maanantai 28. maaliskuuta 2011

Sunnuntaituunausta

Kuten joku jo ehti ehkä Facebookista huomata niin suoritin eilen pienimuotoisen (khöm) DIY-projektin...

Koko homman ideahan lähti siitä, että meidän Puoli Seitsemän-ohjelman stailaukseen piti saada ensin Marjalle punaiset farkut, mutta niitä ei ollu ei missään. Eli jos punaisia farkkuja (tai ylipäätään housuja) ei Suomesta vielä saa koossa 36 niin ei muuten meidän koossakaan. No sain sitten päähäni, että tarviin välttämättä nyt HETI ne PUNASET FARKUT, koska lähen keskiviikkona Lontooseen ja HALUAN ne jalkaan sinne. No hetken farkkuvarastojani tiirailtuani tulin siihen tulokseen, että uhraan yhet Torridin tummansiniset farkut tätä projektia varten...


Farkkujen ainut väriläiskä oli nuo turkoosit Apple Bottomit.


Valitsin ne kaikista kuluneimmat (jotka ei oikeesti ollu näin kuluneet mitä tässä näyttää) ja aloin hommiin...


Olin ostanu tommosen pesukonevärinpoiston ja värin ja voin kertoo, että tuosta värinpoistosta ei kyllä ollu yhtään mihinkään :D


No ei siinä auttanu ku mennä ostamaan hanskat ja kloriittia kauppaan ja siinä vaiheessa ku hanskapaketista kuoriutu kaks vasemman käden kumihanskaa niin meinasin heittää kirjaimellisesti hanskat tiskiin :D Myös kloriittipullossa sanottiin, että älä käytä farkkujen värjäykseen. No käytin kuitenki...

Ja muutaman kloriittipullon (jep, se indigonsininen on sitten OIKEESTI tiukassa) ja pesukoneessapyörityksen (eka tuo väri, sitten ilman väriä) jälkeen sain ku sainkin vihdoin PUNASET FARKUT!!!


HALLELUJA!


Äsken kuvailin farkkuja jalassa ulkona ja ON NE HIENOT! (HEI MISTÄ TOI LUMI MUUTEN TULI?!)


LOVE!


Kyllä kannatti uhrata yks sunnuntaipäivä noihin :D !!

Mitäs pidätte? Tuunaako muut ite farkkuja?

Voi olla, että ei ollu meikän viimenen kerta tämä, on muuten nimittäin varsin koukuttavaa puuhaa... Taidan pistää nuo vaan taas pesuun, sillä tuo kloriitin haju on yhä aika voimakas (vaikka pesin ne jo kahesti :D)

45 kommenttia:

  1. Tosi kivat! :) Pitaiskohan itsekin alkaa varjailemaan. Jos ei ihan noin rohkealla varilla niin edes mustaksi - alkuperaisvaria lahemmaksi siis. Nykyaan kun nuo mustat farkut on enemmankin harmaat... :(

    VastaaPoista
  2. ihanat, tosi pirteet. näittä ku katsoo ni tulee iban kevätfiilis, vaikka tossa taustalla onki lunta (:

    VastaaPoista
  3. ommuute hianot! olin alussa ihan varma et ei, ei, ei, älä, ei, ei tuu onnistumaan mutta ai hitsi on hianot! :D

    VastaaPoista
  4. Hei, Ellokselta saa tilattu punaisia farkkuja kokoon 56 asti ;) ja Express tilauksella ne saa kotiinsa vajaassa viikossa ;)

    VastaaPoista
  5. Nam! Tykkään tosi paljon :)

    VastaaPoista
  6. Vau, nerokasta! Juuri punaiset farkut ovat houkutelleet, pitääköhän marssia kauppaan kloriittia ja väriainetta ostamaan... (:

    VastaaPoista
  7. oi ihanat nuo housut ! pitäisköhä itekki tuunailla ? nimittäi näyttää iha sika kivoilta ::)

    VastaaPoista
  8. Oi vitsi, tosi upee lopputulos! Itseänikin haluttais ihan kauheasti värjäillä vaatteita, mutten oo jostain syystä uskaltanut. Laimeneekohan noista itsevärjätyistä jutuista värit paljonkin muutaman pesun jälkeen...?

    VastaaPoista
  9. Siistit housut! Oon monasti itsekin miettinyt tuota vaatteiden värjäystä, mutta aina on tullut pupu pöksyyn. Lähteekö farkuista paljon väriä pesussa värjäyksen jälkeen?

    T: Jenni

    VastaaPoista
  10. aloin itekin selailla tota Torridin tarjontaa nii ajattelin kysyy et onko niillä kovinki kalliit postikulut Suomeen? (:

    VastaaPoista
  11. oi hitsi ! delicioussssssssss !!
    Ja aiva ihanat kengätki!! :'')

    VastaaPoista
  12. Heippa Mimmi ja Peppi! Olen lueskellut blogianne muutaman kerran ihan alkuaikoina ja nyt sitten vähän enemmän ja mun on pakko sanoa, että tää jollain tavalla loukkaa mua. Tai ehkä loukkaa on väärä sanavalinta, mutta tapa miten korostatte kokoanne, kutsutte itseänne "isoluisemmiksi", sivupalkkiin kirjotatte FATbulous jne, kaikki tää jotenkin tekee mut surulliseksi. Mä olen ite nimittäin vasta 15vee, ja kyllä minäkin olen ISOLUINEN, enkä ole koskaan hyväksynyt sitä. Olen sairastanut bulimiaa, ja ainoa tapa selvitä ilman oksentelua on mulle vaan ajatella, että sillä ei ole merkitystä olenko nollakokoa tai en, ja ettei ihmiset kiinnitä siihen heti ekana huomiota. Ja sitten kun mä näen juttuja teistä, MissMixissä tai missä tahansa, musta tuntuu ettei se olekaan okei. Joo teidän viestihän on päinvastainen, mutta tää onkin mun henkilökohtainen käsitys asiasta. Musta tuntuu, että jos on vähän lihavampi, niin sitten kaikki täytyy lyödä LÄSKIKSI, eikä voi pitää tavallista blogia ilman että myyntivalttina on se lihavuus. Musta tuntuu ettei kukaan ota mua vakavasti, koska mä en halua sellaista blogia kuin teillä, enkä mä halua sellaista elämää kuin teillä. Haluaisin muusikoksi, ja musta tuntuu etten pääsisi pitkälle ihan vaan omana itsenäni, että mun täytyisi joko laihtua tai sitten ruveta samanlaiseksi ylpeäksi läskiksi kuin te. Joka tekstinpätkässä täällä on jotain läskiin liittyen, tässäkin postauksessa se piti mainita. Huumoriahan tää vaan on, mutta mä vaan en koskaan ole ymmärtänyt sitä kun teistä puhutaan roolimalleina nuorille tytöille, ja mulle te ootte verrattavissa johonkin langanlaihaan malliin catwalkilla, sama tunne etten riitä tälläisenä herää. En todellakaan halunnut loukata kommentillani, oon vaan tosi pitkään miettinyt tätä että eikö tosiaan voisi vaan olla tavallinen ihminen, pitääkö olla joko läski tai sitten laiha. Halusin päästää tän ulos, sori jos pahotin teidän mielen.
    Hauskaa kevättä sinne!

    VastaaPoista
  13. Kannattaa sitten katsoa kun lähtee kloriitilla farkuista väriä poistamaan, ettei niissä housuissa ole (juurkaan) elastaania. Kloriitti nimittäin haurastuttaa nätisti elastaanin ja voi käydä niinkin kivasti, että kun kyykistyy tai kumartaa, että housut ratkiaa persiistä.
    Eli, pitää joko välttää elastaani-kloriitti-yhistelmää tai sitten vaan pysytellä suorassa. Tai sit voi olla sen verran hyvä tuuri matkassa, että ne housut kestää.

    VastaaPoista
  14. Hahah, mulle tulee farkkujen tuunauksesta mieleen isosiskon ainaiset kloriittiviritykset kylppärissä ysikytluvulla :)

    Komiat tuli! Aloin himoita myös punaisia farkkuja...

    VastaaPoista
  15. Kloriitilla oon kokeillut muutamat
    ja saanut ihan kivoja kans vanhoista farkuista:)

    Hyvän värin sait aikaan;)

    Jamssi

    VastaaPoista
  16. MISTÄ oot ostanu nuo KENGÄT?! :D Aivan ihanat! Farkutki on ihan jees, ite en käytä punasta nii meikäläiselle tiukka ei, mutta makeet on noin niinku muuten :)

    VastaaPoista
  17. Kengät Vagabondin kevään mallistoa :) Andiamosta saapi...

    VastaaPoista
  18. MISTÄ NUO KENGÄT ON !!! millon oot ostanu, oiskohan vielä jäljellä? halleluja, ihanat. :) ja sä myös!

    VastaaPoista
  19. Vautsivau, törkeen siistit! :) Ite en osais/jaksais/uskaltais edes yrittää! :D

    VastaaPoista
  20. Viitaten anonyymin tekstiin blogista ja läskistä... Ei todellakaan tarvitse olla vain läski tai laiha. Eikä monikaan ihminen kuulu näihin jompaan kumpaan selkeästi. Eikä pyöreän tarvitse kutsua itseään läskiksi. Eikä monikaan läski viihdy kropassaan, samoin kuin ei moni laiha tykkää pelkistä luistaan. Mutta jos on ylipainoinen ja onnellinen niin, niin miksi pitäis alkaa itseään muuttamaan tai miksei voisi hehkuttaa pitävänsä muodoistaan!?

    VastaaPoista
  21. Viitaten anonyymin tekstiin blogista ja läskistä... Ei todellakaan tarvitse olla vain läski tai laiha. Eikä monikaan ihminen kuulu näihin jompaan kumpaan selkeästi. Eikä pyöreän tarvitse kutsua itseään läskiksi. Eikä monikaan läski viihdy kropassaan, samoin kuin ei moni laiha tykkää pelkistä luistaan. Mutta jos on ylipainoinen ja onnellinen niin, niin miksi pitäis alkaa itseään muuttamaan tai miksei voisi hehkuttaa pitävänsä muodoistaan!?

    VastaaPoista
  22. Aivan ihanan väriset. Itsekin haaveillut punaisista farkuista, mitkä mahtuisi päälle, mutta eipä ole sellaisia tullut vastaan. Täytyykin kokeilla tuollaista systeemiä.

    P.S. Blogistani löytyy teille tunnustusta

    VastaaPoista
  23. en osaa sanoa mitää muuta ku, että teillä on ihanan aito, hervoton ja rehellinen blogi! :) oon ihan in lööv ^^ (huomhuom. "isoluinen" (lue: herkkuperse) kun itsekin niin loistavaa, että muutkin uskaltaa!)
    Teijän ansiost inspiroiduin itekki alottamaan bloggailun! ^^
    (okei pienesti oon alkutekijöis ku tänää vast sain aikaseks ite blogin alottaa vaik tekeillä on ollu jo aikoja :D)

    VastaaPoista
  24. Moikka, itse kerran kanssa leikin tuon kloriitin kanssa ja hienot housut tulikin mutta kappas kun ekaa kertaa käytin niitä ja juoksin kiireellä bussiin niin sisälle astuessa (säätäen aikaa ja kaksi askelmaa kerralla) housut ratkes persiistä. Koska olin jo niin myöhässä niin olin sitten koko päivän ratkenneilla housuilla reissun päällä ja vetelin takkia suojaks ettei kukaan nää... :DD Kannattaa siiis tarkistaa että ei ole "haprastunut" se kangas tärkeistä paikoista ;)

    ps. hyvä blogi, kiitos että jaksatte pitää tätä, pitkään jo lukijana ja nyt eka kertaa jaksoin komentoida :)

    VastaaPoista
  25. Ihanat pöksyt! Pitäisi ehkä itsekin uskaltaa tehdä tuommoisia muutoksia.. :))

    Ja tosiaan, väri on mielestäni mahtava!

    VastaaPoista
  26. Moro!
    Hienot ja persoonalliset farkut! Ja kiitos hyvästä blogista, tän lukeminen piristää aina mun päivää. Olisinpa itsekin noin ihanan positiivinen, nätti ja hauska kuin te.

    Hyvää kevättä Mimmi ja Peppi!

    VastaaPoista
  27. Ohoh, aikas komeeta tuli! Mä oon aina ollu siinä uskossa et vaan vaaleita vaatteita voi kotivärjätä. Näemmä voi tummiakin, kunhan näkee pikkuisen vaivaa...ja pari kloriittipulloa...=P

    VastaaPoista
  28. Lindexiltä löytyy punaiset housut, eikä maksanu muistaakseni kuin 29.95€...
    -Deveded

    VastaaPoista
  29. Onnistuipa hyvin farkkujen värjäys! Ja tuli tosi tasaista jälkeä. Hmm... pitäisköhän itsekin harkita tuunailua, lilat farkut vois olla aika kivat ;)

    VastaaPoista
  30. YOU'RE A GENIUS. i need to get crafting, ASAP...

    VastaaPoista
  31. Värjäämistä ja varsinkin erilaisia kokeiluja olis kiva tehdä mutta itselläni aina tulee vastaan hinta!?
    Pesukoneväri maksaa kuitenkin noin 8 e ja toi värinpoisto varmaan saman verran. Vielä jos lisäksi ostaa kloriittia pari putelia niin sitten kyllä harmittaa jos lopputulos ei onnistukaan.

    VastaaPoista
  32. Jos toi on mahdollista noin tummista varkuista ja vielä niin että tosta punasesta tuli noin hyvännökönen ni pitää kyllä itsekin alkaa kokeilemaan! Eikun palkkapäivänä klooripullo ja väriaine ostoksille :D

    http://dashantilife.blogspot.com

    VastaaPoista
  33. Lisäksi mun mielestä hinta ei oo siihen nähden kallis että jos haluaa tietynväriset farkut (meikkis haluis turkoosit ja pinkit) ja niitä ei myydä missään niin isoissa koissa saati ollenkaan sen värisinä niin mitä sitä säästelemään jos oikeesti haluaa :)

    http://dashantilife.blogspot.com

    VastaaPoista
  34. Täällä on värjätty lakanoista ulkotakkeihin ja farkuista päiväpeittoihin. Dylonin pesukoneväreillä olen värjännyt tosi paljon. Värit eivät ole haalistuneet konepesussa ollenkaan. Ja värinpoistoa en mihinkään ole koskaan käyttänyt. =)

    Suosittelen kokeilemaan värjäystä. Vanhat jo kaappiin unohtuneet vaatteet saa kyllä tällä konstilla uuden elämän ja lisää käyttöikää.

    Sari

    VastaaPoista
  35. vau! hienot farkut(: ite - tai siis äitin kans - tuunattiin mun valkoset farkut punaseksi, ja tuliha niistä iha hienot, mut valkoset saumat häiritsi ja tuli hieman vaaleet ... mut muuten oli hienot:--D

    VastaaPoista
  36. Nam, mitkä farkut! :) Rupesi itsekkin mieli tekemään kunnon värisuoraa farkkuvarastoon. Voisi ostaa kaupasta/kirpputorilta/kierrätyskeskuksesta valkoisia/vaaleita farkkuja ja värjäillä, kun naapurikaupungissa ei oikein ole näitä värikkäitä housuja -.- Äidin kanssa tässä yks päivä värjättiin vaaleanpunaisesta laukusta pinkki, ja hyvin onnistui! :] Ja taisi siinä pari pyyhettä ja paitaa saada kans uuden värin.

    VastaaPoista
  37. Anonyymille (28. maaliskuuta 2011 16.19),
    Jos sulla on jotain, mitä sä oikeesti haluat ja mihin olet valmis käyttämään aikaa ja tekemään työtä sen eteen, niin anna mennä! Anna kaikkesi ja tee parhaasi. Jos sä haluat muusikoksi ja todella panostat siihen niin susta lähes varmasti tulee hyvä ja toisetkin huomaa sen. Maailman supertähteyttä en voi luvata,mutta jos teet rohkeasti musiikkia jota rakastat niin varmasti saat jonkinlaisen fanijoukon. Se miten tuot tai olet tuomatta esille pyöreytesi on myös valinta jonka voit tehdä itse eikä sinun tarvitse toteuttaa kenenkään muun näkemystä siitä. Kyllä sut otetaan vakavasti kunhan et pyytele anteeksi itseäsi.

    Negatiivista palautettakin tulet saamaan, niin käy kaikille jotka nousee vähänkään ja erottuu harmaasta massasta. Älä säikähdä sitä vaan ole pikemminkin ylpeä, etpähän ainakaan ole mitäänsanomaton. Itsensä hyväksymisen eteen kannattaa tehdä töitä. Itsekin ns. isoluisena tiedän että se on mahdollista, mutta ei aina helppoa ja eikä onnistu tuosta vaan yhdellä päätöksellä. On vain inhimillistä, että välillä tulee paha mieli. Silloin voi itkeskellä vaikka vähän aikaa jos siltä tuntuu, mutta älä kuitenkaan jää vatvomaan asiaa vaan jatka matkaa pää pystyssä. Kun teet näin niin seuraavalla kerralla ei enää tunnu niin pahalta ja jonkun ajan päästä ikävät jutut saattavat pilata sen vartin mutta eivät todellakaan koko päivää ja lopulta ei toivottavasti sitäkään. Mun ei ole tarkoitus olla holhoava, mutta MTL-tyttöjen ikäisenä ja sun kanssa vähän samoja asioita läpi käyneenä puhun kokemuksesta.

    VastaaPoista
  38. Mä ymmärrän ainakin täysin mitä aikaisemmin kommentoinut Anonyymi 15v tyttö puhuu. Todella rasittava vastaus hänelle oli mm. toi "Mutta jos on ylipainoinen ja onnellinen niin, niin miksi pitäis alkaa itseään muuttamaan tai miksei voisi hehkuttaa pitävänsä muodoistaan!?"

    Tätä hän juuri taisi tarkoittaa! Jos ei kuulu kumpaankaan ääripäähän, ei ole laiha eikä lihava, eikä muutenkaan huomioi oikeastaan koko painoasiaa (sellaisia on paljon), niin eivät he blogatessaan hehkuta itseään mitenkään erityisesti, vaan ovat Anonyymin kuvailemia "ihan normaaleja". Hän ei ehdottanut, että kenenkään pitäisi alkaa itseään muuttamaan tai ettei saisi näyttää olevansa onnellinen. Mutta on jotenkin todella ikävä lukea Mimmin ja Pepin tekstejä, kun lähes jokaisessa postauksessa he huomioivat muotonsa jollain tapaa. Jos kerta on ok olla lihava/laiha/mikä tahansa, kunhan viihtyy omassa kehossaan ja pitää itsestään, niin miksi muka siitä puhuisi kokoajan?

    Mimmi ja Peppi tuntuvat ajattelevan, että ihmiset nimenomaan huomioivat heti heidät tavatessaan että minkä kokoisia naisia ovat. Tämän vuoksi en pidä heitä yhtään sen parempina roolimalleina nuorille kuin laihojakaan. Bulimikko, anorektikko tai muuten vaan painonsa/ulkonäkökysymyksien kanssa kamppaileva haluaisi eniten yhtä asiaa: hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. Tähän varmasti auttaa juuri sellaiset ajattelutavat, että ei sillä ulkonäöllä oikeasti ole merkitystä, eikä sellaisia edes kukaan huomioi sinut tavatessaan. Jos henkilö on itsevarma ja käyttäytyy normaalisti "kohtaamistilanteessa" eikä esimerkiksi kiinnitä puheillaan ("Hyvä pojat että saitte läskitkin tanssiin!".....) tai epäitsevarmuudellaan huomiota omaan ulkonäköönsä, niin sitä ihan oikeasti näyttää hyvältä toisen silmään, eikä ainakaan sellaiselta huonolta, mitä sairas/masentunut mieli omasta peilikuvasta voi kehittää.

    Jotta nuori voi saada tässä nykymaailmassa hyvän itsevarmuuden ja omanarvontunnon, siihen tarvittaisiin ihan niin sanotusti tylsästi normaaleja ihmisiä esikuviksi. Tämä blogi ei kannusta nuoria olemaan oma itsensä, siitä ylpeä tai rakastamaan itseään sellaisena kuin on. Puhumattakaan MissMix-palstailusta. Mimmin ja Pepin pitäisi tässä vaiheessa tiedostaa asemansa mediassa ja käyttäytyä hyvän roolimallin mukaisesti nuorille, sellaisia teistä nyt vain on tullut eikä sitä voi kiistää.

    Jos kerran todella olette sujut itsenne kanssa, ettekä välitä muiden mielipiteistä koska vain omalla on merkitystä, niin miksette sitten näytä sitä muille elämällä niinkuin ed.main. "normaalit ihmiset": ette huomioi asiaa sen kummemmin, ettekä heitä kiusaannuttavia vitsejä asiasta. Onhan se nähty jo monesti, että jos joku sattuu ajatteleen teistä että "hei, on varmaa ihan ok kommentoida tota läskeyttä nyt", niin ette sitten osaakkaan ottaa niitä kommentteja niin kuin olette antaneet ymmärtää, vaan sitten alkaa se vinetys, pohtiminen ja meinaa mennä itsetunto ja niin edelleen.

    Jos todella olisitte sinut itsenne kanssa, käyttäytyisitte aivan erilailla. Anonyymi 15v: toivottavasti löydät parempia roolimalleja muualta :/ Mun itsetuntoa ja -varmuutta kohottaa ainakin se, että liikun edes vähän ja edes vähän mietin mitä syön, mutta mitään en itseltäni kiellä. Näin kun elän, niin peilistä katsoo aina nätti tyttö! Pitää löytää sellaiset elintavat ja jutut, joiden tekemisestä tulee hyvä mieli. Mitään ei kannata kieltää ja mitään laihdutuskuureja ei kannata noudattaa, ehkä silloin ei tulisi niitä ahmimiskohtauksiakaan.

    VastaaPoista
  39. Pakko vielä jatkaa että Anonyymi 28. maaliskuuta 2011 16.19, sun kommentti oli aivan mahtava! Oon miettinyt aivan samoja asioita jo pitkään. Miksei vain voisi käyttäytyä kuin "tavallinen ihminen"? Mimmillä ja Pepillä tuntuu olevan todella huono itsetunto, vaikka toisin sanovatkin. Kyllä sellaisista lihavista ja laihoista näkee ulospäin, jotka ovat oikeasti sinut itsensä kanssa. Toki näitä on varmasti harvassa nykymedian vuoksi. Onneksi kuitenkin sitä oppii vuosi vuodelta uutta, ja tajuaa, mistä "halu olla tietyn kokoinen/näköinen" kumpuaa. Minulla se ei ainakaan enää kumpua siitä mitä muut ajattelevat, vaan täysin siitä millaisesta minästä pidän. Ja tämän vuoksi kaikki puhe näistä asioista on minulta oikeastaan lakannut, blogia kirjoitan päiväkirjatyyliin, mutta eipä näissä muuta puhuttavaa ole.

    Mitä puhuttavaa siinä muka olisi, että syö normaalia ruokaa, herkuttelee kun mieli tekee ja liikkuu aina kun haluaa/ehtii/jaksaa? En tunne tarvetta kommentoida kokoani milloinkaan muulloin, kuin esimerkiksi tilanteessa jossa joku kaveri on nostamassa mua aidan päälle istuun, että "jaksatkohan ihan varmasti" :D Ihan kaameeta ois jos joku kaveri heittäs kokoajan teidän tyyliin itsestään jotain "kiva kun läskitkin mahtu tähän pöytään" tai "kyllä täällä tanssilattialla on kiva kolautella luita yhteen". Tosi kiusallisia juttuja, koska tavalliset ihmiset eivät huomioi eikä kommentoi tuollaisia asioita kuitenkaan kenellekään. Noh, enpä tiedä tajuatteko pointtia, kun onhan näistä täällä puhutti aikasemminkin, mutta sama meno jatkuu. Toivoisinkin että joku siellä MissMixin päässä lukee näitä juttuja, ja muuallakin, ja tajuais että ei ole hyviä roolimalleja nämäkään.. Tätä tuskin tapahtuu, koska tällaisistä päättävien ihmisten silmissä pyörii euron kuvat eikä mitkään moraalit.

    VastaaPoista
  40. Ehkäpä minäkin nyt tungen oman lusikkani tähän "onko ok ilmaista olevansa pyöreä, jos sattuu olemaan pyöreä" -soppaan.

    Minä näen asian niin, että kyseessä on ihan sama ilmiö kuin esim. homojen kohdalla. Suurin osa tahtoo olla hiljaa ja vain elää omaa elämäänsä, mutta jotta se on mahdollista, tarvitaan niitä äänekkäitä, jotka korostavat itseään, vaativat ihmisoikeuksia ja tasapuolista kohtelua. Joitakin tämä ärsyttää, mutta välttämätöntä se on (ihan historiallisesti katsottuna).

    Minulla ei ole kokemusta ns. isojen tyttöjen vaatteista tai koista, sillä olen varsin normaalikokoinen (kokoa 38, farkut 30-30), mutta minullakin on aina ollut sellainen fiilis, että jos mikään läski yhtään tursuaa mistään päin kroppaa, niin se ei saa näkyä, vaan sitten on kiskottava telttaa päälle. Katsoessani oikeasti isokokoisia tämä ilmiö on vain korostunut. Kuitenkin Mimmi & Peppi pukeutuvat ihan normaaleihin _ihonmyötäisiin_ vaatteisiin ja näyttävät hyviltä, ja tuovat viestiä, että hyvältä voi näyttää, vaikka ei olisikaan tosi laiha. Tämä blogi tuntuu saavan koko ajan uusia lukijoita, jolloin jo ihan heidän vuokseen on hyvä korostaa joskus niitä reaaliteettejä, jotteivat Mimmi ja Peppi ala näyttää "liian normaaleilta", siis liian valtavirtaisilta, ja jotta blogin idea säilyy ja tulee selväksi.

    Tämä blogi on myös onnistunut vaikuttaamaan siihen, että on saatu fiksuja ja nättejä vaatteita isommille naisille saataville Suomeen, eikä tätä olisi saavutettu olemalla vain hiljaa.

    Yritän siis sanoa, että optimaalitilanteessa, kun ei olisi ulkonäöllisesti mitään väliä sillä onko pieni vai iso vai jotain muuta (terveys on tietenkin ihan toinen asia, mutta sekin on varsin monipiippuinen juttu), ei läskiblogeja tarvittaisi (ihan vastaavasti kuin jos homot ja heterot olisivat tasa-arvoisia täysin, eikä kellekään ikinä naureskeltaisi tai kiusattaisi, tai ketään jätettäisi ottamatta töihin, ei homoaktiiveja tarvittaisi), mutta niin kauan kuin tilanne ei ole tuo, tarvitaan niitä äärilaidan tyyppejä muistuttamaan, jotta hiljaisetkin saavat elää elämäänsä mahdollisimman täysillä ja muiden häiritsemättä.

    VastaaPoista
  41. minikaktus: Tuo, että näyttääkö joku hyvältä vai miltä, on ihan mielipidekysymys. Sen vuoksihan jokainen ihminen (paitsi epävarmat nuoret) käyttää nimenomaan sellaisia vaatteita, joissa omasta mielestään näyttää hyvältä. Kaikki tursuilu ja muu on ihan niistä pukeutusmivalinnoista kiinni. Tällä blogilla eikä läskeys-äänekkyydellä varmasti vaikuteta ihmisten mielipiteisiin siitä, mikä näyttää hyvältä ja mikä joltain muulta. Sinänsä ei ole kyse mistään hyväksymisestä/suvaitsevaisuudesta niinkuin ehkä homojen kohdalla, vaan mielipiteistä. Toiset tykkää ja toiset ei. Itseäni ei hyvin pukeutuva kookas ihminen häiritse millään tavalla, enkä kiinnitä kenenkään muotoihin sen kummemmin huomiota, muuta kuin jos on tehty jotain outoja valintoja, joista näkee että ne eivät ihan sovi kyseiselle vartalomallille. Sellaisen tietysti huomaa, samoin sit positiiviset jutut. Mutta jos henkilö pukeutuu hyvin, oli sitten minkä kokoinen tahansa, ja sitten heittää tollasta ihme "läskivitsiä", niin sen kyllä huomaa ja siitä kiusaantuu, koska tollaset asiat on sellasia, ettei niitä uskalla oikein kommentoida kenellekään mitenkään, koska ei ikinä voi tietää onko joku sujut itsensä kanssa vai ei. Ja vaikka Mimmi ja Peppikin kuinka sanoisi että "puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä" jne, niin ei heillekään voi ihan mitä tahansa eli samantasoista läppää heittää, mitä hekin. Se on nähty täällä blogissa.

    Tuskin kukaan on sitä mieltä, etteikö minkä kokoinen tahansa voisi näyttää hyvältä, kun kiinnittää pukeutumiseensa huomiota. Ja onhan sekin hienoa, että isokokoisille ihmisille tehdään nykyään enemmän hienompiakin vaatteita. Siihen tällä blogin julkisuudella on voinutkin olla vaikutusta.

    Mutta nää nyt kuuluu siihen kategoriaan, että jos ollaan vähänkin erilaisia tai valtavirrasta poikkeavia, niin sitä pitää jostain syystä kuuluttaa. Luulisin esim tässä tapauksessa sen johtuvan huonosta itsetunnosta. Jos joku mulkoilee Mimmin tai Pepin kokoista ihmistä hississä, joka on täynnä, niin ei se tule muuttumaan mihinkään tälläisellä julkisuudella. Ei se ole verrattavissa mihinkään homouteen tai ihonväriinkään eli suvaitsevaisuuteen. Omaa identiteettiään ei pidä unohtaa, mutta jos haluaa, että ihmiset kohtelee sinua niinkuin muitakin tavallisia ja normaaleja ihmisiä (eli ei mitenkään erityisesti, ei naureskellen eikä lokeroiden), niin pitää suhtautua myös itseensä normaalisti. Eli jos olet homo, niin miksi ihmeessä teet siitä niin suuren haloon muulloin kuin esimerkiksi mielenosoituksissa tai muissa vastaavissa. Jos olet tummaihoinen, miksi olet aina se ensimmäinen joka sanoo ääneen sen, että "johtuuko tämä siitä että olen musta?". Miksi oletetaan että seksuaalisella suuntautumisella, ihonvärillä tai painolla olisi merkitystä millään tavalla? Eiköhän se ihminen anna itsestään vaikutelman ihan muilla tavoilla. On vaikea olla ennakkoluuloton ja suvaitsevainen, jos heti ensimmäisenä oletetaan että "sulla on ennakkoluuloja/nyt toi huomioi varmaan mun ihonvärin/se varmaan huomas että oon homo/tolla on jotain mun läskejä vastaan". Huhhuh..

    Jos Mimmi ja Peppi käyttäytyisivät toki äänekkäästi, mutta kuitenkin niinkuin tavalliset ihmiset ei-itseään lokeroiden, heihin suhtauduttaisiin varmasti paljon myönteisemmin, eikä tällaisia keskusteluja käytäisi. Niillä nuorilla, joille olette olevinanne roolimalleja, olisi varmasti parempi mieli, jos alunperinkin olisitte vain korostaneet sitä kuinka pitää olla itsestään ylpeä, rakastaa itseään jne, eikä niin että lokeroitte itsenne läskeiksi ja normaaleista ihmisistä tai kauneusihanteista poikkeaviksi sekä heitätte asiasta herjaa yli hyvän maun rajan. Mimmiltä ja Pepiltä on tainnut kokonaan unohtua se, että ei malli-henkarit ole mikään yleinen kauneusihanne, ei ole oikeastaan olemassa mitään yleistä kauneusihannetta, sillä jokaisella on oma ihanteensa, mutta kaikki ei varmasti tykkää kaikista. Siihen tekään ette voi vaikuttaa.

    VastaaPoista
  42. pitänee minunkin nyt kertoa oma mielipiteeni tästä läski-keskustelusta.. JOTEN: minun mielestä on tosi hienoa että mimmi ja peppi uskaltaa olla tuollaisia isoja ja puhua siitä ääneen, sillä yleensä lihavat piilottelevat sitä ihan turhaan. itse olen ihan normaalikokoinen 15-vuotias tyttö, ja ennen kärsin tosi huonosta itsetunnosta kun ajattelin olevani vähän lihava,mitä en kyllä ole ollut. nykyään kun olen tätä blogia lukenut niin on tullut semmoinen olo että ihan sama vaikka olisikin pari ylimääräistä kiloa,niin silti voi pukeutua miten haluaa eikä tarvitse välittää muitten mielipiteistä ! joten mimmi&peppi, jatkakaa samaan malliin :) tykkään teidän blogista tosi paljon! :)

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.