lauantai 30. huhtikuuta 2011

"Kaikkihan tietää mitä tapahtu MM-loppuottelussa -95, mut mitä tapahtu -85?"

^lainaus Kumman Kaa tv-sarjasta :D ja vastaus tuohon on, että Tsekkosslovakia vei kultaa, hopeaa sai Kanada ja pronssia voitti neuvostoliitto, ettäs tiiätte.

Mietittiin pikkusiskon (vm -90) kanssa tuossa pääsisäisenä, että jääkiekon MM-kisat alkaa taas ja sitten ajauduttiin miettimään sitä, kuinka molemmat muistetaan -95 maailmanmestaruus ku eilinen. Sitten mietittiin että siitä on tosiaan 16 vuotta ja jos tästä hetkestä ajatellaan 16 vuotta eteenpäin niin itekin alan jo hyvää vauhtia olla neljän kympin paremmalla puolella... Pelottavaa! :D

Oon ihan hillitön jäkisfani etenki MM-kisojen aikaan ja entinen poikaystävä esim. ei suostunu kahtomaan minun kanssa pelejä, ku olin niin fiiliksissä pienimmästäkin tilanteesta (sen takia se onki entinen :D) ja saatoin monesti hieman ylireagoida (tämä sama ylireagointi tapahtuu myös kun pelaan esim Änäriä Pleikkarilla). Kerran saatiin myös elämäni ainut kirjallinen varoitus, kun lukiokaverin kanssa katottiin loppuottelua Suomi-Tsekki (2001) ja Tsekkihän sen jatkoajalla sitten vei, vaikka Suomi johti peliä toisen erän jälkeen 2-0. ARGH!! Yks vappu olin puolestaan pukeutunut Suomi-faniks ja mulla oli Nanson Suomipuku (hame yms.), tietty suomenliput poskissa ja sinivalkeet pom-pomitki mukana :D Siinä oli vähän pyöreempi Leijonien cheerleader liikkeellä ;)

Jääkiekkovideoiden (eli Mertarannan selostusten) fiilistely YouTubesta on ainakin meidän taloudessa aina ajoittain tapahtuva traditio ja koottiinkin poikaystäväni kanssa tähän parhaita paloja menneistä MM-kisoista. Ai että!! Näitä kelpaa kyllä fiilistellä, Mertaranta on vaan paras! Olkaapa hyvä!



















Ja tietty ikiklassikko...

(ja yhestoista video tähän tulis olemaan Suomen MM-kulta 2011 ;))

Viime vuoden lempparileijonat lista löyty
tästä ja tänä vuonna varmasti kootaan uus, kunhan saadaan pelit eka kunnolla käyntiin :)
Toivottavasti nämä nyt ei muuten oikeesti oo viimeset kisat kun Mertaranta selostaa, muuten nimittäin masentaa. Haaveissa olis tietty päästä ens vuonna (niinku joka vuos tähänki asti) ihan paikan päälle...

Mitäs ootte mieltä, uppooko MM-jääkiekko ja luotatteko tänä vuonna Leijoniin?


Nyt kisakatsomoa virittelemään. Veikkaan, että peli päättyy tänään 4-2 Suomen hyväks :)

27 kommenttia:

  1. Uppoouppoouppoo! Mullakin ei toi poikaystävä oikein ymmärrä tätä innostusta mut en mäkään kaikkia sen, joten toivottavasti ei tää suhde tähän kaadu (no ei kaadu koska se on ihana<3) vaan kuulokkeet on käytössä molemmilla ja nytkin ekan suomen pelin aikaan meni kavereille, mwah :D Mulle on vappu aivan toissijanen näiden kisojen rinnalla. Leijoniin en kyl hirveesti luota ainakaan vielä tässä vaiheessa, saa nähdä mitä mieltä sitten oon kun eka peli on ohi :) muutenkin tykkään vaan yleensäkin katella noita pelejä, pelas sit kuka tahansa ja yleensä oon ihan fiilareissa altavastaajan puolesta :D Rakastan kevättä ku opinnot alkaa vetelee viimesiään ja tulee jääkiekkoo wheeeeeeee!

    VastaaPoista
  2. Luulenpa,että ei ihan kullalle asti päästä,korkeintaan pronssia veikkaan minä :)

    VastaaPoista
  3. Aina pitää luottaa! Inhoan ylikaiken niitä ihmisiä joiden pitää ihan vaan silkasta vittuilun ilosta tulla pälisemään että ei ne kuitenkaan mitään voita! PLÄÄ! Just laitoin dipin muhimaan!

    VastaaPoista
  4. Fanitan myös! Olen mieki joutunut poikaystävän tutustuttamaan tähän maailmaan ja nyt se on ihan koukussa. Jee! :)

    VastaaPoista
  5. Todellakin uppoo, ihan innolla odotan jälleen kerran kisoja. Aina olen myös uskonut Suomen voittoon loppuun asti! :D

    MM-kisat ei kyllä ole entisellään ilman Mertarantaa. :(

    VastaaPoista
  6. Mulle ei uppoo, ei sitten millään! :P Mälsäämälsää.

    VastaaPoista
  7. Kultaa tietenkin tulee... Tai niin uskon jo 15. kerran peräkkäin. ;)

    VastaaPoista
  8. tulipas isänmaallinen fiilis kun katto ton suomen mm-voitto videon! GO FINLAAAND!!!!

    VastaaPoista
  9. Leijoniin luotetaan aina, oli mikä oli! :DD Ja seuraan MM-jäkistä, tilastoja enemmäkseen ja Suomen pelit tulee osa katsottua, osaa ei ollenkaan :)

    - Hannavee
    http://likoorikahvi.blogspot.com

    VastaaPoista
  10. Jääkiekko ei uppoa ei yhtään, kuten ei muukaan ammattiurheilu. Musta ammattilaisurheilu pitäs oikeesti kieltää tai jotenki lopettaa, koska ne rahat vaan vois käyttää johonki järkevämpään. Kannatan urheilua harrastuksena, mutta ammattina se menee mun mielestä nykyään niin överiks, ku melkein kaikki käyttää jotain ja on epä-urheilijamaista käytöstä eliu kaiken maailman fiilunkia olemassa. Eli kiitos kysymästä, mutta pyrin olemaan uutispimennossa urheilun suhteen jatkossakin :)

    silmukkasolmu.blogspot.com

    VastaaPoista
  11. Hieman ketuttaa, kun ei ite voi muistaa -95 maailmanmestaruutta. Oli kuulema suuret juhlat ja kaikki meni sekasin:) Olis ollut hauska kokee se.

    nimimerkillä synnyin heinäkuussa ysiviis.

    VastaaPoista
  12. SUOMIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII<3

    VastaaPoista
  13. Näistä ei voi tulla ku hyvälle tuulelle! :D Antero Mertaranta on legenda!!!

    VastaaPoista
  14. uppoo kyllä ja harmitti todellatodellatodella paljon, kun tänään hoksasin kesken työvuoron, että pelihän alko just.. mutta hienosti leijonat kuitenkin vei! ja norjaki vielä ruotsin! en kyllä ymmärrä miten ens vuonna voi kiekkoo kattoo, kun ei mertaranta enää selosta?!? sehän on vähintään puolet koko hommasta! aaaapua..

    VastaaPoista
  15. Mä seuraan jääkiekkoa ja mun miestä ei taas vois koko laji vähempää kiinnostaa :D.

    VastaaPoista
  16. Tottakai MM-lätkä uppoo. Nyt tosin jää nämä kisat multa näkemättä (ekat kisat kai 16 vuoteen), koska olen Kanadassa työharjoittelussa, eikä täällä näköjään näytetä kuin Kanadan matseja. Eli pitää toivoa, että Suomi kohtaa Kanadan MM-finaalissa ja voittaa vihdoinkin!! :D (Niin monta kertaa ollaan finaalissa oltu -95 jälkeen mutta aina hävitty)

    VastaaPoista
  17. No kyllä uppoo! Sillonkin -95 katottiin se viimenen matsi ja kyllä menee kylmät väreet vieläkin ku noita videoita kattelee :)
    Mertaranta on kans ihan paras, ei jäkisottelukaan "kuulosta" miltään jos ei oo Mertsi selostamassa.

    Vähän epäileväinen oon silti Leijonien kullan suhteen, ku on niin kovia maita taas mukana. Mut tietty mahd. korkeeta sijoitusta toivon.

    VastaaPoista
  18. Jääkiekkoo henkeen ja vereen! (: suomella on taas tänäkin vuonna hyvä joukkue kasassa, jospa kultaa irtois tällä kertaa ::D se vaa menee usein silleen et me pärjätään näissä lohkopeleissä mut sitte tärkeimmissä peleissä paukut loppuu kesken. mut kyl mä uskon et tänä vuonna päästään jonkun värisille mitaleille, sen verran hyvä tiimi näyttäisi olevan, se nähtiin jo eilen (: nuorten kavereiden ja ensikertalaisten (Granlund) panos on supertärkee, maalivahtiosastokin on täynnä hyvää osaamista!

    VastaaPoista
  19. Uppoo niin pahasti, että ei voi ymmärtää. Katsoin nyt kaikki pätkät läpi ja itkin joka kerta kun Suomi teki maalin. Aloin pikkuhiljaa epäilemään mielenterveyttäni : D

    VastaaPoista
  20. Antero Mertaranta on ihan paras ! Lätkämatsit ei oo mitään ilman sen selostusta ! ;D

    VastaaPoista
  21. SANNA; eikös Ylen sivuilta nää pelit ulkomaillakin? Ja Anteron selostuksella ;)

    VastaaPoista
  22. "Se on kuin suonenjoen markkinoilla mansikkaa 3,20 litra, kun myllys nappaa kiekon hanskaansa!!" :DDD

    antero on paras, parempaa ei oo eikä tuu. Antero tuo itsessään jo mukana vähintään puolet kisafiiliksestä!

    Todellakin uppoo mm-kiekko. Itellä kans tota ylireagoimisen vikaa :D Itestäni se ei TIETENKÄÄN oo ylireagoimista, tylsät vaan tuomitsee :D on tullu hajotettua mm. jalkalamppu ja revittyä paita, mut pakkohan ne tunteet on jotenki kanavoida

    VastaaPoista
  23. X-RAY: Jaa näkyis vai?! :D
    Harmi vaan, että 10h aikaeron takia en pysty siltikään katsomaan (ainakaan livenä), kun olen silloin juuri töissä. Mutta voihan ne sit jälkikäteenkin katsastaa. Mertsi luo niin hyvän tunnelman vaikka kattois miten paljon jälkikäteen :D

    VastaaPoista
  24. X-ray & Sanna: Ainakin sillon pari vuotta sitten keväällä 2009 kun olin Sloveniassa vaihdossa niin ei näkyny areenasta pelit ulkomailla :( Mut kyllä aina jonku livestreamin jostain löys.

    VastaaPoista
  25. Lätkä uppoo aina ! : > Ja ens vuonna kun Suomessa pelataan niin toivottavasti pääsen ihan paikan päälle seuraamaan kisoja!

    VastaaPoista
  26. kaksi sekuntia aikaa ja venäjä on lyöty !!!! mahtavia videoita tuli kunnon fiilis pälle :-)

    VastaaPoista
  27. Nyt ainakin pystyy Yleltä kattoo koosteita otteluista täällä Kanadassakin. Ja ke menen vasta 13.00 duuniin, joten jos Ylen netti vaan suo voin katsastaa Tsekki-matsin livenä, koska alkaa meidän aikaan klo 11.00! :D

    Nea: Ne liput on aivan järjettömän hintaisia! Itsekin aattelin, että olisin taas mennyt matseihin, kun viime kotikisoissakin olin, mutta nyt on niin härskin suolaiset hinnat etten varmasti maksa! Moninkertaiset verrattuna -03 kotikisoihin.

    Ja pelataanhan niitä pelejä Suomessa sitten seuraavissakin kisoissa, mutta silloin finaalit sun muut Ruotsissa.

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.