perjantai 4. toukokuuta 2012

Päivä turrena Stadissa

Keskiviikkopäivä meni tosiaan turistina Stadissa, tai oikeestaan turistioppaana Stadissa, kun Sloveniatutorini tyttöystävineen (+ Heikki Turusta) saapuivat päiväksi Helsinkiin. Hurautettiin ensin Nummelasta Töölöön josta käppäiltiin Stadikan ohi Linnanmäelle ja edelleen Alppilaan Weeruskaan syömään poronkäristystä (tykkäsivät).

Ruokailun jälkeen otettiin spora (3B) Steissille, ihmeteltiin tovi ja jatkettiin samalla 3B sporalla kierros Eiran ja Kaivarin kautta Kauppatorille, josta hypättiin Suomenlinnan lauttaan ja käveltiin kierros Suomenlinnassa samalla paikan historiaa yms. googletellen. Voin kertoo, että Suokissa muuten tuuli aika navakasti... :D

Suomenlinnan jälkeen ohjelmassa oli mikäpä muukaan kuin Tuomiokirkon portaat ja miljoona kuvaa + sporaretki vaihteeksi nelosella Skattalle. Samalla nelosella jatkettiin takaisin päin ja ajettiin Lasipalatsille josta jatkoimme kävellen kohti Kiasmaa, Musiikkitaloa ja Eduskuntataloa. Meidän päiväretki Helsingissä huipentui Kamppiin ja siellä K-Supermarkettiin, jonka jälkeen minä suuntasin Matin kanssa elokuviin katsomaan Nälkäpelin (tykkäsin) ja väsyneet turistit puolestaan majapaikkaan Töölöön.

Että semmonen reissu. Oli tosi erilaista katsella kaupunkia turistin silmin ja oli myös tosi raskasta, kun piti kokoajan miettiä että mitäs nyt seuraavaks sitten kertois :D Pääasia oli kuitenkin se, että turret tykkäsivät näkemästään ja kehuivat Helsinkiä kovasti. Tuli hyvä mieli. Koska museoihin tai muihin ei vieraiden pyynnöstä haluttu mennä hoidettiin tosiaan koko Helsingissä kiertely julkisilla ja jalan ja voin kyllä suositella. 24h lippu Helsingissä maksoi 7€/hlö ja sillä pääsi siis myös Suomenlinnaan ja takaisin lautalla. Kaikenkaikkiaan meillä hurahti noin 7 tuntia tämän kierroksen tekemiseen, joten kyllä päivässä ehtii Helsingissäkin näkemään näköjään vaikka mitä :)












Kiitos käynnistä Dominik, Mateja + Heikki. Toivottavasti ei tartte vastaavanlaista kierrosta ihan heti vetää, vai pitäiskö tästä pistää bisnes pystyyn teemalla Päivä Helsingissä Mimmin Matkassa? ;)  

Usein on kysytty täällä, että mitä kannattaa tehdä missäkin kohteessa, mutta nyt kysymys kuuluukin että : Mitä sinä olisit näyttänyt Helsingistä kaupungissa ekaa kertaa vierailevalle? 
 

18 kommenttia:

  1. olin lukevinani jotain päivä TURRENA juttua, niinku karvaturrena, koirana :D mietin kokoajan lukiessa että mitä hittoo, museoihi koirien kans häh :D

    -Nanna
    http://tuplaongelma.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Olen miettinyt tota ihan samaa. Paikallisena en edes tiedä mitä näyttäisin koska kaikki on minulle niin tavallista. Tarkoituksena tänä kesänä parin kaverin kanssa tehdä turistikierros helsingissä koska vaikka asun täällä, En muista milloin olisin käynyt kirkon tai eduskunnan portailla tai Ooppera talon edustalla.

    VastaaPoista
  3. apua miten ihanat legginssit !! mistä ne on ja saakohan niitä ikinä enää mistään? :D jos oot heittämässä niitä ikinä pois niiin voisin maksaa niiistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ikivanhat Vero Modan leggarit, tuskin enää saa :)

      Poista
    2. Joo, yritinkin etsiä noita leggareita... Hyvä tietää et niitä ei saa mistää... :)

      Poista
  4. Helsingissä olisin vienyt vieraat pienen kaupunkikierroksen jälkeen kävelylle Töölönlahden ympäri jätskien kanssa ja sitten saaristoristeilylle. Parin tunnin risteilyllä saa samalla nayttia lounaan ja näkymät voittavat varmana kaikki Venetsian gondolireissut ynnä muut =) Tietenkin risteilylle kannattaa lähteä vain sään salliessa.

    http://salminakki.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli vähän viilee jäätelölle ja risteilylle. Kaikki tuo mitä tehtiin oli ilmasta (paitsi se 7€ matkalippu) joten budjetti pysy kohtuullisena ;)

      Poista
  5. Suokkiin olisin vienyt minäkin, mutta ehdoton lempparini on myös Cafe Regatta Töölössä, jonne oon viimevuosina vienyt ulkomaanvieraitani ja ihan suomalaisiakin vieraita. :-)

    VastaaPoista
  6. voisiko tuon kuka on kirjoittanut jutun laittaa postauksen alkuun? (: mua häiritsee lukiessani postauksia kun en tiedä kumpi sitä postausta kirjottaa ja pitää aina rullata ensin loppuun (: käy tämä näinkin mutta olisi mahtavaa jos sen postauksen kirjoittajan voisi laittaa alkuun :))
    Hyvää kevättä teille! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sama täällä! :D rullaan aina ensin loppuun jotta tiedän kuka kirjoittaa :)

      Poista
    2. Muuten hyvä, mut se ei mee millään sinne. On monesti yritetty venkslata sitä ja ei. :E

      Poista
  7. Hassua, olin myös Suomenlinnassa keskiviikkona ja ohitin jopa tiedät yhdessä välissä. Mietin, että olikohan tuo yksi sin, mutta en sitten jäänyt kyttäämään.

    VastaaPoista
  8. Kuulostaa tosi hauskalta päivältä, kulttuurikierros ois hauska kokemus! :)

    Muuten Mimmi, aivan ihana mekko(ko) sulla päällä! Mistä oot sen ostanut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli hauska :)

      Kiitos. Tuo on varmaan kaks (tai kolme) vuotta sitten Gina Tricotista.

      Poista
  9. Taisitte todistaa myös historiallista hetkeä :P tuttuni poika myös laivaan lastattuna :) http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/05/1539315/suomalainen-sotalaiva-vierailee-75-vuoden-tauon-jalkeen-new-yorkissa

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.