keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Kyllä maalla on mukavaa!

Maanantaina palautettiin Uno Kallioon ja hurautettiin suorinta tietä tänne porukoille Savoon. Se on muuten hauska, kun navigaattori sanoo Helsingistä Hämeentieltä lähettäessä tyyliin "aja kolme sataa yhdeksänkymmentä kilometriä ja sittenkäännyoikealle" (tuo pitää sanoo tökkien sillä navigaattoriäänellä :D) Heleppo reitti siis.

Meillä on kotikotona melko iso rakennusprojekti meneillään ja Matti tuli sinne hommiin nyt pariks päiväks. Majotaan siis meidän toisella mökillä (eli ei sillä luksushuvilalla...) perjantaihin asti ja tuolla jos missä on kyllä hyvä olla. Saa olla ihan omassa rauhassaan ja se hiljasuus on jotain ihan uskomatonta. Tuolla myös nukuttaa ihan törkeen hyvin ja fiilistelinkin jo sitä mökin alkovia pari viikkoo ennen lähtöö. Viime yönä tosin jossain vaiheessa itikka tuli inisemään korvanjuureen, mutta ei se sitten kuitenkaan tainnu haitata, koska "voitin" tänä(kin) vuonna unikeon arvostetun tittelin. (Tosin siirryin varttia vaille seiska isän ja äitin sänkyyn tänne meidän kotikotiin ja jatkoin unia :D) Ei tarvii siis taas ihmetellä, kun meikää nukuttaa/väsyttää vuoden eteenpäin... Unikeon palkintokin on kuulemma vielä myöhemmin luvassa (pikkusiskon mukaan saan selkääni :D) joten sitä odotellessa.

Meillä on tosi monta työmiestä töissä rakennuksella ja ruokaa onkin laitettu päivittäin kolmelletoista henkilölle, joten hommaa riittää. Eilen poikettiin myös keräämässä MTL-äitin ja pikkusiskon kanssa kolme sankollista mustikoita ja itikoita metässä oli ihan jumalattomasti, mutta oli onneks niitä mustikoitakin!


Mökkiasuista etenkin illalla parhain on ehottomasti tuo H&M Against AIDS-haalari, joka suojaa hyttysiltä erittäin kiitettävästi.

Valkkasin ton joskus keväällä Hemarilta, kun saatiin valita kolme asiaa ja en oo kyllä hetkeekään katunu. Peppi otti siitä samasta mallistosta sen toisen haalarin. Tuo on kyllä ihan superi ja ei oo liian paksu, joten sopii oikein mainiosti kesällä käytettäväks.








Sain myös paketillisen just noita Aussien juhlavuoden Limited edition-tuotteita ennen lähtöö ja tietty raahasin ne tänne mökille testiin. Saatoin myös vähän ihastua tuohon kosteuttava samppoo + hoitsikka + järvivesi-komboon... Ja ah mikä tuoksu nuista saunaan tulikaan!



Jaakkohan tempo kylmän kiven järveen pari päivää sitten, mutta lämmintä se vesi on kyllä silti. Rakastan tuota sähkötöntä ja vedetöntä mökkiä. Järvessä on vaan niin kiva lutrata :D



Illat meneekin lepposasti saunanjälkeen noppapelejä (Yatzy ja Tolppa ;)) pelatessa. Voisin tulla tänne mökille vaikka moneks viikkoo, pakko päästä kyllä vielä syksymmällä vaikka viikonlopuks tänne. Se tunne, kun on ihan pilkkopimeetä, mutta vesi on kuitenkin vielä uintikelposta. Aaaah.

Nyt suuntaan siivoomaan pikkusiskon kanssa mustikoita ja sitten viinimarjoja keräämään ja taitaapa nuo vadelmatkin kohta olla jo kypsiä. Talvella voi olla sitten hyvillään, kun jakso nyt ahkeroida. Tosin jyrinästä päätellen ukkonen lähestyy ja ei tarvii suunnata yhtään minnekkään, paitsi illalla Atrian järkkäämiin grillijuhliin (KELPAA!) :D Eli palataanpa taas asiaan luultavasti näissä samoissa merkeissä myöhemmin tällä viikolla :)

12 kommenttia:

  1. oi vitsi mie löysin ton saman haalrin kirppikseltä kolmel eurolla! Se on aivan ihana<3

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia, mökillä on aina niin mukavaa, pääsee "pakoon" kaupugin hälinää!

    Oot kyllä tosi kaunis ja nuo sun hiukset on upeat :) Itekin aloitin taas vaalennusprojektin, ihanaa vaihtelua!


    diamondgirl-janika.blogspot.com

    VastaaPoista
  3. Kivoja kuvia. :) Mökkeily tosiaan on hirmu kivaa, mutta valitettavasti meen perhe ei mökkiä omista, joten se on sellasta harvinaista herkkua. Ja tää kuulostaa varmaan tosi hassulta, mutta tosta sun haalarista tulee ihan mieleen telettappien Pai. Kivalta näytät silti. :)

    http://atc24h.blogspot.com

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia! :) itsekin lähden maalle perjantaina. Olen odottanut sitä jo pitemmän aikaa niin paljon. Pääsee kaupungin hälinästä pariksi viikoksi pois. Maalla on kiva olla. ;)

    VastaaPoista
  5. näin sut tänään täällä j-koskella ässässä! :)

    VastaaPoista
  6. AAAA! oon ihan fiiliksissä kun oot täällä minun kotipaikkakunnalla:)! ja näinkii sut tänään =)!Ihana kun kerranki joku sinunlaises ihana ihminen tänne tuppukyläänkii eksyy käymään ;)!

    VastaaPoista
  7. Heeiii sinähän ossaat sannoo kuinka kauan meni ajaessa Helsingistä Kuopioon! Ollaan menossa Tallinnaan, ja vähä jänskättää tuo automatka Kuopiosta Helsinkiin.. (akat ratissa). 4 tuntia? 5 tuntia?

    MK

    P.S. Ihania kuvia! (Ja juttuja tietenki..) :)

    VastaaPoista
  8. Juu,
    mäkin kattelen kateellisena kaupunkiasunnon 40n asteen kuumuudesta noita mökkikuvia, kun en pääse...onni yksillä (joilla on mökki),kesä kaikilla (joilla on mökki)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VastaaPoista
  9. Voiii että mää rakastan teijän blogii!

    terkui
    http://rosaliespaperplanes.blogspot.com/

    VastaaPoista
  10. Hei laittasitko joskus susta ja sun poikaystävästä yheiskuvan? :) Olette niin suloisen oloinen pari!

    VastaaPoista
  11. Meinki mökki on vedetön ja sähkötön ja rakastan sitä kynttilöiden valossa tunnelmointia! Ihan parasta!

    VastaaPoista
  12. Hahaa, TOLPPA, ihan parhautta! Joku ilta turnaus pystyyn???

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.