torstai 12. toukokuuta 2011

Hakuna Matata!

En tiedä oonko koskaan täällä blogissa sen erityisemmin maininnut, mutta kaikki mun lähellä olevat ihmiset sen tietää: Mä oon koko pienen elämäni halunnut Afrikkaan.


Meidän perheellä on aina ollut lähellämme ihmisiä jotka asuu jossain päin Afrikkaa ja täten myöskin esim. meidän sisustuksess aina Afrikka näkynyt. Muistan aina kun pienenä ihastelin kaikkia puisia maskeja ja värikkäitä kankaita joita saatiin lahjaksi. Ne oli mun mielestä ihan tajuttoman upeita ja hypistelinkin niitä usein.


Sanoin aina äidille, että haluan joskus mennä Afrikkaan ja erityisesti mua houkutteli ne eläimet. Näin kuvia muiden reissuilta ja huokailin onnesta nähdessäni ne apinat, norsut, kirahvit, seeprat sun muut. Minä olin myyty. En koskaan päässyt Afrikkaan, mutta lupasin itselleni, että aion joskus itseni sinne viedä kun olen aikuinen.


Täyttäessäni 18, rupesin selailemaan erilaisten avustusjärjestöjen sivuja ja mietin josko lähtisin avustustyöhön. Oon aina ollut tosi lapsirakas ja halunnut auttaa, joten se ei olisi ollut mikään mahdottomuus. Silloin mua kuitenkin piti täällä halu opiskella ja orastava ura, joten siirsin unelmaani. Onneksi, en nimittäin olisi mitenkään ollut valmis tuolloin lähtemään.. Nyt sen tiedän.


Nyt viimeaikoina mulla on jälleen kytenyt tämä Afrikka-kuume todella kovana. Juttelin jo Carolle jos se lähtisi mun kanssa Nigeriaan katsomaan perhettään ja neiti onnekseni innostuikin tästä vähän. Sinne vaan kuulemma täytyy saada kutsu ja nyt selvitelläänkin voisiko Caron perhe kutsua myös mut kylään. Hope so!


Selaillessani viime viikolla Finnmatkojen sivuja, osui silmiini myöskin tämä: Uusin talvikohde - Kenia. No eipä siinä, mutta Leijonakuningashan on yksi lemppari elokuvistani ja kuulemma sen tekijät on inspiroitunut Keniasta. Eipä siis tarvii varmaan sanoa kuka on halunnut Keniaan pienestä pitäen.. Yksi sana: Safari. Unelma. Pepin unelma. Peppi varmaan pillittäisi koko reissun siitä kaikesta kauneudesta. Jepajee. Mua ei myöskään helpota tippaakaan Mimmin suusta kuultu lause "Oon jo käynyt" jonka se muistaa aina mainita pälättäessäni Keniasta. :D Mimmi on siis nuorempana majaillut Tansaniassa muutaman kuukauden.


Katsokaa nyt:




"Hakuna Matata" :) Mä tahdon tuonne. Mietinkin tässä, että entäpä jos ensin menisin Afrikkaan käymään ja sitten jos se tunne jatkuu vielä sielläkin, niin sitten voisin vaikka pakata repun ja lähteä vähän kiertelemään siellä? Tämähän siis tarkoittaa armotonta rahan säästämistä, mutta unelmoida saa aina ja tavotteita on hyvä olla. Mun kriteeri poikaystävälle on muuten myös aina ollut: "Pitää tykätä Afrikasta" :D Oon vähän erikoinen ehkä.





Kiehtooko ketään muuta Afrikka? Mikä maa erityisesti? :)

22 kommenttia:

  1. Oooh, täältä löytyy myös yksi afrikka-hullu! o/ Varsinkin sansibar ja mombasa on pakko joskus vielä ihan omin silmin nähdä! :)Toivottavasti pääset Peppi lähtemään reissuun, varmasti aivan huikea kokemus.

    VastaaPoista
  2. haluaisin todellaki käydä afrikassa (-: kaveri on puoliks ghanalainen ja kun se käy afrikassa niin sieltä tulee aina tuliaisiks tosi upeita koruja (-: muutenkin ois kiva päästä esim. valokuvamaan sinne päin maailmaa. maalla ei väliä, mut joskus pitää kyllä päästä afrikkaan !

    VastaaPoista
  3. Kenia ja siellä Nairobi ja Mombasa unohtamatta safaria sanoinkuvaamaton kokemus. Voin suositella Jyväskyläläistä matkatoimistoa Helin Matkat. Järkkäsivät meille aivan ikimuistoisen reissun toiveiden mukaaan. Taitaa nykyään olla toimisto myös Helsingissä :)

    VastaaPoista
  4. Hehe mulla on Keniasta vähän toisenlainen kokemus.. Matkustimme ajankohtana jolloin piti olla kesä, mutta sadekausi vaan jatkui. Olimme mm pari päivää jumissa ilman ruokaa keskellä ei-mitään kun autolla ei enää päässyt eteen eikä taaksepäin rankkasateiden vuoksi. Aika hc reissu kaikenkaikkiaan. Eli aina ei oo pelkkää kauneutta :P. Ainakin ikimuistoinen matka.

    VastaaPoista
  5. Hei jos kiinnostaa, mä kävin just eteläafrikas, blogis ois kuvii, jos haluisit lisätä matkakuumettas (;

    VastaaPoista
  6. Täältäkin löytyy yksi Afrikasta hullaantunut! Itse aloin himoamaan Afrikassa käymistä, kun luin paljon aiheeseen liittyviä kirjoja. Esim. Valkoinen Masai-kirja on aivan mahtava :) Se kertoo länsimaalaisesta naisesta, joka muuttaa Afrikkaan masaisoturin vaimoksi alkeellisiin oloihin. Suosittelen!

    VastaaPoista
  7. Muakin kiinnostais mut jotenkin pelottaa myös se kulttuuri siellä koska on niin erilaista. No ehkä mä vielä uskallan joskus =) Mutta leijona kuningas on taas mun ihan super lemppari leffa ja aijonkin tatuoida tekstin hakuna matata itseeni heti kun saan varattua ajan.

    VastaaPoista
  8. Mä olen lähdössä Tansaniaan kuukaudeksi kesäkuun puolessa välissä. :) Osallistun sellaiselle kehitysmaalääketieteen kurssille (oon 5. vuoden lääkisopiskelija) ja käyn vaeltaa Kilimanjarolla ja seikkailemassa Zanzibarilla. Tervetuloa lueskelemaan Afrikka -juttujani blogistani. :D

    VastaaPoista
  9. Haha ei oo totta! :D Just lähetin hakupaperit vapaaehtoistyöprojektiin Keniaan :D Vastasivat sieltä, että ilmoittavat ensi viikolla josko minut valitaan. Unelmana siis orpokodissa työskentely jossain Afrikassa mutta ensi sijaisesti Keniassa.

    VastaaPoista
  10. Kenia ja Uganda ovat todellakin käymisen arvoisia. Mutta kannattaa ehkä muistaa, että nuo videot ym. antavat usein kovin romanttisen näkemyksen paikoista. Joskus safarilla ei näe mitään, tai eläimet on kaukana (muista kiikarit!!!!), vettä sataa ja tiet on mutaiset, ihmiset naureskelee ja haluaa rahaa ym. Näin ei tietenkään aina ole, mutta sitäkin puolta kannattaa miettiä.

    ps. pakko avautua kun mua aina häiritsee ihmiset jotka sanoo käyneensä Afrikassa tms - esim "Olen matkustanut Thaimaassa, Kiinassa, Espanjassa ja Afrikassa"...Afrikka on hyvin erilainen riippuen mistä maasta puhutaan, ja ihmiset käyttäytyvät kuin Afrikka olisi maa. Esim. Gambiasta kuulema ei villieläimiä ihan heti löydy :D

    VastaaPoista
  11. päässä alko soimaan välittömästi Toto-Africa <3

    oon _aina_ unelmoinu siitä, että pääsisin käymään afrikassa. awieeee ja sinne mie vielä meenkin !!
    Oon miettiny myös vapaaehtoistyötä(jotain lapsiin liittyvää..) afrikassa tai jossain muussa maassa, oisko vähän unelma ♥♥

    VastaaPoista
  12. hmm oon vasta hetki sitte alkanu aktiivisemmin lukea teijän blogia ja yks asia häiritsee nimittäin se, että en ikinä tiiä kumpi kirjottaa ku alotan lukemaan postausta. onko mulla jääny jotain huomaamatta vai pystyykö sen huomaamaan ku vasta kuvista/jutuista/postauksen lopusta :D nyt tietty ku meen kattoo niin tuolla lukee isolla heti ekana että "peppi kirjoitti tämän!!"

    VastaaPoista
  13. I like it! I like it!

    I think that your great!!

    VastaaPoista
  14. Suosittelen lämpimästi kaikille avustustyöhön afrikkaan aikoville kirjaa "Pitkä matka paratiisiin", siellä on ihan oikeasti ihmisiä, joilla on hätä. Onhan se tärkeetä et lapsetkin huomioidaan, mut jotenkin tuntuu että sinne olis jo hiukan ylitarjontaakin, mutta sitten ne traumoista kärsivät, eteenkin naiset, unohdetaan. :) Toivottavasti pääsette kaikki reissuun mielivät matkustamaan ^^

    VastaaPoista
  15. kyllä kiinnostaa. mun piti viime kesänä mennä marokkoon reissaan, lentoliputki oli jo ostettu mut mun piti sitte jäädä tekeen yhtä ylimäärästä tutkielmaa lipastolle niin perkele ku en sitte päässykkään! mut onneks kyseessä on vaan vesistön toinen ranta jossa asuin sillä hetkellä eli andalucía eli ne lentoliputki oli vaa jotain 20e luokkaa... mut pohjois-afrikka kiindee kyllä paljonkin, koska islamilainen kulttuuri, taide ja arkkitehtuuri on lemppareitani. enköhän vielä jouda sinne marokkoon kuitenkin, ellei sielläkin ala kunnon kansannousu.

    gambia on sellainen pikkuriikkinen (oliko peräti afrikan pienin?) maa josta tulee varmaan vielä kenian tavoin suosittu matkailupaikka. vielä tällä hetkellä taitaa olla vähän tuntemattomampi eli tripsit sinne on edullisempia... koitin järjestää tonne kihlajaismatkaa itelleni mutta päätettiin sitte säästää rahamme (myöskin poiccikseni hurmaavalla ja rohkealla tavalla haluaa karttaa kaikkea eksoottista...).

    taidan tänä kesänä mennä 2 kuukaudeksi kans tansaaniaan vapaaehtoisduuniin yhen brittiläisen järjestön kautta joka työskentelee paikallisen opetusminsteriön kanssa(egyptin ja etiopian kautta koitan järkätä parin päivän stop-overit!), joten oonki tässä alkanu reenaileen swahiliä ja lukeen matkaopasta... suurin projekti kuitenkin on rakentaa sellanen kameralaukku slr:lle joka ei herätä huomiota mutta olisi kohtalaisen turvallinen... mut on ryöstetty pari kertaa matkoillani niin oon aivan helvetin vainoharhainen xD

    mutta että niin ketään ei kiinnosta? paitsi mua kyllä joo. loppuelämäni aikana haluan ehottomasti vielä nähä luxorin, gizan pyramidit ofc, fezin (prkl vieläki vituttaa), malin mutamoskeijan (!!!!) ja lähinnä kaikki historialliset nähtävyydet. muinaiset kreikan ruinssit ois upeita just jossain libiassa... toivotaan että saatais gadaffi kiikkiin! safaritki ois kyllä kivoja. ketutttaa vähän ettei mulla oo rahaa ostaa kunnon objektiivejä ja linssejä jos pääsen safarille jo niinkin pian kuin tänä kesänä. nyyh. victorian putoukset, tuliskohan nähtyä kuitenki kans... jaaaa vaikka mitä.

    VastaaPoista
  16. kiinnostaa ja kiehtoo ja en malta odottaa että sinne pääsee uudestaan! Olin 2008 gambiassa ja senegalissa pari viikkoa ja on siellä vaan niin törkeen ihana fiilis. Se tosin oli vähän sellanen rantaloma, ja ens kerralla sinne painellessa haluun ihan syvälle kulttuuriin ja tutustua ihmisiin jne!
    Suunnitteilla onkin tossa kahen vuoden päästä kuhan valmistun ni ottasin ja lähtisin ainaki pariks kuukaudeks juurikin sinne itä-Afrikkaan eli haaveena ois suunnata ainakin Keniaan, Tansaniaan, Malawiin ja Mosambikiin. Tai sit takasin Gambiaan, siellä on nääs serkkujen juuret :-)

    VastaaPoista
  17. tää lähtee loppuvuodesta Nigeriaan tutustumaan poikaystävän perheeseen ja kotiseutuun. (:

    Afrikka-kärpänen on puraissut joskus yläasteella, ja rumpuharrastuksen ja etenkin nyt poikkiksen myötä hinku päästä matkustamaan on kasvanu.

    En jaksa odottaa reissua!

    VastaaPoista
  18. Mua toisaalta kiehtoo, mutta toisaalta pelottaa Afrikka! Haluaisin kyllä nähdä sen luonnon ja eläimet ja tutustua kultuuriin, mutta toisaalta taas, oon kuullut myös paljon negatiivisia asioita sinne matkanneilta (Gambiasta, Nigeriasta ja Ghanasta lähinnä). Pelottavin juttu on se, että harva sinne matkaava vältyy taudeilta, rokotuksista huolimatta ihmiset ovat saaneet milloin mitäkiä lihansyöjäloisia, malariaa, hepatiitti a:ta...Näitä pelkään. Toiseksi, ahdistaa ajatus siitä, että olet kuin sirkuseläin minne ikinä kuljetkin. Eli saa vähän vääränlaista huomiota, ihmiset haluavat ystävystyä vääristä syistä (valkoinen turisti = menolippu hyvinvointiparatiisiin). Jos kirjallisuus kiinnostaa, kannattaa lukea Half ow the yellow sun- nimisen romaanin. Kertoo Nigeriassa riehuneesta sodasta ja tietysti rakkautta ja draamaa mukana. Ihana kirja!

    VastaaPoista
  19. .... rumpuharrastuksen....

    VastaaPoista
  20. Namibia on myös kiinnostava näin suomalaisesta näkökulmasta. Suomi on ollut siellä ensimmäisenä maana tekemässä lähetystyötä ja Ahtisaarihan vaikutti myös maan itsenäistymiseen. Siellä on paljon luterilaisia ja ihmisillä on sellaisia nimiä kuin Martti ja Johannes. :D

    T: Jenni

    VastaaPoista
  21. Olin kaksi kuukautta vaihdossa Keniassa ja opiskelin paikallisessa koulussa siellä kuukauden, ja kuukauden kiertelin parin paikallisen kanssa. Älä missään nimessä reissaa sinne minkään matkatoimiston kautta! Se ei ole oikeaa Keniaa majoittua viiden tähden hotellissa ja nähdä ne pelkät norsut. Maa on aivan ihana, mutta varansa saa pitää. Kannattaa vuokrata Nairobista maasturi ja ajella (päiväsaikaan) paikasta toiseen. Ja safari! Ei voi ohittaa! Kannattaa mennä todella aikaisin ja palata juuri ennen auringonlaskua niin voi jopa nähdä niitä eläimiä. Rakatuin Keniaan ihan hulluna ja olen menossa ensi talvena sinne tuttuja moikkailemaan :) Kannattaa käydä!

    VastaaPoista
  22. Nyt on aivan pakko yhtyä edelliseen anonyymiin. Itse kävin viime talvena kahteen otteeseen Keniassa. Siskoni asui Nairobissa, joten hän tunsi jo jonkin verran paikallisia sekä osasi liikkua siellä hyvin. Liikkuimme ja olimme kuin paikalliset, kävimme myös maalla julkisiä kulkuneuvoja käyttäen. Vain Mombasassa olimme hotellissa ja se oli suuri pettymys. Heti kun poistui hotellin alueelta joku olu kyljessä kinuamassa "hello my fried, good price for you my friend" ja hinnat oli niiiiiin yläkanttiin. Mombasan hotellikin oli Kenian mittataulukon mukaan viiden tähden hotelli, mutta meidän mittataulukolla ehkä kahden tai kolmen. Hinnat oli totta kai länsimaalaiset eli todella kovat tasoon nähden. Ja safarit olivat mahtavia. Mitä nyt ekana päivänä kuskin piti hakea meidät 7.00, mutta tulikin klo 10 jälkeen. Oltiin sitten päivän kuumimpaan aikaa safarilla ja elukat oli nukkumassa :C. Safari matkan myynyt paikallinen firma ei ollut valituksestamme moksiskaa, mutta lupasi alennusta seuraavasta reissusta. Eipä ostettu toista safaria siltä firmalta. Keniassa kannattaa pitää pää kylmä, sillä luultavasti mikään ei aluksi mene niin kuin piti. Silti siellä on kivaa kun ottaa shillisti, ei välitä rahan vinkujuísta ja on itse ystävällinen. Huijareita siellä on joka lähtöön ja yleinen käsitys on että kaikki valkoiset ovat rikkaita. Silti suositelen kovasti ja aion itsekin mennä uudelleen. Eka kerta oli vähän pelottava, mutta tokalla kerralla tuntuin kuin olisin kotona :D

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.