tiistai 20. maaliskuuta 2012

Me mennään Köpikseen!

Meille tarjoutui kahen päivän irtiotto arjesta ja suunnataankin kukonlaulun aikaan torstaina kohti Kööpenhaminaa. Kumpikaan ei olla käyty koskaan Köpiksessä tai ylipäätään Tanskassa, vaikka Pepillähän on sukujuuretkin sieltä! Ollaankin tästä parin päivän "etelän lomasta" aika isosti iloissamme. Torstaipäivä meillä menee kokonaan työhommissa, mutta perjantaina keretään vähän myös tutkimaan Köpiksen tarjontaa ja illalla palataankin jo takaisin kotiin. Varattiin yöpyminen Hotel Foxiin ja ootan kyllä tuota hotellia innolla, se kun tuppaa olemaan design-hotelli, jossa jokainen huone on erilainen. Oon kerran yöpynyt design hotellissa Ljublijanassa ja kokemus oli kyllä melekonen... Innolla siis odotamme päästäänkö minkälaiseen huoneeseen. Tuo hotelli on onneks ilmeisesti aika keskellä kaikkee, niin saahaan hyödynnettyä kaikki vapaa-aika tehokkaasti ;) Lisää fiiliksiä luvassa varmasti niin Tanskasta, kuin tuolta hotellistakin.

Nyt otettaiskin siis mielellämme kaikki vinkit vastaan niin Köpiksen shoppailuista, ruokapaikoista, kuin nähtävyyksistäkin. Mitä kannattaa siis tehdä Kööpenhaminassa tämmösellä päivän mittasella "lomalla"? :)


Kuvat weheartit.com.

23 kommenttia:

  1. Huhhuh, päivä on kyllä ihan mitätön aika viettää kunnolla noinkin ihanassa paikassa! Mutta varmasti sekin on hieno pintaraapaisu tuohon värikkääseen kaupunkiin :)

    En nyt viitsi suositella sen ihmeempiä koska oma kokemukseni Kööpenhaminasta sijoittuu lähinnä hieman "syrjäisempiin" seutuihin, mutta ehdottomasti kannattaa ottaa vain pari päämäärää, jotka kokea tuona yhtenä päivänä, liikaa ei kannata yrittää ettei mene aika hiki otsalla paikasta toiseen pinkoessa!

    VastaaPoista
  2. Muistakaa nautiskella hetki smörgåsien ja raikkaan valkkarilasillisen äärellä. Jouluinen Tivoli oli satumainen kokemus. En tiedä, onko Tivoli maaliskuussa auki...

    VastaaPoista
  3. vautsi mitä kuvia! Tekis niin mieli lähteä jonnekkin pois täältä Suomesta : D oon siis lievästi sanottuna kateellinen, mutta viettäkää hyvä loma!

    VastaaPoista
  4. Menkää visiteeraamaan Christianian vapaakaupungissa!

    Itsekin olen tässä loppukuusta ekaa kertaa menossa Köpikseen, couchsurffauksen merkeissä.

    VastaaPoista
  5. Reilua :D Tein muuten just koulussa esitelmän Tanskasta ;)

    VastaaPoista
  6. Ostakaa leipomosta rommikugler + cocio-kaakaojuomaa ja istukaa kadunvarteen katselemaan ihmisiä.. :D

    VastaaPoista
  7. Tietysti kannattaa käydä shoppailemassa Strogetilla ja poiketa sivukaduillekin joilla on myös aivan valloittavia liikkeitä :) Kannattaa poiketa myös Frederiksbergiin,jossa on ihania vaateliikkeitä,leipomoja ja suklaapuoteja :) Keskustassa lähellä Tivolia on ainakin yksi hyvä pihviravintola(saa sieltä muutakin kuin pihvejä), valitettavasti nimeä en nyt muista. Hyvää matkaa ja nauttikaa Köpiksestä :)

    VastaaPoista
  8. köpis on ihana!! voi että, kevät on siellä varmaan paljon pidemmällä kuin täällä.. niin kaunis kaupunki! <3 ehdottamasti ainakin christianiassa kannattaa käydä ja shoppailla, kun aikavarmasti aiotte; niin Strøget :han on se suuri ostoskatu, joka omasta mielestä on ainakin aika kiva paikka... :))) ihanaa matkaa! :)
    -susie

    VastaaPoista
  9. Oi mä oon kateellinen x 100! Mä oon ollu vaihto-oppilaana Tanskassa ja Kööpenhaminassakin tuli vietettyä yks viikonloppu, aivan ihana paikka! Mä oon mun Tanska - blogiin kirjoitellu kolmen postauksen verran mun reissuta Kööpenhaminaan eli jos haluatte lukea niin tässäpä ois linkkiä;
    osa1: http://vuositanskassa.blogspot.com/2009/09/hyggeligt-weekend-i-kbenhavn-med-yfu.html
    osa2: http://vuositanskassa.blogspot.com/2009/09/hyggeligt-weekend-i-kbenhavn-med-yfu_21.html
    osa3: http://vuositanskassa.blogspot.com/2009/09/hyggeligt-weekend-i-kbenhavn-med-yfu_911.html

    Tuossa ensimmäisessä on lähinnä kirjottelua, toisessa löytyy kartta, mihin oon merkkaillu paikkoja, missä käytiin ja kolmas on sitten kuvapainotteinen postaus. Jos nyt jottain sanois, missä kannattaa käydä Amelienborgilla eli kuningattaren linnalla. Siellä on muistaakseni pari kertaa päivässä sotilaitten vaihto ja se oli kyllä oikeesti aika siistin näköstä. Christianhavn oli myös tosi hieno, se on muistaakseni Kööpenhaminan vanhin kaupunginosa ja siellä oli tosi hienoja rakennuksia ja sieltähän löytyy myös tää Christiania eli "huumekaupunki". Sielläkin käytiin ja oli ihan jännä paikka mut siitä en tiiä, kannattaako sinne ihan keskenään lähtee seikkailemaan.. :D The Opera House oli hieno, vesibussit oli kivoja, jos johonkin museoon kerkeette niin nekin on tosi hienoja Tanskassa, muutamassa on tullu käytyä.. Shoppailuahan siellä on ihan mielettömästi mut hintataso on aika kallis, niinkun Tanskassa yleensä. Mut siellä ihan juna-aseman/Tivolin lähellä on todella iso ostoskatu, ette voi erehtyä, kun sinne asti pääsette! Vieri vieressä ihan mielettömän määrät kauppoja.. Jos vaan aika riittää niin Tivoli kannattaa ehottomasti kattoo!

    Apua mulla ois Tanskasta niin paljon kerrottavaa, etten tiiä mitä kertois! :D Hodari kannattaa ehdottomasti ostaa hodarikojusta, ne on Tanskassa ihan törkeen hyvin! Jos mielenkiintoo riittää niin selailkaa ihmeessä tota mun blogia, mä pidin sitä mun vaihtoaikana ja siellä kyllä riittää juttua Tanskasta, Kööpenhaminaan ei varsinaisesti liity kun nuo kolme postausta mutta voihan noista muistakin jottain iloa olla :)

    (Ja ei, tämä ei oo mun blogin mainostusta, koska en ees enää kirjottele tuohon blogiin, mä vaan oon edelleen niin rakastunu Tanskaan, et haluan ehdottomasti kertoo siitä, aina kun tilaisuus tulee :D)

    VastaaPoista
  10. Semirandom, mutta etsikää lentokentältä norsuliike!♥ Se on IHANA!! :D

    VastaaPoista
  11. Røde pølser (hodarit) ja Tivoli iltavalaistuksessa <3

    VastaaPoista
  12. Eiii mäkin haluan Köpikseen! On tullu käytyä kaks kertaa ja pian pitäis päästä takas. Mutta noin lyhyelle reissulle Strøget, hodarit, voileivät (mitä smörrebrödejä ne nyt onkaan), Tivoli ja merenneito! Ite kävin siellä myös todella monessa kirkossa, kuninkaanlinnassa, muutamassa museossa ja jopa pienellä risteilyllä, jolla näki Christianstadin ja Kööpenhaminan oopperan. Näkemistä riittää siis todella paljon ja mun mielestä Köpis on Pohjoismaiden pääkaupungeista paras. Tulipas ikävä sinne! <3

    Inka

    VastaaPoista
  13. Käykää PatéPateéssa lounaalla! http://kirjatoukkajaherrakamera.blogspot.com/2012/02/matkakertomus-koopenhamina-osa-11.html
    (Blogissa 12 osaa Köpistä, mutta tätä suosittelisin teidän minilomallenne :)) Hauskaa matkaa, HYGGELIG!

    VastaaPoista
  14. Ehdottomasti kannattaa maistaa niitä Smørrebrødejä, aivan taivaallisia ! Tivoli on kanssa todella ihana paikka. Magasin on ainankin yks tavarataloista ja todella iso ja paljon kauppoja, tai ainankin se tuntu isolle kun kävin siellä :D +siellä alakerrassa on ihana herkkutiski mistä saa ihania suklaaleivoksia !

    VastaaPoista
  15. Nyt voitte mennä tutustumaan Zizzin valikoimaan, onhan merkki Tanskasta kotoisin. :) Ja lisäksi Köpiksestä löytyy ihanan brittiläisen Nextin liike, siellä tuskin on plussamallistoa myynnissä, mutta koot muutenkin menee normaalisti johon 50 asti. Riittää teille siis hyvin. :) Ihanaa matkaa teille tytöt!!

    VastaaPoista
  16. Tanskalaiset voileivät ovat mielettömiä! En osaa nyt yksittäistä ravintolaa antaa, mutta voileivät kannattaa ehdottomasti kokea, oi nam.

    VastaaPoista
  17. Kannattaa käväistä Christianshavnissa katsomassa satama-alueen värikkäitä taloja, ja samalla poiketa Christianian vapaakaupungissa. Joku oli kommentoinut, ettei tiedä kannattaako Christianiaan omin päin mennä, mutta minun kokemukseni mukaan sinne voi hyvinkin mennä ihan vaan kaksistaan. Näkemisen arvoinen paikka (ei löydy vastaavaa mistään muualta), vaikka en tosin tiedä pitävätkö hipit kojujaan auki muulloin kuin kesäisin.

    Pieni merenneito -patsas on pieni ja yliarvostettu, mutta Tivoli - vaikka onkin turistirysä - on todella kaunis iltaisin, kun kaikki valot syttyvät. Toki aika kallis sisäänpääsy, mutta mielestäni sen arvoinen.

    Ihanaa reissua teille! :)

    VastaaPoista
  18. toisin kuin muutamat muut, en suosittelisi tuhlaamaan ainokaista päiväänne tässä ihanassa kaupungissa shoppailemiseen. nauttikaa kaupungista! säidenkin pitäisi suosia.

    kävelkää nyhavnissa ja norrebrossa (kuin paikallinen kallio!). syökää voileipiä ja hodareja. ja kun olette matkalla norreportin asemalta norrebrohon (kävellen, tietty) ohitatte lasiset kauppahallit - menkää käymään! ihan mielettömiä kuppikakkuja ja muita. joe & juicessa voitte juoda komeiden miesten puristamat smoothiet ja haukata avokadosandvichiä.

    lounaspaikaksi suosittelen kirjakahvila paludania - jokainen kokeilemani annos on ollut todella hyvä ja kahvikin erinomaista ja jopa huomattavasti tavallista köpis-hintatasoa alhaisempaa.

    round towerissa voitte käydä ihailemassa köpistä yläilmoista. ei mikään mindblowing kokemus, mutta ehdottomasti 25kr sisäänpääsymaksun arvoinen. mahdollisuus ottaa kauniita kuvia kaupungista ja tiirailla jopa ruotsiin asti!

    merenneidon jättäisin suosiolla pidemmälle reissulle - ei oo kaksinen.

    ihanaa matkaa, toivottavasti rakastutte köpikseen yhtä paljon kuin minä!

    VastaaPoista
  19. ja yks unohtu! menkää tigeriin! paras kauppa ikinä ja niitä on joka kulmalla. tanskalainen ketju, joka on vähän kuin tiimarin coolimpi isosisko. ei voi selittää, täytyy kokea.

    tiger on avannut just ekan liikkeensä suomeenkin, mutta suosittelen silti menemään ainakin yhteen tanskassakin.

    terveisin,
    yksi jokaista, kiitos.

    VastaaPoista
  20. Urban Outfitters, smørrebrød, pølser, tivoli ja jos haluaa olla oikein (korkea)kulturelli niin Glyptoteket on oikein vierailemisen arvoinen paikka.

    VastaaPoista
  21. Ostakaa kioskista suklaasammakko tai/ja suklaakilpikonna (en muista kumpi oli parempi).
    Ei vie paljon aikaa. ;)

    Minä ihastuin aikoinaan niihin.
    Kaupoista löytyy isompia laatikoitakin, jos maku miellyttää. :)

    VastaaPoista
  22. Voi oisimpa huomannu tän postauksen aiemmin..no onneks joku jo edellä mainitsi Strøgetin ja tanskalaiset leivät! Suosittelen kyllä maistamaan tanskalaista ruokaa ja pieni merenneito on must see! Ihanaa matkaa teille! Voin taata, että matka tulee olemaan sellane! Itekki olin Köpiksessä päivän mut yhteensä Tanskassa melkein viikon..ah niin ihana Tanska<3 ja Köpis..luonto ja ihmiset nii varsinki ne tanskalaiset miehet!;)

    VastaaPoista
  23. Kuvakollaassa ylhäällä oikealla oleva kuva ei ole köpiksestä vaan Curaçaosta :D

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.