lauantai 31. maaliskuuta 2012

31.3.2012

Rakkaus on asia josta puhun jatkuvasti ja varmaan lähes jokainen blogin lukija tietää, että olen sellainen LOVE-ihminen. Rakkauselämä on kuitenkin ollut meillä molemmilla aihe, joka ollaan aika pitkälti rajattu täältä blogista pois. Ihan vain siksi, ettei olla haluttu näistä asioista täällä blogin puolella huudella.

Tänään havahduin istuskelemasta sohvaltani mietiskelemästä sitä miten paljon sydänsuruja viimeiseen vuoteeni onkaan mahtunut. Siltikin edelleen uskon, että rakkaus parasta maailmassa, enkä ole mistään/kenellekkään katkera.

Nyt jaan kanssanne muutaman aran hetken menneestä vuodestani:

Paluuni New Yorkista viime elokuussa itkuisena, mutta onnellisena
Olin kesän aikana ihastunut ensimmäistä kertaa piitkään aikaan ja tuntui kamalalta tulla pois New Yorkista. Samalla kuitenkin tiesin, että näkisimme pian ja se olisi ihanaa. Suunnittelimme vaikka mitä ihania juttuja, miehen piti tulla Suomeen tapaamaan perheeni ja ystäväni.

Ikävöintiä New Yorkiin töiden lomassa.
Syksyllä teimme todella paljon töitä ja tuntui ettei mistään löytynyt rakoa lähteä New Yorkiin. Aloimme kuitenkin tämän ihanan miehen (Tässä kohtaa siis täytyy sanoa, että tätä miestä pidetään ns. "täydellisenä".. Hän on lasten erityisopettaja, superlahjakas koripalloilija ja kaikkien ystävä, jonka koko ystäväpiirinsä/sukunsa kuvittelee maailman kunnollisimmaksi poikaystäväksi tyttöystävälleen ja josta kukaan ei koskaan voisia uskoa mitään pahaa.) kanssa järjestämään minulle parin viikon lomaa New Yorkiin, että päästäisiin vain näkemään toisemme ja viettämään aikaa yhdessä.

Äkkilähtö Kyprokselle
... Sen jälkeen, kun jotenkin ihmeellisesti, sattumalta sain tietää tällä ihanalla miehellä olevan tyttöystävä, jota hän ei kuitenkaan minulle suostunut koskaan myöntämään. Täten jouduin mennä hetkeksi selvittelemään päätäni aurinkoon, että sain edes vähän kerättyä voimia olla iloinen, positiivinen ja jaksaa vetää täysillä koko Gossip-kiertue loppuun. Tämä oli siis se hetki, kun ilmoitin lopettavani tämän "suhteen" jonka olin kuvitellut nyt olevan jotain todella suurta ja mahtavaa. Mies tietenkin vakuutti välittävänsä minusta ja haluavansa minut, mutta sydän käski lähteä ja järki myös. Onneksi niin, kai.

Työntäyteistä loppuvuotta

Loppuvuosi oli mielettömän kiireinen, mutta kerkesin onneksi käsitellä tätäkin asiaa siinä samalla. Vuoden vika kuukausi oli ihana ja uudet kuviot myös henkilökohtaisessa elämässä repäisi minut kertaheitolla irti tästä ihmisestä ja sydänsuruista.

Reissu New Yorkiin

Siinä olikin sitten selviteltävää itsensä kanssa vähän enemmänkin. Otin aikaa itselleni, nautin ja kirjoitin paljon. Tämä "ex" piinasi päivittäin, että haluaa nähdä ja viettää aikaa kanssani, kieltäydyin kohteliaasti.

Suomeen paluu
Oli parasta. Laskin jo lopussa päiviä ja olen niin onnellinen, että olen täällä. Uusi oma koti tekee niin onnelliseksi ja täällä on vaan niin hyvä olla.

Tänään
Juhlitaan tämän "exän" häitä New Yorkissa (Hääsivustolta minulle selvisi, että ovat olleet yhdessä viisi vuotta, minulle ei tätä vielä tänäkään päivänä oikein myönnä.) ja mulla on todella ihmeellinen tunne. Se tunne ei ole surullinen, se ei ole katkera, mutta kaikki mietityttää.

Juuri tänään mulla on hyvä fiilis sydämessäni. Suomessa on ihanaa, kevät tulee, sain eilen uuden pyörän, silmät on auennut ja näänkin joka päivä todella komeita miehiä kaikkialla. Olen sinkku ja vihdoin olen sinkku myös henkisesti, kun olen päässyt irti sydänsuruista jotka tuossa aika pitkään piinasi. Nyt olen valmis uusille seikkailuille!

Tässä pintapuolisesti tiivistettynä ajatuksiani omasta rakkauselämästäni. Kyllähän siihen on mahtunut jos jonkinlaista tässä, kaikkea ei sentään tarvitse kirjoittaa. Tämä oli kuitenkin taas ehkä yksi avoimimmista postauksista hetkeen, mutta piti vain jonnekkin kirjoittaa ja te vielä usein ymmärrätte mua.

Rakkaus on ihana asia, mutta kyllä silläkin on välillä kääntöpuolensa. Tässä siis vastaus myös niille kaikille jotka ovat perheeltäni ja ystäviltäni udelleet "Onko sillä Pepillä joku siellä New Yorkissa, kun se siellä jatkuvasti ramppaa."

58 kommenttia:

  1. Oot ihana. Kuuntelin samalla Sian Breathe Me:tä kun luin tämän. Ymmärrän niin paljon tästä, samaistun.

    VastaaPoista
  2. no mutta hei :) rakkaus pyörittää maailmaa, kiskoo ylös ja vetää alas.

    on parempi rakastaa palavasti ja kokea se eron tuska, kuin että ei koskaan tuntisi mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ainakin tiedän tuntevani enkä olevani kylmä ja kyyninen! :D

      Poista
  3. Wou. Jotain tällasta vähän ounastelinkin rivien välistä; rakkautta ja ehkä sitä rakkauden loppumista.
    Nostan kuvitteellista hattua Peppi sulle siitä, että jaksat aina uudelleen kaikesta huolimatta uskoa siihen rakkauteen - tai no kai mäkin, kolauksista huolimatta, mutta sitä niin helposti uppoutuu ainakin hetkellisesti siihen sikamiehet-ajatteluun.

    Ihanaa VAPAATA (henkisesti, ah se tunne kun tajuaa että on henkisestikin vapaa aiemmasta eikä vaan uskottele olevansa) kesän odotusta siellä onnellisessa kotikolossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuhannesti! :)

      Rakkaudesta en lähtisi tässä kohtaa vielä puhumaan, mutta voimakkaita tunteita kuitenkin. Rakastaminen on hankalaa ja kaikki rakkauteen liittyvä on hankalaa, mutta ahh miten ihanaa rakastuminen onkaan! :)

      Kiitos tsemppailusta, miehet ei ole sikoja, ne on ihania! ;)

      Poista
  4. Rakkaudessa ja sen menettämisessä ihminen oppii tuntemaan omat irtipäästämisen rajansa syviten. Ja samalla irtipäästämisen hetkellä oppii, miten paljon sitä onkaan osannut rakastaa :)

    VastaaPoista
  5. Viime vuonna, juuri tähän aikaan, exäni petti minua melkein kuukauden ajan selkäni takana. Jostain syystä (en tiedä miksi) päätimme kuitenkin, että jatkamme ystävinä. Exäni haukkui minua jatkuvasti, arvosteli ulkonäköäni ja mollasi päätöksiäni kaikin puolin, mutta siitä huolimatta minä pidin hänestä kiinni. Lokakuussa kuitenkin vihdoin päätin, että olen myös henkisesti sinkku. Ja pari päivää syntymäpäiväni jälkeen (Lokakuussa) tapasinkin nykyisen poikaystäväni, joka on kaikkea muuta kuin exäni.

    Kaikki tuntuvat ajattelevan, että naiset eivät halua kilttiä miestä. Exäni oli juuri sellainen seikkalunhaluinen, röyhkeä ja huonotapainen ihminen jonka olisin kai halunnut parantaa, mutta en siinä onnistunut. Nykyinen poikaystäväni on kiltti, kiinnostava, ymmärtäväinen ja ennen kaikkea hän välittää minusta. Hän ei koskaan solvaa minua ja on aina valmis kuuntelemaan, jos minulla on huolia. Miksi naiset eivät siis haluaisi kilttiä miestä?

    Todella harmillinen tapaus käynyt sinulle, että olit se "toinen" nainen. Melkein menee usko miehiin, kun lukee tällaisia juttuja. Mutta aina, kun minusta tuntuu siltä, niin katson hetken ajan poikaystävääni ja tiedän, että hyviä miehiä on olemassa. Ovathan he harvinaisia, mutta heitä on. Toivon, että sinäkin löytäisit oman kiltin miehesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiltit miehet on ihania, minulla on melkeinpä aina vaan ollut niitä sellaisia aika kilttejä miehiä.

      Kyllähän bad boyt helposti naista viehättää, mutta itse en ole oikein koskaan lämmennyt.

      Ihanaa, että olet löytäsi tuon rakkauden!! <3

      Poista
  6. Eteenpäin, sanoi mummokin lumessa! ;) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se oma mummikin on sanonut, kun on näitä juttujani kuunnellut. :D

      Poista
  7. Tsemppiä! Nuo tunnetilat on melkoisen raskaita, tiedän kokemuksesta. Mutta eteenpäin vain ja uusia tuulia elämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eteenpäin on jo menty ja uudet tuulet puhaltaa mukavasti. Kiitos tsempeistä! :)

      Poista
  8. Voi en oikein tiedä mitä sanoa, mutta koin tästä niin paljon omia fiiliksiäni ja tunteita, joiden parissa olen viimeisen 7 kk kamppaillut. Tsemppiä. Kyllä hyvät naiset lopulta löytää ne oikeat kumppanit. Kohtalo suojelee meitä jollain tasolla "vaaroilta". :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta! Joskus pitää saada näpeilleen, että osaa sitten taas arvostaa tulevaa. :)

      Poista
  9. http://metrolive.fi/jutut/artikkeli/8020/cityhumppaajat-laulavat-tosissaan-rakkaudesta/ < ootko kirjottanu ton jutun, vai ymmärsinkö väärin? Jos oot nii ei oo mitään sydän jää kappaletta? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kirjoittanut ja on uudella levyllä. :)

      Poista
    2. http://fi.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4%C3%A4v%C3%A4ki_saapuu

      Alko nyt itteeki vaivaamaan (en siis ole sama anonyymi). Tossa biisilistassa ei ole Sydän jää -nimistä kappaletta. (?) Ei kyl kauheesti mitään väliä mulle, mut jäi vaivaa :)

      Poista
    3. Luulen et se kappale on Perillä ennen pimeää, jonka nimeks on aluks pitäny tulla sydän jää? :)

      Poista
    4. Ahaa ahaa :) -toka anonyymi

      Poista
  10. Ihailen sua Peppi ihan hirveesti ! Oon itekin sitä mielt, et rakkaus ja rakastaminen on elämän isoin ja tärkein asia no matter what ja ihana et säki uskot siihen :)

    -tinttinen

    VastaaPoista
  11. ♥ Sanon tämän jo toisen kerran tänään: olet ihana. Lisäksi osoittaa myös vahvuutta nähdä asiat niiden hempeän hattaraisten lasien takaa ja tehdä päätös suojella itseään, vaikka varmasti jollakin tavalla haluaisi tehdä ihan mitä tahansa muuta.

    Onneksi rakkautta on maailma täynnä, vaikka sinne muutama vähemmän loistokaskin kaveri mahtuu - ne mädät omenat saavat arvostamaan ihanan raikkaasti rouskahtavia Granny Smitheja. ;) ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuhannesti!

      Joskus täytyy osata lähteä, mutta joskus myös täytyy uskaltaa jäädä. Nämä on näitä rakkauden vaikeuksia. :)

      Olet itse ihana. <3

      Poista
    2. Paijaa perheen pienintä puolestani! <3

      Poista
  12. Wouuu, kiitos postauksesta! Sun asenteesta rakkautta kohtaan saa jotenkin niiin paljon rohkaisua ja kannustusta uskomaan siihen. Ihan mieletöntä, miten avaudut tuhansille ihmisille ja insipiroi tosi paljon, miten olet selvinnyt "exästäsi". Kiitos Peppi!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon tästä ja ihanaa jos voin jotenkin inspiroida ihmisiä. :) Oman elämän kivoista jutuista ja ihanista vaatteista on helppoa kirjoittaa, mutta nämä jutut on aina vähän vaikeampia. Ihanaa, että arvostatte! :)

      Poista
  13. Täällä 7 vuoden parisuhde tulossa tiensä päähän ja toivon jostain joskus myös tuon sinun positiivisuuden palaavan. Juuri nyt olen ihan varma että elän loppuikäni yksin (nyt 27vee:) . Sattuu niin maan vietävästi, mutta mitä sitä pitkittämään. Pelottaa ihan hirveästi kauan se ikävä sitten kestää. Jaksetaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon tsemppiä sinne. Mikäli minulta kysytään niin et elä loppuikääsi yksin. Minä ainakin oon varma, että pääsen joskus rakastamaan ihan täysillä, mutta minulla ei ole mitään kiirettä löytää sitä rakkautta. Muistetaan muistaa hymyillä edes kerran päivässä, vaikka kuinka sattuisi. Anna itsellesi lupa itkeä, tuntea mitä tahansa ja ota aikaa toipumiselle. <3

      Poista
  14. Olen ollut mieheni kanssa yhdessä 5 vuotta ja tuntuu että haluan olla nyt yksin, kartuttaa niitä elämän kokemuksia yksin. Perheeni asuu toisella paikkakunnalla ja olen nyt viimeisen vuoden miettinyt että muuttaisin takaisin kotipaikkakunnalleni jossa myös perheeni on. Välillä mietin että olisi helpompaa erota jos mieheni olisi vaikkapa pettänyt minua. En haluaisi satuttaa miestäni, koska välitän hänestä kummiskin mutta joskus on pakko ajatella itseään ja sitä että olisin itse onnellinen. Välillä mietin useita tunteja, että mitä se rakkaus oikeen on...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä täytyy olla itsekäs. Itse erosin pitkästä suhteesta vaikka rakastin toista todella paljon ja hän on minulle edelleen todella rakas ihminen. Mikäli tuntuu siltä, että haluaa mennä niin on mentävä, muuten sitä saattaa helposti tulla katkeraksi toiselle.

      Toivotan tsemppiä mitä ikinä päätätkin - sydänsuruista selviää aina. Aikaa se tosin ottaa paljon. :)

      Poista
  15. Teillä on kyllä niin upea ja ihana blogi! <3


    sweetenupjay.blogspot.com

    VastaaPoista
  16. olet paras <3 ja ihailen sun aitoa heittäytymistä kaikkeen, mitä ikinä teetkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Heittäytyminen kostautuu välillä, mutta ei pidä luovuttaa. Rakastan itseäni, läheisiäni ja elämää. Vain heittäytymällä voi saavuttaa jotain, välillä sitä joutuu itseäänkin rohkaisemaan... ja taas välillä huomaa, että jossain tilanteessa olisi pitänyt heittäytyä. :)

      Poista
  17. Tämä blogi vei sydämen! En edes paljoa yleensä lue blogeja, mutta tämä iskee. Tämä on jotakin niin aitoa! Thanks girls.

    VastaaPoista
  18. Peppi, olet ihana! Olet vahva nainen! Ihailen sinua, kumpa itsellänikin olisi samanlainen ajatusmaailma :)

    VastaaPoista
  19. Ihanaa että joku muukin jaksaa uskoa että rakkaus on parasta maailmassa. Itselläni tällä hetkellä kaikki läheiset ovat asennoituneet maailmaan niin negatiivisella varauksella että itselläkin alkaa mennä usko maailmaan ja sen hyvyyteen. Onneksi on kuitenki maailmaa piristämässä tää teijän ihan IhQ blogi =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kannata mennä mukaan siihen "Rakkaus on hanurista"-ajatteluun, koska se ei todellakaan ole. Rakkaus on siisteintä maailmassa sittenkun se iskee. :)

      Poista
  20. Tsemppiä Peppi! Mulla ois postausehotus, nimittäin oon ite ettimässä ylppärimekkoa, eikä nellyn hienot mekot tietystikkään mahdu (en tajua miksei juuri mistää mekosta oo XL kokoo, vaikka XS löytyy???). Joten mistä löytäis hienoja valmistujaismekkoja? Ehkä voisitte vinkata jotain sivuja/kauppoja ja näyttää teidän lempparit :) Luulen että aika monella on ongelmia tän kans. Ja tietty hyvä mekko on semmonen mikä eroo vähä ees massasta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei oikein hyvä idea postaukselle! Me pidetään silmät auki ja vinkkaillaan jossain välissä! :)

      Poista
    2. Joo, täällä toinen pullukka, joka kaipailee yo-mekkovinkkejä :)

      Poista
  21. Näin sut joskus junassa sen tumma ihoisen räppärin kanssa, joka oli Citylehen kannessa. Juttelitte mitä ruokaa tekisitte ja nauroitte niin paljon että muakin rupesi kaverin kanssa naurattamaan. Mietin kyllä ,että ootte tosi söpö pari!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaahas, on ilmeisesti ollut nälkäinen Peppi junassa nälkäisen kaverinsa kanssa. :D

      Poista
  22. Kurja lukea, mutta olet päässyt yli. Ihana nainen:) Minulla on nyt 7 vuotta mennyt nykyisen mieheni kanssa (exäni petti minua ja myös haukkui/pahoinpiteli henkisesti) josta on syntynyt kaksi ihanaa lasta. Usein täytyy kokea niitä huonoja asioita, jotta osaa arvostaa tätä ihan tavallisuutta miehissä eikä hae aina jotain erikoista:) Kaunista ja iloista kevättä!

    VastaaPoista
  23. Ihailen sinun rohkeutta ja aitoutta <3 Ei varmastikkaan ole helppoa kirjoittaa noin syvällisesti ja rehellisesti omasta elämästä.

    Elämässä tulee välillä pahoja iskuja, mutta hienoa, että jaksoit olla vahva etkä antautunut hänen valheilleen. Syvien tunteiden kuolettaminen vie oman aikansa. ihanaa, että olet päässyt hänestä nyt yli. Yritän aina löytää jotakin positiivista elämäni vaikeista hetkistä. Jos tästä pitää löytää jotain hyvää, niin ainakin se, että onneksi totuus tuli ilmi ja sait nähdä tämän henkilön oikean sisimpänsä. Kaikki täydelliset ihmiset eivät ole niin täydellisiä kuin esittävät.

    Ihanaa kevättä ja onnea rakkauden löytämiseen.. se on lähempänä kuin osaat odottaa <3

    Iso halaus <3

    J

    VastaaPoista
  24. Voi soulsister!♥ Noi on ihania noi miehet, jotka hups unohtaa kertoa tyttöystävästä. Ai että! Kyllä meitä vielä jotkut ihanat tuolla odottaa!♥

    VastaaPoista
  25. Miehen myyttinen,eräänlainen askeettinen askellus elämän tiellä,johdattelee usein tämän kolmijalkaisen kääntymään sivuteille.Se taas ei johdu itse miehestä,vaan jo aikojen alusta on miehen geneettiseen järjestelmään luotu linkki,joka aukeaa miehen kehossa naisen läsnäollessa.Tämä linkki vapauttaa miehen tuntemaan,tekemään ja kokeilemaan kaikkea kokeiltavissa olevaa....ja kaiken takaa löytyy siis nainen.Olemme siis syyttömiä tähän tahattomaan käytökseen.Sama metodi pätee myös mieltymykseemme viinaa kohtaan,kimppakivaan sekä haluumme katsella lesboseksiä.Myös haluttomuutemme siivoukseen ja mannermaisen sivistyneeseen minglaukseen,keveine pikkurilli pystyssä viinilasin äärellä käytäviin keskusteluihin,kuuluu kyseiseen kategoriaan..;)))

    VastaaPoista
  26. Voi Peppi minkä se jätkä sulle teki. Ei voi kuin todeta, että niin meni jätkä onnensa ohi, mutta omapa on murheensa! Kun kirjoitit, että nyt se mies meni naimisiin sen naisen(sa) kanssa, niin kyllä mun läpi meni sellainen puistatus, että karvat nousivat pystyyn. Eittämättä tuli mieleen, että mitenhän monta muutakin viritystä sillä miehellä on ja kamalaa mitä se sille vaimolleen tekee! Eiköhän jokainen meistä -yli kansalaisuus- ja kaikkien muidenkin rajojen- halua rakkaudeltaan sen leiskuvan lemmen ja nautinnollisen seksielämän lisäksi myös sitä turvaa. Ja se turva käsittää myös sen, että tulee hyvinkohdelluksi ja se on aasinsilta yhteen tärkeimmistä asioista: rehellisyys. Ei riitä kiva naama ja iso meisseli, jos pääkoppa on sisällöltään tyhjää täynnä. Olihan se varmasti miellyttävä mies mutta aijai miten kiero liero! Yhhyh!

    Kirjoitit:
    "Mies tietenkin vakuutti välittävänsä minusta ja haluavansa minut, mutta sydän käski lähteä ja järki myös. Onneksi niin, kai."
    Sulla Peppi on viisas sydän. Onneksi kuuntelit sitä ja tietenkin sitä järkeäkin vähän ;) Voit täysin huolettomasti viivata mielessäsi tuosta viimeisestä lauseesta tuon ", kai"-kohdan pois, sillä teit ihan oikein joten "Onneksi"-sanan perään tarvittaisiin vain valtava huutomerkki :)

    Rakkaus on kamalan kimuranttia. Miten löytää se oikea ihminen jolla on juuri se täsmälleen oikea avain sun sydämeen?! Mutta se tie kannattaa kulkea: itsevarmasti, hymyillen ja sydän vilpittömästi avoinna - ihan kuten oletkin tehnyt. Se Rakkaus iskee juuri silloin, kun kaikesta vanhasta on päästänyt irti ja toipunut. Ja se iskee juuri silloin, kun sitä vähiten osaa odottaa ♥

    Rakkaudentäyteistä kesää sulle Peppi!

    VastaaPoista
  27. Kylmät väreet juoksi pitkin selkäpiitä kun luin tätä. Itseänikin on rakkauselämä potkinut päähän oikein urakalla viimeisen ~vuoden aikana, mutta ei kyynistytä, eihän? Ollaan ansaittu jotain niin hyvää, että se vaan antaa odottaa itseään. <3

    VastaaPoista
  28. Siis aivan törkeetä. Miten maailmassa tuntuu olevan enemmän ja enemmän ihmisiä jotka valehtelevat tuollaisia asioita? Kuulen lähes päivittäin omilta tai mieheni tuttavilta että petetään ja valehdellaan parisuhteessa. Ei osata enää olla uskollisia yhdelle ihmiselle. Ja joka kerta kun kuulen näitä juttuja niin osaan olla aina taas vähän onnellisempi omasta avioliitostani, jossa kerrotaan kaikki asiat toiselle, tai ainakin uskon ja toivon niin. Olen itse kokenut edellisissä suhteissa pettämisen ja se on hirveimpiä tunteita maailmassa. Seurustelin melkein kolme vuotta jätkän kanssa joka olikin sitten pettänyt koko ajan minua, enkä sitä tiennyt. Aavistus kyllä oli, mutta en halunnut uskoa sitä. Rakkaus teki niin sokeaksi. Onneksi pääsin eroon hänestä.

    Toivoisin että kaikki saisivat rinnalleen ihmisen joka uskaltaa olla uskollinen ja rehellinen ja jonka kanssa on turvallista ja ihanaa viettää loppuelämänsä. Toivon sitä myös sinulle Peppi! *halirutistus*

    VastaaPoista
  29. <3 Ihana Peppi, that's the spirit!

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.