tiistai 15. maaliskuuta 2011

Varsinainen viherpeukalo...

En tiiä teistä, mutta mulla ainaki iskee tämmösinä aurinkoisina päivinä (ja yleensäkin aina kesää kohti mentäessä) semmonen fiilis, että tekee mieli ruveta kasvattamaan yrttejä ja kukkia yms :D Pienenä (eli nuorena) istutinki aina kotona kasvimaan keväällä ja huolsin sitä pitkin kesää (tietty pientä korvausta vastaan)... Ja oonpa ollu myös 4H:ssa nuorena :)

No nykyään ei oo enää omaa kasvimaata ja tuntuu, että viherpeukalo onki aika keskellä kämmentä. Olinki tosi fiiliksissä, ku löysin sunnuntaina Ikeasta tämmösiä tosi yksinkertasia yrtinkasvatussettejä, joten olihan ne hankittava ja tänään oli sitten päivä kun laitoin kukat ja yrtit kasvamaan. Oon yhtenä vuonna ostanu samanlaisia settejä ja sillon ne ainakin onnistu tosi hyvin.


Tuossa oli kolmee erilaista kukkaa...


Luin eka älykkäänä tota ohjetta oikeelta vasemmalta, enkä alhaalta ylös ja ihmettelin vähä että hetkonen :D


Eka oli tuommoset nappulat.


Ja siemenet.


Ja ku sinne laitto vettä niin ne nappulat turpos mullaks...


Siemenet multaan ja odottelemaan :)


Yrttejä ostin minttua, oreganoa ja basilikaa.


Ja sama setti.


Toi on siisti, kun se kymmenessä sekunnissa paisuu ja muuttuu mullaks :D


Nyt vaan ootellaan ja toivotaan, että josko ne siitä itäis! :) JÄNNITTÄÄ!

Miten on, kasvatatteko ite salaatteja, yrttejä, tomaatteja yms. keväällä/kesällä? Oisko jotain kasvatusvinkkejä meikäläiselle :) Salaatteja ja rucolaa ois kans kiva laittaa tulemaan...

19 kommenttia:

  1. Meidän perhe kasvattaa kesällä aarin palstalla pottua, porkkanaa, hernettä, sipulia, punajuurta, tilliä, salaattia, kukkia... Mummolan pellosta saadaan sitten talven aikana täydennystä jos vaikka omat perunat loppuu. Marjojakaan ei tarvi kaupasta ostaa, kun mansikat, vatut ja herukat viitsii itse kasvattaa. On muuten muutama euro säästynyt (ja jos oikein ovela on, niin myy ylimääräiset vaikka 4H:n torilla)!

    VastaaPoista
  2. Mulla on toi oregano ja hyvin kasvaa! :)

    VastaaPoista
  3. Siis tää oli niin symppispostaus ettei toista oo!:) ENKÄ tiedä mistä niin tuli mieleen, mutta jotenkin tämä pelasti koko mun päivän.

    VastaaPoista
  4. No onpa kivat setit :) Onpa kiehtova multa-nappula! Muutamassa sekunnissa paisuu mullaksi? Tästä haluaisin ehkä jopa videomateriaalia hahaa

    Basilika on kiva, mutta ehkä yksi kivoimmista on amppelissa/muussa ruukussa kasvava metsämansikka!

    Itsehän en voi kukkia enää pitää, pari kesää sitten ostettiin silkkikukat partsille kun en kastellut ikinä oikeita, ja nekin mätäni kun oli märkää...

    VastaaPoista
  5. Munkin taytyy kylla lahta nyt Ikeaan jos sielta tuommosia saa! Viherpeukalo on kylla syyhynnyt siihen malliin jo pari vuotta etta haaveilin jo netista pikku palstan vuokraamisesta. Ei taida opiskelijan elamassa tosin sellaiseen hommaan aikaa ihan koko vuotta mutta ehkapa alotan noista pikkukipoista ja kesalla laitan vahan kukkia purkkiin takaikkunalle!

    VastaaPoista
  6. Oho, siis multa on tommosina nappuloina mukana!? No hieman kätevää, myydäänköhän multaa muutenki jossain tolleen tiivistettynä... Tulisi vaihdettua huikeaan kolmen huonekasvin puutarhaani mullat vähän useammin kun ei tarvis kanniskella kilojen painoisia säkkejä ratikassa :D

    VastaaPoista
  7. Just eilen pistin rairuohoa, sokeriherneitä ja auringonkukkia kasvamaan ! Pitäs vielä parit yrtit käydä ostaas. :--) Ite tykkään tooosi kovasti näperrellä tälläsiä ja pienenä pidin koko kesän mummolassa puutarhaa pystyssä.

    Nyt kun on taas oma parveke, niin aion tehdä siitä semmosen puutarhan, ettei mitään rajaa! Mietin kanssa eilen pään puhki, että istutinkohan auringonkukat oikein.. Näköjään, koska tässähän näkyy, että samanlailla teilläkin on! JES, voitto. :----)

    VastaaPoista
  8. Itse kasvatin viime keväänä ison basilikapensaan parveekkeelle silleen, että ostin kaupasta melko hyväkuntoisen kasvin ja laitoin uuteen multaan kasvamaan. Se on vissiin oikeasti sula mahdottomuus, koska basilika ei muutenkaan tykkää oikein mistään. (ei saa juuri lannoittaa yms. yms.) Mutta ilmeisen hyvällä tuurilla onnistuin. Nypin ja latvoin sitä (se yritti jopa kukkia!) ja siten sain siitä satoa koko kesän! :)

    -Hoo

    VastaaPoista
  9. mix meil ei oo ikeaa lähellä, tahon kans tommosia. oliko edullisempia kun jossain kodin terrassa tms.?

    VastaaPoista
  10. mä onnistuin viime vuonna kasvattamaan tomaatteja porukoiden takapihalla. olin todella ylpeä niistä, mutta en kyllä syönyt yhtäkään :D

    VastaaPoista
  11. joo meikäki katto just noita ikean sivuilta ja olin kyl nii fiiliksis, must have.

    VastaaPoista
  12. Onko noi kalliiita? tahtoo oman!

    VastaaPoista
  13. Kivoja ja vaikuttaa helpolta! Ehkä jopa minä voisin onnistua :)

    Meillä oli viime kesänä tomaatteja (joita tulikin sitten ämpärikaupalla melkein), maissia, herneitä ja joitain yrttejä. Mies on hoitanut aina kasvimaan, mä onnistun tappamaan tekokukatkin :( Pieni sitruunapuukin tuotti jo toista vuotta vähän satoa.

    Espanjassa kun ollaan niin ympäri vuoden kasvatuskin onnistuisi, mutta pienelle pihapläntille ei mahdu enenpää. Haaveena on iso maalaistalo kunnon kasvimaalla.

    VastaaPoista
  14. Mulla oli kanssa pari kesää sitten reilu 50 cm korkea basilikia isossa ruukussa pelargonian ja lobelioiden kanssa :D Ihan sellasen kaupasta ostetun istutin vaan ruukkuun ja hups. Tuli muuten aika hyvää pestoa siitä. (Ilman pelakuuta ja muuta)

    VastaaPoista
  15. Yhtenä kesänä laitettiin kaupasta ostettu ruukkusalaatti kasvattamaan lisää salaattia, mutta salaatinlehdet alkoikin maistua herneeltä... Mystistä. ;)

    Mielelläni kyllä kasvattelisin taas kaikenlaista, kun on taas parvekekkin meillä :)

    VastaaPoista
  16. Mä oon joskus myös ostanu kaupasta ruuanlaittoon niitä valmiita yrttipuskia, ja sit istuttanu sen ruukuun. Kyllä se on jonkin aikaa aina kestänyt. :)

    Munkin tekis mieli ostaa kaikkia kukkia ja viherkasveja, mut ei oo oikein valoisaa paikkaa niille...

    VastaaPoista
  17. Meillä on ihan järjettömän iso piha, mutta jos siihen kerran istuttaa, sen jälkeen ei muista huoltaa / jaksakkaan edes. ):

    VastaaPoista
  18. Vähä siisti tommonen et turpoo mullaks noinki nopeesti :---D

    VastaaPoista
  19. Moi!

    Jos tomaatteja haluaa alkaa kasvattamaan niin kannattaa aloittaa jo nyt! Jos on mahdollisuus ilmojen lämmitessä siirtää tomaatit parvekkeelle/ulos niin vielä parempi. Tukeva ruukku, ja tukitappeja,koska niistä voi tulla hyvin korkeitakin. Multaa saa muuten siwastakin,pieniä pusseja sieltä missä myydään kynttilöitä alushoousuja yms sälää. Multanapit oli hienot! Pienenä sain pyyhkeen joka oli samanlainen puriste, kun sen laittoi hanan alle niin humps,napista tuli käsipyyhe!

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.