perjantai 9. lokakuuta 2009

Mitä tänään leivottaisiin?


Koska oon nyt tarpeeksi jo ruikuttanut kuinka reppana olen, kun sairastan kotona, niin voisitteko olla ihania ja auttaa mua? Kertokaa mitä voisin leipoa illalla? Haluisin oppia leipomaan paremmin ja haluisin tehdä jotain supernannaa poikaystävälle viikonlopun kunniaksi. Niin ja siis mähän kyllä oon jo ite melkosen supernanna täällä kulahtaneessa pyjamassani ja sojottavassa tukassani haisevana, mutta sen lisäks voisin yrittää tehdä myös jotain hyvää..



Nyt siis tarttenkin teidän apua, koska teillä on ihan varmasti takataskussa jotain äärimmäisen herkullisia ideoita! Niin ja siis ruokaehdotuksia otetaan aina vastaan myös!


Hetkonen, mitäköhän tää nyt sit mahtaa tarkottaa muka?!??! :D


Laitetaan hyvä kiertämään ja Peppi tyytyväiseksi!! Help, anyone?


Kuvat täältä.

32 kommenttia:

  1. http://www.hellapoliisi.fi/reseptit/reseptit/hyydytetyt-kakut/valkosuklaa-daimkakku.php
    tekaise tuommonen, voin luvata että on muutes hyvää :)

    ariia

    VastaaPoista
  2. Tee sämpylöitä! Sämpyläjauhopussin kupeessa hyvä ohje! Niiden kera porkkanalevitettä ohjeella:
    100g kevytlevitettä
    n.100g keitettyjä porkkanoita
    valkosipulia oman maun mukaan
    rakunaa jos löytyy

    Kaikki siis mössöksi ja sekaisin, muista kuitenkin jäähdyttää valkosipuli ettei voi sula. Reippaasti vaan sitten valkosipulia niin lähtee nuha! Sämpylöidenkin sekaan voi työntää vaikka ja mitä :)

    VastaaPoista
  3. Ihana t-paita :) sopis mulle :D
    Helppoa ja hyviä on esim. muffinssit, ohjeita löytyy monenlaisia netistä. Taikinaa voi muokata haluamallaan tavalla, mä lisään usein esim. kookoshiutaleita ja sitruunamehua. Toinen helppo ja aina hyvä on marjapiirakat!! Nam. Tai sitten, ah, mokkapalat! http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/888/Mokkapalat

    VastaaPoista
  4. muffinsseja! aikaa menee n. 15-20 min eli voi tehä vaikka useammanki erän - suklaisia, kahvisia, mustikkaisia ja vaikka sitruunateemuffinsseja! :)

    VastaaPoista
  5. Hello,

    ehdotan että teet perus muffinssitaikinan, sitten jaat sen muutamaan osaan ja maustat kaikki osiot eri tavalla. Esim omena-kaneli, pähkinä-suklaa jne. Meillä ainakin miehen saa onnesta sekaisin tällä tavalla.
    Ja on ihan huippuhelppoa!

    VastaaPoista
  6. En tiedä tuliko äskeinen kommentti kun kone päätti seota, mutta itse olen ainakin innostunut mokkapaloista niitä kun on helppo tehdä ja maistuvat hirveän hyviltä :)

    VastaaPoista
  7. Persikkapiirakkaa. Se on hyvää ja helppoa. Pohja suurin piirtein kuin sokerikakussa ja siihen sitten pellille pitkiin riveihin taikinan päälle persikkasiivuja, vähän ripotellen sokeria rivien väliin ja herkkua tulee. :)

    VastaaPoista
  8. leivo suklaa- ja omenamuffineita!:) ne on todella helppo ja nopea valmistaa ja sitä paitsi hyviä! ja muffineiden ainekset löytyy luultavasti jokaisesta kodista, eli kauppaakaan ei tarvi raahautua;) kiva blogi!

    VastaaPoista
  9. parasta herkkua ikinä on valkosuklaajuustokakku!!
    Mä voisin leipoa ja syödä sitä joka päivä ; )

    VastaaPoista
  10. Paras sekoitus on kun teet noita Ameriikan cookieita ja pistät sekaan kaakaojauhetta, Pätkis- ja Fami-suklaapatukoita... Niistä pitää tosi tehdä suhteellisen isoja keksejä (ne vaan kuuluu tehdä niin ;)) joten melkein paras on tehdä suoraan tuplaiso annos.

    http://monkeyfood.net/2006/03/25/suklaakeksit-eli-oikeat-ameriikan-cookiet/

    VastaaPoista
  11. EHDOTON!Mä teen tänään tätä!
    ja on idioottivarma!

    Koko teksti lainattu Voisilmäpeliä-Blogista.

    Suorastaan syntinen suklaakakku

    200 g tummaa suklaata (mahd. hyvälaatuista)
    200 g voita
    3 dl sokeria
    5 munaa
    1 rkl vehnäjauhoa (glut. versioon: kaakaojauhetta, riisijauhoa tms.)

    Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjan kokoinen pala ja aseta se vuokaan. Voitele sekä leivinpaperi että vuoan reunat.

    Kuutioi voi ja pilko suklaa. Sulata ne kasarissa melko miedolla lämmöllä. Kun ne ovat täysin sulaneet ja sekoittuneet, poista liedeltä ja lisää sokeri. Hämmennä sen verran, että sokeri liukenee joukkoon. Lisää sen jälkeen munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin. Lisää viimeisenä jauho.

    Kaada seos vuokaan ja paista kakkua 190-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia. Paistoaika vaihtelee uuneittain tosi paljon - kakku on valmista kun heilutat sitä kevyesti ja se hytisee ihan vähän vielä keskeltä.

    Anna jäähtyä rauhassa ja mielellään vetäytyä yön yli. Monissa resepteissä on jostain syystä käsketty kumota ja kääntää kakku ympäri, mutta en ole huomannut mitään eroa koostumuksessa tai ulkonäössä sen suhteen, skippaako tämän osion vai ei.

    Älä säikähdä, kun kauniisti kohonnut kakku lässähtää uunista pois otettaessa - tämä ikävä kyllä kuuluu asiaan. Jos haluat kakusta paksumman ja näyttävämmän, paista se pienemmässä vuoassa. Mutta älä huoli - minkä tämä kakku häviää ulkonäössä, sen se voittaa maussa :)

    VastaaPoista
  12. salmiakkipätkismuffinseja! myös kinuskikissan blogista löytyy kaikkea herkkuja. suurin osa taitaa vaan olla aika vaikeita tehdä :/ joskus oon itse tehny kinuskikissan resepteillä jotai hyllypyllyherkkua ja jättäny sit vaan turhat härpäkkeet pois.

    VastaaPoista
  13. Maailman tai ainakin Suomen hienoimmat kakut ja leivokset löytyy osoitteesta kinuskikissa.fi, itse olen monesti vaan mennyt kuolailemaan tuonne sivuille mahtavia kakkuja, joista osa on tosi pro, mutta kyllä sieltä löytyy helpompiakin ohjeita, esim. muffinseissa, kannattaa kokeilla vaikkapa nougat muffinsseja (http://www.kinuskikissa.fi/?p=335). Itse olen niitä leiponut, eivätkä ole vaikeita, koristeet voi aina jättää pois. Itse meinasin tänään tehdä herkku juustokakkua, hyvän sellaisen ohje täällä http://sekasoppa.vuodatus.net/blog/94377/juustokakku/

    VastaaPoista
  14. Mustikka-valkosuklaa muffinsseja!

    Perus muffinsiohje ja mustikoita sekä suklaata sekkaan, ni avot, nannaa tulee! Testattu on!

    -Jenni Von Nenniys

    VastaaPoista
  15. Suklaamousse ja vaahtoutunutta vaniljakastiketta vuorotellen päällekkäin pikariin , ah niin hyvää ! Voi kuvitella et olis vaikka kevyttä....

    VastaaPoista
  16. Voin lämpimästi suositella tätä kakkua:

    http://www.ruokala.net/resepti/suklaakakku-7

    tämä on parasta ikinä!

    VastaaPoista
  17. www.kotikokki.net sieltä löytyy ihmisten omia ohjeita joita on laitettu jaettavaksi :)

    VastaaPoista
  18. http://capricorn.vuodatus.net/blog/128924/patkiskakku/

    Helppo ja aivan mielettömän hyvä kakku. :) Mutta kaikki missä on Pätkiksiä on kyllä aina hyvää :D

    VastaaPoista
  19. SAATTE MELKEIN LIHAVAN KYYNELIIN! Tai enkö tiedä onko nää kyyneleitä jotka mun suunpielestä valuu? ;D

    VastaaPoista
  20. Yksinkertanen piirakkapohja:

    1 kananmuna
    1 dl sokeria
    1 dl maitoa
    2,5-3 dl vehnäjauhoja
    1,5 tl leivinjauhetta
    1 dl (100 g) voi- tai margariinisulaa

    Päälle sitten omenapaloja, erilaisia marjoja tai raparperia ja vähän sokeria pinnalle, omenoiden kans sopii perinteisesti kaneli kans päälle ja raparperiin yllärinä kardemumma sokerin kans. Uunissa toisiks alimmalla tasolla 200 asteessa 30-35 min.

    Sain siskolta Hei me leivotaan! lasten iloisen leivontakirjan joskus vuosia vuosia sitten ja siitä tämä ohje, hyödyntäny ny ainakin 10 vuotta samaa ohjetta ja aina tulee kyl hyvää.
    Laktoosittoman version saa, kun maidon vaihtaa vedeks ja voisulan ruokaöljyks, mutta sitten kannattaa lisätä vähän suolaa, ettei mene ihan mauttomaks, voissa kun on vähän suolaa, mutta öljyssä ei.

    Tein ite eilen omenapiirakan tällä ohjeella ja kyl kahviseuralle ainakin maistu vaniljajäätelön - ja toki tietty hyvän seuran - kans erinomasesti ;)

    VastaaPoista
  21. Tässä ihan törkeen hyvä suklaamuffinssiohje. Siis ihan törkeän hyvä. Tulee isoja ja kauniita.

    Vinkki: käytä huoneenlämpöisiä munia, ja sulanut rasva ei saa myöskään olla kuumaa. Vältä turhia sekotteluja, ettei kuohkeus kärsi. Jauhot oon yleensä siivilöinyt, mutta enpä tiedä onko välttämätöntä.
    Kannattaa myös laittaa muffinssit heti uuniin.

    Täytevaihtoehtoja voi tietty soveltaa, mutta ite oon menny usein näin:

    n.10 tosi-isoa.

    1 levy tummaa suklaata
    150g voita (ei mitään margariineja...)
    2dl sokeria (tai 1,5 jos haluu vähemmän makeita)
    2 munaa
    3,5dl vehnäjauhoja
    2tl leivinjauhetta (ei kukkurallisia)
    5rkl kaakaojauhetta
    1,5dl (tarpeen vaatiessa 2dl, taikina mielummin löysää kuin jähmeetä)
    melkein koko pussi pätkispaloja

    Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

    Leikkaa suklaalevy reiluksi rouheeksi, samoin myös pätkispalat. Vaahdota huoneenlämpöinen sulanut voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään, ja heitä taikinan joukkoon vuorotellen kerman kanssa. Viimeiseksi mukaan suklaat. Sekoita suurinpiirtein. Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin (muffinssipelti on paras keksintö ikinä) ensin muutama lusikallinen, sitten lisää yksi kokonainen pätkispala (tai joku muu herkku) yllätykseksi keskelle, ja lappaa päälle vielä vähän taikinaa. Laita heti kuumaan uuniin, ja paista 11-14 min.
    Nam!

    VastaaPoista
  22. raparperipiirakkaa? tai korvapuusteja? 8)

    VastaaPoista
  23. Superherkku CHEESECAKE (vaatii vähän aikaa tosin)

    Pohja:
    100 g margariinia
    1 dl sokeria
    1 muna
    2 1/2 dl vehnäjauhoja
    1 tl leivinjauhe

    Täyte:
    500 g maitorahkaa
    2 rs a 200 g maustamaton tuorejuusto (ei light!)
    1 tl sitruunaraaste
    1 rkl sitruunamehua
    2,5 dl sokeri
    1 rkl vanilliinisokeria
    1 dl perunajauhoja
    5 keltuaista ja 5 valkuaista

    1. Valuta maitorahka.
    2. Valmista pohja: vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna.
    3. Lisää jauho-leivinjauheseos.
    4. Pohjusta ja voitele irtovuoka. Laita taikina sinne pohjat+ reunat ja peiteltynä jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
    5. Valmista täyte: maitorahka ja tuorejuusto sekaisin. Lisää sitruunaraaste. Lisää sitruunamehu ja puolet sokerista ja vanilliinisokeri. Sihtaa perunajauhot. Lisää keltuaiset ja sekoita. Vaahdota valkuaiset ja loppu sokeri. Lisä vaahto varoen seokseen.
    6. Lisää täyte vuokaan ja laita uuniin.

    175 astetta ja noin 1 h.

    Tulee niin hyvää että meinaa taju lähteä!

    VastaaPoista
  24. 1 dl perunahiutaleita
    2 dl vehnäjauhoja
    0,5 tl leivinjauhetta
    100 gr margariinia
    1 dl vettä

    Nypi rasva kuivien aineiden kanssa ryynimäiseksi, lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Anna jähmettyä kylmässä noin 30 min. Taputtele piirakkavuokaan, pistele haarukalla ja esipaista 200 asteessa noin 10 min.

    Sit täytteet, kaikki sopii mitä ite tahtoo! Mä oon laittanu esim jauhelihaa ja sipulia ja fetaa. Sen päälle kerma+2kananmunaa sotku jossa mustapippuria. Ja kuorruteeksi PALJO HYVÄÄ JUUSTOA. IHAN SAIRAAN HYVÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ :D

    VastaaPoista
  25. Mä lähtisin ihan perus mokkapaloilla liikenteeseen. Osta piparminttuöljyä ja lisää sitä päälle ennen kaakao-kahvi -seosta, tulee ihan superhyvää!!
    sit päälle jotain kuviointia tai kuorrutusta vielä lisäkkeeks ;)

    VastaaPoista
  26. yhyyy oisin ehottanu mangojuustokakkua mut joku sen tapanen ainaski tais jo tulla :D juustokakut ylipäätään on niin hyviä että taju lähteeeee! nim. mangojuustokakku jääkaapissa :D

    VastaaPoista
  27. porkkana kakku on ihan ässä, ohjeita löytyy miljoonia(melkein) ja kaikki yhtä hyviä...

    Oot tosin jo tainnut leipoa...
    Toivotaan et paranet. Oot ollut kauan kipeenä??

    VastaaPoista
  28. Tuolla hyydykekakku/juustokakku linjalla täälläkin ollaan =) Dominoista pohja ja päälle suklaa-tuorejuustotäyte.. On sitten hyvää =)

    Dominosuklaakakku

    Pohja:
    1 pkt dominokeksejä (siis ne kummatkin pötköt paketista)
    70 g voita sulatettuna

    Täyte :
    200 g tuorejuustoa
    170 g suklaata sulatettuna
    4 liivatelehteä
    2 rkl kahvia
    3 dl kermaa
    2 tl vanilliinisokeria

    Murskaa keksit, sulata voi ja sotke ne keskenään. Painele seos irtopohjavuokaan ja laita pakastimeen jo kovettumaan kun teet täytteen. Sulata suklaa vesihauteessa, vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vanilliinisokerilla. Liota liivatelehdet ja sulata ne kahvin joukkoon, kaada seos sulaneen suklaan sekaan. Kaada suklaa-liivate seos tuorejuuston joukkoon ja sekoita vaahdotettu kerma joukkoon. Ota pohja pakkasesta ja kaada seos vuokaan. Laita hyytymään pakastimeen noin 3-4 tunniksi ja sen jälkeen NAUTI =)

    VastaaPoista
  29. Mä voin lämpimästi suositella kaikkia leivontaohjeita sellaisesta blogista kuin Voisilmäpeliä :D Ihan ite oon testannu jokaisen!

    VastaaPoista
  30. Mullapa on jääkaapissa juurikin tuo juustokakku, jota eka kommentoija ehdotti! :D

    VastaaPoista
  31. http://www.maku.fi/reseptit/resepti/Pehme%E4t%20piparileivokset/2038.html

    Tosi nam nam :P Tein ilman rommia tai punssia mutta hyvää noi on ilmankin, hiukka makeita mutta mitä sitten :)

    VastaaPoista
  32. Tossa paidassa on väärä teksti. Pitäis lukea never trust a skinny chef

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.