lauantai 15. elokuuta 2009

Läski fiilistelee Joensuuta!



Mähän asuin Joensuussa vuodesta 2005 vuoteen 2007. Syy miksi muutin kaupunkiin, oli eräs ihana poika, johon olin tutustunut puoli vuotta aiemmin. Ylläpidettiin hetken "kaukosuhdetta", mutta se ei tuntunut hyvältä kun olis halunnut kokoajan vaan olla yhdessä. Minä sitten pakkasin kamani ja tuntematta oikeastaan ketään koko paikasta, muutin Joensuuhun. Hankin sieltä kämpän ja työn ja pääsinkin olemaan tämän ihanan pojan kanssa. Vuonna 2007 päätettiin lähteä kattomaan vähän Helsinkiä, että mitä sillä olisi meille tarjottavana. Sille tielle ollaankin jääty... ainakin toistaiseksi. ;)

Tässä on Joensuun kaupungintalo. Se sijaitsee ihan torin tuntumassa ja siellä on myös teatteri. Niin ja tietty teatteriravintola, jossa järkätään aina Joensuun parhaat bileet. Täällä myös läski on bailannut itsensä hikiseksi monta kertaa ja viime Ilosaarirockin aikaan pyllähtikin aika mukavasti portaissa, kuten jo aiemmin oon saattanut kertoa..

Kaupungintalon edessä on vapaudenpuisto ja siellä on tämmönen alaston patsas. En oo koskaan kattonu ketä se esittää.. Jos meistä Mimmin kanssa tehdään joskus patsaat, niin ne on varmaan sit vaan kaks jotain kasaa, hampurilaiset kädessä läntättynä betonialustaan. Mun naamasta lähtee saleen vesiputous, joka kuvastaa sitä et hikoilen aina naamasta.

Tässä ollaankin sit jo torilla. Läski on saanut jotenkin oudosti ujutettua kuvaan muutaman lempparijuttunsa.. jätskikojun ja Filmtownikin näyttäis olevan tuolla taustalla. Tänä samaisena päivänä, kun tämän kuvan otin, oli Filkkarissa kaikki irtokarkit -50%. Nää on näitä läskin elämän kohokohtia.

Torin yhdellä laidalla näkyy toi Carelicum-talo. Se on vissiin joku museo, sanoi poikaystävä. Se kuulemma kyllä on käynyt siellä pari kertaa, mutta ei tiedä mikä se on....... Itse tunnen sieltä lähinnä ton Lady Linen (nimeltä siis, en oo koskaan käynyt Joensuun salilla :D) mut oon kuullut että siellä on esim. uima-allas!) ja R-kioskin (asuessani Joensuussa kävin sieltä ostamassa sellasia Fanipala-patukoita jos en kehdannut enää mennä toiselle ärrälle. (eli olin esim. just käynyt sieltä ostamassa.) Niin ja sit siellä on kans Kekäle, josta löytyy ihan kivoja vaatteita nuorille. Niin ja Giggling Marlin. En oikee tykkää siitä paikasta.

En viimeks edes saanut noita, koska luulin vältteleväni herkkuja. En sit kuitenkaan vältellytkään, kun tuli se irtokarkki-tarjous vastaan. :(

Torilla toimii myös Marttakahvio, jossa sellaiset ihanat mummelit leipoo aitoja karjalanpiirakoita. NAM! On niin ihanaa mennä kesä-aamuna aamiaiselle tonne. Piirakkaa, munavoita ja aamutee. Läskillä herahti just vesi kielelle. Tuolitkin on onneks vaihdettu läskiystävällisiks, ennen siellä oli sellaset muoviset, joihin meinas jäädä ahteri aina kiinni ja tursus joka raosta.

Näkymä torilta kävelykadulle. Keskustan läpi menee tollanen kävelykatu, jonka varrella on kaikki. Läski asu kävelykadun toisessa päässä ja olikin aina paha paikka, jos piti lähteä lyllertämään toiseen päähän esim. Citymarkettiin ruokaostoksille. Siinä sit yritettiin keksiä kaikenlaisia tekosyitä miksi ei voi lähteä.

Tässä on sitten Iso Myy ja muita aktiviteetteja kuten leffateatteri. Joensuussa on myös muutama todella hyvä ravintola, ne haluun joskus esitellä ihan erikseen. Muuttaessani sinne vuonna 2005, siellä ei ollu muuta ku Rosso ja Hese. Jzoo on muuten siitä harvinainen paikka, että siellä ei oo mäkkiä keskustassa ollenkaan enää. Se on tosi kaukana ja sinne voikin siis mennä vaan autolla.

Iso Myytä alettiin rakentaa sillonku asuttiin Joensuussa, mutta se valmistu vasta sen jälkeen kun oltiin muutettu pois. Se on kyllä muuttanut kaupungin katukuvaa huomattavasti, kun sinne tuli kertaheitolla hirveesti uusia kauppoja. Myystä löytyykin esim. H&M, Aleksi 13, Bianco, JC yms. Iso Myyn ravintoloihin en oo vielä tutustunu ollenkaan, mutta oon kuullut paljon hyvää. Niitä läskin täytyisi käydä testaamassa aivan ehdottomasti ja mahdollisimman pian tietty.

Toi tyyppi on se syy, että koskaan muutin Joensuuhun ja sen takia muuttaisin kyllä edelleenkin ihan mihin päin maailmaa tahansa.

Jos muutetaan joskus takasin Joensuuhun, niin Mimmikin voi muuttaa sinne sit, koska siellä on The Body Shop. Ei hätää siis! :D

Tän ortodoksisen kirkon vieressä asuttiin ennen ja käytiin aina tuolla puistossa hillumassa. Täällä käytiin myös muutamasti piknikillä ja muistoissani on yksi tietty piknik kaverini Fannin kanssa, kun syötiin muffinsseja yms.. mmm... Mitenköhän läskin muistot liittyy aina ruokaan?

Tässä teille pientä fiilistelyä Joensuusta. Toivottavasti kerkeisin viikonloppuna kuvaamaan vähän lempparipaikkojani Joensuusta. Se on niin ihana kaupunki ja siellä on miljoona ihanaa paikkaa, mutta jos nyt edes muutaman. Ne kaikki paikat ei muuten edes liity ruokaan, mutta ei kyllä liikuntakaan, joten no hätä!

Mikä on sun lemppari kaupunki? :)

ps. täällä siis ollaan jo!!! saavuttiin äsken ja iltapalan+blogin kautta nukkumaan. ahh.
ps2. en tiedä voinko sittenkään nukkua, koska näin huomisen juhlien menun ja rupesin vaan miettimään niitä ruokia. en oo varmaan eläessäni ollu juhlissa, missä on ollut niin paljon kaikkea hyvää syötävää!!!


18 kommenttia:

  1. Vettä sattaa ja telkussa Ponille kyytiä. Muuten Joensuu ennallaan.

    VastaaPoista
  2. jee! tänään joensuu ei kyllä vakuuttanut kun piti sateessa juoksennella :(

    but still <3

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva postaus! Vaikuttaa kivalta kesäpaikalta ainakin. Voisitte pyytää Joensuun kaupungilta vähän turisminedistys-palkkiota ;)

    VastaaPoista
  4. Voi jee, hauska katsoa omaa kotikaupunkiaan toisen silmin. Tykkään blogistanne muutenkin todella paljon, mutta nämä Joensuu-hehkutukset on ihan parasta. Miunkin mielestä tää on tosi kiva paikka asua. :D

    VastaaPoista
  5. Kotimaan matkailu <3

    " Mun naamasta lähtee vesiputous.." hihhihhihhihihhihhih... :)

    -minka <3

    VastaaPoista
  6. Siis minkä ikäsiä oikee ootte? Oon aina kuvitellu teiät joksku 19-20 vuotiaiks, mut sä ainaki taidat olla hieman vanhempi? :--D heh.

    VastaaPoista
  7. en tosiaan tiedä mikä ois mun suosikki kesä kaupunki., turussa on ihan kiva olla. pitäis varmaan vähän kiertää kaupunkeja suomessakin..

    VastaaPoista
  8. "Jzoo on muuten siitä harvinainen paikka, että siellä ei oo mäkkiä keskustassa ollenkaan enää. Se on tosi kaukana ja sinne voikin siis mennä vaan autolla."

    :DDDD

    mäkkiin on keskustasta n. 800 m - 1 km ja sinne polkee pyörällä esim. tosta ortodoksisen kirkon liepeiltä n. 4 min. :D

    VastaaPoista
  9. Ihania kuvia, tuli niin kova koti-ikävä.. Mun entisen kodin ikkunakin näky kuvissa, nyyh :(

    Melkein teki mieli hypätä junaan kohti Joensuuta..

    VastaaPoista
  10. Mullekin tuli ihan kauhee koti-ikävä! There's no place like Joensuu. Maailman paras kaupunki...

    Tässä mun Jzoo lempparit: http://minnekatosipaiva.blogspot.com/2009/07/my-town-my-city-joensuu.html

    VastaaPoista
  11. Heii, oon ihan äskettäin löytäny bloginne (joka on ihana). Ja pakko kommentoida nyt tätä Joensuu-asiaa. Asuin myös 2005-2007 Joensuussa, tossa torin laidalla. Ah, ihana paikka! Sinne ois ehkä joskus kiva päästä takaisin asumaan.

    Ainiin, silloin kun me muutettiin Joensuuhun niin mäkki oli vielä siinä meiän naapurissa;).

    VastaaPoista
  12. hassua huomata että joku tykkää joensuusta noin paljon! ite asuin jönssissä 19 vuotiaaks saakka ja sit oliki pakko muuttaa ulkomaille, ku ahisti koko kaupunki niin pahasti ja halusin vaan niin kauas pois ku mahollista :D vieläkään en oo kaivannu takasin, mutta onhan tuolla ihan kiva sillon tällön käydä, ja tosiaan aika mukava kesäkaupunki... ihan uteliaisuuttani kyselisin että missä ja mitä mahdoit opiskella joensuussa asuessasi? tai missä olit töissä? :)

    teijän blogi on ihan paras, mun lemppari! ootte molemmat tosi kauniita ja hauskoja, ja tykkään näistä teidän postauksista ku ne on aina mukavan pitkiä, eikä mitään "yks kuva ja pari riviä tekstiä" tyyppisiä! keep up the good work girls! :)

    VastaaPoista
  13. Maailman siistein jakku sulla. Lähtisin tältä istumalta Prahaan jakkuostoksille, ellen ois toisella puolella maapalloa.

    ...ja I <3 NYC too!

    M

    VastaaPoista
  14. Itse asuin Joensuussa vuodet 2001-2003, ennenkuin muutin Helsinkiin, ja en oo kyllä kaivannut hetkeäkään takas. Mutta hyvä jos itse viihdyit :)

    VastaaPoista
  15. Anonyymi: Sen mikä kesä kasteloo, sen se myös kuivoo! ;)

    anni: Joensuu on aina <3

    Anonyymi: Mä oon 24 ja Mimmi 25. Oon kyllä otettu, ku tolleen oot luullu - otan tän kohteliaisuutena, et näytän nuorelta! ;)

    ronja: EHDOTTOMASTI kannattaa kiertää kaupunkeja. Mä ainakin rakastan käydä uusissa paikoissa. :)

    Anonyymi: Hahahha, repesin ääneen! Mietihän nyt meikäläistä polkemassa pyörällä isojen mäkkikassien kanssa. Ei, läski menee vaan autolla mäkkiin. :D (voi olla piilossa siellä pelkääjänpaikalla ja vaan huutaa mitä haluaa :D)

    Jenna: Junaan vaan ja kohti ihanaa Joensuuta! <3

    Larsse: Joo, mä niin tykkään Joensuusta. Etenkin kesäisin. Ja kaipaan sinne ihan hirveesti välillä. :)

    Anonyymi: OHO! Ollaan asuttu siel samaanaikaan sit. Mä muistan kans mäkin siinä torin kulmassa, nyt siinä on se Gloria. Joka on kans ihan kiva paikka, mut sieltä ei saa ruokaa :D Kiitos kehuista! <3

    Kaisa: Joo oon kuullu monilta paikallisilta, että Joensuu alkaa helposti myös ahdistamaan jos oot asunu siellä aina. Pienet piirit siellä ainakin on. :)

    Mä työskentelin eräällä (vaikee arvata millä) puhelinoperaattorilla ja taisin olla siellä töissä melkein koko sen ajan ku Joensuussa asuin. Niin ja meidän koti oli ihan siinä keskustassa. :)

    Blogi pysyy meidännäköisenä aina ja postausten pituuskin vaihtelee.. ;) Kiitos, <3 Tässä blogissa on vaan kuumia läskejä! Tai jotain.. :DDD

    ...: Tää oli varmaan johonki Mimmin postaukseen tarkotettu. :)

    Lotta: Helsinki on <3<3. Itsehän kyllä kovin viihdyin myös Joensuussa. :) Kiitos kommentista!

    VastaaPoista
  16. Kivaa lukea omasta kotikaupungista tälläinen pikkunen "hehkutus". Onhan tää tosi kiva kaupunki, koska oon täällä koko ikäni elänyt, mutta minulla on ennemminkin tälläinen viha-rakkaussuhde :D Onhan täällä utrassa ihan mukava asua, mutta talvisin olisi kivempi asua lähempänä keskustaa, ja mäkki saisi olla keskustassa!

    Ps. sitä mäkkiä ei muuten ole keskustassa siksi, kun asiakkaita ei ollut tarpeeksi, joten se ei menestynyt siinä :D Asiaan voi varmaankin vaikuttaa se, että se sijaitsi lähes joensuun parhaalla liikepaikalla joten vuokrakin oli varmaan sen mukainen :D

    Oletko käynyt joensuussa muissakin paikoissa kuin vain keskustan liepeillä? <:

    VastaaPoista
  17. HAHAHAHHAHA! Miten pystyinkään löytämään näin hyvän blogin! Nauroin oikeesti noille marttakahvion "läskiystävällisille" tuoleille! KEEP GOING!

    VastaaPoista
  18. HAHHAH! MITEN PYSTYINKÄÄN LÖYTÄÄ TÄN BLOGIN! Tosi hyvää tekstiä. Repesin tosin martta-kahvion läskiystävällisille tuoleille! Keep going!!

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.