torstai 3. helmikuuta 2011

Puppies, Peppi, Puppies, Peppi..

Oon ollut pari päivää vaan tosi rauhallisesti, tehnyt töitä öisin (!!! mun unirytmi on todella sekasin, en käsitä tätä) ja vaan hengaillut. Tänään tuli sellanen olo, että mun on pakko mennä ulos vähän kävelemään ja saada kunnolla raitista ilmaa.

Jotenkin eksyin kävelemään tota 30th avenueta eteenpäin ja päädyin Steinwaylle jossa on siis paljon kaikkia kauppoja.. No ensin piipahdin Victoria's Secretissa ja mukaan tarttui jotain pientä ja sitten kävin kans pyörimässä esim. Lane Bryantissa. Istahdin Starbucksiin juomaan appelsiinimehua ja datailemaan Tabillani, mutta en jaksanut kauaa olla paikoillani koska teki mieli käppäillä..

No sitten yhtäkkiä pysähdyin katsomaan että mitä ihmettä tuossa on ja....


Koirakauppahan siinä oli. :(((((((( Mä en jotenkin osannut yhtään odottaa, että jossain tommosessa paikassa olis oikeesti kauppa jossa myydään koiranpentuja. Jäin tuijottamaan tota söpöliiniä tossa ikkunassa ja se heilutti mulle häntää. Jossain vaiheessa se rupes ulvomaan ihan kuin mun Uno ja mun oli pakko mennä sisälle...


Tää näky pysäytti mut ja mulla nous pala kurkkuun. Koirat näytti hyvinvoivilta, mutta silti tää oli jotenkin niin ei Suomea. Eri rotuja omissa kopeissaan paperin keskellä ja sieltä sitten käydään vaan valitsemassa mieleinen..


Mun ulvoja siellä.


Söpöliini nukkuu.


Nää kaks pikkusta tukeutuu toisiinsa..






Tääkin halus leikkiä.




Eräs otti rennosti..




Eräs ei. :D Tosta videosta näätte millanen sekopää tää oli, mä olin aivan rakastunut. Rachel katto ton videon ja oli silleen "THAT'S YOUR DOG PEPPI, THAT ONE IS LIKE YOU"


Joo moi mä vähän tuun täältä, piehtaroin tässä mun paperisilpussa aika paljon... Äsken kierin selälläni..




Hei yo mä oon täällä myös, kato mitä mä osaan, ota muttttt!


Mä oon ehkä aika söpö.

Olisin voinu tuijotella näitä pieniä vaikka ikuisuuden ja mietinkin että saakohan niitä paijata tai niiden kanssa hengailla.. En kuitenkaan voinut enää olla kyseisessä kaupassa, koska mulla tuli kyyneleet silmiin..


Mulle nimittäin tuli ihan järkyttävä ikävä omaa rakastani, joka on Suomessa. Mikon mukaan Unolla menee tosi hyvin, naiset tosin taas kiinnostaa kovasti ja naapuriin on muuttanut joku koira, jonka kanssa Uno tykkää käydä keskustelua.. :D Mulla on siis ihan kauhee ikävä sitä, haluisin niin paljon vaan pussailemaan kultaani ja helliä sen piloille.

Syytän tasan tätä koira-ikävän tuomaa järkytystä ja tyhjää siitä, että marssin kenkäkauppaan ja ostin uudet sneakerit.

Tässä toi mun söpöliini telmii:



Tässä on biisi, joka on soinu nyt kaks päivää oikeesti repeatilla täällä.. Jotenkin ihan sairaan hyvä ja kaunis ja koskettava. Adriennella on ihan tajuton ääni.



Rachel sanoi, että mun pitäis mennä uudelleen tonne, koska noiden koirien kanssa saa leikkiä ja hengailla. Saa nähdä uskallanko uudelleen tonne.. Mietin jo sellasta, että ilmottautuisin vapaaehtoseks koiranulkoiluttajaks ja siten saisin hengailla niiden kanssa. :D Mulla on välillä nimittäin luppoaikaa ja voisin viettää sen mieluusti noiden söpöliinien kanssa. En tosin tiedä kestäiskö mun sydän sitä..

Nyt tää herkkis rupeaa tekemään itelleen ruokaa, oon ihan unohtanu syödä ku oon vaan mietiskelly koiria..

Tässä vielä Unon hakemus More To Loveen:



60 kommenttia:

  1. Aww, omg, haha! The cuteness is overboard with those puppies. That one puppy is such a little ham.


    xhoneysuck-elle
    http://honeysuck-elle.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Ihania! Pakko sanoa, et noi sentään onneks näyttää ihan ilosilta ja hyvinvoivilta ja jopa leikkisiltä, vaikkei noilla tota tilaa liikaa ookaan. Mä kävin muutama vuos sitte Vilnassa, ja siellä oli vastaavia "free puppy" kauppoja. Ja mä en oo ikinä nähny mitään niin surullista! Koirat oli laihoja, niil oli superpienet tilat, ja ne näytti niin surullisilta, eikä ne enää edes leikkiny. Mun sydän särky siellä niin pahasti, tohon aikaan mun oma koira oli vielä just joku 3kk vanha ja tuli vaan mieleen se oma rakas.

    Mun arvostus sua kohtaan nousis vielä superpaljon lisää jos joskus menisit leikkimään tai lenkittämään noita. Varsinaista vapaaehtoistyötä! :)

    Saako muuten kysyä, et millaset sneakkerit ostit? :)

    VastaaPoista
  3. Joo noi kaikki kyllä vaikutti hyvinvoivilta, mut voi miten olisinkaan halunnu ottaa ne ulos mun kanssa. :)

    Ehkäpä menenkin, jos mun vaan annetaan leikkiä niiden kanssa!

    Sneakerit tulee varmasti näkymään täällä pian. ;)

    VastaaPoista
  4. Osaatko kertoo, et miten useesti noi pääsee ulos tai ees pois tuolta kopista? Viettääkö ne yötkin siellä? Mä oisin pillittänyt jo pelkästä tosta "koppinäystä" vaikka hyvä vointisilta vaikuttivatkin :)

    nipsu

    VastaaPoista
  5. Tuo pienten pentujen pitäminen erityksissä emoistaan on kyllä ihan järkyttävää. Sama Harodsilla Lontoossa. Ei kyllä tee koirien sosialisoitumiselle hyvää. Onneksi suomessa ei vastaavia kauppoja ole (toivottavasti).

    VastaaPoista
  6. Mitäköhän noille tapahtuu jos kukaan ei osta niitä?

    VastaaPoista
  7. ei hemmetti mua kiukuttaa tollanen että koiria myydään ku jotain pizzasliceja lasin takaa :( ilmottaudu vaan ulkoiluttajaks mutta varo ettet rakastu liikaa ja pääsy ostamaan jotain haukkua, tommosta bisnestä ei pidä tukea :/

    Teidän blogi on muuten parantunu entisestään nyc-postausten myötä, siitä on tullu jotenki raikkaampi ja monipuolisempi :)

    VastaaPoista
  8. mäkin näin nykissä tällaisen pentukaupan. kyllä teki pahaa. pariisissa seinen varrella olen nähnyt tällaisen myös. terrierit meni pitkin seiniä siellä. siellä oli koko pentue samassa laatikossa. samoin siinä nykin kaupassa, jonka näin.. nyyh.

    VastaaPoista
  9. hitsi, noista pennuista tulee vaan oma chihutyttö mieleen, kun se ei kyllä tuollaisessa kopissa kauaa jaksais olla! :D pennut ovat niin energisiä, että ihme, jos eivät tylsisty yksinään pikkukopissa. onneksi pääsevät edes ulos.

    kannatan, että meet ulkoiluttajaksi!

    VastaaPoista
  10. Ihan kauheeta miten noita pidetään! :( Toi malamuutti (?) on ihan mielettömän kaunis sinisine silmineen<3

    VastaaPoista
  11. Noi koirat tulee pentutehtaista, ja tollasta toimintaa ei saa missään nimessä tukea!!! Kukaan vastuununtoinen kasvattaja ei anna koiriaan myytäväksi eläinkauppaan halvalla, koska rotukoirat maksaa jenkeissä lähes saman verran kun Suomessakin jos on asiaansa perehtynyt kasvattaja!!

    Kannattaa vaan googlettaa puppy mills ja löytyy niin järkyttävää materiaalia että sen jälkeen marssit tonne kauppaan ja ilmaiset mitä mieltä oot asiasta sen sijaan et menisit ulkoiluttamaan niitä! Tommosen toiminnan on vaan loputtava.. Jenkeissä kuitenkin lopetetaan joka päivä satojatuhansia koiria "ei toivottuina", kun ihmiset ostaa niitä just tollasista kaupoista, ja sit ku ne kasvaa isoiksi niin ei enää halutakkaan ja viedään ne rankkureille ja eläintaloihin. Näissä niille annetaan pari viikkoa elinaikaa jos joku adoptoisi ne, jonka jälkeen ne lopetetaan koska koiria tulee lisää ja tilaa ei ole!

    Kiva että ihmisten kertakäyttökulttuuriin kuuluu nykyään myös elävät eläimetkin, tuntuu tosi pahalta! Paras asia mitä voit tehä noiden pentujen hyväksi on se että valistat ihmisiä olemaan ostamatta noista yhtään mitään, niin ehkä joskus tollanen toiminta loppuu, tai edes vähenee.....

    VastaaPoista
  12. törkeetä tollane :( tosi pienet tilat ja ei näytä olevan mitää tekemistä. toi ykski "sun" koira näytti tulevan hulluks ni päätti heitellä leluaan :D

    minkärotunen toi sun (oikea oma) koira on?

    VastaaPoista
  13. So sad oikeesti :(( Ja ne kaks pentuu on niin söpöjä vaikkakin surrulisen näkösiä..
    Unon hakemus on cute :D!

    http://dashantilife.blogspot.com/

    VastaaPoista
  14. Ihania koiria harmi ,
    että joutuvat olemaan noin pienissä kopeissaan.

    Sun ajatus ulkoilusta kuulostaa hyvältä!.

    Kunhan et vaan liikaa kiinny hih.

    Jamssi

    VastaaPoista
  15. Mä olisin SEONNUT tuolla!<3<3<3

    VastaaPoista
  16. Mä en voi käsittää, että tuo toiminta on vieläkin sallittua USA:ssa! Kyllä kierrokset taas nousi tämän tädin päässä.

    Noita koiria ei missään nimessä saa ostaa eikä tuollaisia liikkeitä tukea, millään tavoin. Noi koirat tulee ns. puppy millseiltä, niistä voi lukea lisää mm täältä: http://www.humanesociety.org/issues/puppy_mills/

    Euroopan eläinkauppoihin koirat tulee lähinnä Itä-Euroopan maista. Iso osa pennuista kuolee ja ne, jotka kauppoihin pääsevät ovat usein piilosairaita ja niitä hylätään siten myöhemmin sairauksien takia ihan suoraan kadulle. Toiminta on kannattavaa, koska liikkeillä on katteet kohdillaan ja koirien tehtailu ei maksa juuri mitään. Siinä hommassa ei paljon eläinlääkäreitä konsultoida. Parhaassa kunnossa olevat menee myyntiin, muut heitetään roskiin. Samaan aikaan animal shelterit pullistelee ääriään myöten hylättyjä koiria, jotka odottavat vain sitä hyvää kotia. En voi ymmärtää miksi ihmiset tukevat tälläistä toimintaa.

    Jos haluat auttaa eläimiä, mutta et tukea tuota bisnestä, niin suosittelen ottamaan yhteyttä paikalliseen animal shelteriin siellä ja kysymään voitko auttaa heitä jotenkin. Ne toimivat pitkälti vapaaehtoisten auttajien ja lahjoitusten turvin. Itse ulkoilutan koiria espanjalaisessa koiratarhassa.

    VastaaPoista
  17. Sarppa puhuu niin asiaa.. Sanoi just kaiken sen, mitä itse meinasin sanoa postauksen luettuani. Kyllä ihminen on sitten julma.. Jenkkiläinen kertakäyttökulttuuri ällöttää yhä vaan enemmän, kun tuollaista näkee. Miten joku voi tuota maata ihailla? Sieltä kaikki rahaan ja materiaan liittyvä pahuus on lähtöisin.. :(

    VastaaPoista
  18. Hei oikeesti, ei se oo kenenkään muun, kuin ton yrityksen tehtävä pitää noista koirista huolta. Noi saa vaan paremman mielen koirien pitämisestä noissa oloissa, kun joku ulkopuolinen tulee hoitamaan ilmaiseksi perustarpeita, joiden huomioimisen pitäis olla itsestäänselvyys. Joka ikisen ostetun pennun tilalle tulee uusi pentu. Joka ikinen noista pennuista on ihan kuin tynnyrissä kasvatettu lapsi, ilman kunnollista sosiaalistamista ja koiraäidinrakkautta vaille jäänyt käyttäytymishäiriöille altis tapaus. Nää on tosi julmia totuuksia ja tavallaan harvemmin kommenttia jättävänä hävettääkin tälläinen äkkäily, mutta pakkohan tossa on katsoa kokonaiskuvaa. New Yorkissa ja lähistöllä on varmaan useampia rescue/shelter-paikkoja, joihin annettu apu olis oikeasti hyväntekeväisyyttä, eikä paskamaisen elinkeinon tukemista säälistä eläimiä kohtaan.

    VastaaPoista
  19. ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ

    VastaaPoista
  20. Tulipas kyllä paha mieli noita kuvia katsellessa! Miten tuollainen touhu voidaan sallia missään päin maailmaa. En käsitä!

    Mulla tulee pahamieli jo ihan kotimaan kamaralla eläinkaupoissa käydessäni, kun näen liian pienissä häkeissä majailevia jyrsijöitä tai esim. kaneja. Onneksi suomen tilanne ei ihan noin hirvittävä ole.

    Niin väärin! Voi pienet ressut <3 No uskon kuitenkin, että noitakin koiria odottaa parempi elämä jossain muualla, jos ne ei omaa kotia tuolta löydä. Parempi elämä siellä jossain jossa ne voi juosta vapaana vihreällä nurmella ja leikkiä päivät pitkät koirakavereiden kanssa <3

    VastaaPoista
  21. voi kun sulosia noi koirulit. Toi joka oli vähä riehu päällä näyttää ihan samalta ku mun pikkunen pienenä:-) kauheeta aatella et tollases pikkukopissa ne asustaa, vaikka varmaan niillä ihan hyvä on olla.

    VastaaPoista
  22. Tää postaus sai kyllä aikaan pahan mielen... :( Voi surkeus noita pentuja... Ja tää kommenttisi oli vielä jotenkin piste iin päälle: "Syytän tasan tätä koira-ikävän tuomaa järkytystä ja tyhjää siitä, että marssin kenkäkauppaan ja ostin uudet sneakerit. " Ei kai sitä tyhjyyttä ja ikävää täytetä tavaralla? Just tätä mainittua kertakäyttökulttuuria parhaimmillaan...

    VastaaPoista
  23. Voi pienet, pahalta tuntuu katsella :( Mä en ymmärrä miten tuo on laillista missään maassa.

    VastaaPoista
  24. Aivan järkyttävän näköistä, miten tuollaista voi oikeasti enää edes olla. Ei koiria voi ostaa kuin vaatteita tai ruokaa kaupasta. Pistää vihaksi tuommoinen. :(

    VastaaPoista
  25. Hyi, inhottavaa. Ihan tulee paha olo kun katsoo tuollaista kauppaa.. Ja surulliseksi tulee kun ajattelee noiden pentujen emoja. Kannattaa tosiaan googlettaa puppymills tai pentutehtaat, löytyy varmasti tietoa. Amerikassa esim. Oprahin ohjelmassa on ollut useaan otteeseen pentutehtaista asiaa ja täällä kotona tuli juuri Silminnäköjässä viikko sitten. Koiria tuotetaan ahtaissa oloissa, puutteellisissa tiloissa juuri tuollaisiin eläinkauppoihin. Emoja saatetaan pennuttaa jokaisesta kiimasta. Turkit jätetään hoitamatta, eivätkä monet emot näe juuri päivänvaloa. Vuodesta toiseen, pentue pentueen perään. Vain että joku saa hetken mielijohteesta ostaa koiran kauppamatkaltaan. Onhan nuo pennut söpöjä ja ihania, mutta osa ainakin ihan liian nuoria ollakseen vielä erotettuna emostaan, ainakin tuo yorkshirenterrieri näytti kovin nuorelta. Älä vaan Peppi kannata tuollaista toimintaa! Jos haluat ulkoiluttaa koiria ja puuhastella niiden kanssa, niin etsi netistä sellainen koiratarha, missä on aikuisia koiria odottamassa adoptiota, tai kunnallinen löytöeläintarha. New Yorkissa luulisi olevan niitäkin kymmeniä. Sellaisilla tarhoilla on aina apu tarpeen. Huomattavasti hyödyllisempää touhua kuin kantaa yhtään aikaa tai rahaa pentutehtaiden toiminnan pyörittämiseen.

    VastaaPoista
  26. Mä olin Kanarialla ja siellä oli eläinkaupassa 4 koiranpentua (mm. yksi mopsi). Oli tosi hankalaa lähteä sieltä pois, kun a. ne pennut oli supersuloisia ja b. teki niin hirveästi mieli ottaa kaikki mukaan kotiin, halia niitä, käyttää ulkona, antaa peti ja muita leluja kun paperisilppua.

    Jos haluaa tutustua pentutehtaisiin, mistä tulee Suomeen koiria voi katsoa Silminnäkijän (21 päivän sisällä) Areenasta. http://areena.yle.fi/video/1638706 (katsottavissa muuten myös ulkomailla).

    Ja vielä noista koirista, on kyllä ihania. Onko tuolla valkoisella ("sun" :)) koiralla siili kaverina? :D

    Vaikka mä tosiaan en oo mitenkään tuollaisten paikkojen olemassaolon puolesta, niin jos olisi lähellä joku tuollainen saattaisin käydä ulkoiluttamassa ja muutenkin halimassa haukkuja. Kun en kuitenkaan usko, että siinä niin paljoa tuetaan kauppaa vaan nimenomaan annetaan hellyyttä ja huomiota niille koirille. Tosin jos sitten päätyy ostamaan niin sitten kyllä tukee. Mutta niin, suosittelen menemään jos vaan kestät.

    Tulipas nyt romaani. :P
    TL;DR: koirat = söpöjä ja ihania
    koirakaupat & pentutehtaan = ei ollenkaan

    VastaaPoista
  27. ihan kamalaa, itkettää nyt ihan hirveesti ku katoin nuo kuvat.. Raukat elää tollasissa näyteikkunoissa, pikku kopeissa ;< ei voi olla totta.. ;<

    VastaaPoista
  28. Jos tuonne sattuisin menemään, niin raivoaisin kyllä täyttä häkää henkilökunnalle! Siinä lentäisi varmaan kaikki suomalaiset kirosanat putkessa. Kuka ääliö laittaa koirat paperisilpun keskelle elämään!!? Tuo jos joku on väärin!

    VastaaPoista
  29. :( voi noita pikkusia!
    hei onko uno bichoni?

    VastaaPoista
  30. löytyy noita kauppoja täältä espanjastakin, joka toisessa kulmauksessa ja melko halvalla lähtee.. :( ja onpas siellä eräs VALTAVA käärme, puhuttaessa siis metreistä ja metreistä, valtava käärme, ja koppi on niin pieni että käärme on noin 4x kiemuralla mahtuakseen sinne. :(

    eli ei oo säännöt samat edes eu:n sisällä, suomessa tämä ei olis mahollista, onneks.

    VastaaPoista
  31. Kannattaa tosiaan pysytellä erossa tuosta bisneksestä, vaikka tottakai eläintenystävänä haluaisi auttaa.

    Vapaaehtoistyötä voisi varmaan harrastaa jonkun paikallisen rescue-järjestön tiloissa. Sinne kun valitettavan moni näistäkin pennuista päätyy... siinä vaiheessa, kun ne eivät ole enää suloisia pentuja, vaan huonostikäyttäytyviä, kouluttamattomia teinikoiria jotka on tyypillisesti hankittu pohtimatta hetkeäkään, sopiiko tämä rotu tai koira ylipäätään omaan elämäntilanteeseen...

    VastaaPoista
  32. Voi eiii kauhee! Ei voi ku lohduttautua sillä että noi sentään näyttää vielä suht ilosilta ja hyväkuntosilta.
    Eipä tollasia kauppoja taida Suomessa olla mutta pentutehtailua valitettavasti kyllä... :---(

    VastaaPoista
  33. Monta kommenttia jo tullukki pentutehtailusta ja pentujen pitämisestä pienissä kopeissa, mutta lisäänpä vielä yhden jutun.

    Huomasin nuista kuvista huskyn pennun ja tuli mieleen, että miksi ihmeessä NY:ssa myydään huskyn pentuja? Kukaan vastuuntuntoinen koiraa hankkiva ei ota huskya suurkaupunkiin, missä se ei pääse ollenkaan toteuttamaan rodunomaisia toimintoja. Huhhuh! Huskyt on valjakkokoiria ja onnellisimmillaan valjakkoa vetäessä, ts. työssä.

    VastaaPoista
  34. Kiitos kaikille kommenteista! ONNEKSI tämä ei ole mahdollista Suomessa, koska tota on todella järkyttävää katsoa. En oo koskaan aiemmin törmännyt tämmöseen, enkä välitä törmätä uudelleen. Vaikkakin koiraihmisenä haluaisin todellakin hengailla noiden pentujen kanssa ja antaa niille ees se pieni mahdollisuus leikkiä jonkun kanssa, mutta ehkäpä en anna, koska en halua tukea tällaista bisnestä millään tavalla, saatika auttaa sen harjoittajia. Riipasee vain sydäntä ajatella, että siellä ne tänäänkin kököttää kopeissaan ja mä voisin olla niitä leikittämässä.

    Ja sitten vielä tää..

    Tää postaus sai kyllä aikaan pahan mielen... :( Voi surkeus noita pentuja... Ja tää kommenttisi oli vielä jotenkin piste iin päälle: "Syytän tasan tätä koira-ikävän tuomaa järkytystä ja tyhjää siitä, että marssin kenkäkauppaan ja ostin uudet sneakerit. " Ei kai sitä tyhjyyttä ja ikävää täytetä tavaralla? Just tätä mainittua kertakäyttökulttuuria parhaimmillaan...

    Olisi varmaan pitänyt pistää tuohon perään SILMÄNISKUHYMIÖ, ettei joku olisi ottanut sitä ihan niin vakavasti! :)

    VastaaPoista
  35. "Salla kirjoitti...
    voi kun sulosia noi koirulit. -- kauheeta aatella et tollases pikkukopissa ne asustaa, vaikka varmaan niillä ihan hyvä on olla."

    Ei varmaan ole hyvä olla.

    VastaaPoista
  36. Aivan yli IHANA tuo Uno <33333333 ja sit tossa kun se laulaa ja syö mäkkärin ranskiksii ;) <3

    Ja voi noita koirareppanoita noissa pienissä kopeissa paperin seassa :( Voisin ottaa sieltä heti yhen ittelleni :)

    VastaaPoista
  37. :((( Ei miten suloisia pentuja! Vaikka ne ihan hyvinvoivilta vaikuttivat, niin tosi vähän tilaa niillä kuitenkin oli.. En tosiaan pystyisi edes astumaan tuollaiseen kauppaan, kun tulisi kyyneleet silmiin :>

    VastaaPoista
  38. Ma inhoon noita koirakauppoja taalla :( yhen kerran vahingossa myos astuin semmoseen sisaan, ku luulin etta se on vaan normaali elainkauppa, siinahan sitten vollotin puol tuntii sen jalkeen. Se oli viela ostoskeskuksessa.. ihmiset saatto vahan kattoa mua hassusti.

    VastaaPoista
  39. Aww, ihania haukkuja. ^^ Katoin ton videon niin mun Uuno- kissa ihmetteli että kuka sille puhuu.. :D

    VastaaPoista
  40. Mua niin suututtaa, että koiria pidetään tolla tavalla! >:( Olisin varmasti alkanut itkemään tuolla, melkein jo nytkin pillitän täällä. Voi pikku raukkoja. :'---(

    Mut tosi ihana toi video Unosta! :---D ♥

    VastaaPoista
  41. Toi on tosi järkyttävää ja suorastaan eläinrääkkäystä. Nämä pentutehtaat tuottavat ties missä kellareissa pentuja ikkunoihin ihmisten pällisteltäviksi ja kun eivät mene kaupaksi niin piikkiä niskaan vaan. Tällainen koiratehtailu pitää lailla kieltää eikä ihkuttaa miten suloista se on. Sääliksi käy pentuparkoja..

    VastaaPoista
  42. mulle tuli paha mieli noita katsoessa, laumaeläimiä ja pentuja vielä, niin kamalaa katsoa niitä jossain lasikopissa..:(

    VastaaPoista
  43. Käsittämättömän barbaarista touhua tällainen! Minulta ei olisi tuollaisessa kaupassa päässyt itku eikä ihastelu, vaan totaalinen raivonpurkaus.

    Ihminen on eläimistä julmin.

    VastaaPoista
  44. miksi mua itketti noi koiruli:(

    VastaaPoista
  45. Tuli kyllä tosi paha mieli ja valtava kiukku tästä jutusta :( itselleni tuli yllärinä, että jenkkilässä myös harrastetaan tällaista toimintaa, julmaa ja ihan helvetin väärin. Olin ehkä naivisti ajatellut, että pentutehtailu ja tällaiset hirveät "akvaariot" ovat vain köyhempien maiden ongelma. Nähtävästi ei.

    Aihe on vakava ja siihen kannattaa myös suhtautua vakavasti. En ymmärrä täällä esiintyviä ihkutuskommentteja, vaikka eläimet olisivat kuinka söpöjä ja näyttäisivät voivan hyvin, on tällainen toiminta tuomittavaa ja osoitus ihmisen julmuudesta ja tyhmyydestä.

    VastaaPoista
  46. Tuli mielettömän huono ja ahdistunut olo noiden pienten pentujen puolesta. :( On puhdasta eläinrääkkäystä pitää niitä tuollaisissa lasikopeissa.

    VastaaPoista
  47. Argh, mä en pysty... haluaisin nuo kaikki omaksi, vaikka sittenhän mulla olis talo täynnä koiria eikä niillä olis sen paremmat oltavat :/ Mua jo surettaa nuo kissanpennutkin eläinkaupassa, koirista puhumattakaan! Täällä en oo vielä nähnyt koiranpentukauppaa - onneksi. Ahdistaa... Ja tuli myös kamala ikävä omaa murua Suomessa, mutta kuukauden päästä sitä ollaan jo hellimässä...

    VastaaPoista
  48. voi ei :( tuli ihan kamalan paha mieli noiden pentujen puolesta kun niiltä on riistetty ns. "lapsuusaika" pois :(... muistan vielä kuinka mun mäykky, nyt jo 7v, leikki siskojensa ja veljiensä kanssa pikkusena kun se ei vielä ees osannu kunnolla kävellä vaan kaatuili :D. ihan hirveitä nää pentukaupat :((

    VastaaPoista
  49. Meillä on kotona samanrotuinen koira, kun tuo Uno, ja tuli yllättäen jostain kumman syystä (hehee) suuri halu mennä pussailemaan ja halailemaan sitä :)

    VastaaPoista
  50. Ettei vaan ois pentutehtailtuja pentuja? Tai jotenkin vaan vaikea uskoa, että tuollaisessa puljussa ois muutakaan, kun söpöjä tehtailtuja pentuja söpöilemässä ja sitten joku tulee ja ostaa heräteostoksena koiran... ei hyvä. Toivottavasti asia ei ole niin!

    Tässä Silminnäkijä pentutehtaista http://areena.yle.fi/video/1638706

    Kannattaa kyllä ottaa asiasta kunnolla selvää ennenkuin tollasesta paikasta ostaa.

    /Tobina

    VastaaPoista
  51. voi että muo alko ihan itkettää ku katoin noita kuvia. Ton ikäset pennut on energisiä, vaikka nukkuukin suurimmanosan päivästään. Miten noi pystyy kuluttamaan energiaansa tollasessa poksissa?? Huhhuh, kaikki on niin tylsistyneen näköisiä ettei rajaa. Tollasista paikoista ei ikinä pidä ostaa koiraa- ne vaan tukee tota hirveetä rääkkäystä!

    VastaaPoista
  52. koiraparat :( mulla on niin kova koirakuume et tekis mieli adoptoida noi kaikki nyt heti !

    VastaaPoista
  53. Voi ei, pienet puppys :( ilman niiden äippiä, voi eiii...

    VastaaPoista
  54. Ihan järkyttävää!!! Ku kattelin noita kuvia noista koiranpennusita jotaka on laitettu pikkuseen koppiin lasin taakse kaikkien töllisteltäväks meinas tulla ittelle kyynel silmään. Tekis mielei adoptoida noi kaikki! Mutta tässäkin nyt näkee miten suomalainen ja Amerikkalainen kulttuuri eroaa toisistaan... Järkyttävää eläinten kohtelua...

    VastaaPoista
  55. Huomasin tän postauksen nyt ja ajattelin tulla kommentoimaan. Mun täti asuu Losissa ja vieraillaan siellä kerran vuodessa. Viime vuonna oltiin ennen joulua, ja sielläkin näitä kauppoja on joka puolella.
    Pennut tulevat tosiaan järkyttävistä oloista ja ovat mahdollisesti pahankin sisäsiittoisuuden tuotoksia. Pentujen hinta alenee joka viikko, kun ne kasvaa isommiksi. Tietyn ajan jälkeen, jos niitä kukaan ei ole ostanut, ne lopetetaan.

    Juttelin yhden työntekijöistä kanssa ja hän sanoi omistavansa neljä koiraa, kaikki pelastanut piikiltä kun on kiintynyt niihin kaupassa liikaa. Mutta se ei hyödytä muita pentuja, jotka piikille joutuvat. Joulun alla tähän kauppaan teetettiin valtava määrä pentuja, joita nyt sitten lopetetaan päivittäin useita kun kukaan ei niitä halunnutkaan, ja ne ovat jo liian isoja.

    Olisi hyvä jos siellä asuvana voisit kantaa kortesi kekoon ja vastustaa tätä toimintaa jotenkin. Uskon että eläinrakkaana ihmisenä tämä koskettaa sinuakin Peppi!

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.