maanantai 26. joulukuuta 2011

Kiitos joulu 2011!

Takana alkaa pikkuhiljaa olla varsin ihana joulu 2011. Täynnä hyvää ruokaa ja seuraa, molempia varsin riittävästi. Torstaina pakattiin siis auto ja suunnattiin kohti Savoa. Perillä oltiin vaille 12 yöllä ja alettiinkin samantien nukkumaan. Sängyt oli onneksi taas pedattu yläkertaan valmiiksi meitä varten, parasta.

Perjantaina nukuttiin pitkään, valmisteltiin päivällä joulua ja ajeltiin illalla vielä Kuopioon viettämään perinteisiä lapsuuden ystäväporukan pikkujouluja, joista on nykyään muodostunut ennemminkin pariskuntapikkujoulut. :) Ohjelmassa oli niin syömistä, buzz-visailua, saunomista kuin biljardiakin. Juttua riitti taas yömyöhään ja ajeltiinkin yöllä vanhemmilleni nukkumaan melkoisessa lumimyrskyssä. Lunta Savossa oli siis oikein riittävästi.

Lauantain, eli jouluaaton tarkan jokavuotisen ohjelman voi lueskella vaikkapa täältä, mutta pääpiirteittäin homma etenee aina kaavalla lumiukko-joulurauhan julistus-puuro-kirkko-kahvit-sauna-ruokailu-lahjat. Tällä kertaa äippä tosin unohti kokonaan rusinasopan valmistuksen, mutta eipä tuota ehtinyt kukaan kaipailemaan :D Illalla nautittiin vielä glögit ja suunnattiin pehkuihin.

Eilen tosiaan lähdettiin ajelemaan ruuan ja viimeisen kyläpaikan kautta kotiin ja oltiin kotona Numskissa puoli kymmenen aikaan illalla. Tänään puolestaan herättiin siihen, ettei meillä toimi sähköt ja kömmittiin sitten Matin vanhemmille ja homma jatkui niin ruokailulla, kuin lahjoillakin. Samalla kaavalla siis täysin mentiin kuin viime vuonna. Ensi vuodeksi ajateltiin suunnata vaihteeksi ulkomaille... Saas nähdä! Kyllä muuten kismitti, kun äsken meni sähköt toistamiseen ja oltiin paria minuuttia vaille saatu leffa loppuun. No onneks äsken sähkökatko kesti vaan about tunnin. Tässä huomaa äkkiä kuinka riippuvainen sitä onkaan tuosta sähköstä ja mistään ei tunnu tulevan mitään, kun sähköt on useemman tunnin poikki...





















Huomenna meitä kutsuu Tallinna. Mennään siis Matin kanssa lillumaan pariksi päiväksi kylpylään ja ottamaan myös muutamia kauneushoitoja siinä sivussa. Kelpaa! Harmi vaan, että ollaan molemmat myös pienimuotosessa flunssassa. No eiköhän tämä tästä. Nyt vielä saunaan ja unille. Toivottavasti ei laivaa pahemmin huomenna keikuta... Palataanpa taas asiaan siis viimeistään Tallinnan jälkeen! :)

Mitenkäs teidän joulu meni? Eteneekö kaikki jouluna aina samalla kaavalla, vaiko joka vuosi erilailla? :)

6 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! ^^
    Japanissa ei oikein joulua vieteta, mutta hiukan miekkosen kanssa yritettiin juhlistaa. Kera kermakakun ja shamppiksen. ^^ hih
    Hauskaa viikkoa sinne!
    MMxoxo

    VastaaPoista
  2. Koiranpennut on suloisia, mutta ai he**tti miten ruma on täysikasvuinen mopsi. Hirviö.

    VastaaPoista
  3. Tänne Numskin lähistölle tuli sähköt just tunti sitten takaisin, eihän ne pois olleetkaan kuin yli 24h.. Kyllä vaan uudella tavalla osaa arvostaa sitä, että esim. puhdasta vettä tulee hanasta ja on ylipäätään sähköt.

    Joulut menee aina samalla tapaa, tai ainakin vielä tähän asti on menneet, perheen kanssa ihan vaan. :)

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia jälleen! Koiratkin ovat ottaneet jouluna rennosti. :)

    Tänä vuonna joulu tuntui ihan oudolle, kun ei ole ollenkaan lunta. Täysin musta joulu. Oltiin Helsingin Punavuoressa viettämässä jouluaatto sukulaisten kanssa, monien vuosien jälkeenkin kävin hautuumaalla. Mennään aika paljon perinteiden mukaan mutta nyt joulusauna siirtyikin joulupäivälle. Joulupäivän ja tapaninpäivän möllötin siskon ja hänen miehensä luona, koska heillä on toimiva telkkari. Vaikka olen 23-vuotias niin joulupiirretyt on iso juttu mulle. :D mikä sen mukavempaa kuin käpertyä sohvalle lämmin glögimuki kädessä ja kattoa piirrettyjä.

    Lahjoja en saanut tänä vuonna paljon, eikä se haittaa ollenkaan. Sanoin kaikille, etten halua mitään ylimääräistä. Yleensä ne lahjat ovat olleet mulle pieniä tekoja. :) ja tärkeintä, että saa oikeasti nukkua ja rentoutua. Parasta, kun saa vain köllötellä sängyssä aamulla pitkään, eikä kiirehtiä mihinkään. Ainiin, sisko teki ihan maailman parhaimpia banaanipannukakkuja joulupäivänä aamiaiseks. <3 niitä olisi voinut vetää vaikka kymmenen kerralla. Oli kyllä hyvä joulu.. ja nyt paluu arkeen tuntuu ihan kamalalle, maistuu todella pahviselle.

    VastaaPoista
  5. Meillä oli sähköt 2,5 päivää poissa, äsken palautu. Että olkaa onnellisia noin pienistä katkoksista. :DDD

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.