torstai 4. maaliskuuta 2010

Mimmi LOVES sushi !


Namnam. RUOKAPOSTAUS!!

Oon hurahtanu viime vuosina sushiin ihan todenteolla. Ite en moista herkkua oo valmistanu ku kerran ja sillon siitä tuli jotain ihan hirveetä (ja sen kokkaus kesti joku sata tuntia), joten oon jättäny valmistuksen muille ja keskityn nykyään vaan syömiseen.

Ennen oon syöny sushia lähes aina vaan ulkomailla (aaaaah ne kiertävät sushibuffetit!!), mutta oon nyt viime aikoina hakenu sushia mukaan enemmän ku laki sallii ja samalla testannutkin parit Helsingin sushimestat. Mielestäni ihan päteviä paikkoja.






Sushi-lounasta ystävän kanssa Ichibanissa Aikatalossa. (Ja siitä tietty sopivasti jälkkärin ostoon Behnfordsille...)



Saman puljun, eli Ichibanin, Kampin toimipisteen sushit mukaan otettuna. On muuten kätevää Spiniltä kotiin kipitellessä napata nuo mukaan, harmi vaan lounas (10,90,-) alkaa vasta 11.30.





Hätätilanteessa Pirkan valmissushit. (Saa olla kyllä todellinen hätä, ei nimittäin mitään älyttömiä...)



Aikatalossa olevan uuden paikan (en muista nimee) sushit 8,90,-

Vannon Ichibanin nimeen, ainakin toistaiseksi.

Kertokaas mistä muualta saa sushia? Testaukseen menee pian ainakin paljon hehkutettu Fuji Village.

Ja mites toi meidän Peppi, miten saisin sen opetettua sushiloveriksi? :D

Ps. Meikäläisen tän viikon ostoksia Forumin blogissa.

34 kommenttia:

  1. En itse oikein välitä sushista, mutta Runeberginkadulla olevaa Gyosai sushia ovat muutamat sushinsa tuntevat ystäväni kehuneet.

    VastaaPoista
  2. Mulla kävi niin, että puoli vuotta maistamisen jälkeen vihasin koko moskaa ja yhtenä päivänä iski himo kuin salama kirkkaalta taivaalta. Ehkä Pepillekin tulee yllätyshimo?:D<3

    VastaaPoista
  3. pakko tunnustaa, en oo koskaan syöny sushia.. oonko jääny paljosta paitsi?

    VastaaPoista
  4. http://www.kabuki.fi/ , aikas arvostettu paikka.

    sit meitä töölöläisiä hemmotellaan myös umeshulla http://www.umeshu.fi/ ja tokio 55:llä http://www.tokyo55.fi/page.php?language=1.

    näistä käynyt vain umeshussa ja kabukissa. umeshu enemmän mainstream ja tyylikäs mesta, kabuki panostanut kunnolla menuuseen ja varmasti loistavaa ruokaa!

    niin ja sit tietty koto. http://www.ravintola-koto.fi/index.html. pelkistetty ulkonäkö, mutta jotain ihanan erilaista siinäkin länsimaisten ravintoloiden sijaan.

    VastaaPoista
  5. Mene ja kokeile ihmeessä Hanko Sushi! Sijaitsee Isossa Omenassa, nam! Hintaluokka melkein samaa kuin Ichibanissa (hitusen kalliimpi, esim. 2 nigiriä n. 3.5-6e ja 10-12 makia 7-12e tai sitten valmiita annoksia n. 12-18e), mutta PALJON parempaa. Ichiban ei oo mitään Hanko Sushiin verrattuna :)

    VastaaPoista
  6. Moi!

    Teiän blogitekstit on kamalan pienellä! Hommanhan voi korjata ite suurentamalla selaimen fonttia, mut sit heti seuraavaan blogiin siuvlle mennessä sitä on taas sitten pienennettävä, koska muilla sivuilla samalla zoomilla katottuna tekstit on kauheen isoja!

    Vai onks tää joku juttu et isot ihmiset - pienet kirjaimet? :D

    (tekstin pienuudesta huolimatta käyn päivittäin tätä lukemassa, et tykkään kyl! :)

    VastaaPoista
  7. Hyi sua, tää ei nyt yhtään auttanut mun pari viikkoa jatkuneeseen sushihimoon. Kuten ei sekään, kun törmäsin Ivana Helsinki -matkalla Sushibariin. Aika houkutteleva toi yritysesittely, joten varmaan pakko testata jossain vaiheessa http://www.sushibar.fi/sushibar-2/yritysesittely Erityisesti mun lapsekasta sydäntä lämmitti ikkunaan teipattu "Sushibar tekee rakkaudella sashimia, nigirejä, makeja ja muita suomalaisia ruokia".

    VastaaPoista
  8. Heippa, tulin juuri 5 min sitten kotiin Tokyo 55:sta! Se on ehdottomasti lempparini Helsingin sushiravintoloista. Muita hyviä on Raku Ya (tosin hintava) etelärannassa ja lounaspaikkana hyvä on Umeshu Hesperian puistossa.

    Mutta, aloitapa uusien paikkojen testailu Tokyo 55:sta ja tilaa erikoismakien listalta vaikkapa Tokyomaki...on niin hyvää että järki lähtee. Ja lähtikin.

    :)

    VastaaPoista
  9. Nykyään kampissa siinä k-supermarketin take away osastolla on sushia! :D

    VastaaPoista
  10. Suosittelen lämpimästi Aikatalon Ichibania, tunnelmallisempi paikka kuin Kampin Ichiban.

    Annankadulla on vastikään avattu Sushi Bar, ihan kelpo, joskin annoskoot vähän pienet.

    Zen Sushi Kämp galleriassa pääsee lähes Ichibanin tasolle.

    Sushin tekeminen ei oikeasti ole niin vaikeaa, suosittelen lämpimästi testaamaan uudelleen :)

    VastaaPoista
  11. Nyyh musta sushi on enemmänkin silmänruokaa, meinasin nimittäin oksentaa ko maistoin noita.... :D muistan ko suhtauduin noihin tosi epäilevästi, varsinkin tohon jätesäkkiin noitten ympärillä. Saattaa sit taas olla niin että ne ei ollu kovin hyvin valmistettu.

    VastaaPoista
  12. miten toi aikatalon uuden sushi paikan hinnat on noin alhaset ja noin paljon syötävää :o mitä kyllä ehdottomasti mennä testaamaan!

    VastaaPoista
  13. Sushiaa <3! Mä kerran maistoin noita Pirkan susheja, oli ihan hirveetä kuraa. :D Käyn yleensä ystävän kanssa (joka on varsinainen sushimonsteri..) just tossa Aikatalon Ichibanissa, ja sit ku aika useesti käy myös silleen, et ei jaksetakaan kävellä Forum-Aikatalo -akselia (:DD) ni jäädään siihen Kampin alakerrassa olevaan sushipaikkaan. Nimi nyt ei millään muistu mieleen, mut se on siellä sen Corleonen vieressä, eli siellä missä ne Kampin muutki ravintolat on. Namnamm nyt tuli kyllä nälkä noista kuvista. :(

    VastaaPoista
  14. mää oon maistanu sushia vaan kerran; siskon tekemää graavilohisushia. se oli nam-hyvää.

    VastaaPoista
  15. Hei!

    Suosittelen ehdottomasti Kämp Galleriassa olevaan Zen Sushia (2.krs). Siellä on helposti kaupungin parhaat Californiamakit. Ja sellai Tsuna-nigiri on kans nannaa. Tosi siisti paikka ja palvelu asiallista ja ystävällistä. Se Fuji Village oli "ihan jees", mut ei hätkäyttänyt. Ja Stockan Delistä on tullu pari kertaa haettua lounasta, mut niistä huomaa, ettei oo ihan tuoreeltaan tehtyä. Voittaa tosin mennen tullen Pirkan pakasteet.

    VastaaPoista
  16. Sushi on parasta! Oma suosikki on Umeshu Töölössä, niistä mitä Helsingissä on tullut kokeiltua.

    VastaaPoista
  17. Zen Sushi, aivan _erinomaista_ sushia!
    Noita on Kämp-galleriassa ja krunikassakin jossain liisankadun risteyksessäkin kai yks pieni. :D

    Suosittelen lämmöllä!!

    VastaaPoista
  18. Ajattelin kysäistä, että missä noita jossain edellisessä postauksessa mainittuja Marimekon Havaianaseja myydään ? =) Ihana tää teidän blogi, pelastanut monta muuten synkkää päivää :)

    VastaaPoista
  19. Namnam! ;) Perjantaina saapuu mun sushitilaus :)♥

    VastaaPoista
  20. stockalta saa älyhyviä susheja mukaan :)

    VastaaPoista
  21. Suosittelen ehdottomasti Kämp Gallerian Zeniä!!!
    Myös vihree tee siellä on niiiiiiiiiiiiiin hyvää.
    Helsinkiin on viime aikoina putkahdellut tasaisin väliajoin uusia sushipaikkoja, joista en ole vielä kaikkia ehtinyt testaamaan, mutta suosikki löytyy vaan kokeilemalla!

    Ja en suosittele Ichibania yhtään. Vaikka sushi on hyvää niin tiedän työilmapiirin olevan läpimätä :)
    Plus jos tykkää misokeitosta niin saat varmasti soppaan myös E621! Nam!

    VastaaPoista
  22. Niin ja rautatieasemallahan on se pikkuruinen sushi-koju niiden raha-automaattien vieressä, mistä saa ainoastaan take-awayna. Oon kokeillu pari kertaa ja hyvää on ollu.

    VastaaPoista
  23. Hmmm, me tehtiin myös kerran kaveriporukalla sushia, mutta lopputulos oli melkoisen karmaiseva. Onneksi valkoviiniä oli varattu riittävästi, jotta ilta ei nyt ihan penkin alle mennyt. Tästä kokemuksesta viisastuneena päätimme käyttää ainoastaan ammattilaisten valmistamia sushi-ruokia, eikä tätä päätöstä ole tarvinnut katua. Nam!

    - Tiina

    VastaaPoista
  24. Muutama täällä hehkuttikin jo Kämpin Zen Sushia, ja itse teen samoin! Ihana lounas, pakko ottaa aina se 12 kpl valikoima <3

    VastaaPoista
  25. Sushi on IHANAAA!!

    Suomessa oon sushia testaillu vaan ravintola Kotossa, ja voin sità kyllà ihan làmpimàsti suositella.
    http://www.ravintola-koto.fi
    Esim. 鮪の刺身 MAGURO NO SASHIMI € 8,50 Raakaa tonnikalaa japanilaisen piparjuuren kera,
    on aivan tòrkeàn hyvàà!!

    Nykissà en paljon muuta kun sushia syònytkààn, tarjontaa on valtavasti ja taso on yleisesti tosi hyvà. Namnam.

    Entisenà Damin asukkina on ihan pakko suositella myòs sieltà yhtà paikkaa.. elikkàs jos koskaan eksytte Amsterdamiin niin ihan must kohde on Tokyo Cafe
    http://www.tokyocafe.nl/ jossa on tarjolla aivan sairaan hyvà "All you can eat" hàssàkkà (lounaalla 16,80€. Pàivàllisellà 20,80-23,80€)
    Toimii siis niin, ettà valtavasti listasta voi tilata haluamiaan susheja ja muuta parin tunnin ajan niin paljon kun jaksaa vetàà. Aivan loistava paikka!

    --ja jos satut Roomaan niin lupaan viedà sushille tààllà ;)
    namnam, tàytyykin làhtee lounaalle :)

    VastaaPoista
  26. Kyllä mun makuun parhaat sushit saa Vanhasta kauppahallista :)

    Ennen en tykännyt sushista ja ensimmäiset sushibaarissa tapahtuneet maistelut on jääny todella karvaina mieleen,mutta Kauppahallista saa aivan älyttömän hyvää!

    Ja viereisestä kojusta ihania leivoksia mikäli vielä uppoo ;)

    VastaaPoista
  27. heippa.
    suosittelen myös kämpin zen sushia,varsinkin lounasaikaan.paikka on aina tuohon aikaan täynnä mutta hyvää kannattaa odottaa.
    ja sieltä saa aina tuoretta sushia,kun taas esim annankadun sushibarissa sushit odottavat syöjäänsä lounasaikaan vitriinissä seisomassa.ei hyvä.itse ainakin tykkään että sushit tehdään odottaessa.
    ja annokset ovat mielestäni melkoisen pieniä.
    tässä muutama vinkki :)
    hyvää vkl!
    sanna

    VastaaPoista
  28. Myös Lapinrinteen Shanghai Kitchen on hyvä ja kohtuuhintainen. Esim. 10 kpl lounas on 7,90 e. Tuoretta ja maukasta!

    VastaaPoista
  29. Ootko koskaan tehnyt itse sushia? Niitä on oikeesti yllättävän helppo tehdä, kun vaan hommaa oikeat aineet ja välineet (bambumatto on ehdoton!). Sitten vaan netistä ettii oikeaoppisen ohjeen ja alkaa hommiin. Suosittelen!

    VastaaPoista
  30. Parhaat stadissa on ehdottomasti Koto ja Kabuki, mutta kyllä noi halpissushitkin lounasaikaan menettelee, kun vaihtuvuus on kova ja kala tuoretta. Kandee joskus kokeilla ihan pitkän kaavan mukaan tatamilla! Alkoipa heti tehdä mieli sushia...

    VastaaPoista
  31. Itse en oon saanu Aikatalon Ichibanissa ainoan kerran käydessäni vanhaa kalaa (kala on vanhaa jos se ei ole tämänpäiväistä tai väärin säilytetty, ja maistuu kyllä heti myös siltä, mutta hajustahan sen heti huomaa - jos kala haisee kalalta niin se on vanhaa). Ällöttää ajatellakin sitä käyntikertaa!

    VastaaPoista
  32. Noi Pirkan sushit on kyllä aika kauheet, eli haen kiireisimmät pikasushini Stockalta. Helsingissä on oikeesti hyvä, että sushin kanssa on vaihtoehtoja ja paikkojen keskellä kilpailua. Tampereella on lähes monopoli yhdellä paikalla ja aukioloajat on tosi rajotetut.

    VastaaPoista
  33. Sushi on aivan ihanaa! Täältä Kuopiosta sitä ei vaan aina saa :'( Minusta se on aivan rikollista, mutta osaapa arvostaa, kun pääsee nauttimaan. Pitäis varmaan lähteä veljeä moikkaamaan Helsinkiin ihan vaan sen takia, että pääsisi sushia syömään :D

    VastaaPoista
  34. kampin ichiban on mun mielestä surkee, sushit on siellä kuivia ja neliönmuotoisia. mut paras paikka, jossa oon syöny on kyllä se snellmanninkadun pieni zen sushi, siinä on oikeeta tunnelmaa, lounas halpa ja sushit mahtavia!!

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.