perjantai 22. huhtikuuta 2011

Lontoon shoppailuvinkkejä.

Terveiset täältä Savosta! Ajeltiin tosiaan pääsiäisen viettoon tänne ja maanantaina sitten palaillaan takasin kotiin Nummelaan.

No pari viikkoa sitten käytiin minilomalla Lontoossa (ke-su) ja itelläni oli tosiaan jo viides kerta kaupungissa. Tällä kertaa ei sen kummemmin kierrelty nähtävyyksillä vaan keskityttiin shoppailuun, käymään yhellä keikalla ja viettämään aikaa ystäväpariskunnan kanssa. Lennot otettiin EasyJetiltä ja yövyttiin tosiaan ystäväpariskunnan luona, joten suht edullisesti päästiin ja esim hotelleja/hostelleja en pysty siksi sen kummemmin suosittelemaan.



Shoppailuvinkkejä ootte kuitenkin kysyneet ja jaanpa tässä nyt kolme pistäytymisen arvoista kauppaa etenkin meille PLUSSAKOKOISILLE.

PRIMARK - Kaikkialla vilisee ruskeita PRIMARKin paperikasseja ja Matilta kysästiinkin kaks kertaa, että missä ko pulju sijaitsee, kun se pönötti kauppojen ulkopuolella vahtimassa minun ostoskasseja. Kolmekerroksinen PRIMARK löytyy esim. Oxford Streetiltä (499 Oxford Street) Hyde Parkin läheltä ja siihen pääsee kätevästi metrolla jäämällä Marple Arch-metroasemalla pois. Kyseisestä liikkeestä löytyy siis järjetön määrä halpoja (ja nyt puhutaan siis todella halvoista) vaatteita, koruja, kosmetiikkaa ja kodinsisustuskamaa. PRIMARKilla ei ole verkkokauppaa. Liikkeitä löytyy myös muualta päin Lontoota ja ne kannattaakin tsekata täältä. Kokoja PRIMARKista löytyy kokoon 20 asti.

NewLook - Osasta NewLookin liikkeistä löytyy myös plussapuoli (Inspire) ja muuten kokoja on liikkeissä 18 asti. Ainakin Oxford Circucsen liikkeestä (203-207 Oxford Street) löytyy oma kerros isompia kokoja (18-26). Ja ilouutinen kaikille niille, jotka NewLookin vaatteita havittelevat, toimitus hoituu Suomeen edullisin postikuluin parissa päivässä.

Evans - Poikaystäväni Matti totes jossain vaiheessa, että onkos tämä joku isompien ihmisten liike ja oikeessa oli. Eli Evansilta löytyy kokoja siis juurikin pelkästään meille isoille (14-32). Tuon ison PRIMARKin vierestä löytyy Evansin liike (538/540 Oxford Street) joten kannattaa pistäytyä samalla. Myös Evans toimittaa Suomeen, eli eikun vaan tilailemaan.

Ja lisätietoa nuista koista löytyy kätevästi molempien nettikauppojen kokotaulukoista esim. täältä.


Kuva NewLookin sovituskopista.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli nyt edes vähän apua teille Lontooseen suuntaaville :)

20 kommenttia:

  1. WOOU! kiitos tästä:) mikä siis tuo koko 20 ja koko 32 on suomen koossa?

    VastaaPoista
  2. Ihanaa! Olen menossa toukokuun lopussa Lontooseen. Vinkit tulivat just oikeaan aikaan! :)

    VastaaPoista
  3. Iso kiitos näistä! Suunnittelen kesän lopussa pitkää viikonloppureissua lontooseen ja kiva vähän saada vinkkiä,että miss kannattaa käydä shoppailemassa :)

    VastaaPoista
  4. heh, ma ostan AINA kengat evanssilta koska mistaan englannissa ei loydy 42 tai 43-kenkia.. tai todella harvoin ainaki, onneksi niilla on tosi hyvat valikoimat, ei sen puoleen. jos olisitte tulleet nyt, oisitte saanu nauttia plus 23-keleista.. taalla on ihan mieletonta.

    VastaaPoista
  5. Evansilta ja NewLookilta on tullut tilattuakin useempaan kertaan ja onneksi nykyisessä asuinpaikassa löytyy Dorothy Perkinsiltä pieni Evansin puoli.

    Koot menee 16=44, 18=46, 20=48 jne..

    VastaaPoista
  6. Heippa, ootte mun idoleita! Sikspä käännynkin teidän puoleen, mut raastavassa tilanteessa.
    Oon itse ehkä samaa kokoa, hieman isompikin kuin te, ja mun on vaikee löytää itelleni valmistujaismekkoa. Sen ei pidä olla edes mikään maailman juhlavin, pääasia että se istuisi ja viihtyisin se päällä.
    osaatteko kertoa nettikauppoja (mieluiten suomalaisia että saisin postissa nopeampaa)josta teillä ois hyviä kokemuksia, tai ootte kuulleet :)

    <3

    VastaaPoista
  7. eventhough google translate only translates like 60% of your text I keep commin' here at least 2 times a week. You always have the most awesome photo collection!

    Karina
    http://missdiscoball.blogspot.com/

    VastaaPoista
  8. pitää muistuttaa ihmisiä jotka ehkä tän innoittamana suunnittelee Lontoon reissua että EasyJet lopettaa kesällä kaikki lentonsa suomessa 8<<<.....

    VastaaPoista
  9. Harmittaa kun tuo Easy Jet lopettaa lentonsa suomesta; itse Lontooseen lentäessä pidin koneesta ja palvelusta hintatasoon nähden hurrjasti.

    Lontoo on ihan lempparikaupunkini <3

    http://enidous.blogspot.com/

    VastaaPoista
  10. Anonyymi: Kantsii kahtoo sieltä kokotaulukoista tarkemmin nuo koot :) Koot ovat siis UK-kokoja.

    Anonyymi: Ite suosittelen kyllä esim NewLookia, ASOSta ja Evansia paljon ennemmin ku mitään nettikauppaa Suomesta. Palvelu on etenkin NewLookilla tosi tosi nopeeta tyyliin tilaat pe ja tulee tiistaina. :) En tilaa muutenkaan koskaan Suomen nettikaupoista niin en oikein osaa suositella.

    missdiscoball: Thanks!! :)

    VastaaPoista
  11. Hei. Olen lukenut jo pitkään blogianne ja olen 15 vuotias tyttö. Mua on kiusattu 10 vuotta mun isosta koosta ja mä olen hyväksynyt itseni. Kuitenkin mun perheessä on monta isoa ihmistä, mm. mun mummo. En ymmärrä, miksi hänelle on niin vaikeaa hyväksyä itseään ja että mummon mielestä on outoa hyväksyä olevansa iso. Oletteko törmänneet samanlaiseen ongelmaan?

    Kiitos jo etukäteen ja KIITOS siitä, että olette juuri tuollaisia. :)

    VastaaPoista
  12. oonko missannu jotain kun mun mielestä primarkissa oxford streetillä on vaan 2 kerrosta ? :D

    VastaaPoista
  13. paljonko newlookilla, asosilla ja evanssilla maksaa se suomeen kuljettaminen, en oikein saa selvää kun oon koittanu kattoo.

    VastaaPoista
  14. Primark on kyllä halpa, mutta ketjun toiminta on eettisesti hyvin arveluttavaa (mitä muuta voisikaan odottaa, jos topit maksavat vain yhden tai kaksi puntaa kappale?). Syytöksiä on ropissut muun muassa työntekijöiden oikeuksien polkemisesta ja lapsityövoiman käytöstä. Lisäksi Primarkin tuotteet ovat laadultaan jopa H&M:ää heikompia, "käytä kerran ja heitä pois"-kamaa. Joten itse en menisi suosittelemaan Primarkia kenellekään.

    VastaaPoista
  15. Pitää kyllä viimeisimmälle anonyymille todeta sen verran, että jos ois oikeasti yrittänyt selvittää noi toimitushinnat, ni ne ois saanut selville n. neljällä klikkauksella. Piti vallan testata ja esim. New Lookin etusivulla lukee "worldwide delivery to over 120 countries", jota klikkaamalla pääsee valikkoon, josta löytyy kohta "what are my delivery options and how much do they cost?", etkä ikinä arvaa mitä sieltä löytyy... Sit jos pitää vielä vinkua, että "mut paljo toi on eurois", ni kannattaa ottaa vaikka google kauniiseen käteen.

    Ja ihan yhtä helpolla pääsee asoksen ja evansinkin sivuilla.

    VastaaPoista
  16. Sama tuli mieleeni kuin edellisellä kirjoittajalla: Primarkia ei voi suositella kenellekään, joka haluaa edes inahduksen ajatella vaatteidensa alkuperää. Harva vaatekauppa kestää kovin tarkkaa eettistä tarkastelua, mutta Primark on kyllä huonoimmista huonoin. Siitä myös hinta.

    VastaaPoista
  17. Crizy: On huomattu sama :)

    Anonyymi: Joo oikeessa oot. Käytiin toisessakin ja siellä oli kolme, menee puljut vähä sekasin :D

    Anonyymi: Siinä jo joku vastasikin sulle ja ASOS toimittaa usein vielä ilman postikuluja. Kannattaa liittyä postituslistoille niin tulee infot mailiin :) (esim usein -20%, ilmanen toimitus jne.)

    Anonyymi & Oona: En tiedä siitä sen enempää, mutta ainakin heidän sivuilla on asialle oikein omistettu osio http://www.primark-ethicaltrading.co.uk/ ja liikkeissäkin oli jotain plakaatteja aiheesta, mutta en asiaan tosiaan sen kummemmin perehtynyt. Voi tosiaan olla, että on pelkkää imagon puhdistusta, jos/kun ovat joutuneet lapsityövoima yms. ryvetyksen kokemaan. :) Vaatteiden laadusta on vielä vaikee mennä sanomaan, mutta ainakin rintsikat jotka ostin on pysyny hyvänä vaikka niitä oon pessytkin ihan normaalisti.

    VastaaPoista
  18. Mullakin on paljon Primarking vaatteita ja hyvin ovat virkansa toimittaneet niin rintsikoista farkkuihin, joten käyttökertoja on riittänyt eikä ole tarvinnut heittää pois ensimmäisen käyttökerran jälkeen tosiaankaan!

    VastaaPoista
  19. EI VOI OLLA TOTTA :D olin just pääsiäisen Lontoossa ja mietin et mistähän löytäis ittellensä vaatteita, ku en mikään pienikokoinen oo.. Sen siitä saa ku ajattelin olla netittömällä lomalla, nii sit olis heti hyviä vinkkejä tullut..

    Noh, jos sit enskerralla :D

    VastaaPoista
  20. Lähdössä Lontooseen huhtikuussa. Hakusessa olisi itselle/miehelle sekä lapsille lähinnä käyttövaatetta ja tuonne Primarkille aion suunnata.. Toki olisi kiva kuulla muistakin liikkeistä, joissa olisi kohtuu hintaista vaatetta???

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.