maanantai 12. maaliskuuta 2012

Rainbow-cookiesit ja Marianne-muffinssit

Pyytelitte kovasti Matin synttärikekkereillä tarjoiltujen herkkujen reseptejä, joten tässäpä niitä. Googlettelin ohjeita ensin ympäriinsä ja sovelsin tietysti loput itse. Oikein maistuvia tuli ja kyllä, nuo cookiesit maistuu juurikin niille Subwayn rainbow-kekseille (en siis ite oo syöny niitä, mutta ainakin kolme vierasta totesi näin :D). Cookiesien ohje on lähes täysin kopsattu ihanasta Tiina neuvoo-blogista.

 Rainbow-cookiesit

- 225 g voita
- 4dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 munaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 1pss m&m's karamelleja 

Minulla ei ollut saatavilla alkuperäisessä ohjeessa mainittua fariinisokeria, eikä siirappia jolla olisin fariinisokerin puutetta voinut korvata, mutta laitoin muistaakseni n. 4dl tavan sokeria (ja sekaan lorauksen vaahterasiirappia) ja tuli kyllä tosi hyviä :)

1. Vaahdota sula voi, vaniljasokeri ja sokeri ja lisää munat joukkoon yksitellen.
2. Sekoita valmiiksi ruokasooda vehnäjauhoihin ja lisää sitten taikinaan.
3. Sekoita m&m-karamelleja oman maun mukaan.
4. Asettele taikina levyille palleroiksi (/nokareiksi). Ne "laskeutuvat" uunissa cookien malliseksi. Nokareiden koolla saat säädeltyä cookieiden kokoa.
5. Paista 175 -asteisessa uunissa n. 8 - 10 min.
 
Huom! Cookie saa jäädä hieman "raa'aksi", joten tarkoitus ei ole paistaa näistä kovia keksejä, joten ole erityisen tarkkana paistoajan kanssa! Myös cookieiden makua voi muunnella laittamalla taikinaan erilaisia karamelleja, suklaata tms.

Ja Tiinan vinkkinä vielä tosi hyvä idea : Osan taikinasta voi pakastaa pötkylän muotoisena kelmussa. Taikinaa voi sitten vieraiden sattuessa leikata veitsellä paloihin ja laittaa suoraan uuniin.


Marianne-muffinssit

Alkuperäinen resepti Katariinan keittiössä-blogista.. 

- 100g voita
- 3 kananmunaa
- 3dl sokeria
- 4½dl vehnäjauhoja
- 3tl leivinjauhetta
- 3tl vanilliinisokeria
- 1½dl maitoa
- 2rkl kaakaojauhetta
- 1pss Fazerin Marianne-karkkimurskaa

1. Sulata voi, anna jäähtyä hetken. 
2. Asettele paperivuoat pellille. 
3. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. 
4. Lisää sula rasva, maito, karkkimurska ja keskenään sekoitetut muut kuivat aineet, sekoita nopeasti sekaisin. 
5. Täytä paperiset vuoat 2/3 täyteen ja paista 200 asteessa noin 14 minuuttia.

Myös näiden makua voi muunnella korvaamalla Marianne-murskan esim. pätkiksillä, suklaarouheella tms. 

Että semmoset herkut oli tänä vuonna. Saa nähä mitähän keksin ensi vuodeksi...

Laittakaahan tähän vaikka kaikki salaiset herkkuleipomusreseptinne jakoon, uusia ohjeita kaivataan aina! ;)

18 kommenttia:

  1. Marianne-muffinssit on ihania. Olen lopen kyllästynyt Marianne-karkkeihin (Marianne sattuu olemaan etunimeni ja karkkeja tuputettiin mulle aina) mutta leivoksissa maistuu ihanalta! Kuin myös drinkkinä tosi hyvää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! En oikeestaan tykkää Marianneista karkkeina (Mariminteistä tykkään kyllä isosti!) mutta näin ne toimii oikein hyvin :)

      Poista
  2. Oon kerran koittanu tehä marianne muffinsseja, ja mariannemurska valu paperivuokien pohjiin, ja muffinsseja ei saanut millään niistä vuoista irti. Sen koommin en oo ees muistanut että kaapissa on vieläkin sitä marianne rouhetta jäljellä, kun en oo uutta satsia viittinyt koittaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, näissä se taikina oli semmosta tosi paksua, joten ei käynyt tuota ilmiötä :) Suosittelen!

      Poista
  3. Blogissani on sivu Resepteille. Siellä on vasta 2 ruoka reseptiä kun en ole pitkään aikaan kokannut tai leiponut. Vanhalta sivustolta tinker.suntuubi.com saattaa vielä löytyä lisää. Pyrin siirtämään vanhat reseptit uuteen blogiini.
    sarasfablife.blogspot.com

    VastaaPoista
  4. Just eilen tein pitkästä pitkästä aikaa tuulemantorttua äidin ikivanhalla ohjeella ja voi vitsi, tuli kyllä just niin pehmeää ja muhkeaa siitä piirakasta kun muistinkin <3 Maailman helpoin valmistaa ja häviää kahden hengen taloudessa näköjään aika sukkelaan, kun enää on vaan muutama pikkupala jäljellä!

    VastaaPoista
  5. mistä noi kirjainkynttilät on ostettu? haluisin laittaa tollasia omaan synttärikakkuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no niinpä tietysti :( pitää sit keksii jotain muuta :)

      http://laurasxoxo.blogspot.com/

      Poista
  6. Onnistuiko keksien jättäminen raa'aksi? Tuo niin kutsuttu half baked -olomuoto on mulla vielä ainakin hakusessa. Aina jotenkin paistuu liikaa. Ei siinä, testieriä maistellessa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ne jäi just sopivan "sitkeiksi". Saa olla kyllä tosi tarkkana :D

      Poista
  7. kokeilin tehdä näitä ja nämä meni sellasiks kaurakeksilittanoiks ): yhyy

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohoh! Etkai painellu niitä valmiiks pellille, pitää nimittäin jättää ihan palloiks ja antaa niitten ite muotoutua :D

      Poista
  8. mistä noi happy birthday kirjaimet on ostettu ja onko ne karkkeja vai mitä? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on ostettu New Yorkista yhestä juhlakaupasta ja ovat ihan kynttilät :)

      Poista
  9. Kiitos näistä ohjeista. Pitää kokeilla, kun seuraavan kerran mietin juhliin tarjottavia. :)

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.