keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Se OLI banoffee!

Kuten moni siellä heti veikkaskin niin synttärikakku oli kuin olikin siis banoffee. Idis banoffeen valmistamiseen lähti siitä kun löysin kuivakaapista säilyketölkin. Pyörittelin siinä sitten sitä tölkkiä (eli purkillista kondensoitua maitoo, tää selvis hieman myöhemmin) käsissäni (tölkki oli hankittu joskus Behnford'silta) ja päivittelin että mitähän tästä oikein osais tehä. No siinä oli päiväyskin menossa vanhaks tässä kuussa, joten melko kiire reseptin keksimiseen meinas tulla. :D

No olin jo unohtanu koko tölkin, kunnes surffasin ystävämme Kädenvääntöä-blogiin ja tadaa superhelppo ja hyvä kakkuohje olikin siinä ihan nenän edessä! Kävin heti intoilemassa siellä tietty kommentteihinkin, oli nimittäin sen verran ahaa-elämys kun tuon reseptin näin ja pääsin käyttämään "mysteeritölkin" sisällön.







Resepti copypastettu röyhkeästi lähes suoraan siis Kädenvääntöä-blogista :

Banoffee-kakku

Pohja
300g (suklaa) Digestive-keksejä
100g voita

Täyte
397 g kondensoitua maitoa (eli tölkki)
2 banaania
2dl vispikermaa
2tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta

Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin. (Vinkki: Kaulitse keksit muovipussissa!) Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta. Irrota etiketit purkista (jos on) ja laita tölkki vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle (niin että vesi kuitenkin kiehuu koko ajan) vajaaksi 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi. Kannattaa muuten huomioida, että ainakin meidän keraaminen liesi meni päältä itsestään parin tunnin jälkeen, joten kannattaa tosiaan tarkkailla, että tölkki varmasti kiehuu (tosin siitä kuuluu kyllä aika hauska kolina)...

Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!

Tosiaan kakku meni ku kuumille kiville ja sain monta tilausta. Tulen varmasti tekemään tuota kyllä jatkossakin! :) NAM!

Ps. Joku anonyymi veikkas että vadoffeella sais vielä enemmän kehuja. Kokeiluun menee siis sekin! Kakkua kehuttiin mm. painivan poikaystävän äidin daim-kakun kanssa samassa sarjassa (ja tuota parempaa kohteliaisuutta ei kyllä ole.) :)

Pps. Sain muutaman näsäviisaan "hei oot muuten unohtanu avata ton säilyketölkin"-kommentin sillävälin kun tölkki kattilassa kolisi... Heh...

12 kommenttia:

  1. Banoffee on suurta herkkuani ja ajansäästövinkiksi kertoisin että kun sulattaa ensin hieman voita ja muscovado-sokeria pannussa, niin että siitä tulee tasainen seos ja lisää siihen kondensoidun maidon, niin toffeen tekemiseen menee vain reilun vartin verran!

    VastaaPoista
  2. mä tein poikaystävälle synttärikakuks banoffeen tossa joulukuun puolivälissä! itse laitoin kondensoidun maidon mikroon, se oli siellä ehkä viis-kymmenen minuuttia, ja tadaaa: valmis! :)

    VastaaPoista
  3. Maistuuko tässä paljon banaani?

    Kuulostaa ja näyttää ihan äärettömän herkulliselta, mutta en erityisemmin pidä banaanista :D

    VastaaPoista
  4. Mikä voisi korvata tuon kondensoidun maidon? Asun sen verran pienessä kylässä, etten täältä välttämättä löytä kyseistä tuotetta ja olisi kuitenkin kiva kokeilla tuota kakkua, sen verran hyvältä näyttää :)

    VastaaPoista
  5. Tää resepti vaikuttaa niiiiin herkulta, mutta että kolme tuntia keittelyä? Ei mun keskittymiskyky riitä kokkaamisen/leipomisen kanssa noin kauaa. :(

    VastaaPoista
  6. mulla ois sulle nopeempi ja kanssa herkullinen resepti kondensoidulle maidolle! mun veljen vaimo on meksikosta ja laitto sit yhen kerran meille tätä jonka jälkeen oon ollu ihan koukussa..

    1 prk kondensoitua maitoa
    2 prk rahkaa
    1 limen mehu ja kuori raastettuna
    2 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
    jos haluaa vähän kermaa
    -nää tehosekottimessa vaa soosiks-
    sitte otetaa vuoka ja pistetään sinne sen pohjalle marie-keksejä kokonaisina ihan. peitetään ne pienellä kerroksella tota soosia. sitte uus kerros keksejä, lisää soosia, vielä keksejä ja loput soosit (kerrokset tietenki riippuu vuoan koosta) ja päälle osa kuoriraasteista koristamaan. sitte jääkaappii pariks tunniks ja voilá, maailman helpoin ja maukkain juttu, eikä edes hirveen paljoo rasvaa, tai sokeria, mitä nyt tosta maidosta tulee.

    VastaaPoista
  7. Löytyykö tuota kondensoitua maitoa ihan tuollaisista perus, hyvin varrustelluista, ruokakaupoista vai täytyykö sitä metsästää jostain erikoisemmasta liikkeestä?

    VastaaPoista
  8. Pitäis löytyä isommista kaupoista ainakin ja ainahan voi pyytääkauppiasta tilaamaan jos ei löydy. Myös etnisistä kaupoista löytyy jos marketit ei innosta.

    VastaaPoista
  9. moi!

    etnisistä kaupoista (helsingissä kannattaa suunnata vaikka hämeentielle) löytyy aivan vastaava purkki kuin tuo kondensoitu maito, mutta valmista toffeeta. nopeuttaa hurjasti banoffeen valmistamista, suosittelen!

    VastaaPoista
  10. Itse olen löytänyt kondensoitua maitoa ihan Citymarketista. :)

    VastaaPoista
  11. Jopa meidän 4000 asukkaan kylän K-marketissa on kondensoitua maitoa :)

    Pitää testata tää banoffee viikonloppuna, vaikka pojanviikarin 4 kk iän kunniaksi :D

    VastaaPoista
  12. Hei, osaisitko arvioida kuinka monelle tosta yhdestä kakusta riittää? Jos kaikki sillai vähän reilumman palasen sais tai kaks pienempää ... :D

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.