torstai 28. maaliskuuta 2013

Kakkuvinkki pääsiäispöytään!

Asun ruokabloggaajille järkätystä Eskimon tapahtumasta saittekin jo ja lupailin laittaa myös pääsiäiseen sopivaa reseptiäkin jakoon, mikäli teitä kiinnostaa ja näköjään kiinnostusta on, joten täältä pesee. Ensin oli tarkoitus laittaa myös tilaisuudessa kielen mennessään vienyt jätskiresepti tänne, mutta sitten muistin, että ohjeessa mainittu glukoosisiirappi tulee myyntiin vasta toukokuussa, joten jätskireseptiä saatte odotella vielä tovin. :)


Keikauskakku (n. 12 annosta)

 
Tumma levykakkupohja:
(Huom: riittää kolmeen kakkuun,
jos teet yhden kakun, pakasta loput!)

4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1d perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne munavaahtoon. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista 200°C noin 8min. Kumoa heti uunista ottamisen jälkeen toiselle leivinpaperille.

 
 
Kerma-rahkavaahto:
(riittää yhteen kakkuun)

2dl vispikermaa
200g sitruunarahkaa
0,5rkl vaniljasokeria
3/4dl sokeria

Vaahdota vispikerma, sekoita joukkoon sitruunarahka ja sokerit.

 
 
Täyte ananas-mangokakkuun:

5 liivatelehteä
250g mangososetta (esim piltti)
100g ananasmurskaa valutettuna
0,5dl sitruunamehua

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kerma-rahkavaahtoon mangosose ja ananasmurska. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita täytteeseen.

 
 
Lisäksi:

Foliovuoka 1,5l
leivinpaperia
elmukelmua
kakkupaperia

 
Reunukseen ja koristeluun:

11 ananasrengasta
0,5dl ananasmehua
tummia ja vihreitä viinirypäleitä
sitruunamelissaa


 
Ananaskakun kokoaminen

Vuoraa foliovuoka elmukelmulla. Imeytä ananasrenkaiden mehu talouspaperiin. Leikkaa renkaat neljään osaan, jotta kakun leikattavuus helpottuu. Vuoraa vuoan pohja ja reunat ananasrenkailla.

Kaada vuoan pohjalle, ananasten päälle, noin kolmannes täytteestä. Leikkaa päälle sopiva pala kakkupohjasta. Mitoita palan koko niin, että reunoille jää hieman tilaa täytteelle, näin pohja jää piiloon kakun sisään. Kostuta kakkupohja ananasmehulla. Tee seuraava kerros samalla kaavalla. Laita päällimmäiseksi kerros täytettä. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi. Kun pinta on hyytynyt, laita foliovuokaan kansi suojaksi.

Vähintään kolmen tunnin päästä avaa foliovuoan kansi ja aseta päälle suorakaiteen muotoinen kakkupaperi. Kumoa kakku kakkupapereineen tarjoiluvadille ja poista elmukelmu.

 
Koristelu

Leikkaa viinirypäleet neljään osaan niin, että osat jäävät kantaan kiinni. Venytä kukkasiksi kakun pinnalle ja ympärille. Viimeistele koristelu sitruunamelissalla.

 
 
Ja eikun herkuttelemaan!
 


Kuvissa Kinuskikissa koristelee valmista kakkua. Kakku oli minusta ihanan raikas ja sopisi myös hyvin muihinkin kevään ja kesän juhliin. 





Herkullista pääsiäistä! :)



1 kommentti:

  1. Näyttää niin ihanalta! On tuo Kinuskikissa aika welho keittiössä :)

    Kivaa pääsiäistä :)

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.