tiistai 1. syyskuuta 2009

Mimmi "muutti" Kuopioon...


Mimmin viimepäivät ovat menneet töissä ja kämppää kasaan pakkaillessa. Eli "muutin" nyt Kuopioon viideksi viikkoa työharjotteluun ja sen jälkeen lähden lähes suoraan Intiaan kuukaudeksi, joten sitäkin varten piti pakata. Olin myös koko viikonlopun töissä ja muutenkin luuhasin yöt ties missä joten on ollut varsin tärkeä (eli kiireinen) olo viimepäivinä ;)


Minut tuntevat tietävät, että kämpässäni vallitsee aika usein kaaos...


Ja vaatteita tulikin pakattua matkaan enemmän kuin tarpeeksi (enkä silti löydä huomiseksi mitään päälle pantavaa!!!) Itseasiassa pakkasin matkaan enemmän kuin puolen vuoden ulkomaanmatkalle :D LOL!


(PS. VIHAAN tiskaamista!)

Kämpässä onkin ollut viimeaikoina työnsarkaa enemmän kuin tarpeeksi (on tosi mukava viedä jätesäkillistä roskia kun hissi tosiaan on yhä rikki... matkalaukkujen raahaamisesta puhumattakaan!)


No eilen illalla/yöllä junailin itseni tänne Kuopioon ja voi pojat (ja moi kaikki hyvännäköset pojat!) tämä paikka on kyllä meikän KOTI! :)



Aamulla Kuopio näytti toki parhaat puolensa kun piti sateessa kävellä koululle.


Veljmieshän se siellä :) Harmitti kun en kerennyt ostamaan Hanna Partaselta lihapiirakkaa evääks.


Perinteisen oikoreittini tilalle tulee taloja ja se on suljettu, voi mikä vääryys, joutu kiertämään ja matkaa tuli n.30 metriä lisää... (on se paljon jos sen kävelee vaikka 10v joka päivä x 2!!!)


Ja TÄSSÄ!!! PAINAJAINEN!! Eli Amiskan KAUHEA mäki! (Näyttää laimeelta, mutta kaikki tietää, että se on epämiellyttävä koska on pitkä ja ääää.. ÄRSYTTÄVÄ!!)

Tuskaa heti aamusta.



Mäen puolivälistä on hyvät maisemat. Onkohan tuolla vielä makuuni, ennen ainaki oli ja makuunin irtokarkit tietysti maistuis. NAM.


Jahas, kamera näköjään tallentanut näkökenttäni sumenemisen :D
(Onneks oli tätä hissitöntä elämää takana melkein pari kk. Oli pohkeet saanut treeniä...)


Aromi on kahvila/myymälä josta saa kaikkee herkkuja ja tekeleitä halvalla. Siellä kävin tietty heti tänäänkin.


Kauneudenhoitoala (eli hiusala, kosmetologit ja hierojat) sijaitsevat omassa Hyvän Olon Talossa erillään päärakennuksesta (joo on tosi hyvä olo ton mäen jälkeen!)


Ulkona kylttiä kuvailee...
(TOTUUS: Haluaa olla viileässä ilmassa hetken, ettei hikoile niin pahasti sisällä:DDD)


Nam. Kasvis lasagnee ja kasvisgratiinia Aromista...


No voihan sitä yrittää kaikenlaisia vippaskonsteja keventämiseen...



Koulussa oli asiakaspalvelua ja oppilaat väänsi mm. nuudelit päähän yhelle tytölle.
(Itselleni olisi muuten nuudelitkin maistuneet...)


Ja pyramidi-rullausta. JEE! (Terkkuja vaan! Huomenna jatkuu ;) )


Koulun jälkeen pistäydyin matkalla kotiin lelukaupassa ja sinne oli tullu vaikka mitä ihanaa HK-kamaa! Pitää mennä joku päivä tutkimaan ihan ajan kanssa (Siis kaikkihan tietää että oon Suomen suurin (fyysisesti) HK-fani! Enkä nyt puhu siitä makkarasta! )


Pitihän se kotimatkalla kuvailla Siskotyttö-patsas ja kauppahallikin :)


Sekä tietysti Kuopion tori!


On kiva olla täällä taas :) Tulkaahan moikkaamaan jos törmäätte (toivottavasti ette ainakaan kirjaimellisesti törmää) niin pääsette mun SYLEILYYN!! :)

Ootan jo innolla pääsyä lempikahvilaani Kaneliin, lempiravintolaani Os:iin ja Introon ja kirpputoreille, Vänärille jne. Lisää Kuopio-aiheisia (ja arkisia) postauksia siis varmasti luvassa :)


32 kommenttia:

  1. ah, kuopio on mun lemppari. oon melkein jo mummoutunut kun haaveilen sinne päin paluumuutosta (oon siis varkaudesta), vaikka siit on ehkä 8 kuukautta kun viimeks vannoin etten I-K-I-N-Ä astu jalallanikaan sinne suunnille :'D

    VastaaPoista
  2. Öyh, amiskan mäki todellakin sucks :/ asuin joskus aikoinaan siellä mäellä...tuskaiset muistot. Just siitä mäestä siis.

    VastaaPoista
  3. aws luulin et tuo Kauppahalli olis ollu joku prinsessalinna tyylii Disney Worldistä <3

    VastaaPoista
  4. No nyt kyllä tuli tippa linssiin. Muutin vuosi sitten Kuopiosta (jonne valuin Lapista) ja oon kaivannu sinne täällä Turussa ihan sikana. Kaneli! Vänäri! Valkeisenlampi! Ja ennen kaikkea SAVOLAISET <3

    Mut sen verran angstaan et V***U INTRO ON RAISKATTU! Siitä on tehty semmonen kolmekymppisten jeejee-mesta. Oisivat vaan pitäneet oman linjansa :(

    VastaaPoista
  5. Kiva jos viihdyt siellä :DDDD Arkisia postauksiakin on kiva lukea :)

    VastaaPoista
  6. Hihii Mimmillä on mies! <3

    VastaaPoista
  7. Tervetulloo! Kaneli on parhautta, samoin puijonkatua hieman alempana aina ihana Fado! =)

    VastaaPoista
  8. Vietä mukavat viisi viikkoa siellä Kuopiossa :)

    VastaaPoista
  9. Ihana Kuopio. Ja kiva kun olet täällä :)
    Olisi tosi hauska törmätä! :)

    VastaaPoista
  10. aapuuva, Kuopio! Apuaapuaapuaapua, tulee kaikki lukiomuistot mieleen aaa eika apua amismaki ja makuunin karkit! Ei varmaan tule ihan just tormattya kun on taalta Australiasta matkaa.. :/

    VastaaPoista
  11. Tää teksti oli taas ihan hullun hauska! :'D

    Taisin Mimmi nähdä sut sunnuntaina. Olitko töissä silloin? : ) Kurkin ikkunasta sisään nynnynä. :DD

    VastaaPoista
  12. Nyt tuli kauhea koti-ikävä! :D Asuin Kuopiossa seitsemisentoista vuotta elämästäni ja nyt olen juuri muuttanut Vantaalle, mutta ainakin vielä toistaiseksi kuopiolaisuus puskee musta tosi vahvasti läpi. Mun kaupunki :')

    VastaaPoista
  13. "Enkä nyt puhu siitä makkarasta!" :D :D
    Hahahaha Mimmi oot ihana :D

    Kivaa Kuopioo! :)

    VastaaPoista
  14. Mukavaa asustelemista siellä Kuopiossa. :-) Pakko tunnustautua että kuolasin hetken aikaa tuota Hello Kitty-kuvaa, apuva.. Tässä postauksessa oli ihania kuvia, ja olen ihastunut blogiinne. Onneksi löysin sen vähän aikaa sitten.

    VastaaPoista
  15. llaura: Joo mullekin on iskeny älytön kaipuu kotiseudulle :) On tämä Sawo vaan niin mahtava paikka ;D (Ja savolaiset toki lahja maailmalle...)

    W: HUH HUH! :D En varmaan vois ottaa kämppää tommosesta paikasta (paitsi tietty jos oisin töissä esim täällä amiksessa niin ei tarviis lähtee minnekkään muualle :DDD)

    Strawberrye: Hahahah :D Ihana, no tää Savohan on melkein ku Disneyland!

    Anna: Joo en oo Introssa käynytkään hetkeen. :/ Pitää käydä katsastamassa. (Toivottavasti ois ees hyvät ruuat!) Tänne oli tullu myös jotain muitaki ravintoloita joita bongailin kotimatkalla (kuten joku Hiili tms. ???)

    Anonyymi: No viihdyn! Ja arkista elämäähän tämä on parhaimmillaan :D

    Anonyymi2: Voi LOL, kunpa oiskin ;D

    Anonyymi3: Joo Fadosta oon kuullutkin, pitää testata!

    Cava: Varmasti :)

    Elina: Joo, tuut meidän kanssa syömään sitten ku saadaan Peppikin maisemiin!! :)

    Hata: Aivan :) Mä fiilistelen täällä paikan päällä (ainaki niitä Makuunin karkkeja ;))) sunkin eestä! TUU POIS SIELTÄ! Kyllä Kuopio aina yhen Australian voittaa ;DD

    aba: No hyvä :D Ja olinpa hyvinkin töissä! Oisit tullu moikkaamaan :D

    Sagu: Aww.... Ihmisen voi ottaa pois Savosta, mutta Savoa ei pois ihmisestä ;)

    Heidi: ;) Tottakai oon ihana (säkin oot muuten!).. Kiitos kiitos :)

    VastaaPoista
  16. Eikääh, tuli Kuopio-ikävä vaikka ihmiset siellä ei ookaan niin savolaisen ystävällisiä kuin voisi luulla. Oma opiskelukaupunki. Himskutti, olisin ollut ihan pähkinöinä jos olisin sinut Mimmi siellä bongaillu. Oh well, nauti munkin puolesta Kanelista ja loistokirppareista!!

    VastaaPoista
  17. Jetta: Jee, HK on niiiin paras!! Mä olin ihan järkyttyny ku löysin tommoset hyllyt Hello Kittyä KUOPIOSTA :D

    Anne: Voi että :) Lepposa tämä meininki on kuitenki jos vertaa vaikka Helsinkiin :) (No hard feelings Helsinki kuitenkaan, puolensa on sielläkin!) Joo, sehän ois ollu oikea elämys, kannattaa lähtee kauempaakin katsomaan ;) Ja todellakin nautin! Hyvä mennä Kaneliin joka päivä kun joutuu nauttimaan jokaisen puolesta mm. mutakakkua jne. NAMM!!!

    VastaaPoista
  18. Kuopio on mahtava paikka! Oon kotosin sieltä suunnalta, niin pitää hehkuttaa Kuopioo :) Siellä on ihana käydä baareilee, ku ihmiset tulee juttelee!! Harvemmin nykyisellä paikkakunnalla sellasta tapahtuu. :/

    T. Marjo

    VastaaPoista
  19. amiskan mäki on kuopion vitsaus !
    (vaikka kyllä sielläki kelpais oleskella jos olis vaan ees kuopiossa!)

    kpo forever <3

    VastaaPoista
  20. Ei oo Makuunia enää siellä, missä luulet, vaikka ehkä oot asian jo tähän kommenttiin mennessä käyny itsekin toteamassa! Paikalla on joku Nikolex, joka näyttää jo kaukaa siltä, että täältä ei saa karkkia eikä muutakaan ihanaa.:) Vähän odotan innolla sun Kuopio-postauksia, olenhan sieltä kotoisin. Ja nyt kun oon avautumistuulella, niin kerronpa, että oon opiskellu aikoinani myös tuolla horror-kauneudenhoitoalalla.:D

    Paljon kuvia, joohan??

    VastaaPoista
  21. Hei ja tiesithän että Houkutuksesta saa hinta-laatu-koko -suhteeltaan hyvinkin onnistuneet leivokset!

    Toivottavasti törmäillään! kaupungilla! Olen jo parin viikon tutustumisen jälkeen ihan ihastunut teihin ja blogiinne ;D

    VastaaPoista
  22. Hihii, pitääköhän pitää silmät auki, jos vaikka näkis sut kaupungilla, heh. ei täällä yleensä ketään blogittaria ole. itsekin siis kuopiolainen.

    VastaaPoista
  23. Tervetulloo! Olisi kyllä mukava nähdä sinut kaupungilla :)

    VastaaPoista
  24. Tiimarissakin oli kaikki HK-kamat -50 %. Tai ei niiden valikoima taida kummoinen ollakaan. Savo rocks: oon asunut Savossa nyt vajaat neljä vuotta. Voittaa Hellsingin, vaikka shoppailupaikkoja on vähemmän! =)

    VastaaPoista
  25. ihanaa nähdä ja kuulla juttuja kuopiosta <3 mäkin oon kuopiosta ja liian harvoin pääsee käymää nykyään kotona kun asuu pk-seudulla ja haalii itelleen liikaa hommia :/ mut onneks sä oot helpottamassa mun koti-ikävää nyt siellä päivitysten avulla :D

    VastaaPoista
  26. Marjo: Aivan! Vielä ku löytys aikaa baareiluun ;)

    padë: On kyllä niin mun lempparikaupunki tämä :) Ja ihan hymyssä suin (=naama irvessä) tuo mäki on vielä tähän asti ainakin noustu ;)

    AnneVee: Hyvä tietää :) Oho, ai oot opiskellu, millon ja missä? Ai kosmetologipuolella?

    Anonyymi: Joo leivoksiin on tutustuttu, kuten kuvista huomaa :D Ja joo, kyllä tavataan miitin (tai meatin) merkeissä!

    norppa: No meikäläistä ei oo vaikee kyllä ainakaan erottaa, huomaa tämmösen möhkäleen jo vähän kauempaakin ;)


    Milla: Siis kyllähän tämä rupee nyt vahvasti siltä näyttämään, että kun Peppi Kuopioon saadaan niin meidän pitää järjestää joku tapaaminen!

    Keiju: Ooou.. äkkiä tiimariin :) Joo Helsingissä on puolensa, mutta nykyään ku kaiken voi tilata netistä ;) I <3 KPO!

    sonjuliini: Jee!! Toivottavasti tulee kivoja KPO-postauksia :)

    VastaaPoista
  27. Juu, kosmetologipuolella tuossa kuvaamassasi tiilitalossa, mutta way before your time eli 90-luvun puolivälissä. Ja viihdyin (lue: en viihtynyt) siellä vain puoli vuotta, sitten otin hatkat. Ei ollu mummojen jalkasieni mun juttu.:)

    VastaaPoista
  28. Onpa huippua lukee Kuopiosta! (Itsehän siis olen kuopiolainen ja olen todella harvoin törmännyt mihinkään Kuopioon viittamaan kenenkään blogissa.)

    Tuo mäki on hirvee. Sitä tuli ennen liiketalouden linjan vielä Presidentinkadulla sijaitessa poljettua monta kertaa ees taas. Ja Houkutus on mun favourittikahvila. :)

    VastaaPoista
  29. Anna: Joo ilmeisesti joku pihviravintola :)

    AnneVee: Joo :) Ohan siinä oma houkutuksensa tietysti siinäkin ;) Itse siis hiuspuolella...

    Marge: Joo on HUIPPUA KIRJOTTAA KUOPIOSTA! :)

    Ja todellakin on hirvee. Ja Houkutus hyvä kahvila. NAM. Säkin voisit tulla meidän miittiin! :)

    VastaaPoista
  30. Asuttu täällä 26 vuotta, minnekäs täältä lähtis :)

    VastaaPoista
  31. Mimmi "muutti" Kuopioon! oi kuopio!täällä lähes koko ikäni olen asunut enkä taida koskaan pois muuttaakaan.makuuni on nykyään puijonkadulla,olet ehkä tämän todennutkin.Ihana blogi ja kiva lukea välillä omasta kotikaupungistakin :)

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.