maanantai 12. syyskuuta 2011

Maalla on mukavaaaaa!

Lauantaina kun saavuttiin Helsinkiin niin mulle oli samantien selvää mihin täytyy suunnistaa... Nimittäin kotiinkotiin. Äidin helmoihin kyhnäämään, Isän tyhmiä vitsejä kuuntelemaan ja halimaan pikkusiskoa (ja tietty sen poikaystävää).. Reissaaminen on rankkaa ja välillä sitä on vaan pakko paeta maalle tuulettumaan.

Ensimmäinen ilta oli ihan täydellinen.. Äiti ruokki mua lihakeitolla, lohileivillä ja töytyytti (kiitos Mimmi tämän sanan tartuttamisesta...) saunaan. Istuttiinkin siskon kanssa parantamassa maailmaa hetken ja sen jälkeen iltateen kautta sänkyyn nauttimaan äidin jalkahieronnasta. Hieronnan jälkeen nukahdinkin tyytyväisenä ja vetäsin sellaset nautinnolliset kymmenen tunnin unet.

Eilen sitten heräiltiin uuteen aamuun mieli ja kroppa virkeänä kunnes iski kuumeen oireet ja äiti passitti mut takasin sänkyyn lepäämään. Stressi helpotti, mutta ilmeisesti kroppa halus vielä vähän lepäillä. Iltapäivästä puin päälle jättineuleen (joo juurikin se Gossipin joka niissä kaikissa mainoskuvissa meidän päällä näkyy ja oon saanut sen yhteistyön kautta ilmaiseksi) ja suunnattiin maatilapuotiin kahvittelemaan.


Maatilapuoti sijaitsee joku 10min ajomatkan päässä meiltä ja on mun mielestä yks kivoimmista paikoista maailmalla.


Mieli lepää, kun ympärillä on pelkästään tällasta. Me asutaan muuten ihan metsän ja peltojen keskellä, lähimmät naapurit on parin sadan metrin päässä ja pihalla näkyy melkein päivittäin hirviä, peuroja ja muita metsän eläimiä. Pienenä vihasin asua täällä ihan yli kaiken, mutta nykyään se on ihanaa, että on joku tällainen paikka olemassa. (En tiedä saisiko tästä iloita, mutta olin tosi harmissani joku aika sitten, kun äiti ilmoitti noiden myyvän tän meidän talon. Nyt ne kuitenkin päätyi pysymään tässä vielä ainakin vuoden ja se helpotti mun mieltä ihan hirveesti. Päätettiinkin sitten siskon kanssa, että käydään ahkerasti jelppimässä vanhempia pihatöiden ja muiden kanssa niin josko ne sitten suostuis pysymään täällä vähän pidempään...)


En osaa tehdä käsitöitä ja jaksankin aina ihmetellä miten jotkut osaa...






Ostettiin vähän kotiin omenoita, suomalaiset omenat on niiiiiiiin hyviä! Meidän omenapuu tais tuhoutua myyrien takia. Pitäisköhän istuttaa uusi?


Pepin taivas!!! KAIKKI KOOT!! No otettiin äidin kaa 2 palloa molemmat, itelleni maistui Tupla ja lakritsi-sitruuna. Äiti luotti pistaasiin ja Tuplaan! NAM!!


Parkkiksella vähän trafiikkia. ;)




Pienenä mun mielestä parasta oli, kun mentiin Ruotsin vanhaankaupunkiin ja sain tikkunekkuja. Mä oon aina rakastanut ruotsalaisia satuja ja esim. Lotta, Marikki ja PEPPI-kirjat oli suosikkejani. Idoleiksini listaan yleensä Mummin lisäksi Peppi Pitkätossun. :)


Joku oli tullut tänne vaan nautiskelemaan syyspäivästä.


Olisin halunnut pomppimaan, mutta piti antaa lapsien pomppia. Haluaisin tollasen kans itelleni ja sit sieltä pitäis voida hypätä kans veteen ilman, että jalat kastuu ja on vaara taittaa niskansa.






Kierrätystä. Äiti yleensä vie meidän munakennot tuonne.




Jätettiin tällä kertaa Satupolku ja kummituslabyrintti väliin ja tultiin kotiin.

Ilta menikin mukavasti telkkarin, vanhempien ja teen seurassa.

Nyt istuttamaan kukkia kukkapenkkiin, pikkusisko saapui juuri tänne ja ruvetaan kans tekemään ruokaa. :)

Ainii PS. Mua nauratti eilen hirveesti, kun ajettiin mun vanhan koulun ohi ja äiti rupesi muistelemaan sitä, kun en aikoinaan suostunut hakemaan musiikkiluokalle yhden pojan takia.. Olin siis ihastunut poikaan joka olisi jäänyt mun vanhaan kouluun ja sen takia skippasin pääsykokeet... Noh äiti sitten sai järkättyä mut johonkin jälkipääsäreihin ja pääsinkin sisään musiikkiluokalle.. ONNEKSI! Vaihdoin toiseen kouluun ja poika unohtui vissiin aika nopeesti, kun kuvioihin astui musiikki. Jotenkin vaan huvitti millanen rakkauteen uskoja oon ollut jo toisella luokalla. :D

12 kommenttia:

  1. Ooooo.. Oon lukenut tätä blogia jo pidemmän aikaa mutta nyt vasta kommentoin ekaa kertaa. Mun vanhemmat asuu myös ihan ton maatilapuodin lähellä! Ja se on ihana paikka. Äitee hakee sieltä aina pottuja ja vihanneksia. Ja ne jäätelöt on valtavia palloja!! :) Mä mökötin pitkän aikaa vanhemmille kun sanoivat että ostetaan tontti ja aletaan rakentaa. Muutettiin Espoosta ja mua vihastutti kun kaikki kaverit jäi Espooseen ja mä muutin johonkin korpeen mistä ei pääse muutakun pyörällä johonkin :D Mutta nyt nautin siellä olemisesta ja sainkin koko viime viikon viettää aikaa porukoitten luona koiraa hoitaen :)

    VastaaPoista
  2. ooi mikä paikka tuo on? onks sille jotai nettisivuja? tai sitten ihan fyysinen osoite olis kiva tietää... (:

    VastaaPoista
  3. http://maatilapuoti.fi/index.htm

    :) On ihana paikka. Kannattaa käydä!

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköistä, osuu ja uppoaa. Rentouttavaa kotoilua ja paranemisia!
    -mb :)

    VastaaPoista
  5. Voi että! Oon jo vuoden asunut Masalassa enkä tiennyt tällaisen paikan olemassaolosta! Tuolla on hetimiten pakko päästä käymään :)

    VastaaPoista
  6. Yli-ihana kirjoitus, nousi tunteet pintaan ja kaipuu omiin lapsuuden ja nuoruuteni kotimaisemiin maalle peltojen, metsien, laiduntavien lehmien, lampaiden ja hevosten pariin sekä sinne rauhan ja luonnon keskelle. Ah :) Ihania rentoutushetkiä tuollaiset kotivierailut!

    VastaaPoista
  7. ooooo- maatilapuoti! Tiesin jo kolmannen kuvan perusteella missä ollaan! Oon käyny tuolla alueella paljon sienessä ja viikonloppuisin on aina päästävä maatilapuotiin! <3 Toi on aivan ihanaa seutua mun mielestä- haluisin hankkia sieltä mökin tms. jonain päivänä! :)

    VastaaPoista
  8. Anteeks jo etukäteen, mut mä en voi itselleni mitään..... *tirsk* mut siis miksei missään lue saitteks te noi jäätelöt blogin takia lahjana... *hillitöntä naurua* tässähän putoaa jo tuolilta.... :D

    VastaaPoista
  9. mulla olis kysyttävää sulta, Peppi. Tunnetko sä olosi täysin turvalliseksi liikkuessasi New Yorkissa? Uskallatko liikkua yksin mihin vuorokaudenaikaan tahansa, ilman, että joudut kattelemaan olkas yli ja pitämään puhelinta hollilla. Kumpi tuntuu turvallisemmalta, New York vai Helsinki?

    VastaaPoista
  10. sonja: Mä en liiku kummassakaan kaupungissa yleensä myöhään illalla/yöllä yksin, koska mun mielestä on epämiellyttävää kulkea pimeellä yksin. New Yorkissa otan aina taksin ja sama pätee Suomessa melkeinpä. Välillä kesällä hurauttelen yöllä yksin pyörällä.

    En oo siellä vielä kertaakaan pelännyt, mutta tietenkin katson missä alueella olen. Siellä on alueita joihin ei välttämättä kannata lähteä ei-paikallisena menemään, mutta ne alueet on sellaisia joihin ei tekis mielikään mennä. Samanlaisia alueita löytyy täältä ja esim. asun Kalliossa jossa VIHAAN liikkua iltaisin/öisin, tuolla on niin paljon epämääräistä porukkaa liikkeellä.

    New Yorkiin ei kannata lähteä pelkäämään, siitä ei saa läheskään kaikkea irti jos antaa pelon viedä mukanaan. :)

    VastaaPoista
  11. Anonyymi: Ihan omalla (äidin) rahalla ostettiin jäätelöt. ;)

    VastaaPoista
  12. onks toi paikka lähellä rehndalia ?? ::D

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.