Keikauskakku (n. 12 annosta)
(Huom: riittää kolmeen kakkuun,
jos teet yhden kakun, pakasta loput!)
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1d perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne munavaahtoon. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista 200°C noin 8min. Kumoa heti uunista ottamisen jälkeen toiselle leivinpaperille.
2dl vispikermaa
200g sitruunarahkaa
0,5rkl vaniljasokeria
3/4dl sokeria
Vaahdota vispikerma, sekoita joukkoon sitruunarahka ja sokerit.
5 liivatelehteä
250g mangososetta (esim piltti)
100g ananasmurskaa valutettuna
0,5dl sitruunamehua
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kerma-rahkavaahtoon mangosose ja ananasmurska. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita täytteeseen.
Foliovuoka 1,5l
leivinpaperia
elmukelmua
kakkupaperia
11 ananasrengasta
0,5dl ananasmehua
tummia ja vihreitä viinirypäleitä
sitruunamelissaa
Vuoraa foliovuoka elmukelmulla. Imeytä ananasrenkaiden mehu talouspaperiin. Leikkaa renkaat neljään osaan, jotta kakun leikattavuus helpottuu. Vuoraa vuoan pohja ja reunat ananasrenkailla.
Kaada vuoan pohjalle, ananasten päälle, noin kolmannes täytteestä. Leikkaa päälle sopiva pala kakkupohjasta. Mitoita palan koko niin, että reunoille jää hieman tilaa täytteelle, näin pohja jää piiloon kakun sisään. Kostuta kakkupohja ananasmehulla. Tee seuraava kerros samalla kaavalla. Laita päällimmäiseksi kerros täytettä. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi. Kun pinta on hyytynyt, laita foliovuokaan kansi suojaksi.
Vähintään kolmen tunnin päästä avaa foliovuoan kansi ja aseta päälle suorakaiteen muotoinen kakkupaperi. Kumoa kakku kakkupapereineen tarjoiluvadille ja poista elmukelmu.
Leikkaa viinirypäleet neljään osaan niin, että osat jäävät kantaan kiinni. Venytä kukkasiksi kakun pinnalle ja ympärille. Viimeistele koristelu sitruunamelissalla.
Kuvissa Kinuskikissa koristelee valmista kakkua. Kakku oli minusta ihanan raikas ja sopisi myös hyvin muihinkin kevään ja kesän juhliin.
Herkullista pääsiäistä! :)
Näyttää niin ihanalta! On tuo Kinuskikissa aika welho keittiössä :)
VastaaPoistaKivaa pääsiäistä :)