keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Sunnuntakävelyllä

Sunnuntaikävelyt ihan koko perheen voimin on muotoutunu meillä jo pienimuotoseks perinteeks, yleensä sunnuntai on nimittäin viikon ainut päivä, kun kummallakaan ei varsinaisesti oo mitään menoa. Nämä meidän kävelyt kestää muutamia kilometreja. Välissä saatetaan poiketa kahville ja homma tuntuukin monesti venyvän sitten kuitenkin ihan useempi tuntiseksi operaatioksi. Viime sunnuntaina tehtiin semmonen huomio, että luonto oli viikossa siirtynyt jo kokonaan lepotilaan (paria sitkeää orvokkia lukuun ottamatta) ja talvi saa nyt kunnolla tulla. Harmaata oli siis ja pimeyskin tuli ihan liian varhain. Huh.

Niin ja sunnuntaikävelyllä myös vuoden luontokuvaaja on aina toki vauhdissa ;)





Irtohuppu Villawool
Tunika Evans (22)
College-puku Gossip (yläosa 46-48 & alaosa 50-52)
Takki NewLook (20)
Kynsikkäät H&M
Kengät DVS, tilattu Saksasta (9)









Tosiaan kun poistuttiin kahvittelemasta mutkan kautta kotia kohti, oli pimeys jo vallannut kadut. Ja kello oli jotain neljä?
Minäpä muuten ostin ihan tätä varten kirkasvalolampun työvaloksi, sen valossa on "mukava" kirjotella opparia :) Pojilla menee muuten hermo näillä reissuilla mun kuvailuihin, pienempi niistä ei nimittäin suostu kävelemään, ellen tule ihan mukana, vaan jää hihnan päässä odottamaan, että lauma on taas koossa. No tämmöstä tämä on, meijän yhteislenkkeily.

Lenkkeilystä puheen ollen alotin taas urheilun. Tällä kertaa täällä Nummelassa. Liityin siis kuntokeskuksen jäseneksi. Jee! Eilen käytiin naapurin Anun kanssa jo testailemassa (ja tietty 30min infrapunasaunassa) ja oikein kivalta vaikutti. Jos se urheilu auttais jaksamaan tämän pimeyden läpi. Niin ja tietty se kirkasvalolamppu... ;)

Mitäs keinoja teillä on tämän pimeimmän ajan läpi selviämiseen? Niin ja mitä jumppia suosittelette tämmöselle ryhmäliikunnan alottelijalle.

Collegepuku ja huppu blogin kautta saatu.

19 kommenttia:

  1. Ratkaisuni pimeyteen ja kylmyyteen: muutto Hong Kongiin 2 viikkoa sitten! Lämpotila vakaat 20-25 astettta :)

    Itse liityttyäni Elixiaan muutama vuosi sitten, kävin järjestäen kaikki jumpat poikakaverini kanssa läpi (no okei, se ei suostunut tuleen balettiin eikä bailatinoon..). Lemppareiksi näin isompikokoisena ja ei-niin-hyväkuntoisena muodostui Spinning (ei holsky ruuminosat pomppiessa), vähän rauhallisempi Terve Selkä tunti ja sellanen tunti missä oli eri tehtäväpisteitä (vaihtelua & kivaa!). Ei toimivia oli fitball (pallo karkaa koko ajan..) ja latinotanssit kiitos huonon rytmitajun. Tsemppiä! Se on hauskaa kun pääsee alkushokista yli.

    VastaaPoista
  2. Rakastuin tuohon takkiin ! ihana ! <3

    VastaaPoista
  3. Suosittelen ehdottomasti zumbaa ja nia-tanssia, jotka ovat todella hauskoja matalan kynnyksen lajeja. Erityisesti nia on tosi lempeää nivelille ja siinä saa tuntea itsensä sulavaliikkeiseksi. :)

    VastaaPoista
  4. Heippa ja onnittelut kuntokeskukseen liittymisen johdosta :D itse tein saman noin kuukausi takaperin (vuosien ja vuosien pohdinnan jälkeen) ja olen ollut ihan järjettömän tyytyväinen!

    Kuten zinfandel tuossa ylhäällä sanoikin jo, spinning on ihan paras aloituslaji vähän huonokuntoisemmalle ja pyöreämuotoisemmalle. Saa rauhassa säädellä vastusta oman jaksamisen mukaan eikä tarvitse katsella kokovartalopeileistä kun masu pomppii :D.

    Olen ihastunut myös bodypumppiin, joka taas kehittää enemmän lihaskuntoa. Tunnilla ei hypitä tms mitään ällöä, vaan nostellaan hitaassa tahdissa painoja yms. Tosi tehokasta!

    Myös pilates on rauhallista ja leppoisaa, mutta seuraavana päivänä on aina lihakset niin kipeinä, että kyllä siellä selvästi jotain tapahtuu :D.

    Liikunnan iloa ja mukavaa loppusyksyä sekä kiitokset ihanasta blogista!

    VastaaPoista
  5. Moikka Mimmi,

    Jos aamut tuntuu vaikealta herätä pimeyteen, niin voit ajastaa kirkasvalolampun herättämään sinut luonnollisesti (herätyskellon sijaan). Jos lampussa ei ole ajastinta voit ostaa sellaisen pistorasiaan laitettavan version sähköliikkeestä. Tämä resepti toimi minulla oikein hyvin takavuosien hullunmylly työjaksojen aamuherätyksissä.

    Itse aloitin juuri hot joogan, ihanaa!

    Aurinkoa,
    Suvi :-)

    VastaaPoista
  6. Ihana postaus mimmi, JES!! mäkin aloitin syksyllä zumban ja oon plussakokoa, oon tykänny :)

    VastaaPoista
  7. Tuo vika kuva on mun vanhan koulumatkan varrelta !!!!!!!
    ei mulla muuta.. :::D

    VastaaPoista
  8. Kirkasvaloa syyspimeiden alettua päivittäin (meillä sekä Valkee että perinteinen Innosolin pöytävalo) sekä vuoden jokaisena päivänä 60 mikrogrammaa D- vitamiinia. Siinä mun esteet kaamosmasennukselle ja sen oireille :) Ei ole kolmeen vuoteen se tauti vaivannut.

    VastaaPoista
  9. Kesken kommentin rustaamisen tajusin, ettei se ehkä autakaan valitsemaan jumppia, kun tykkään ite niin kaikesta. Kuitenkin: Zumbaa ja fitballia kevyempiin treenipäiviin (ja hauskanpitoon!), pumppia lihaskuntoon, spinniä, combattia ja steppiä, kun haluaa supertehokkaan hikitreenin :)

    VastaaPoista
  10. BodyVive ja BodyBalance on siitä kivoja ettei tarvii murehtia askelkuvioissa mukana pysymisestä ja tehoa voi ihan oikeesti säätää omaan kuntoon sopivaksi. Mukavia jumppahetkiä! Niin ja saunomisia :)

    VastaaPoista
  11. Spinning on musta kamalaa, takamukseen sattuu infernaalisesti se satula vaikka onki runsaasti pehmustetta omasta takaa :D

    VastaaPoista
  12. teidän blogi saa kyllä aina niiiin hyvälle tuulelle! nauroin tolle kuvasarjalle, kun ensin kuva kyltistä jossa kielletään koirat ja sit perässä kuva jykästä XD en tiiä oliko sama paikka mut huvittava tuo ''sattuma'' oli kuitenkin :D onko teillä muuten mikkeliin varattu jo stailattavat, vai stailaatteko ollenkaan? itteeni vähän arveluttaa että näänkö teitä ollenkaan, kun se stella avataan perjantaina niin voi vaan arvata mikä ryysis siellä tulee olemaan... :c toivottavasti kuitenkin edes vilaukselta näkis, kun oon teitä odottanu jo vaikka kuinka pitkään tänne mikkeliin saapuvan!!! olo on ku viisvuotiaalla joka odottaa joulupukkia... :D

    VastaaPoista
  13. Ärsyttää, et puhutaan perheestä, vaikkei ole kuin kaksi ihmistä! Ei se ole mikään perhe, varsinkaan, kun ei olla edes naimisissa. Ei se koirakaan perhettä tee. Vaikka ehkä lain mukaan saatattekin olla pieni perhe, en muista miten se meni. Anyway, ärsyttää (pienet on ongelmat näköjään mullakin) :D
    Tykkään teidän blogista ja kaikkee hyvää teille, ei ollut siis tarkoitus v*****lla, vaan ihan vaan yleisesti pohtia tätä, koska tuntuu, et lähipiirissäkin moni käyttää tuota sanaa, vaikka ollaan 'vain' parisuhteessa.

    VastaaPoista
  14. Mun ei tarvitse "selvitä" pimeästä ajasta, rakastan sitä! Katulamppujen valossa sielu lepää, valoisuus enemmänkin ahdistaa. Varsinkin jos aurinko ei varsinaisesti paista, vaan kyse on sellaisesta valjusta päivänvalosta... PLUS että tähän aikaan vuodesta on niin ruman näköstäkin, kun puissa ei oo enää lehtiä mut ei oo vielä luntakaan, pimeässä se karuus ei näy samalla tavalla. Niin ja ihanaa ku on viilee/kylmä, saa käyttää kivoja kaulahuiveja ja pipoja ja hansikkaita ja... <3

    Ja kyllä, mua ahdistaa sit keväisin kun päivät rupee pitenemään ja kuudelta on vielä valosaa. :)

    VastaaPoista
  15. Jonkun määritelmän mukaan perheeseen kuuluu ne ihmiset, jotka syövät samasta jääkaapista. Mielestäni kuitenkin jokainen voi itse määritellä mikä on hänelle perhe, vaikkakin siinä olisi vain kaksi ihmistä eikä oltais naimisissa. Mitä jos asutaan koko loppuelämä kahdestaan, ei mennä naimisiin eikä hankita lapsia, eikö silloinkaan olla perhe? :)

    Ihania kuvia!

    -Suvi

    VastaaPoista
  16. Vitsi, ihan sattumalta eksyin tähän blogiin kaverin linkin kautta, ja eikös tossa yhessä kuvassa ookin vanha kotipiha taustalla :D

    Ite kokeilin pari päivää sitten joogaa, ja tykkäsin kyllä. Sopivan kevyt liikuntamuoto, jos sitä nyt edes sellaseks voi sanoa :D Uiminen on toinen, mihin oon viime aikoina kanssa tykästyny uudellen :)

    VastaaPoista
  17. Eeeen kestä tota Jykän kuvaa! Miten hellunen toinen voikaan olla. <3

    VastaaPoista
  18. Jumppa on niin henkilökohtainen asia, että kannattaa vaan testata läpi sitä tarjontaa ja kokeilla mikä tuntuu kivalta.
    Itse tykkään zumbasta ja yleensäkin kaikista latino-jutuista mutta inhoan jonkun mainostamaa spinningiä (tylsää!).
    Ja zumbassakin saa kunnon hikitreenin, ei sen takia tarttee pumppiin mennä! Ja pumpissa pitää sitä paitsi miettiä ja säheltää painojen kanssa, niin ainakin mulla menee siihen aikaa siltä varsinaiselta treenaamiselta. Zumban lisäksi tykkään sellaista tunneista joissa tehdään puolet ja puolet aerobista ja lihaskuntoa. Ne kulkee yleensä jollain "muokkaus"-nimellä. Ne sopii aloittelijallekin, sillä aerobic-osuus on yleensä aika simppeli, ja sopii jos ei jaksa pomppia aerobicin tahtiin koko tuntia :)

    Mutta hirveän paljon riippuu myös ohjaajasta. Jos ohjaaja on hauska, heittäytyvä, reilu ja rempseä, eikä supertreenattu, nirunaru-merkkitoppiin pukeutuva itsetietoinen misukka, niin mulla ainakin on mukavampaa.
    Ja musiikki! Se vaikuttaa älyttömän paljon. Jaksaa paremmin punnertaa kun taustalla soi hyvä musiikki.

    Rauhallisemmista hyviä on jo mainittu balance ja core. Ryhti ja niska-selkäalue pysyy kunnossa ja syvät vatsalihakset tulee treenattua tehokkaasti.

    Mukavia tunteja!

    VastaaPoista
  19. Ihanan tutut maisemat :) Oot nättinä!

    Heidi

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.