maanantai 2. marraskuuta 2009

Mimmin lempikahvila Kuopiossa: Kahvila Kaneli


Kuopiolemppareita on paljon toivottu ja kun olin harjoittelussa kävinkin toki herkuttelemassa oikein urakalla, että saan kuvia teille Kuopion parhaista herkuttelupaikoista (TOTUUS: halusin vaan syyn herkutella) .

Mimmi tykkää Kuopiosta ja herkuista. Ja kaikista paras paikka Kuopiossa herkutteluun on ehdottomasti Kahvila Kaneli!



Kaneli sijaitsee ihan ytimessä, eli torin kulmalla Kauppakadulla.



Kanelissa on aivan ihana tunnelma ja se on tosi kodikas paikka. (Moni meikän kotona käynyt tajuaa kyllä mistä puhun tuolla kodikkuudella, onhan tuollakin tuota tavaraa nimittäin jonku verran...) Kuvat puhukoon puolestaan.









Mutta kaikista parasta tietysti Kanelissa on nuo HERKUT!!! Sieltä saa mitä maukkaampia piiraita ja kakkuja (myös suolaisia).

Johan tässä ihan vesi herahtaa kielelle pelkästä ajatuksesta. Vai miltä kuulostaa vaikkapa seuraavat:

  • suklainen mutapiiras
  • suklaa-pähkinäpiiras
  • suklaa-päärynäpiiras
  • minttusuklaapiiras

NOM NOM NOM!!







Aika äkkiä lautaset yleensä tuolla näyttääkin tältä...



Ja kukapa vois olla parempaa kahvitteluseuraa Kanelissa kun More to love-äiti :)





Kanelista saa myös ostaa mukaan mm. erikoiskahveja ja nuita söpöjä sokerikon päälle laitettavia liinoja joissa on timantteja! Me likes! :)



Tykkäättekö kahviloista tai ootteko käyneet Kahvila Kanelissa? :) Onko Helsingissä joku yhtä ihana kahvila?



Translation: This is absolutely my favourite cafe in Kuopio! Mudcake there is sooooo yummu!! And that atmosphere!! I LOVE IT!!


24 kommenttia:

  1. mmmmm, kuola valuu noita kuvia katsellessa :D

    VastaaPoista
  2. Tosi tunnelmallisen oloinen paikka! Tulee mieleen Tampereen kahvila Runo. :> Ja tämäkin kuolailee noita piirakoita/kakkuja! Nams.

    VastaaPoista
  3. Kävin Kahvila Kanelissa viime kesänä oleessani sukuloimassa Kuopiossa. Paikka on todella ihana ja tunnelma on mahtava. Omenapiirakka vei kyllä kielen mennessään =)

    VastaaPoista
  4. käyn yleensä kanelissa aina kun meen vanhemmille Kuopioon. Ainoa miinus on kahvilan koko ja toi on PIENI. Palvelu on kyllä ystävällistä ja ruoka hyvää,namnam! Kanelista sitten Introon skumpalle :P

    VastaaPoista
  5. Voi kuinka ihanan näköinen paikka! Ja nuo kakut!!! Slurps!

    VastaaPoista
  6. Miten en ole vielä ikinä tuollaiseen kahvilaan löytänyt, ihanan näköinen paikka. Mun lemppari Kuopiossa on se Carlssonin yläkerran kahvila, onko se Houkutus vai mikä nimeltään :)

    VastaaPoista
  7. Tampereella käydessä on pakko käydä aina Vohvelikahvilassa, aivan ihana paikka, suosittelen!

    Turun kahviloissa tulee aina tehtyä koulutehtäviä ja luettua tentteihin, oivia paikkoja siis opiskella ja HERKUTELLA! :D

    VastaaPoista
  8. Mutakakku ja minttisuklaakakku, aah! Onneksi kotona on itsetehtyjä suklaamuffineita lievittämässä himoja. En ole kyllä Helsingissä törmännyt yhtä ihanaan kahvilaan, tosin aika vähän niissä tulee muutenkaan nykyään käytyä, kun kahvikupillisen, limun ja parin käntyn hinnaksi tulee helposti melkein 20 €. Ihana tuo paikka!

    VastaaPoista
  9. kannattaa katsastaa villipuutarha kaarlenkadulla (suomeksi sanottuna roskapankin viereisessä talossa :D)

    VastaaPoista
  10. Aamen! Kaneli on aivan mahtava. Missään muualla en Kuopiossa suostukaan kahvittelemaan.

    Iidin mainitsemassa Houkutuksessa on kyllä Kaneliakin laajempi leivostarjonta, mutta tunnelmahan nyt on juuri sellainen mikä tavaratalon yhteydessä, liukuportaiden päässä sijaitsevassa kahvilassa voi odottaa olevan.....

    VastaaPoista
  11. Moikka More To Loven ihanaiset tytöt!
    Oon ollu teidän lukija jo pitkään, mutta laiska kommentoija.. mutta, mutta, itse asiaan..
    I totally love U!!! Itekki tiällä Kuopijossa asustelen, ja oon kuule nähny Mimmiä ihan livenäkin muutamaan otteeseen mutta ujona piimänä en oo kehanna tulla hihasta nykäsemmään :P
    Mutta teidän blogi on maailman ihanin, ootte niin ihanan aitoja, kauniita ja tyylikkäitä..ja HAASKOJA (Mimmi, translation pls! )
    Itekki oon aina ollu hieman pyöree, ja välillä enemmänkin. Oon saanu koko yläasteen ja sen jälkeenkin kokea mitä kiusattuna oleminen on.Sillä on ollu ihana lukea teidänkin kokemuksista täällä!
    Mutta niistä jo jokseenkin yli päässenä, kuten tekin, voin ja varmaan voidaankin kaikki sanoa että ne jututkin on tehnyt meistä tosi vahvoja naisia!
    Mutta anyway, juttua riittäis vaik kuinka paljon mutta pakko mennä kattoo ANTM!

    <3MJ

    VastaaPoista
  12. nam, pitänee käydä tuolla joskus. Oon huono käymään kahviloissa, kun ei oo oikein seuraa. Ihanaa kyl ois! Ja voihan siellä käydä yksinki tietty.

    VastaaPoista
  13. Tampereen Wanha Vanilja on ihana, vastaavan tyyppinen kahvila. Kakut näyttävät ainakin olevan samaa luokkaa kuin Kuopion Kanelissakin! Kävin viimeksi suklaisella kaakaolla ja söin vielä valkosuklaakakkua päälle. Kuola valuu kun vain muistelen...

    VastaaPoista
  14. Suosittelen Cafe Regattaa Helsingissä.
    Sijaitsee siis Töölössä, soutustadionin kupeessa meren rannassa. Aivan ihana paikka!! Maailman parhaita valkosuklaakorppuja ja jokaisesta santsikahvista maksetaan ostajalle takaisin 5cent =) Kandee tsekata. Pus <3

    VastaaPoista
  15. It takes discipline to be thin. Sitä ei taida löytyä?

    VastaaPoista
  16. Tuonne voisi eksyä vaikka vuodeksi. Kunhan joku leipoisi aina välillä lisää ;) Kyllä vain, täälläkin valuu kuola jo!

    VastaaPoista
  17. Voisitko tehä myös Joensuu lempparit postauksen?

    VastaaPoista
  18. Mä oon tehnyt Joensuusta postauksen kesällä, koska oon asunut siellä ja poikaystävän perhe asuu edelleen. :) http://mor3tolov3.blogspot.com/2009/08/laski-fiilistelee-joensuuta.html

    VastaaPoista
  19. Hehee, olen käynyt kanelissa ja asunkin korttelin päässä siitä :) Munkin lempipaikka kyllä Kuopiossa, ai että ne herkut siellä!! Harmi vaan kun kaverit suostuu niin harvoin lähtemään mukaan sinne, kun siellä on niin kallista. Tai sit ne ei vaan ole niin paljon herkkuleivosten perään kuin minä, hih. Voishan sitä tietty yksinkin käydä, ei sen puoleen. :P

    VastaaPoista
  20. Toi minttusuklaakakku on jotain ihan järkyttävän hyvää!!! Kaneli on muutenkin tosi symppis paikka. Me likes! Joensuun lemppareista ehdoton ykkönen on Hyve ja Pahe, ne wokit siellä on jotain aivan tajuttoman hyvää!!! Alakerran suklaakakuista yms. puhumattamaan! Kauhee Suomi-ikävä tulee kyllä nyt...

    VastaaPoista
  21. Tää oli kyllä nyt niin epäreilu postaus. Vähänkö alko tekee mieli kaikkia kakkuja. Onneksi oon menossa töiden jälkeen kauppaan ostamaan vaahtokarkkeja kakunpäällyseksi. Saa tosin nähdä montako karkkia siihen päällyseen jää :)

    Helsingissä on muuten ihana kahvila Kaisaniemessä, Liisankadulla muistaakseni. Sen nimi on Espresso Edge eli näin tuttavallisesti Edges. Omnomnom!

    VastaaPoista
  22. Kiitos tästä Kuopio-kaipuun helpottajasta. Tai oikeastaan pahentajasta :D Onneksi loppuviikosta on mahdollisuus karata Savoon Kalpa-pipo päässä.

    VastaaPoista
  23. ihana ettà pààtit esitellà kuopion suosikkejakin!

    Ikàvà Kanelin IHANIA suolaisia piirakoita ja valtavia teekuppeja. namnamnammmm

    VastaaPoista
  24. oivoi, tuolla yläkerrassa on niin monia tunteja joskus viettänyt ♥

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.