keskiviikko 22. syyskuuta 2010

MTL New Yorkissa osa 1!

Nyt näitä teidän kovasti toivomia New York- postauksia meidän heinäkuisesta reissusta rupeaa sitten tulemaan. (Niitä on aika monta tiedossa!) Postaukset on kovin kuvapainotteisia, kyselkää ihmeessä jos tulee jotain mieleen!!

Kun lähettiin New Yorkiin, valvottiin luonnollisesti edellinen yö oikeastaan kokonaan pakaten.. Oltiin tietenkin jätetty sekin homma viimeisen illan tehtäväksi. Aamulla hypättiin bussiin ja suunnattiin lentokentälle todella väsyneissä ja samalla todella jännittyneissä tunnelmissa.,.

Lennettiin ensin Finnairilla Manchesteriin ja sieltä American Airlinesilla New Yorkiin. Lento kesti yhteensä jotain 13h ja matkatavaratkin löys perille. Näistä hetkistä ei valitettavasti ole kuvia, koska ne saattaa olla Pepin koneella, joka on tällä hetkellä käyttökelvoton viruksen takia. :D

Tullessamme JFK:lle hassuteltiin tullimiesten kanssa ja tehtiinkin heihin varmasti lähtemätön vaikutus.. Meiltähän tietenkin puuttui kaikki mahdolliset matkustusluvat yms, koska ei mielestämme oltu saatu niitä koskaan.. Onneksi ne sitten löytyi sieltä jostain tiedostoista. Tullimies hämmentyi kun ottaessaan meistä kuvaa kysyimme ensimmäiseksi: "Do we look hot or what?" :D



Kentältä hypättiin taksiin ja suunnattiin ensimmäiseen hotelliimme, joka oli Kings Hotel Brooklynissa. Tämäkin hotelli valittiin sillä perusteella, että Brooklyn kuulosti paikalta jossa voisi olla potentiaalisia poikaystäviä paljon.. :D Niin ja se näytti siistiltä + sopi budjettiin. Matkalla hotellille (kesti joku 45min) nähtiin niin monta tulevaa aviomiestä, että saatoin pari kertaa sanoa Mimmille olevani taivaassa. Mimmi oli kyllä varotellut, että niitä saattaa tulla montakin vastaan, mutta yllättyi itsekin tilanteen vakavuudesta. Ajettiin siis myös ihan ghettojen läpi ja olisi ollut niin siistiä jäädä sinne kaduille hengailemaan, mutta ei oltais välttämättä oltu niin toivottuja vieraita siellä päin.. Outoa.

Päästiin hotellille, se oli todella viihtyisä ja siisti. Päätettiinkin heti siinä lähteä katsastelemaan lähiympäristöä (lue: tsekkailemaan poikia) mutta pettymys oli suuri, kun huomattiin hotellin sijaitsevan Brooklynin kiinalaisten asuttamalla alueella ja vieressä olikin joku Brooklynin oma China town, jossa ei meidän poikaystäviä näkynyt ollenkaan. :D Hotelli oli kyllä hyvä ja kadutkin tuntui ihan turvallisilta kun niillä öisin tallustettiin.. Siellä näki vähän sitä erilaista elämää ja siitäkös me sitten vasta tykättiinkin. Brooklynissa käytettiin pelkästään julkista liikennettä (saattaa myös johtua siitä ettei sinne meidän hoodeille suostunut taksit tulemaan.. :D) ja käveltiin tosi paljon. Täällä ekan päivän asut.. Yöshoppailemassa Times Squarella.


New Yorkissa kadut pidetään siisteinä. :)


Pepin eka Taco Bell kokemus.. Ei kuitenkaan viimeinen. Hurahti ihan totaalisesti..


Mimmi "vähän" fiiliksissä (vai hiiliksissä?) bussissa.. Onkohan Peppi muuten alasti tässä kuvassa? Ei ihme jos meitä on vähän tiirailtu..


Mimmi hedelmäostoksilla. Siellä on älyttömästi tollasia pieniä kauppoja ja ne tuntuis olevan aina auki..


Maisemia Brooklynista.. Tuolla soi musiikki kadulla ja lämmintä oli ehkä joku 40 astetta. :D Siellä tuns välillä sulavansa, enkä nyt puhu pelkästään siitä, että sulettiin niiden kuumien miesten takia...



Peppi tiirailee varmaan esim. maisemia..


Tulevaa kotiseutua mahdollisesti? Tuolla parveili sulosia lapsia, ai että..


Täällä ooteltiin bussia, kun tultiin Kings Plazasta shoppailemasta. Se oli ihan tajuttoman hyvä ostoskeskus jossain Brooklynin perukoilla ja sieltä löytyi KAIKKEA. Vietettiin siellä yks päivä ja siitä tuli meijän ehkä lempparipaikka.


TUOLLA KÄYTIIIIIIIIN! Sieltä tulossa tarinaa seuraavassa postauksessa. Ai että..


Tämä herra tanssi, kun kadulla soi gospel. Me tervehdittiin kyllä häntä useaan otteeseen! Fiilis oli jotenkin ihan loistava.


Ei viittitty syljeskellä, eikä huudattaa boomboxia ainakaan kauheen kovalla..


Kuljettiin tosiaan busseilla ja usein huomattiinkin jossain vaiheessa, että ollaan ainoot valkoset koko bussissa. Tässä Outi, joka siis tuli Virginiasta hengailemaan meidän kanssa New Yorkiin! :)


Punkerot paikallisella juna-asemalla lähössä yöshoppailemaan Times Squarelle. Myös noilla juna-asemilla oli ihan _sairaan_ kuuma, kuten myös metrotunneleissa. Niihin oikeesti meinas sulaa, eikä kannattanu kannella suklaata mukana, koska sekin ois sulanu. Niinpä hotkittiin eväät aina ennen tunneliin menemistä. Kannattaa ostaa paikallinen Metro Card, sillä pääsee nimittäin matkustelemaan sitten niin paljon kun haluaa! Metroissa tapaa myös poikaystäviä ja tapahtuu hassuja juttuja.. Kuten kerran Peppi istui litimärälle metron penkille vahingossa ja koko vaunu sai siitä hyvät naurut.. Eihän Peppi voinut ymmärtää, kun täydessä metrossa oli 2 paikkaa vapaana (jotka Mimmi oli käskenyt äkkiä vallata) ja monta ihmistä ympärillä huutaa "NOOONOOOONOOO" :D Niinpä siinä sitten kuljeskeltiin loppuilta mekko märkänä. :D


Pepekö se siellä hymyilee ja odottaa Mipeä sovituskopista. Mipe vähän sekos aina välillä.. Tuolta kaupasta tarttui muuten myös Mipelle matkaan pinkki nahkatakki, jonka Mipe joutui pukemaan myös paluumatkalla lentokoneeseen päälle, ettei laukku olis painanu niin paljon....


Aatelkaapas jos tuolla olis hissi rikki? Ei nää tytöt ainakaan lähtis yrittämään kivuta ylös asti..


Iltashoppailuiden välissä jakso aina poseerata.


Victoria's Secretiltä tarttui mukaan purnukka jos toinenkin..




Tuolla vietettiin kans yks päivä juoksemassa ympäriinsä, siitä lisää seuraavissa postauksissa..


Maisemia jälleen....


Maisemaa kaukaa katsottuna.. Maisema myös liikkui..


Yriteltiin opetella noita osotteita aina silleen pätevinä, mutta ei vielä ihan opittu. Ens kerralla aiotaan hallita ne täysin! Nycin "pohjakartta" on oikeesti tosi looginen.


Ei tarvii varmaan kertoa, että oltiin aika fiiliksissä kun sneakerit makso 30 dollaria, eli jotain alle 30 euroa? Miettikääpä Mipeä.. Se oikeesti kiroili aina kun löys jotkut uudet ihanuudet ja aika monet oli kerenny jo ostaa. :D



No siellähän se neiti jo onkin.. Tais ainakin toiset noista tulla ihan Suomeen asti..


Joo tuli.. Mimmi suhteellisen iloisena. :D Tuolla käveltäessä oli pyöräilyshortsit todella tarpeen, kyllähän te tiedätte mitä lihavan reisissä tapahtuu kuumalla, jos kävelet pitkiä matkoja ilman housuja... ;)


Iltasella pyörittiin aina mitä ihmeellisimmissä paikoissa. Tässä Peppi selvännäkijällä meksikolaiskorttelissa.. Toi oli todella pelottavaa, se ties ihan liikaa asioita!


Mimmi testasi matkan aikana varmaan kaikki erikoisimmatkin syötävät ja juotavat, itse pysyttelin lähinnä vain patukkalinjalla. Hershey's Cookie n' Cream ja Kit Kat White oli mun ehdottomia suosikkeja. Mimmillä oli kaikenmaailman sateenkaaria ja ihme limppareita aina testissä.. Tänä iltana se oli löytänyt noita värikkäitä Twizzlerssejä ja PIILOTTI ne Pepiltä, että saisi maistaa ensin. :D REILU KAVERI :D


Meidän Corner Shop. :) Tuolta käytiin ostamassa esim. vesipulloja hotellihuoneeseen.


Kuvailtiin metron penkkejä..


Kuvailtiin apteekkia..

Tän jälkeen mentiinkin sitten Brooklyn Music Festivaleille, josta juostiin (juuu......) bussiin ja kohti Virginiaa.. Nycista lisää piakkoin..

Ensimmäiset päivät oli ihan mielettömiä, koska päästiin oikeasti tutustumaan vähän siihen arkisempaan puoleen New Yorkista. Tavattiin ihan mahtavia tyyppejä ja hengailtiin vaan kaduilla ihmettelemässä sitä todella värikästä elämää. Kerran ei löydetty hotellille, kun oltiin jääty jossain ihme pysäkillä pois junasta ja paikallinen pizzakuskina toimiva poika opastikin sitten meidät perille. Kerran myös bussissa kuski varmisteli meidän jäädessä pois, että onhan teillä tytöt varmasti ase tai veitsi mukana, nyt ootte sellasilla kulmilla, että täällä ei kauheesti valkoisia nimittäin näy.. Eihän meillä tietenkään mitään ollut. :D Kertaakaan ei kuitenkaan pelottanut, vaan me imettiin sitä kulttuuria ja hyvää fiilistä itseemme ihan täysillä. Jo tämä puoli Brooklynista vakuutti meidät ihan täysin ja aiotaankin suunnata sinne uudestaan palatessamme New Yorkiin.. pian..

No miltä näyttää? Eikö näytetäkkin aika onnellisilta tuolla? :)


19 kommenttia:

  1. OUMAIGAAT teillä on olllu ihan älyttömän ihana reissu<3
    Ihan hyvin helpotti tätä omaa ny ikävää vähäse ehkä?
    I LOVE YOU BOTH ootte ihan sairaan söpön näkösinä ollu nykis liikenteessä

    VastaaPoista
  2. "kyllähän te tiedätte mitä lihavan reisissä tapahtuu kuumalla, jos kävelet pitkiä matkoja ilman housuja... ;)"
    Lol ;D
    Niin hyvin sanottu..

    VastaaPoista
  3. kiitti, nyt tulee tippa silmään kun ei pääse nykiin vähään aikaan (mikä siis on mun suurin unelma) :D Brooklyn kyllä kuulostaa ja näyttää sellaselta tooosi mielenkiintoselta ja just ihanalta ja rennolta paikalta, mut rupes vähä pelottaa kun tuli veitsistä ja aseista puhe..:D

    VastaaPoista
  4. ei vitsit ku nauran tääl töissä noille teidän "maisema"kuville! :DD kiitos tästä, asiakkaat miettii miks tärisen ja päästelen kummallisia ääniä... :D

    VastaaPoista
  5. Voi että, vau tytöt!! Määki niiiiiiiin haluan!!!!
    Paljonko teillä oli matkabudjetti? Osaatteko sanoa paljonko samankaltainen reissu kun teillä (ilman shoppausta) söisi lompakosta?

    - Sadie

    VastaaPoista
  6. Itelläänkin tulee tippa linssiin, kun tonne kaipaa NIIIIIIIIIIIIIIN paljon. <3 Voivoi, parasta ikinä.

    Me ei olla missään vaiheessa laskettu matkabudjettia sinänsä, mutta lennot makso 600e/hlö edestakas, ne olis saanut halvemmallakin mutta me otettiin ne tosi viimetingassa.

    Hotellista maksettiin vaan parilta yöltä, koska sitten mentiin Virginiaan Outin luokse ja konferenssin aikana meille maksettiin majotukset. Oltiin vielä vikat yöt sitten yhdessä hotellissa.

    Mutta oliskohan matkat + hotellit olleet yhteensä jotain tonnin per hlö?

    VastaaPoista
  7. Moi ! teistä oli juttua kouvolansanomissa (en tarkistanu päivämäärää milloin..) ja luin innolla ! :) Äitillekki näytin että,:''äiti,kato. mie luen noitten blogia ja nyt ne on kvl sanomissa!!'' haha,äiti vaa naureskeli kui höppänä olin :D:D

    VastaaPoista
  8. wau varmasti ollu niiin upee reissu:)

    VastaaPoista
  9. Voi että, mä alkaisin varmaan itkemään liikutuksesta kun pääsisin Nyciin! Ja sit olisin ihan transsissa koko ajan.. Unelma! Joskus vielä mä hengailen tuola :)

    VastaaPoista
  10. ihana postaus. näitä lisää.

    VastaaPoista
  11. oioioioioi ihana postaus! ny ny ny!

    VastaaPoista
  12. "kyllähän te tiedätte mitä lihavan reisissä tapahtuu kuumalla, jos kävelet pitkiä matkoja ilman housuja... ;)"

    Valitettavasti! Taitaa tämänkin läskin olla pakko ostaa pyöräilysortsit ensi kesäksi. :D

    VastaaPoista
  13. Vau, näyttää niiiiin kivalta! Teillä oli varmasti ihana reissu. :--)

    VastaaPoista
  14. hahaha. repeilin tota teidän "maisemien" kuvausta. kiva tietää että jollain muullakin on samat harrastukset kuin mulla ja mun kavereilla :)

    VastaaPoista
  15. aaa tulee niin mieleen omat jenkkimatkat; kitkat white, taco bell, macy's ja victoria secret....
    toi west 34th street ja broadway on muuten ihan siinä missä mun hotelli nykin matkalla :)

    VastaaPoista
  16. Aah, twizzlersit on ihan parhaita! Onneks niitä saa suomen cittareista niin ei pääse tulemana liian ikävä...

    Ja se cookies and cream..nam. Vois ehkä vinkata dominolle et sellaista vois tehä suomessakin...

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.