torstai 22. maaliskuuta 2012

Ostoslistalla sykemittari

Oon ihan älytön välineurheilija ja tykkäänkin satsata myös urheilukamoihin, että ne edes vähän motivoi minua liikkeelle. Yks asia jota en oo kuitenkaan koskaan omistanu on sykemittari (jonkun lehden kylkiäisenä saatua vaaleenpunasta "sykemittaria" ei lasketa, meillä oli muuten muistaakseni Pepin kanssa molemmilla ne :D) ja oonkin kartottanut tarjontaa viimeaikoina enemmältikin. Nuita mittareita tuntuu olevan ihan joka lähtöön, mutta nyt oon (aika varmasti) löytänyt omani, nimittäin Suunnon M4:n. Tuossa Suunnon M4 sykemittarissa on siis kaikki kuntotestistä palautteeseen ja tsemppiviesteihin (näitä ootan innolla) ja muutenkin laite vaikuttaa oikein pätevältä.


Ainut ongelma tässä nyt on se, että kumman värin otan :D Mulla on molemman värisiä (sekä turkooseja että pinkkejä) urheiluvaatteita, joten molemmat kyllä käy. Tykkään ehkä jopa vähän enemmän tuosta turkoosista, siinä kun on tuo "kellotaulukin" musta... Saa nyt nähdä kumpaan sitten päädyn. Kaikista edullisin tuo taitaa Googlettelun tuloksena tällä hetkellä olla Keskisen Kellolla, jossa moinen kustantaa 109€ + toimituskulut (vertailun vuoksi esim. Stockalla sama sykemittari maksaa 145€) joten taitaapi sieltä tilaukseen mennä.


Mutta äänestäkääpä siis te kumpi olis Mimmille parempi:


vai 


Niin ja muutenkin sykemittarikokemuksia (LOL) voi kertoa. Ja etenkin jos löytyy kokemuksia tuosta Suunnon M4:sta niin otan ilolla vastaan :) 

55 kommenttia:

  1. Juuri tuota sykemittaria en omista mutta voin kertoa ihan yleisesti että treenauksen taso, mielekkyys ja motivaatio ovat kasvaneet hurjasti siitä kun sain sykemittarin joululahjaksi! Mahtavaa kun voi koko ajan seurata omaa sykettä ja kaloreiden kulumista ja vielä lopuksi saa yhteenvedon treenistä. Minulla ainakin treenaamisesta on tullut taivoitteellisempaa. Onpa muutama kilokin lähtenyt, vaikka siihen en ole tähdännytkään. :) -Lilli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sehän tässä itseänikin juuri kiinnostaa, seurata oikeasti kuinka kroppa toimii ja eipä nuo tsemppiviestitkään pahitteeksi olis ;)

      Poista
  2. Mulla on suunto M5. Hyvä valinta! Ottaisin ite pinkin :)

    VastaaPoista
  3. Itsekin olen miettinyt sykemittarin hankkimista. Yksi kysymys, pitääkö niissä edelleen laittaa se nauha kropan ympärille kiinni? Ja jos pitää, niin kuinkahan pitkä se on? :D Vai ottaako se sykkeen pelkästään ranteesta nykyään..? Kannattaa muuten tilata Keskisen Kellosta, hyvä paikka. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, uskoisin, että pitää laittaa se vyö... Toivottavasti mitta riittää. Tuolla Keskisen Kellossa tuo on oikeesti monta kybää edullisempi kuin esim Stockalla :D

      Poista
  4. Heipsansaa! :)

    Ostin itse kyseisen sykemittarin tossa parisen kuukautta sitten (pinkkinä tietty!) ja se on kyllä osoittautunut melko mainioksi kapistukseksi :) Tsemppiviestit on kivoja: "Hyvä harjoitus!" yms. Mulla on käytössä painonhallintaohjelma, joten sykemittarissa lukee aina joko lepopäivä tai treenipäivä, ja kummasti ton treenipäivän seisoessa siinä taululla, tulee pikkasen huono omatunto, jos ei teekään mitään :P

    Kuntotestiä en oo vielä päässyt kokeilemaan, koska siinä pitäs vissiin juosta joitain tiettyjä matkoja jne., ja en todellakaan lähe vielä juoksemaan tonne jäätiköille.

    Ihan peruskiva sykemittari, mutta mulle siinä mielessä vähän turhat nuo painonhallintaohjelmat yms., missä se kello ite kertoo ne suositellut treenipäivät, koska mulla on kuitenkin sen verran tiukat aikataulut, että treenaan kuitenkin aina sillon kun mulle sopii ja ehdin.

    Että periaatteessa ainakin ite pärjäisin simppelimmälläkin mallilla, esim. M1, joka on nyt itseasiassa Sokoksen 3+1-päivillä tarjoukses :) (se on vaan tylsemmän värinen... :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ite oon kans kallistumassa tuon pinkin puoleen. Hyvä tietää, että se oikeesti motivoi. Mulla on tosin myös sama, etten välttämättä ehdi salille ihan joka päivä, vaan meen sillon kun ehdin... Tietääköhän se jos lintsaat treenipäivän? :O

      Poista
  5. Täytyypä nyt ensimmäistä kertaa kommentoida tännekin, kun muutaman viikon blogianne seurannut :).
    Tuli nyt niin sopiva aihe, että pakko oma mielipide kertoa :D.
    Itse hommasin sykemittarin helmikuun alussa ja itse päädyin Polarin FT60:een, vaikka Suunto oli halvan hintansa takia vaihtoehtona.
    Kuitenkin 3 kaveria haukkui lähes lyttyyn nuo Suunnon mittarit (en tiedä mikä mittari kullakin on, mutta Suunto kuitenkin), eivätkä suositelleet sitä. Suurimpana syynä se oli kaikilla, että jos vieressä sattuu olemaan myös suunnon mittarin omistaja, niin saattaa alkaa ottaa sykettä sen mukaan :/.

    Näin ollen päädyin siihen, että panostan rahallisesti enempi ja valitsen Polarin.
    Sitten mulla kävikin tuuri, kun serkullani oli kaveri töissä Polarilla, niin sain sen kautta huomattavasti halvemmalla tuon FT60:n ja lisäksi otin GPS-laitteen ja Flowlinkin siihen. Kaikkien nuiden lisäjuttujen jälkeenkin säästin 100e kuin jos olisin ostanut kaupasta :D.
    Ja todella tyytyväinen olen ollut, kun oon saanut paremmin seurata omaa kuntoilua :).
    Ja tuossa mittarissa on myös kuntotesti, palautteet ja voi ottaa jonkin harjoitusohjelman käyttöön ja sen mukaan tehdä ja siitä saa aina viikon jälkeen palautteet miten on menny.

    Mutta kivannäköisiä on kyllä kumpikin nuista päädyitpä kumpaan tahansa! Itse ehkä turkoosista tykkään enemmän :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä oliskin meikäläinen ihmeissään, jos näyttäis huippuhyvää sykettä vierustoverin mittarista... Täälläkin kommentteja on tullut laidasta laitaan. Pitää siis vielä hieman pähkäillä.

      Poista
  6. toi sininen ! :) ite ostin alkukuusta heräteostoksena lilan kivan sykemittarin stadiumista 29.90€.. kerran kokeillut ja seurauksena oli 6.3km lenkki..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä ollu kyllä pahan hintanen. Niin se sykemittari vaan motivoi! :D

      Poista
  7. Ehdottomasti pinkki! Se on ihanan tyttömäinen ja piristävä... <3

    VastaaPoista
  8. No kamoon Mimmi, ketä sä huijaat, tietty pinkki! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulin eka et ketä huijaan ostamalla sykemittarin ;) Pinkki johtaa tällä hetkellä!

      Poista
  9. Ihanko meinasit ITSE ostaa sykemittarin? Vai onko tää taas täky Suunnolle tyyliin "onko kokemuksia Tempurista"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tota... Mähän ostan asioita aika paljonkin ITSE ja myös Tempur-tyyny oli kyllä joululahjaksi tulossa. Suunnon sykemittareita meille on vuosi sitten tarjottu, mutta eivät olleet ajankohtaiset, joten hankin sen nyt, kun aika on kypsä :)

      Poista
  10. Kannattaa ostaa, ihan mahtava! Mulla on tuo turkoosi mutta ongelmana on se että pimeellä se "valosysteemi" ei ainakaan omassa toimi kunnolla vaan särisee.. En oo vaan saanu raahauduttua valittamaan =/

    Tsemppiviestit ovat noin yksi viesti jossa lukee "hyvä harjoitus" jos on tehnyt päivän suosituksen loppuun. Ainakin mulla :D
    Ja kuntotestiin tarvitsee erikseen matkamittauksen, sillä sykemittari ei itse anna sitä. Testi on kuitenkin kiva että tarvitsee vain kävellä!

    Mut mittari on tyylikäs ja sykevyötä ei ees näy vaatteiden alla kun sen verran hyvä muotoilu omassa. Kaikki on kehunu ja on nostanu mun motivaatiota hullusti. Varsinkin mua motivoi kun mittarissa on se päivän tavoitemäärä niin alkaa hävettää ellei tee sitä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm... Eli pinkkiin kallistuu...

      Oiskohan mulla ne tsemppiviestit tyyliä "Nyt sinne salille laiskimus"? Voisin kaivata moisia ;)

      Just tota motivaattoria kaipaan isosti! :)

      Poista
  11. Itte ottaisin turkoosin. Se o jotenki kivemman näkönen :)

    VastaaPoista
  12. moikka!
    mun mielestä noi suunnon mittarit on vähän niin ja näin. ne ei toimi aina, syke jää mittautumatta, pumpissa puolet tunnissa näyttää nollaa ja muutenkin ovat kenkkuilleet. en ole ainoa jolle on käynyt näin. nätimpiä kuin polarit ovat, mutta polarin käyttöluotettavyys on kyllä kokemukseni mukaan parempi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinkö on. Ikävä kuulla. Ne Polarit on kyllä just niin sykemittarin näköisiä ja tuota....

      Poista
  13. Turkoosi on kyl kivempi :--)

    VastaaPoista
  14. ota sininen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VastaaPoista
  15. ite ostin aika vasta uuden sykemittarin ja pohdin pitkään, että ostanko suunnolta m1:n, 2:n vai 4:n. luin netistä arvosteluja, ja sain selville, että m4:n "tsemppiviestit" ovat oikeastaan vain yksi ja sama: good (tai great, en ihan muista) workout! :--D että ei kauhean tsemppaavaa. lisäksi nuo kuntotestit sisältää esimerkiksi sellaisen matkan juoksemisen, mikä pitäisi pystyä mittaamaan metrin tarkasti, eli ei siis ihan missään lenkkipolulla välttämättä onnistu. siinä taisi olla vielä joku sellainen kunto-ohjelmasuunnitelma, mutta sitä olisi ainakin itellä tosiasiassa melko vaikea noudattaa. omasta mielestäni m4 ei ole lainkaan hintansa väärti, ainoa hyvä asia on se, että siihen voi joskus myöhemmin liittää jotain gprs-laitteita ym. ite päädyin siis ostamaan m1:n ja maksoin siitä 50 euroa, enkä voisi olla tyytyväisempi! näyttää ajan, sykkeen, sykealueet, kalorit ja lisäksi tallentaa 4:n viikon ajalta kaikki edelliset. kehotan siis harkitsemaan m4:sta, jos haluaa saada rahoilleen vastinetta :--)

    VastaaPoista
  16. Turkoosi! Se näyttää piristävältä :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin samaa, mutta joku sanoi ettei tuo valo riitä! :(

      Poista
  17. Sykemittari on hyva motivaattori:) Nakee minkalainen treeni puree. Ja paata vaikka etta joka vko pitaa olla 1500 kulutettua kaloria.. oli mika oli. Tuo laihdutustapa mulla toimi. Vaikka en siis tieda laihdutatko:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En varsinaisesti laihduta, mutta olis mukava seurata enemmän omaa sykettä ja sitä että treenaa varmasti oikein jne.

      Poista
  18. Ehdottomasti pinkki! Mulla oli Suunnon M5, jossa oli kans toi musta tausta. Se on tosi nätin näkönen kyllä, mutta Suomen oloissa, jos ikinä aiot käyttää sitä pimeässä, eli siis aikavälillä syyskuu-maaliskuu tai ton ajan ulkopuolella mutta ilta-aikaan, niin siitä taulusta ei näe absolut ingenting! Lisäksi Suunnon mittarista mulla meni se sykevyö paskaksi (anteeksi ilmaisuni) tosi nopsasti, kun narua piti pitää tosi piukalla, että se löysi sykkeen ja sitten se sieltä reunoilta rispaantui niin kuin kuminauhoille kovassa käytössä käy. Suosittelisin siis ennemmin Polaria, joskin Suunnon kellot on tosi paljon nätimpiä. t: Neljäs sykemittari menossa, välineurheilija siis minäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, joku toinen sanoi ihan samaa. Eli pinkin puoleen olen kyllä kääntymässä.

      Poista
  19. Jaaa ne tsemppaavat viestit on vähän ahdistavia, mä petyin kyllä siihen M5:seen.. :D

    VastaaPoista
  20. Itse työskentelen urheiluvälineliikkeessä ja omistan tuon PINKIN M4:sen ja se on oikein hyvä kapistus harrastajalle! Sykesignaali perustuu digitaaliseen, jolloin kapistusta ei voi esimerkiksi käyttää uimisessa (kuten M1:stä ja M2:sta voi käyttää koska ne toimivat analogisella signaalilla). M4:seen ei myöskään voi liittää GPS-podia jonka avulla saisi selville esimerkiksi kuljetun reitin ja matkan ja nopeuden tiedot.. Suosittelen että tutustut myös tuohon Polar FT60:seen, jota myydään myös PINKKINÄ (ei ehkä niin nätti kun suunto, mutta ominaisuuksiltaan tosi hyvä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hitsi tuo GPS-olis kyllä hyvä. Kiitos oikein hyvästä kommentista, pitääkin ihan miettiä asiaa uudelleen taas ajatuksen kanssa.

      Poista
  21. Mäkin haluun tollasen! Ite ottaisin kyl sinisen (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niii-in mäkin olin jo kallistunu siihen siniseen, mutta jos siinä ei se valo toimi tarpeeks hyvin :(

      Poista
  22. Kyseinen mittari itseltä lähtenyt huoltoon kolmesti ja joka kerta vaihdettu uuteen, mutta ei vaan mittaa sykettä. Nollat taulussa liikuntamuodosta riippumatta. Liekö vika käyttäjässä vai mittarissa, mutta aiempi Polarin mittari ei temppuillut koskaan.

    VastaaPoista
  23. Itselläni on sekä Suunnon että Polarin mittari ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että Polarin mittarin on PALJON parempi ja helpompi käyttää kuin Suunnon mittari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuulla. Tutustumme siis myös Polarin tarjontaan, muttakunnenäyttää ihan sykemittareilta!!! ;D

      Poista
  24. Hehe, mulla taitaa olla samanlainen pinkki kylkiäissykemittari :D Olikohan se Kuntoplus minkä mukana tuli. Kyllä se vielä toimii, mutta vähän tuntuu arpovan välillä.

    Toi ois kyllä niin upea! Menis ihan kellonakin kun on noin komia!

    http://tuplaongelma.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo just se!!

      Oon ihan samaa mieltä, tosin mun kellotaululla lukis varmaan että "salille siitä!!" ;)

      Poista
  25. Itselläni on M5 ja olen tosi tyytyväinen siihen. Sykevyön jouduin vaihtamaan n. puolen vuoden jälkeen, koska "anturin" tiiviste meni rikki, mutta sekin meni takuuseen. Omistin aiemmin Polarin ja siihen jouduin myös vaihtamaan takuuaikana sykevyön. Siinä olen kyllä samaa mieltä, että Suunnon sykevyö kulahtaa nopeammin kuin Polarin.

    Kannattaa ostaa siihen se M4:ään se Movestick, jolla pääset käyttämään movescount.comia. Siellä on kiva jälkikäteen selailla treenejä ja vaikka tehdä omia treeniohjelmia. Ohjelma tuo aika paljon lisäarvoa mittariin, ainakin omasta mielestäni...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo. Hmm.. mielenkiintoista. Kiitos hyvästä kommentista. Ehkä katon tarkemmin myös niitä Polareita, mutta kun ne näyttää ihan sykemittareilta... :D

      Poista
  26. Samaa mieltä tuosta Suunnon sykevyöstä. Mulla ollut enemmän ja vähemmän käytössä noin 8 kuukautta ja kuminauha on päistä alkanut kuoleentua, kun se on käytössä revittävä niin samperin tiukalle että pysyy paikallaan ja mittaa sykkeen koko treenin ajan.

    Itselläni siis käytössä M5, tuota vyön kulumista lukuunottamatta ihan huippu masiina. Käytän sitä käytännössä koko ajan (koska en omista kivaa rannekelloa, heh) ja musta se on todella helppokäyttöinen ja selkeä. (Ei sillä, että olisin vaihtoehtoja scouttaillut, sain tuon palkinnoksi työpaikan myyntiskabasta. :D )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsi, voiskohan More To Love palkita ahkeria "työntekijöitään" vaikka sykemittareilla ;)

      Mulla se varmaan pingottuu itestään tiukalle se vyö. Heh...

      Poista
  27. Itsellä on polarin sykemittari ja olen tykännyt! Intersportissa myyjä vaan sanoi kun kävin omani hakemassa että suunnolla on ollut paljon ongelmia noissa sykemittareissa :/

    VastaaPoista
  28. Ostin just eukolle M2 sykemittarin, kun sillä tuppaa aina pulssi nousemaan turhankin helposti. Pinkin tietysti, että erottuu paremmin myrkynvihreästä naamasta. Jos sykkeen nouseminen saa loksuttavat leuat pysymään kiinni, niin mittari on ajanut asiansa. Hyvää joulua teillekin emännät!

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.