tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kesä tulee - entäs uimapuku?

Tämä se tuntuu vain vuodesta toiseen olevan sellainen murheenkryyni monelle, kun uudet bikinit/uikkari olisi löydettävä. Miettikääpä sitten normaalikokoiset vielä meitä jotka ei todellakaan löydetä helpolla kokojamme, vaan joudutaan usein "tyytyä" niihin muutamiin isompiin malleihin jotka on säälistä laitettu siihen uikkarimallistoon.

Finnwear kuitenkin ilahdutti meitä tiedotteella jonka mukaan myös plussakokoisia hemmotellaan tänä keväänä.

Viime vuonna Finnwear järjesti kisan jossa etsittiin plussamalleja ja meillä oli kunnia toimia tuon kilpailun tuomaristossa. Valitsimme malliksi Millan, joka nyt poseeraa näissäkin kuvissa.









Ihanaa, että noissa bikineissä on tollanen korkea alaosa joka ei heti kierähdä alas. (Te mahakkaat tiedätte kyllä mitä tarkoitan...) :D Se tunne, kun voit vaan todeta "Taas rullautuu"

Ihanaa myöskin, että tuossa näyttäisi olevan myös vähän kaikille kaikkea.

Ihanaa on vielä se, että hinnat pyörii 40-50 euron kieppeillä ja laatu on taattua Finnwearia, joten tällaiseen raaskii sijottaakkin.

Minä voisin ottaa kaikki nuo, mutta ainakin noi bikinit on päästävä testaamaan, samoin tuo musta uikkari.

Mitenkäs te? Mikä osui ja upposi? Onko siellä jo uikkarikriisit menossa? Entäs kuinka moni pyrkii siihen kuuluisaan "kesäkuntoon"? :)

MIMMI EDIT : Tuo Finnwearin plussamallikisa järkättiin siis viime vuoden kevättalvesta ja siihen sai osallistua ihan jokainen nämä kriteerit täyttävä: "Etsimme tyttöä, jonka vaatekoko on l = D44/46, rintaliivi- koko D85 ja pituus vähintään 170 cm. Finnwear Plus -malli uskaltaa esiintyä myös uima- ja alusasuissa."

Muistaakseni tuo Milla oli vähän lyhyempi, mutta muuten kyllä sopi täysin kuvaukseen. Varsinaisissa vaatteissa kuvattiin kaksi mallia ja Milla oli näistä kahdesta edustavampi :) Finaalisteista yksi oli kokoa 46/48 ja muut 42-44.

Että kyllä se Milla on isompi kuin 38-kokoinen ;)

47 kommenttia:

  1. Onpas kiva tuo sininen !!

    Kesäkuntoon pääseminen itselläni henk koht ei ole vaikeaa, kun melko pienikokoinen olen, mutta tokihan sitä aina vähän keväällä rupee enenpi katselee mitä syö.. Ja tuleehan keväisin treeni-intoa muutenkin :)

    Ei siis uikkarikriisiä, hyvin menee viimevuotiset, mikäli ei osu silmiin missään 'pakkosaada'-biksuja :D

    VastaaPoista
  2. Mä huolisin noi bikinit! Ja mä ainakin tiedän vallan hyvin tuon rullautumis ongelman xD Meikäläinen löys viime kesänä almoste täydellisen alaosan,joka on tarpeeksi korkea mulle mahan omaavalle :D

    VastaaPoista
  3. Jaa mistä kohtaa tuokin tyttö on plussakokoa!? Mä ihan oikeesti luovutan kohta >:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just olin tulossa sanomaan samaa :DD

      Poista
  4. Bikinit näyttävät hyvältä,mutta kyllä nuo kaikki näyttää hyvältä. Itse pyrin kesäkuntoon kun kroppa ahdistaa sen verran, pudotettavaa 20kg tai sen mukaan mikä näyttää oman silmän mukaan ''riittävältä'' :) mutta kesäksi aion vain pienentää vatsaa ja kaventaa reisiä. Jos 2013 olisi ok kunnossa, pikku hiljaa :D

    VastaaPoista
  5. Voiko ihminen näyttä hyvältä uimalakki päässään? Näköjään voi! :D

    http://givemeeverythingplz.blogspot.com/

    VastaaPoista
  6. Samaa mietin kuin jenni, onko tuo tyttö muka plussakokoa? näyttää kyllä niin normikokoiselta ja sopusuhtaiselta kuin olla voi.. tänään kävin kaupoissa ja sovituskopissa katselin peileistä että näköjään on kiloja tullut lisää. kesäkuntokampanja taitaa alkaa huomenista, tuhoan eka tän suklaalevyn :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan plussakokoinenkin olla sopusuhtainen ja kiinteäkroppainen :)

      Poista
  7. Tuo musta ehottomasti! Pakko lähtee vissiin uikkariostoksille. :D

    VastaaPoista
  8. Vai että plussakokoinen malli, just joo??? Oisitte voinu ehkä paremminkin valita, jos isot koot kerran kyseessä...

    VastaaPoista
  9. mä näytän kropalta suunnilleen samalta kun toi tyttö ja en todellakaan oo mitään plussa kokoa vaan suunnilleen S. että..

    VastaaPoista
  10. joo, itellaki tuli heti mieleen etta malli nyt ei valttamatta ihan plussakokoa edusta, mutta uikkarit nayttaa ihan kivoilta!

    VastaaPoista
  11. Minäkin ihmettelen että mistä kohtaa tuo malli on plussakokoinen? Tulipa itselle "läski-fiilis", koska en pidä itseäni isokokoisena, mutta aivan samankokoinen tuon tytön kanssa olen. Pitäisi olla reilusti plussakokoinen, jos plussakokoisten uikkareita mainostaa. Huooh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai että sun kokoiset tytöt ei saa mainostaa plussakokoisia vaatteita ettei sulle tule paha mieli? :D
      anteeksi, oon ehkä vähä ilkiä, mutta kamoon nyt näitten kommenttien kans... Hienot uikkarit ja nätti malli!

      Poista
  12. Samaa mieltä Jennin ja anon kanssa tosta mallin plussakokoisuudesta. Nyt on kyllä mennyt pahasti pieleen, tai sitten on tyttö pudottanut painoa reippaasti kisan jälkeen! Alkoi itseä ihan masentamaan tämä :(

    VastaaPoista
  13. Hei nyt oikeesti. :D Täällä puututaan taas niinku aivan väärään asiaan... Ensinnäkin: Tuohon kilpailuun sai osallistua kuka tahansa, mutta jostain syystä about kaikki osallistujat oli suhteellisen pieniä. (Muistuttaisin, että Suomen mallitoimistoissa plussakokoinen malli on kokoa 38) ja sieltä valitsimme YHDESSÄ RAADIN KANSSA meidän mielestä sopivimman mallin, joka on myös meitä pienempi.

    En ymmärrä miten ihmiset voi masentua tästä? En ihan oikeasti ymmärrä, enkä edes yritä ymmärtää. Minua ei ainakaan kiinnosta kenenkään muun koko milläään tavalla, keskityn tässä ainoastaan itsekkäästi itseeni ja huolehdin omasta hyvinvoinnistani. Milla luokitellaan Suomessa plussamalliksi ja on mielestäni todella kaunis sellainen. Olisitte nyt vain hyvät ihmiset tyytyväisiä, että meille isommillekkin tehdään uimapukuja ettekä keskittyisi epäolennaisuuksiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistuttaisin myös, että mallin "kriteerit" on hyvin erilaiset kuin "tavallisen tallaajan" (juu kyllä mallitkin on tavallisia tallaajia ja tiedätte kyllä mitä tarkoitan) ja isojen firmojen on mietittävä myös sitä minkälaisen ihmisen päältä esimerkiksi uima-asut myy parhaiten. Ei sinne Victoria's Secretillekkaan pääse välttämättä vaikka olisi samankokoinen niiden enkeleiden kanssa, vaan jokainen vartalo ja kasvot on mietitty siten, että ne MYY. Sama pätee kaikissa mainoksissa.

      Poista
    2. Mua kyllä masentaa se, että 38 katsotaan plussakokoiseksi. Ei sille voi mitään, eikä se ole mikään syytös teitä kohtaan. On upeeta, että teillä on minäkuva niin kunnossa ettei toi haittaa, mutta mulle nimenomaan TUO on se syy, minkä takia mä tuijotan itseäni peilistä ja en pidä siitä mitä näen. Se, että joka puolelta toitotetaan mun olevan lihava tai plussakokoa, on sairasta, ja vielä sairaampaa on se, että mä uskon siihen. Uskon myös aika vakaasti siihen, ettei se muuttuisi mihinkään, vaikka laihtuisin johonkin nollakokoon... Seuraava asia to do -listalla onkin vissiin rikkinäisen minäkuvan korjaaminen. :)

      Pointti oli kuitenkin se, että vaikka sitä kuinka toitotetaan miten tärkeää on ottaa myös normaalin kokoisia naisia malleiksi, niin tässä sorrutaan mun mielestä ihan samaan syntiin kuin laiheliinimallienkin kanssa. Se, että joku asetetaan plussakokoiseksi on eri asia kuin se, että se joku todella on... Tiedän että mallimaailmassa se menee eri tavalla mutta yhtä hanurista se silti on.

      Poista
    3. Ja siis pointtina ei ole kritisoida teitä, vaan lähinnä taas vaihteeksi tätä yhteiskuntaa. Aamukahvia EI ole juotu, joten ajatusten pukeminen sanoiksi saattaa olla hankalaa. :)

      Poista
  14. whatwhatwhat 38 plussakoko? *järkyttynyt*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Suomen mallitoimistoissa nämä "plussamallit" ovat usein kokoa 38-42. Tässäkin on otettu jo askel eteenpäin, mutta itse en rehellisesti usko, että esimerkiksi meidänkokoisia/mallisia malleja tullaan hirveästi koskaan näkemään Suomessa mallitoimistoissa.

      Poista
  15. Joo mielestäni tää miettiminen että plussakoko on joku ihan pieni koko tai normaali antaa ihan hiivatin vääristyneen kuvan koko kokomaailmasta. Toki mallimaailma on toinen kun normaalimaailma mutta silti..onkos koskaan mietitty mitä tää aiheuttaa ..siis nuorissa tytöissä jne..okey nää uimapuvut on kauniita ja sopii juuri isommille ja rehevillekin naisille mulla on itselläni mm. tuollaiset bikit ja on todella ihanat sama juttu toi uimamekko niitä näkee ulkomailla melkein kaikilla ns.rouvilla eikä oo yhtään huonon näköinen isommalla naisella..ja vielä sen verran että tää malli on todella kaunis.

    VastaaPoista
  16. Mun on saatava tuo mekko! Aivan ihana :)

    VastaaPoista
  17. Jos olisin laihempi niin nuo bikinit. Tykkäsin myös tuosta mekosta.

    VastaaPoista
  18. 38 on vaatekoossa M eli mitä helvettiä! Plussan pitäisi olla L tai Xl-kokoa.

    Eikämun tartte masentua tuosta, itse olen miltei samaa kokoa, mutta noin niinkuin yleensä...

    VastaaPoista
  19. Kannatta myös huomioida, että yleensä mainoskuvat pyritään kuvaamaan niin, että malli olisi mahdollisimman edustava ja myyvä eli isompikin tyttö mahdollisimman edullisista kuvakulmista ja asennoista (ja sitten kuvia rutiininomaisesti vielä muokataan). Plus-tyttöjä kun kuvataan mainoksiin, niin siinähän on tarkoitus luoda sellainen vaikutelma, että ko. vaate tai muu tuote tekee käyttäjästään paremman näköisen ja vallitsevat kauneusihanteet vaan on semmoiset että mainoskuvasa pyritään saamaan malli näyttämään mahdollisimman hoikalta, mutta silti plus-kokoiselta... etenkin uimapuvut ja muut paljastavat asut on hankalampia kun vatsamakkaroita ja selluliittiä ei yleensä haluta näyttää xl-mallistoidenkaan mainoksissa. Eli usein kuvissa sitten esiintyy joku varsin normaalikokoinen, joka ei välttämättä ole ollenkaan edes ylipainoinen. Surkuhupaisia ovat varsinkin jotkut postimyyntikatalogien xl-mallistojen kuvat, joissa laiha parusmalli on yritetty kuvissa saada näyttämään xl-kokoiselta...

    terv, kuvaaja

    VastaaPoista
  20. Jos miettii markkinoinnin kannalta tätä asiaa, sanoisin, että Plus-mallisto myy paremmin mikäli malli on oikeasti Plus-kokoinen, mielellään vähintään kokoa 44. Jos Plus-mallistoa esitellään 38 kokoisen ihmisen päällä, niin miten 48 tai vaikka 54 kokoinen nainen voi mitenkään arvioida miltä tuote näyttää oikeasti Plus-kokoisen ihmisen päällä. Ei houkuttele ostoksille tällainen markkinointi. Sen sijaan esim. Sokoksen Gossip, jonka malleina Peppi ja Mimmi itse esiintyvät, on onnistunutta markkinointia ja varmasti houkuttelee Plus-kokoisia ostoksille. Siinä on otettu askel oikeaan suuntaan.
    On totta, että mallitoimistoissa koot 32-36 ovat normaalimalleja ja kaikki siitä ylöpäin ovat "plus" kokoja. Se on kuitenkin tänä päivänä jo vähän vanhanaikaista ajattelua, mistä pikkuhiljaa ollaankin jo toivottavasti luopumassa. Onneksi me kaikki voimme kuitenkin äänestää lompakoillamme ja kenenkään ei ole pakko ostaa sellaisia tuotteita joiden markkinointi ei miellytä. Firmoille voi ja kannattaakin antaa myös rohkeasti palautetta mainonnasta ja tuotteista, se on kaikkien etu, koska vaatetusfirmatkin haluavat toki, että asiakkaat ovat tyytyväisiä.
    Mutta tosi hyvä postaus silti tämä uimapukujuttu ihan jo siksikin, että ajatuksia ja mielipiteitä ihmisillä aiheesta herää. Se on tärkeää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just näin.
      Monesti vain ketuttaa, että joku ihan hoikka "normi-malli" esittelee pluskoon vaatteita kuvastoissa. Mulla ainakin jää moiset ostamatta, kun mieluummin näkisin ne vaatteet omankokoiseni mallin yllä, eli joku 42-46 välillä.
      Usein myös sen hoikan mallin päällä ne isot vaatteet näyttää omaan silmään päin vastoin leventävältä, ja kuka sellaisia haluaisi pukea. Eli metsään menee niin että heiluu.

      Poista
  21. Ihan kiwannäköisiä uikkareita, mutta ei oikeen siltikään minulle sitä ihan parasta antia. Tai en siis niin hirveesti tykkää että noista mitään kotiuttaisin.

    Minun olikin tarkoitus tulla teiltä kysymään näistä uikkareista, että tiedättäkö yhtään mitään kauppaa mistä löytyisi kivoja ja seksikkäitä bikinejä/uimapukuja isommille naisille. :) Onko muitakin kuin tuo Finnwear?

    VastaaPoista
  22. Malli normaalipainoinen hoikka tyttö. Missä ne pluskoon uikkarit kuvat on? Tais lipsahtaa väärät kuvat..

    VastaaPoista
  23. Ymmärrän hyvin tytöt teiän perustelun ylempänä, mutta toisaalta myös kiukkuisemmat kommentit. Kun vertaa esim. teiän Gossip (muistinhan oikein?) malliston kuviin, joissa olette itse malleina. Ja olette hymyileviä, kauniita, mutta myös pluskokoisia omia itsejänne. Siitä tulee pluskokoiselle (vaikka epävarmallekin) tytölle olo, että kauniita vaatteita, joissa vähän pyöreämpikin voi näyttää hyvältä. "Hienoa, jotain tuollaista minäkin päälleni haluan, muutakin kuin iänikuista telttaa."

    Niin vastaavasti nämä lukivat nyt mainoksen "hienoa, meille isokokoisemmillekin tehdään uikkarimallisto" ja sen jälkeen näkevät kuvat. En kiistä, etteikö koon 38 edustaja olisi maalimaailmassa pluskokoinen. En kiistä, etteikö 46-koon käyttäjä olisi vielä mahdottomuus mallitoimistoille. Mutta samalla haluaisin myös korostaa, että mallimaailma on aika kaukana todellisuudesta. Kokoa 38-40 olevat saavat vaatteita ihan mistä tahansa kaupasta, mistä tahansa mallistosta. Myös uikkareita. Näin ollen "uikkarimallistoa isompikokoisille" odottaneet näkivät jälleen kerran yhden "hoikka tyttö uimapuvussa" mallistokuvan, joka nyt ei erityisemmin inspiroi. Mainokset vaikuttavat, ja Gossip-tyylinen aito, rehellinen ja kaunis (ja kohderyhmälleen tehty) mainos tuntuu paremmalta. Ei siltä, että pitäisi olla tämän mallin kaltainen sopiakseen näihin uimapukuihin.

    VastaaPoista
  24. Hienoa että Finnwearilta on tulossa uimapukumekkoja. Toivottavasti vielä monissa eri väreissä ja kuoseissa =)

    VastaaPoista
  25. Nytkin farkkujen vyötärö rullalla, jee... onneks kukaan ei näe ;)
    Mut kivoilta näyttävät nuo uikkarit, josko auttaisi jokavuotiseen kriiseilyyn. Ja onneksi noihin ei ole väkisin tehty niitä "säärtä pidentäviä" syvään uurrettuja lahjeosia (kun ei vaan sovi, niin ei sovi).
    Tuo mekko vois olla kiva, mikäs sen parempi katseenhoukutin kuin superlyhyt helma ;) Jos se veisi katseet vaikka pois pömppömahasta ;)

    VastaaPoista
  26. hirvee painimatsi täällä!
    tulkaa lukee hei mun blogii, joka päivä koon 38 plusplusmallikuvia! :D plop plop hahaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ens uikkarikuvissa mallina Nata! :D Oot ihan hönttiiii!! <3

      Poista
  27. Tuo Finnwearin plussamallikisa järkättiin siis viime vuoden kevättalvesta ja siihen sai osallistua ihan jokainen nämä kriteerit täyttävä: "Etsimme tyttöä, jonka vaatekoko on l = D44/46, rintaliivi- koko D85 ja pituus vähintään 170 cm. Finnwear Plus -malli uskaltaa esiintyä myös uima- ja alusasuissa."

    Muistaakseni tuo Milla oli vähän lyhyempi, mutta muuten kyllä sopi täysin kuvaukseen. Finaalisteista yksi oli kokoa 46/48 ja muut 42-44.

    Että kyllä se Milla on isompi kuin 38-kokoinen ;)

    VastaaPoista
  28. Tokihan, kuten jo se yksi kuvaaja tuolla ylempänä mainitsi, nykyisillä kuvaus- ja kuvankäsittelytekniikoilla 44 kokoinenkin nainen saadaan helposti näyttämään 38 kokoiselta kun on oikeanlainen valaistus, kuvakulmat ja sitten vielä photoshopilla siloitellaan selluliitit ja leikataan pois makkarat.

    Mutta en oikein ymmärrä sitäkään. Siis pieni silottelu toki ok ja on ihan rutiininomaista kaikissa kuvissa mutta miksi tehdään niin iso muutos, että malli näyttää 3 vaatekokoa todellista pienemmältä? Eikö olisi silloin helpompaa vain ottaa suoraan se 38 kokoinen malli?

    Tässäkin kohtaa Gossipin mainokset olivat onnistuneita. Vaikka kuvia on varmasti käsitelty, näyttävät Peppi ja Mimmi niissä silti ihan itsensä kokoisilta jolloin kuluttaja ei tunne tulleensa huijatuksi.

    VastaaPoista
  29. Kaunis malli ja kivoja uikkareita isompikokoisillekkin! :)
    Ihme marinaa taas anoilta ja muilta, luulisi olevan innoissaan, kun esittelette hienoja uikkareita!
    Ja kyllähän tosta nyt selvästi huomaa, ettei malli ole mtn s-kokoa, vaan selvästi joku l-kokoinen.
    Olkaa ihmiset ylpeitä itsestänne ja kropastanne, älkääkä masentuko noin helposti toisten kuvia/juttuja katsomalla. Ihailkaa heitä, niinkuin myös itseännekin! ;D

    VastaaPoista
  30. Jos 38 on plussakokoa niin mikä on koko 48-50 ;D
    Eipä noista uikkareista mikään iskenyt,ehkä liian mummot.
    Joskus omistanut itekki ton saman malliston bikinit ja jäi käyttämättä,kun ei ollut hyvät,mutta varmasti hyvää laatua, H&M:llä on ollu kyllä hyvän näköisiä.. ne menee vain niin nopsaa sieltä isojenpuolelta verkkokaupasta,saa olla tiukkana tiirailemassa milloin tulee. :P

    VastaaPoista
  31. Vartalonpalvonta on kyllä kamalaa tässä maailmassa..

    Itse käytän käytännöllisyyden nimissä aina kokouikkaria, koska uin ja sukeltelen ja peuhaan vedessä ihan kuin joku muksu.. :D
    Mutta jos pitäs laittaa bikinit julkiselle rannalla, en ikinä pystyis siihen. :( Vatsamakkarat näkyis ja kaikkee, enkä pystyis.
    Harmittaa ku kaverit aina nauraa et miks mä pidän adidaksen sporttiuimapukua rannalla.

    VastaaPoista
  32. huhhuh, tiukkaa tekstiä yläpuolella! minä en osallistu keskusteluun, vaan sanon että KIITOS FINNWEAR!:) olen niiin kriiseillyt pari viikkoa, että mistä mahdan löytää kokouikkareita kesäksi kun kaikki on tätimallia tai joitain urheilu-uikkareita. nyt löyty erikiva, meinaan tuo musta! jeesjees huippua :) ja vielä tuon hintaisena!

    VastaaPoista
  33. No niin kaikki +/- 32-56 -kokoiset, jätetään ne markkinamiehet ja -naiset omaan rauhaansa. Annetaan niiden suunnitella myynninedistämisstrategioita ja täydellistä mallikokoa, ei ne kuitenkaan oikeasti vaikuta mihinkään. Ovatpa vaan työnsä puolesta kumartelemassa rahakkaimmalta näyttävään suuntaan. Pyrstövärkin koko ei korreloi vastaanotetun ja annetun rakkauden määrän kanssa...ja sehän on se, millä oikeasti on jotain väliä.

    VastaaPoista
  34. Ihania uikkareita.
    Ihastuin varsinkin tuohon ylimpään mekkouikkariin. Mistäköhän sellaisen voisi löytää, kun sen kuvaa ei ole Finnwearin sivuilla ollenkaan?

    VastaaPoista
  35. Itse kävin tuota mustaa uikkaria testaamassa ja aika jännä, että koosta 48 tursuilin yli vaikka edellinen uikkari on kokoa 44 ja ihan passeli :D nojoo, turhapa niitä kokoja on tietty tuijotella, ostaa vaan sen mikä parhaiten istuu. Ja muuten, Elloksellakin on jonkun verran pluskoon uikkareita, varmaan ostettava sieltä kun Finwearin kokomerkinnät eivät miellytä ;)

    VastaaPoista
  36. Kaunis ja sopusuhtainen malli! Kymppivalinta. Ja nättejä uima-asuja - toivottavasti on kokoja kaikenkokoisille. :) Osaatteko sanoa, millä välillä esim. bikinien tmpärykset menevät (ettei alkaisi taas jostain 75:stä) ja mihin asti kuppikokoja riittää?

    VastaaPoista
  37. No eipä tuo ole edes mikään isotyttö,normi Suomineitohan tuo on,mun mielestä.
    En niitä laiheliineja viitti katella

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.