torstai 15. joulukuuta 2011

Onnea Poikani 6kk! :)

Multa on toivottu paljon postausta Jykästä ja koska tänään vietetään riiviön puolivuotispäivää niin mikäpä parempi aika toteuttaa toivepostaus aiheesta.



Jykä on siis rodultaan mopsi ja väriltään (yllätys yllätys) musta. Jykällä ei oo valkeeta ku ihan muutama karva rinnassa, vaikka "mustilla" mopseilla sais olla valkeeta vähän enemmänkin. Jykä tuli meille tosiaan 4.8. Imatralta mopseihin erikoistuneelta kasvattajalta. Jykällä on kaikki paperit ok ja lääkäri oli tarkastanut pojan hyväksytysti. Otettiin samantien Jylpylle vakuutus, joka kyllä kannattaa olla, on ainakin tuo meidän tapaus niin älyttömän touhukas, että vahinkoja saattaa sattua.



Jykä on ollu kaikin puolin terveenä (kop kop) ainut eläinlääkärireissu ollaan tehty silmään pihalla raapasseen oksan/heinän takia (perus rokotusten lisäks siis). Mopseilla nuo silmät on aina tiellä, kun ei oo kuonoo suojana. Antibioottitipoilla homma meni onneks ohi, eikä ollut sen isotöisempi juttu, samalla reissulla hoidettiin kaverille myös rabiesrokote kuntoon. Käydään Jykän kanssa VihtiVet nimisessä eläinlääkärissä ja se on ihan herran lempipaikka. Huvittaa aina, kun Jykä ei malttais millään lähtee pois sieltä, aina kun sinne kerran pääsee. :D Osansa saattaa olla myös siinä, että se saa siellä aina niin paljon rakkautta, huomioo ja herkkuja niiltä hoitajilta, ettei järkee...

Ollaan oltu rotuun enemmän kuin tyytyväisiä. Ollaan nykyään myös Suomen mopsikerhon jäseniä, mutta ei oo vielä päästy osallistumaan mopsitapahtumiin. Kokemusta mopseista aiemmin oli mm. ystäväpariskunnan hurmaavan neidin kautta ja oltiin perehdytty rotuun paljon ennen mopsin hankintaa. Oltiin myös tietoisia mopsien mahdollisista sairauksista yms. Jykä on ollut alusta asti tosi sosiaalinen ja tulee hyvin juttuun kaikkien kanssa (sekä koirien, että ihmisten) ja on välillä ihmeissään, jos joku ei hänestä välitäkään. Jykä ei hauku paljon yhtään ja meni monta kuukautta, ennenku kuultiin ees sen ääni ekaa kertaa. Kuorsaa ja tuhisee se sitten siitäkin edestä.



Olin halunnu omaa koiraa mooonta vuotta ja kun päästiin rodusta yhteisymmärrykseen Matin kanssa, laitettiin pyörät pyörimään ja kyseltiin mahdollisten pentujen perään. Sitten tärppäsi ja saatiin poika kotiin. Ei tosiaan kerrottu tästä pienestä etsinnästä kenellekkään ennenkuin oltiin jo koiran kanssa kotimatkalla. Ihastuin Jykään heti ensinäkemältä (vaihtoehtona kasvattajalta oli ottaa myös toinen rauhallisempi musta poika), mutta viimestään siinä vaiheessa, kun Jykä nukahti Matin kengälle, oltiin molemmat ihan myytyjä. Matka sen joku 500km kotiin sujui tosi hyvin ja Jykä oli vähintään yhtä ihmeissään, kuin me. Kotona ei meinattu ekana yönä millään pystyä nukkumaan, kun toinen jäi alakertaan. Laitettiinkin sille ekoina öinä viereen 1,5litran limpparipulloon kuumaa vettä. Jykä tottu kyllä meille tosi hyvin (oli ensin rajattuna vaan keittiöön) ja ei vinkunu lähes yhtään öisin. Jykä ei oo vielä tähän päivään nukkunu yhtään yötä meidän sängyssä, vaan aina alakerrassa.

Nyt Jykä on jo täysin sisäsiisti (kop kop) ja pärjää hienosti kotona myös sillon kun ei olla kotona. Ollaan opetettu Jykää alusta asti ja se oppikin herkuilla tosi äkkiä temppuja. Oltiin aika ällikällä lyötyjä pentukoulussa, kun paljon kukaan muu ei osannu mitään käskyjä/temppuja ja me osattiin jo vaikka mitä! :) Mopsi (ainakin Jykä) on siis suht helppo koulutettava, koska ruoka on sille niin suuri motivaattori. Tosin mopsi osaa olla myös pirun itsepäinen, joten aina se ei viitsi tehdä asioita mitä siltä vaaditaan. Tosi mukavaa siis on, että meitä tässä perheessä on välillä kolme mököapinaa ;) Meillä vanhemmilla sattu muuten kerran "hauska" juttu, kun Jykä oli menny syömään Lakun kupista ruuat (Laku on tosi nirso). Oli muuten pieni kaveri sen jälkeen tovin melko pönäkässä kunnossa...



Jykän ehdotonta lempipuuhaa on tiskikoneen täyttäminen ja siitä on siistiä auttaa, kun Matti punnertaa (ei oo nähny meikäläistä punnertamassa ;)). Jykä rakastaa myös aurinkoo ja menee makaamaan aina semmoseen kohtaan, johon aurinko paistaa (sillon kun se paistaa). Viimesin keksintö on se, että se heittää kaikki kuus tyynyä alas sohvalta ja menee peuhaamaan niiden kanssa, ärisee niille jne. Jykä osaa hakee myös Angry Birds-pehmolelut väreittäin, kun sitä käskee. Jykä tykkää olla myös suihkussa (nauttii vedestä silmät kiinni) ja aina kun föönaan omaa tukkaa niin sitä pitää kans välillä puhaltaa föönillä. Jykä tykkää myös imurista. Tällä menolla se tykkää varmaan myös ilotulitusraketeista ;)



Meillä kotona Jylpyn kiellettyä aluetta on yläkerta, jonne se tietysti menee aina kun silmä välttää, eli esim. sillon kun vastaan puhelimeen :D Jykä pahoinpitelee myös sen leluille hankkimaa afrikkakoria päivittäin ja syö kaikki maholliset kuitit, jotka eteen tulee. Jykä on tuhonnut minun kirjastokortin ja oon yllättäny monta kertaa herran syömästä minun pankkitunnusten avainlukulistaa... Jykä myös laittaa läppärin luukun kiinni, tai tulee näppikselle makaamaan, jos sitä ei huomioida hetkeen. Jykä ei oo pelännyt oikeestaan muuta kuin ruusupuskaa, jonka sain Matilta :D Jykä puree just niitä paikkoja, mitä se ei sais purra (tosin johdot on onneks nyt jääny vähä vähemmälle) ja varastaa pöydältä Fazerin parhaita ja liköörikarkkeja ja juoksuttaa niitä ympäriinsä ja yrittää tietty avata ja syödä :D



Kaikenkaikkiaan voin kyllä suositella mopsia semmoselle, joka haluaa uskollisen ja rakastavan koiran. Tuossa se nytkin jaloissa tuhisee niin, että häntä kuitenkin koskettaa varpaita, Jykä tykkää siis läheisyydestä ja paljon. Jykä on aivan ihana porsas, joka rakastaa halimista ja juttelenkin sille aina kuiskutellen kaikkia juttuja korvaan. Sitten se tykkää yhäkin nukahtaa syliin samalla lailla kun vauvana silleen, että sitä hytkytellään samalla ja sanotaan että "niiii..." johon se vastaa omalla yninällään. Toivottavasti saadaan nauttia Jykän parhaasta seurasta vielä monta monta vuotta.


Hurjaa miten aika kuluukaan. Vastahan sinä pikkupörri meille tulit...

Nyt menen halimaan pikkuapinaa (ja ehkä vähän tuota isompaakin). Halatkaa tekin rakkaitanne!

Onnea vielä Jykä puoli vuotta!

51 kommenttia:

  1. ...sulin ♥ aivan liian sulonen

    VastaaPoista
  2. Ihan hilliton kuva tuo lehma-kuva!:)

    VastaaPoista
  3. onpa se söpö=) onnea täältäpäin!

    VastaaPoista
  4. ääää kun jykä on nii syötävän suloinen!♥ en ala! mäki haluun :)

    VastaaPoista
  5. Oi tä oli ihana postaus <3 Ja onnee Jykälle :) Ps. Jykä on tosi söpö :)

    VastaaPoista
  6. RAKASTUIN tuohon viidenteen kuvaan!!!
    On siulla kyllä niin sulonen pikku hauvavauva (: <33
    Harmi kun en ite saa ottaa koiraa kun oon aika pahasti allerginen. :/ Haluaisin just jonkun tuollaisen pikkusen!
    Tuo kuva on kans ihan huippu missä Jykä kattoo noita lehmiä :DD Voi toista, kun ihmetyttää. (:

    Kaikkee hyvää siulle ja siun pikkuselle vaaville! <3

    VastaaPoista
  7. Onneksi olkoon todella kivalle koiruukselle (ja tietenkin myös omistajille). Voi kun söpö... <3 :)

    VastaaPoista
  8. Ei vitsit miten ihana suloinen söpö pieni ! Ja ihanasti kirjoitettu juttu
    hänestä... Ihan ehdoton lempparikuva on tuo missä Jykä "paimentaa" paljon itseään suurempia lehmiä :D
    Onnea paljon puolivuotiaalle Jykälle! <3

    T: Kirsicca

    VastaaPoista
  9. Ihana, mielettömän suloinen Jykä! Ja teijän blogi on mahtava, kiitos siitä :)

    VastaaPoista
  10. SIIS voi että! vähänkö se on sööööpööö! IHana piristys päivään näitä kuvia katsellen :)

    VastaaPoista
  11. jee, onnea jykä! :) kauniisti kirjoitettu mimmi, toivottavasti saatte monta ihanaa yhteistä vuotta jykän kanssa! -neiti S

    VastaaPoista
  12. Oikeesti hei maailman suloisin otus! <3

    VastaaPoista
  13. Voi ihana Jykä!!! Onnea ihanalle ♥

    VastaaPoista
  14. Voi tuota ihanaa söpöläistä!

    VastaaPoista
  15. En kestä!! Hän on niin sulonen! ♥ Suuret onnittelut :)

    VastaaPoista
  16. Apua... Voiko noin suloista ollakaan? <3 Aww, en kyllä tuu hetkeen pääsemään tästä Jykä-kuvapläjäyksestä yli. Sydän suli! Ja onnea pojulle! :)

    VastaaPoista
  17. Voi Jykä <3 On se ehana, voi hyvänen aika :3

    VastaaPoista
  18. niin ihana luonteeltaan ja söpöydeltään! voi että. vallottava tapaus :') onnea!

    VastaaPoista
  19. Voi hyvänen aika miten suloinen! <3 Yleensä en ole mopseille lämmennyt, mutta Jykään ei kyllä voinut olla rakastumatta! :D

    VastaaPoista
  20. Ihanii. Varsinki toi mis lehmät jonossa on hauska :DD Ite oon aina halunnu mopsin tai Jackrusselin (äiti ei kumpaakaan joten nyt meillä on sitten sheltti) Ja haluaisinkin isona Mopsin mutta pelkään niistä kaikista sairauksista/vaivoista. Että selviinkö minä sitten niistä.

    VastaaPoista
  21. Ihana! Haluisin Mopsin tai Jackrusselin (mopsi sopii varmaan paremmin minulle) Pelkään vaan että en pärjää jos se sairastuu tai tulee jotain vaivoja. Ne kun on kuulemma yleistä mopsilla.

    VastaaPoista
  22. aivan mahti kuvia! ja sieltähän se koirakuume taas tuli.. :D. Kiitos mimmi ihanaa, sua lisää <3

    VastaaPoista
  23. Ihana Jykä! Meillä on kans musta mopsi, 16-viikkoinen Molly-tyttö. Aivan upea ja touhukas rotu! <3

    VastaaPoista
  24. Voi ikku miten söpö :) Meiän 4kk ikäinen Lagotto poitsukin on hirveen fiksu ja huomion kipeä. Todella ihmisystävällinen sekin. Rapsutukset sinnekkin Jykälle!!

    VastaaPoista
  25. Joistakin noista kuvista heijastuu kyllä Niin Hyvin mopsiluonne, että itkettää ja naurattaa yhtä aikaa!

    Varsinkin kun Jykä paimentaa lehmiä; meillä sisarusmopsit Doris ja Matti tykkäsi karkailla naapurien pellolle ja kerran yhytimme ne sieltä nautojen keskeltä, hännät terhakkaasti kippuralla <3

    Oma Doris -mopsimuori nukahti muutama vuosi takaperin ja ikävä on edelleen, sillä sellaista kumppania en ole muualta löytänyt, kuin mitä mopsista voi ihminen saada. Mopsit osaa Rrrrakastaa :)

    Onnea Jykä!

    VastaaPoista
  26. Ihana Jykä, onnea pienelle!
    Voi en malttais millään oottaa sitä päivää, kun elämäntilanne ois sopiva omalle karvavauvalle

    VastaaPoista
  27. Pakko nussia pilkkua, mutta myös koirilla kuten kissoilla on yönäkö (väritön), joten ei ole mitenkään mahdollista, että Jykä hakee angry birdsit värin mukaan. Jykä on toki oppinut mikä on "keltainen" ja mikä "punainen" mutta tunnistaa sanat muuksi kuin väriksi, kuten lelun erinäköisyys.

    Saa toki korjata jos olen väärässä,
    mutta tosi tosi söpö tuo Jykä on!

    VastaaPoista
  28. Jos en vielä ollut tarpeeksi rakastunut Jykään niin NYT OLEN! :D Perkuleen pikkuherra, hän on I HA NA. Meilläkin asustelee vajaa kolme vuotta vanha enkkubulldoggi Oona, joka tuntuu edelleen 3kk vanhalta, ei rauhotu sitten millään! Neiti näyttää siltä kun se yrittäisi näyttää isommalta kuin se on, mutta on kaikenkaikkiaan enemmän hellyydenkipeä kuin mitään muuta :) Iiiiisot halit Jykälle "syntskäreiden" johdosta!!

    VastaaPoista
  29. IHANA JYKÄ! :) ja tosi ihana teksti :)

    VastaaPoista
  30. Yli-ihana postaus! Jykä on ihan mielettömän suloinen! ♥

    VastaaPoista
  31. eikä, toi teletappi kuva! meillä oli reilu 10 vuotta koira nimeltä Urkki joka jouduttiin lopettamaan juhannuksen jälkeen, juuri sen jälkeen kun olin tullut takasin suomeen vaihdosta. Noh kuitenkin, Urkin ehdottomat lempilelut olivat juurikin nuo punaiset teletapit jota oli meillä kotona varmaan kolmin kappalein (mikään muu väri ei kelvannu, oli meillä siinä mies...). Mutta joo, on toi Jykä kyllä söpö, ja niinkun kävi ilmi niin ehdottomasti lämmitti sydäntä toi teletappi kuva=)

    VastaaPoista
  32. Onnea Jykälle!<3 Uskomattoman suloinen kaveri, mäkin haluan hauvavauvan! :)<3

    VastaaPoista
  33. Mä huutonaurankiljunitken silkasta rakkaudesta!! Oma koiruus ei ymmärtänyt vaikka näytin kuvaa ruudulta, yritti vaan syödä mun mokkulan. Nyt se murjottaa tyynyn alla. Siis 45kg kaveri.

    VastaaPoista
  34. "Tiettyjen rotujen pieni leuka, äärimmäisen lyhyt kuono, suuret silmät, pyöreä kallo ja korkea otsa saavat koiran muistuttamaan vauvaa. Hellyttävän ulkomuodon takana voi kuitenkin piillä merkittäviä terveysongelmia. Äärimmäisen lyhytkuonoisten koirien kuten mopsin tai kiinanpalatsikoiran tuhina kertoo jatkuvista hengitysvaikeuksista."

    Edellinen pätkä suoraa lainausta oheisesta linkistä, eläinlääketieteen professori Marjatta Snellmanin haastattelusta. http://www.vantaanlauri.fi/arkisto/2011/2011-12-08/henkilokemiaa/koirien-asialla

    Minusta on niin surullista, että esimerkiksi mopsin tuhinaa pidetään 'rodulle tyypillisenä ääntelynä', kun se todellisuudessa kertoo hengitysvaikeuksista. Jokaisella meistä on tietysti omat kauneusihanteet koiran ulkonäköön liittyen, mutta kauneus ei saisi koskaan mennä terveen ruumiinrakenteen edelle.

    VastaaPoista
  35. Hän on kyllä jotain suloisinta. ♥ Kaikki kuvat ihan mahdottoman ihania, mutta toi lehmäkuva ihan huippu, teidän pitäis suurennuttaa siitä taulu! Onnea ihanalle!

    VastaaPoista
  36. Ihan mahtava tuo lehmäkuva :D
    Ja viimeisessä Jykä näyttää ihan oikeesti aivan mun pomolta (nainen)!
    Muistattehan hanit ettei koiralle voi antaa suklaatia (tuli noista karkkien varastelusta mieleen), se on niille tosi vaarallista namia.

    VastaaPoista
  37. En kestä kuinka ihana Jykä on! Ei kyllä yhtään helpottanut meikäläisen koirakuumetta! :D Itsekin oon haaveillu koirasta about vuosisatoja. Mopsi, ranskis, griffoni tai staffordshirenbullterrieri.. <3

    VastaaPoista
  38. hihhhiii mikä hauva :) toi lehmäkuva on ihan paras! ihana toveri tämä Jykä!

    VastaaPoista
  39. Voi että mä tulin iloiseksi katsellessani näitä. Tuli ihan kyynel silmään miten toinen voi olla soma!!!! <3 Onnea pieni otus!

    VastaaPoista
  40. En kestä miten ihana pallero! ♥____♥ Hymyilin suu korvissa koko ajan, ku lueskelin tätä postausta, mahtava piristysruiske tylsään iltaan! :) Mulla on taas vaihteeks ihan hirvee koirakuume, joten nää ylisöpöt kuvat Jykästä ei kyllä ainakaa helpottanu sitä. :D ♥

    VastaaPoista
  41. Voi herranpieksut tuota kuvaa, jossa pikkuinen lepäilee Teletapin kanssa ♥

    VastaaPoista
  42. Mun iskäpuoli halus välttämättä ton lehmä kuvan taustakuvaks!! :D

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.