maanantai 16. heinäkuuta 2012

Lauantai Tallinnassa

Huhheijjaa, jopas on taas hässäkkää riittänyt. Viime viikon parin päivän Lontoovisiitistä luvassa matskua myöhemmin, mutta nyt ensin otetaan käsittelyyn viikonloppu. Nämä kuvat ovat viime lauantailta, kun matkattiin päiväksi Tallinnaan Savosta pääkaupunkiseudulle hurauttaneen  ystäväpariskunnan kanssa. Tänä vuonna en siis lähtenyt ollenkaan Ilosaareen, Ruisrock saa osaltani riittää täyttämään festarivajeeni tänä kesänä.

Laiva lipui Tallinnan satamaan kahden aikoihin, pyörittiin hetki ympäriinsä ja kolmelta alkoi satamaan aivan kaatamalla, joten otettiin juoksut Tallinnan Vapianoon syömään. Oltiin katottu säätietoja netistä ja sadetta luvattiin just tasan klo 15 alkaen. No piti tällä kertaa just eikä melkein paikkansa :D

Tovi katoksen alla ja kohti Vapianoa...

Tilattiin sapuskat (eli tässä tapauksessa pizzat) ja tuo ruokalistakin oli saatavilla suomeksi. Mulla oli toinen kerta Vapianossa (ekan kerran postaus täällä) ja tykkäsin kyllä taas! Tulee varmasti mentyä jatkossakin.

Nopeaa ja maukasta. Niin ja tietty edullista! Minun ja Matin pizzat ja juomat kustansi yhteensä n.20€.


Otettiin Matin kanssa puoliksi pari pizzaa. 


Etenkin tämä parmankinkku, tomaattikastike, mozzarella, VIIKUNA ja HUNAJA-täytteillä varustettu pizza oli mieleeni. Ei olis kyllä tullu itelle ekana mieleen yhdistää viikunaa ja hunajaa pizzaan, mutta kyllä kannatti heittää ennakkoluulot mäkeen ja kokeilla!

Tallinnan shoppailut jäivät tällä kertaa kovin vähäisiksi ja taisinpa ostaa Tax Freesta yhen ainoan meikkituotteen ja maista optimistisena hellehatun. No eipä tuonne shoppailemaan tällä kertaa lähdettykään, vaan viettämään mukavaa päivää ystävien kesken :)

Meidän suunnitelmissa oli tällä viikolla pysytellä ihan vaan kotona, mutta tässä tais tulla äsken pienoinen muutos suunnitelmiin ja käännämmekin huomenna auton nokan kohti Pohjanmaata ja Matin vanhempien mökkiä! Minut saattaa siis huomisesta alkaen bongata Lappajärvi-Kokkola-Kalajoki-akselilta :) Nyt kuulisinkin mielelläni muutaman vierailemisen arvoisen kirpputorin (tai muunkin kohteen) noilta suunnilta ja saattaapa meidän tie viedä matkanvarrella myös tiekirkkoon! Toivottavasti siellä Pohojammaalla paistaa, täällä etelässä tämä sää kun tuntuu olevan tällä hetkellä kaikkea muuta kuin mukava... 

Miten muuten teillä kuluu sadepäivät? Itellä ainakin lukemista odottelee tuossa muutama kirja...

Ps. Kokkolassa ohjelmassa ainakin Eurooppalainen ruokatori! NAMS! ;)

12 kommenttia:

  1. Lauantaina kannattaa ehottomasti suunnata Sieviin muttimarkkinoille syömään muttia. :)

    VastaaPoista
  2. Kokkolassa kannattaa ehottomasti käydä kallentorin kirppiksellä!:) ja minä päivänä sua vois ehkä bongata täältä? :D

    VastaaPoista
  3. missä on tallinna? onks se siälä kap verdel?

    VastaaPoista
  4. Tiekirkoissa kannattaa kyllä vierailla! Varsinki jos siellä on asiansa osaavia oppaita ni kirkoista saa tosi paljo irti :)

    VastaaPoista
  5. Tervetuloa Pohjanmaalle Mimmi! :) Täällä paistaa oikeastikin aurinko, ainakin täällä Vaasassa. :)

    VastaaPoista
  6. ja voi pojat täälä PAISTAAAAAA♥ mimmi, tervetuloa tänne :-)!!! Ja kirppis.. Vähä heittää ton akselin kans, mut Lakeuden shoppis seinäjoella on tän alueen ylivoimasin kirppis♥ Jos mitenkää sen ohi/läheltä ajatte nii suosittelen käymää :-)
    Niija meillä voi aina tulla käymää !! Lupaan keittää espanjalaiset kahvit keskellä maalaismaisemaaaaa, ha ! :-)

    VastaaPoista
  7. Hoj Mimmi! Kokkolassa suosittelen käymään Pedrina's nimisessä ravintolassa syömässä.. texmex tyylinen törkeen hyvä paikka! Kokkolassahan oli myös viime kesänä asuntomessut, joten sinne rantaan uudelle alueella kantsii mennä kävelylle tai ilta-ajelulle.(lähellä keskustaa). Se alue on ihan kiinni leirintäalueessa joka on myös ihan nätti paikka.

    VastaaPoista
  8. Tänään ajeltiin Oulusta Seinäjoelle ja aurinko paistoi koko matkan. Pyörähettiinpä matkalla Kalajoen hiekkasärkillä uimassakin. Huomiseksihan tuo vielä lupas ihan hyvää säätä, mutta loppuviikolle näytti sadekuuroja. Satoi tai paistoi niin nautitaan silti kesästä. Mielelläni minäkin kuulisin missä täällä kannattaa pistäytyä. Kirpparit, luomutilat, käsityöpajat jne...

    Sari

    VastaaPoista
  9. Noh noh, eihä festaritkesä vielä voi olla ohi! Vielähän on tulossa Jurassic Rock ja Tinie Tempah, sehä on pakko nähhä, eiks ni? :)

    VastaaPoista
  10. mitä te lappajärvellä !? :D ps pohjanmaalla on kiva sää!

    VastaaPoista
  11. Kokkolassa hyvä sää, ei oo ees pahemmin satanu! Eikä ukkostanu. Kalajoella joku päivä tais kyllä ukkostaa, mut se oli viime viikolla :D oon ihmetelly et mitä kaikki puhuu tulvista ku täällä ei oo ees paljoo satanu oikeesti.. :D

    VastaaPoista
  12. I thought it was you when I saw you this Saturday in Tallinns Viru shopping mall :))) what a coincidence! :)

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.