maanantai 24. syyskuuta 2012

Africa was amazing!

Oravanpyörässä ollaan taas, jos näin kauniisti tämän syksyisen maanantaipäivän voi yhteen lauseeseen tiivistää. Tämä työpäivä on sisältänyt mm. älytöntä sähköpostin kanssa tappelua (joka jatkui pitkälle iltapäivään) ja muita hoidettavia asioita, joita luonnollisesti tuon Afrikkavisiittini aikana ehti kertya aikamoinen kasa. Onneks oli koko viime viikon ajan Tiina päivystelemässä sähköpostia ja hoitamassa akuuteimpia asioita alta pois, muuten olisin varmasti vielä pahemmassa pulassa, tuo netti kun oli tuolla toimintansa puolesta aina vähän niin ja näin ja aikataulu muutenkin niin täynnä ohjelmaa, että eipä tuota paljon ehtinyt vapaa-aikaa viettämään, saati sitten netissä roikkumaan... 

Kotiuduin tosiaan lauantai-iltana ja eilinen meni reissusta toipuessa. Mulla tuppaa maha menemään sekaisin aina vasta kotiin palattuani, joten eilinen meni myös siltä osin mukavissa merkeissä (sori, oli pakko jakaa tämä tieto, yleensä kun kaikkien pötsit ongelmoi siinä reissun aikana, niin mulla tämä tapahtuu just toiseen suuntaan...) :D Afrikan reissu itsessään oli upea, lisää siitä tulette vielä kuulemaan ja paljon, mutta kerrottakoon nyt vaikka ensialkuun, että matka oli yksi upeimmista (blogin kautta saaduista ja muutenkin) kokemuksista mitä olen päässyt elämässäni kokemaan. :)



Ja siellä oli todella kuuma. Ja todella kosteaa. Jos minun (joka en ikinä ennen ole hikoillut) naama näyttää välillä tältä niin voi miettiä, että lämmintä oli :D Tai sitten tuo kilpparivaivoihini määrätty Thyroxin vaan on alkanut toimimaan ihan tosissaan... 

En voi väittää, etteikö tehnyt hetken mieli tehdä uukkari tuolla Helsinki-Vantaalla ja lentää takaisin, tämä n.30 asteen pudotus ja lauantai-illan ja koko eilisen päivän jatkunut sade tuntuu nimittäin aikasta raa'alta vastaanotolta :D Sitten vilkaisin nilkkoihini jotka olivat todella turvoksissa lähes kellon ympäri matkustamisesta ja totesin, että parasta vaan luovuttaa ja tulin kiltisti kotiin. Seuraavan kerran Helsinki-Vantaalle olenkin suuntaamassa Pepin kanssa Nepalin reissun merkeissä kuitenkin jo alle kahden viikon kuluttua. 

Mitenkäs täällä menee? Onko tämä syksy ihan ok, vai halajaisitteko jonnekkin lämpöön? :)

Translation: I'm back in business. Africa was amazing, I will tell you more later... :) 

10 kommenttia:

  1. Hei Mimmi, Afrikka on mahtava. Lapsuus siellä meni ja eiköhän se Eurooppa kohta saa taas jäädä. Ymmärrän että on kova kiire, mutta olisitko ihan pikaisesti ehtinyt vastata kilppariarvoista sen verran, että millä TSH:lla sulle määrättiin tyroksiinit? Asun ulkomailla, ja pientä säätämistä kilppareiden kanssa, kun Suomessa olisivat lääkityksen aloittaneet mutta eivät halunneet niin tehdä ilman seurantaa. Ja täällä taas..nooh.. :)

    -emma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, itsekin sain viettää aikaa Tanzaniassa 1994-95 :)

      Mulla tais olla THS 5,6 tai jotain semmosta, jos oikein muistan. Ei siitä lääkityksestä mitään haittaa ole, joten kannattaa melkein ottaa se, jos mahdollista :)

      Poista
    2. Lääkityksestä voi olla myös haittaa!!! Olen itse elävä esimerkki siitä kun noilla arvoilla määrättiin Thyroxin, no itseasiassa lääkäri aloitti liian suurella annostuksella joten sekin on yksi syy, menin todella huonoon kuntoon ja olen viekäkin sen vuoksi sairauslomalle kolmatta vuotta peräkkäin. Syynä oli se, että todellisuudessa olikin ihan muu sairaus, jota ei vain kiiressä tutkittu ja tuo lääkitys vain pahensi "oikeaa" sairauttani. Ihmeellistä, kun tuosta Thyroxinista on tullut internetin ihmeellisessä maailmasssa niin suuri trendi, että ihmiset suosittelevat kilpirauhaslääkitystä, vaikka arvot voivat heitellä esimerkiksi stressistä tai muusta sairaudesta. Olen ollut mailivaihdossa monen ihmisen kanssa, joilla on määrätty Thyroxin tuollaisilla arvoilla ja lääke on vaan pahentanut oireita tai ei ole auttanut niihin, kun todellinen syy on muualla. Ja välttämättä näihin todellisiin sairauksiin ei ole edes miään parannuskeinoa tai niitä ei osasta tutkia tai muutenkin joudut aika paljon lääkärissä itse vaatia jos haluat jotain edistystä asioihisi.

      Ärsyttää vaan, kun ihmiset aina heittelevät internetistä kommentteja joista ei ole mitään hajua, vaan koska muutkin ovan sanoneet niin. Mutta toivottavasti sulle on lääke auttanut, Mimmi! En enempää sun kr- vajiksesta tiedä niin en viitsi siihen puuttuakaaan, mutta tuon halusin vaan oikaista :)

      Poista
    3. mikä sulla mimmi on tossa tyroksiinissa annostus jos saa kysyä? :) -emppu

      Poista
  2. Hei nyt loppuu nuo matkajutut! Ihan oikeasti teette normi-ihmisten elämästä täällä Suomen syksyssä aika hankalaa Lontoo-Afrikka-Nepal-kaikkimuutkiinnostavatpaikat -jutuilla! :D

    Eivaan oikeasti on tosi ihana lukea matkajuttuja ja varsinkin katsella kuvia! Jospa sitä itsekin pääsee sitten joskus katselemaan samoja maisemia, ainakin Lontooseen!

    Kaipaisin myös teidän mielipiteitä niistä Tempur-sängyistä. Tyynyistä annetut arviot ovat tulleet jo aika selväksi ;) mutta eikös ollutkin niin että saitte myös patjat/petarit testiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, on ollut ihania reissuja :)

      Tempuria tulossa varmasti lisää, itse asiassa yks aika kivakin juttu...

      Poista
  3. Mä en vaihtais Suomen syksyä mihinkään <3 Oon kolmisen viikkoa pyöräillyt kouluun ja vasta tänään oli ensimmäinen aamu kun tunsin sen ihanan syksyn kirpeyden mitä oon odottanut jostain heinäkuusta lähtien! Sunnuntaina täällä Turussa satoi myös koko päivän, minä kävelin pitkin tyhjiä katuja onnellisena. Olisin heittäny veivini tuolla Afrikassa, tää kroppa kestää kuumuutta ja lämpöä niin huonosti! :D Mutta ihanaa, että sulla oli mahtava reissu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh :) Jos tarviit sateisella säällä koirakaveria kävelylle niin täältä Nummelasta voi lainata yhtä sankaria... :D Ei oikein eilen kiinnostanut koiraa tuossa säässä lenkitellä...

      Poista
  4. Missä päin afrikkaa olit? Afrikkahan on niin pieni maanosa... XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä :) Kerron sitten kunhan saan lisää. Tällä hetkellä saan paljastaa olleeni vaan Afrikassa.

      Poista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.