

Vinkki: Kasvosuihke työpöydällä motivoi päivän mittaan suihkimaan! ;)


Että semmosilla tuotteilla hoidan tätä lärviä.

Minkäslaisia kosmetiikankäyttäjiä sieltä löytyy? Luotatteko ja jumitatteko hyviksi havaitsemissanne tuotteissa vai kaipaatteko vähän väliä vaihtelua?

Ps. Osa tuotteista blogin kautta saatuja.

23 kommenttia:

  1. Mullakin aivan uskomattoman hyvä iho, ja minäpäs en joudu käyttämään mitään tuotteita! :D jos olen käyttänyt meikkiä niin ne lähtee hyvin pois käsisaippualla. Turhia tuollaiset purnukat jos hyvän ihon omaa :)

    VastaaPoista
  2. mulla on aika rasvanen iho enkä oo vielä löytäny mitään täydellistä kuorintaa tai meikkivoidetta. finnejäkin on jonkin verran, mutta ei ihan hirveesti. suosin aika paljon apteekista saatavia ihonhoitotuotteita.

    VastaaPoista
  3. kokeile joskus burt's bees tuotteita! ne on luonnonmukasia, ja mun lempparihuulirasva ikinä on kyseiseltä brändiltä ja sisältää 95,28 % "luonnollisia ainesosia" vai miksi niitä sanoisikaan. ainakin www.feelunique.com myy burt's beesiä. mulla on tällä hetkellä vaan toi huulirasva ja sitten yks supermegatehokas käsirasva, mitä pistänkin vaan yöks kun on niin öljyistä. aamulla kädet on kyllä kuin vauvan peppu!

    VastaaPoista
  4. Mä aina rakastun joihinkin tuotteisiin, mutta sitten kyllästyn niihin melkein yhtä nopeasti. Mutta varmoina luottokamoina on säilyny Rose bud salve (se alkuperäinen on parasta, myös minttu testattu) tätä siis huulirasvan asemasta käytän. Putsatrina ehdoton ykkönen on Cliniquen Liquid face soap ja saman sarjan kasvovesi n:o 2. Mulla on pintakuiva rasvoittuva iho ja noilla iho tulee ihanan raikkaan tuntuiseksi. Kaikki muut tuotteet yleensä vaihtelee mielialan mukaan.

    Kiitos muuten tuosta Body shopin mikrokuorinta vinkist, käytin aikoinaan jotain L'orealin mikrokuorintaa ja se oli aivan ihanaa, enkä ole vastaavaa tilalle löytänyt. Tämä pitää nyt heti kokeilla. :)

    VastaaPoista
  5. Luotan joihinkin tuotteisiin, mutta on mennyt kauan löytää sopivia tuotteita moniongelmaiselle iholle - on laajentuneita verisuonia, punoitusta, finnejä, mustapäitä ja isoja huokosia ja ryppyjäkin pitää ehkäistä. Verisuonet pitäisi kai käydä polttamassa pois, mutta muut ongelmat pysyvät nykyisin suht hyvin kurissa.

    Meikkivoidetta kuitenkin etsin edelleen täydellistä.

    VastaaPoista
  6. Eih miten sattui kosmetologina lukea tuo sun "en käytä kosteusvoidetta" -lause :D

    Ja tämä repi sielua:
    "Anonyymi kirjoitti... Mullakin aivan uskomattoman hyvä iho, ja minäpäs en joudu käyttämään mitään tuotteita! :D jos olen käyttänyt meikkiä niin ne lähtee hyvin pois käsisaippualla. Turhia tuollaiset purnukat jos hyvän ihon omaa :)"
    Voin kertoa, että sun ihos on ehkä nyt ihan kivannäköinen mutta vanhempana kaduttaa kun ei tullut käytettyä mitään.. Ei ne turhaa ole olemassa kauppojen hyllyllä.

    VastaaPoista
  7. sulla on kyllä helppo iho! mulla tulee finnejä helposti, siksi joka aamu ja ilta pesu kasvojenpesuaineella, kasvovesi ja kosteusvoide. itse oon nyt luottanu monta vuotta vichyn normaderm-sarjaan.

    meikkivoide on kyllä tosi tärkeä, ku löysin iholleni sopivan ni meikki pysyy kiiltelemättä tuntikausia, ku edellistä sai olla puuteroimassa paikoilleen jo parin tunnin päästä (vaikka oli kalliimpi).

    mä yritän käyttää tuotteita loppuun yhden kerrallaan, mut vartalovoiteita mulla on avattuna useampi x)

    VastaaPoista
  8. hei mitämitä?! Asuuko jompikumpi teistä nycissä? Wow! Mites sinne ootte päätyny :o?

    VastaaPoista
  9. Voi ihanaa lukea, etten ole ainut tämän "tomaattinaamani" kanssa =D Teini iässä koin asian todella ikävänä, mutta nykyisin olen oppinut elämään punaisuuteni kanssa =) Meilläkin kulkee suvussa nämä punaisuus..olen yrittänyt ajatella positiivisesti koska 80v mummoni joka on kärsinyt samaisesta ongelmasta on edelleen heleä ihoinen, on mullakin ehkä toivoa enkä vanhene ollenkaan niin pian kuin muut ;)

    -Jonanna

    VastaaPoista
  10. MOI ! mullon kans suht hyvä iho, mut nyt 27vuoden iässä alan jo kriittisellä silmällä tutkiin OTSARYPPYJÄ,help! mut sama homma, en kans aamusin sen kummemmin nassuani pese ja kasvoja en jaksa yleensä putsailla ellei oo meikkiä! Ja oon myös sitä mieltä et jos iho on hyvä ja nuori ihminen kyseessä niin aika vähällä pärjää, jollain puhdistus mössöllä ja perusrasvalla, eli oon laiska kosmetiikan käyttäjä !

    VastaaPoista
  11. Itselläni puhkesi aivan ihana aikuisiänakne atooppiseen ihoon jonka hoito ja peittäminen on aina omanlaisensa operaatio. Tällöin on tultu monenlaisia tuotteita testattua ja mielelläni muutamia suosittelen.
    Tuhdimman meikin varsinkin silmistä saa hyvin pois apteekeista löytyvillä perusrasvoilla jos iho on herkkä eikä tahdo kestää silmämeikinpoistoaineita. Akneen tehoaa hyvin basiron niminen puhdistustuote,joka myös löytyy apteekista. Nyt testissä on proactiv ihonhoitosarja, joka on osoittautunut toimivaksi ostostv-leimasta huolimatta. Rasvoista suosittelen ahavan tuotesarjoja, jotka tuntuvat hyvältä herkällä iholla.

    Meikeissä suosin mineraalimeikkipuutereita,jotka toimivat mielestäni hyvin akneiholle, peittäen tarpeeksi tukkimatta kuitenkaan ihohuokosia monen meikkivoiteen tapaan.

    Mielestäni tuotteita kannattaa kokeilla, tarjontaa kun on valtavasti ja kuunnella omaa ihoaan.

    VastaaPoista
  12. Harvoista asioista jaksan olla kateellinen tai vertailla itseäni muihin, mutta kyllä kismittää omat iho-ongelmani!

    Olen hoitanut ihoani 11-vuotiaasta asti. Olen varmasti siitä asti joka ilta ja aamu laittanut kosteusvoidetta. Pessyt kasvoni puhdistunmaidolla ja kasvovedellä. Käyttänyt mitä erikoisimpia tehonaamioita ja kuorinta-aineita viikottain. Välillä kokeillut sitä himputin käsisaippuaakin, mutta silti iho on ongelma iho.

    Iho on ollut atoopinen koko elämän ajan. Sen seurauksena on lähes koko ajan kuivia länttejä kasvoissa ja ryppyjä silmien alla heti täytettyäni 20-vuotta. Vaikea akne minulla on ollut 11-vuotiaasta. Siitä sain ikuisiksi ystäviksi arvet ja laajentuneet ihohuokoset. Nyt sitä yritettään tasapainotella näiden iho-ongelmien kanssa. Harmi vain, että aknea, atopiaa ja ihon kuivuutta hoidetaan täysin päinvastaisin tuottein.

    Toivottavasti ihmiset, joilla on hyvä iho, jaksaa arvostaa sitä! En tiedä mitään muuta yksittäistä asiaa, joka latistaisi itsetuntoa niin totaalisesti kuin tälläinen pitsa siellä, mihin ihmiset ensiksi kiinnittää huomionsa.

    VastaaPoista
  13. Komppaan anonyymia kosmetologia. Viimeistään kolmekymppisenä se "vauvan peppu" alkaakin yhtäkkiä menettää kimmoisuuttaan ja naururypyt näkyvät myös vakavalla naamalla. Kaikilla. Ja koska sitä elämää sitten kuitenkin vielä siinä iässäkin on, olisi kiva, ettei vanhenisi ennenaikaisesti. Kosteuttakaa ihmiset ihoanne ikäkaudellenne ja ihotyypillenne sopivilla tuotteilla. Jos voide tuntuu liian rasvaiselta, se on väärä tuote sinun ihollesi. Valitse toinen, älä jätä kosteuttamatta! :)

    Ja te, jotka omaatte ihanan sileän ja kuulaan ihon luonnostaan, olkaa ikuisesti kiitollisia geeniperimästänne! ;D

    VastaaPoista
  14. Musta on aika epäreilua sun hehkuttaa et joo mulla on täydellinen iho ja Pepillä on iho. :(
    Väliä onko pari finniä vai ei? Ihosta on hyvä pitää huolta ei siinä mitään, mutta ei hyvä iho oo mitään kauniiseen naamaan verrattuna. Ärsyttää vaan. D: Peppi on niin kaunis että ei sen tartte paria finniä säikähtää. (:

    VastaaPoista
  15. Ja tämä repi sielua:
    "Anonyymi kirjoitti... Mullakin aivan uskomattoman hyvä iho, ja minäpäs en joudu käyttämään mitään tuotteita! :D jos olen käyttänyt meikkiä niin ne lähtee hyvin pois käsisaippualla. Turhia tuollaiset purnukat jos hyvän ihon omaa :)"
    Voin kertoa, että sun ihos on ehkä nyt ihan kivannäköinen mutta vanhempana kaduttaa kun ei tullut käytettyä mitään.. Ei ne turhaa ole olemassa kauppojen hyllyllä."

    Sen verran nyt haluaisin sanoa että esim. vanhemman kansan ihmiset eivät käsittääkseni mitään puteleita tarvinneet ennen vanhaan, ja oikein hyviltä näyttää esim. oman mummoni posket ;)

    nimimerkillä luontoa ja luonnollisuutta kunnioittava

    VastaaPoista
  16. Oma ihoni on melko rutikuiva, atooppinenkin ja suurimman avun olen löytänyt omega3-kapseleista ja sinkistä. vahvistaa ihoa ja "Kosteuttaa" sisältäpäin. Kosmetiikasta käyttelen milloin mitäkin, kuitenkin aina kuivan ihon tuotteita. Geelimäiset kasvovedet on ihan must, enkä minäkään aamulla tee mitään muuta kun huuhtaise vedellä unet silmistä. Ihoani usein kehutaan, mutta sama homma ilman meikkiä että couperosaa on ja hieman laajentuneita huokosia. Mutta ehkä ihon ohuuden (?) takia se on oikein ehostettuna hyvinkin kuulakas. Meikkivoiteena olen useimmiten käyttänyt L'orealin infalliblea, siinä on sopiva sävy minulle ja pysyy aamusta iltaan hyvin! Niin ja vinkkinä, maailmanparas huulirasva on Munken's bisalva. Saa apteekeista, luontaistuoteosioista. Isommasta purkista olen käyttänyt tosotosikuiviin ihonkohtiin, sopii atoopikoille jne. Mutta siitepölyallegikoille saattaa aiheuttaa oireita kun on mehiläisvaha/propolistuote. Se ei sisällä vaseliinia, joka on rikkoutuneelle iholle ihan painajainen.
    Kiva blogi teillä, seurailen ahkeraan!

    VastaaPoista
  17. Ihana postaus! :)
    Osaatko sanoa, että paljonko St Tropez maksaa?

    VastaaPoista
  18. Ihana ihana postaus (= jos toiveita saa esittää niin olisi tooosi jees jos peppi voisi tehdä saman tapaisen omasta ihonhoidostaan? itselläni - ja varmasti monilla muillakin tämän blogin lukijoilla - on iho-ongelmia, ja koska olen ymmärtänyt että Peppikin on kärsinyt niistä, osaisi hän varmaan kertoa ainakin jotain omista ihonhoitorutiineistaan :D ei mulla muuta, keep up the good work, gals!!!

    VastaaPoista
  19. http://www.rostedt.org/

    KOKEILKAA!! aika uus juttu suomessa! täysin orgaanista :) ja ihania! saa valituista kampaamoista suomesta! (ja ulkomailtakin)

    VastaaPoista
  20. Olen kyllä eri mieltä noista "kosteusvoide on must" -kommenteista. Itse käytän normaalitilanteessa kosmetiikkatuotteita (ja suorastaan rakastan eri tuotteiden kokeilua ja shoppailua), mutta joskus mietin, että kannattaisiko niiden käyttö lopettaa kokonaan tai ainakin minimoida. Olin muutaman viikon erittäin sairaana ja ei siinä paljon naaman pesua tms. miettinyt. Tulos: ihoni näytti ja tuntui paremmalta kuin koskaan! Ja ikääkin on jo yli 30 vee. Itse olen huomannut, että vesi on se pahin vihollinen iholleni, vaikka tykkäänkin sen raikastavasta vaikutuksesta.

    VastaaPoista
  21. Täältä huutelee raskaan sarjan kosmetiikka product junkie ;)

    Ulkomaille muuttaessa tietysti piti tehdä kunnon karsinta, joten mukana on ne todellakin parhaaksi valikoituneet... :)

    Yleismeikinpoistoon käytän Cliniquen Take the day off -balmia, ei kiristä, ei kuivata, mutta on ihan järjettömän tehokas. Muuttuu iholla öljymäiseksi.

    Kasvovetenä jostain lentokentältä jättipullona hamstrattu Lancomen tonique eclat, alkoholilllisena versiona (joskus kaipaa vähän tujumpaa tehoa ;)

    Silmämeikki lähtee myöskin Cliniquen take the day off-sarjan vedenkestävälle meikille tarkoitetulla putelilla.

    Kosteusvoiteet ovat ainoat mitkä vaihtelevat. Tällä hetkellä käytössä apteekista Orionin Aqualan L, sekä Sephoran näytepurkit :P

    Kiitos ihanasta kemsutavarpostauksesta! Ja todellakin, Pepiltä samaa kehiin ;)

    VastaaPoista
  22. Itse olen jäänyt koukkuun Vichyn puhditustuotteisiin, tulee naama puhtaaksi ja sopii tälle herkällä iholle :)
    Tosin silmämeikki tulee pestyä pois Humektan perusvoiteella kun silmät ei kestä mitään muuta :/

    Meikeissä tulee taas enemmän vaihtelua, luomivärijeä ja kynsilakkoja löytyy paljon, mutta lempparit The Make Up Store ja Mavala.
    Puuterina käytän vain kaupan vaaleinta minkä olen löytänyt, joku Lumenen Natural Code, sopii tälle kalkkilaivan kapteenille :)

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.