sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Chilitonnikala-tortillavuoka

Meillä ruokahommat on hassusti rutinoitunut niin, että tosi usein perjantaina tai lauantaina tehdään tortilloja. Sunnuntaina, tai sillon ku ei keksitä mitään tai jaksa miettiä, tehdään puolestaan kanasalaattia erilaisilla variaatioilla. Tiiän aika montakin tyyppiä (esim. yhen Pepin), joka heittää yli jääneet tortillaletut menemään, koska ei keksi niille mitään käyttötarkotusta. No tässä yksi ihan tosi hyvä ja edullinen resepti, johon hyödynnän yli jääneet letut helposti ja nopeasti. Alunperin oon saanut reseptin vuosia sitten ystävältäni, mutta muokannut sitä vähän ja näyttääpä tuo alkuperäinen resepti olevan mm. täällä (en kyllä tajua miten tuon reseptin mukaan tähän valmistukseen menee 40min +20min paistamiseen, ite pyöräytän kyllä kymmenessä minuutissa koko setin valmiiksi).

Tästä riittää n. 3-4 henkilölle: 

- Tortillalettuja (yleensä näitä pieniä on meillä jäljellä esim 4kpl, jos on ollu semmonen kaheksan tortillaletun paketti)
- Pussi hernemaissipaprikaa
- Purkillinen ananasta
- Purkki chilitonnikalaa
- Purkki tonnikalapaloja öljyssä
- Vähän vajaa pari desiä ruokakermaa
- n.150g mieleistä juustoraastetta

Huom! Mitään mausteita ei tähän tarvita, sillä tuo chilitonnikala tekee kyllä tehtävänsä. 


Laita uuni lämpiämään 200°C. Sulata hetki hemapaa mikrossa, valuta ananaspurkista mehut pois, poista chilitonnikalapurkista mahdolliset isot chilit (muuten tulee ihan liian tulista) ja lorota ylimääräinen öljy toisesta tonnaripurkista pois. Sekoita kaikki nämä keskenään.


Rullaa settiä sopiva määrä tortillan sisään ja paloittele rulla n. kolmeen osaan.


Asettele rullat pystyasentoon uunivuokaan.


Avaa ruokakerma ja juustoraaste, halutessasi sekoita nämä keskenään. Itse en näitä sekoittele, vaan lorautan vähän vajaa 2dl kermaa vuokaan rullien päälle (kannattaa huomioida, että purkissa saattaa olla 2,5dl tavaraa, joten ei ihan kaikkee kannata tyrkätä menemään) ja heitän juustot perään.


Vuoka valmiina uuniin laitettavaksi. 


Paista n.20min vähän tilannetta seuraillen, anna vetäytyä muutama minuutti ja eikun syömään! Jos kermaa on lorautettu sopivassa suhteessa, ei tämän kuuluisi olla lautasella liian kosteaa, vaan kerma olisi imeytynyt lettuihin.

Ei ehkä se esteettisin sapuska, mutta pirun hyvää! Ja myös tyypille, joka ei tonnikalaa normaalisti syö maistuu... Makua voi muunnella valitsemalla erilaista tonnikalaa ja tietysti myös maustaa makunsa mukaan. Tämä chilitonnikalalla tehty setti saattaa herkimmille olla liian tulista (vaikka ne isot chilit onkin otettu pois), mutta ite tykkään kovasti. Ite en oo mikään hernemaissipaprikan ystävä, mutta tässä se menee oikein hyvin. Jos mielit enemmän esim hemapaa tai ananasta, kannattaa tyrkätä yks pussi/purkki enemmän mukaan :) Että eikun kokeilemaan!

Mitäs muita vinkkejä teillä on ylijääneiden tortillalettujen hyödyntämiseen? :) 

33 kommenttia:

  1. oij :) pakko testaa joskus! kuulostaa namilta :)

    VastaaPoista
  2. Oijoi... näyttääpä hyvältä! :) Helppoa, nopeeta ja ennen kaikkea, itse voi päättää täytteetkin. Täytyypä kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Quesadillat! Tortillaletun väliin juustoa, pekonia, jtn hyvää kinkkua, jalapenoja tai mitä ikinä nyt keksiikään ja paistetaan pannulla hetken aikaa, että juusto sulaa ja pinta vähän ruskistuu. Nam!

    VastaaPoista
  4. ja yhtää vähemmä rasvaa ei voi sitte laittaa??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokainen voi muokata ohjeen mieleisekseen :) Mutta jos tarviit vinkkiä niin laita tonnikala vedessä, vähärasvainen ruokakerma ja pienimäärä vähärasvaista juustoa (tai juusto kokonaan pois) ;)

      Poista
  5. Jos tuon koko setin sörsseliä tekee ja rullaa paketillisen tortilloja niin en oo kyllä ihan siihen 10min vielä selvinny...vuosia tätä tehny ja erilaisilla variaatioilla hyväksi havainnu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mulla ei yleensä oo ku se muutama lettu jälellä :D Toki vie enemmän aikaa jos rullaa useamman. Tuo on kyllä hyvä ohje :)

      Poista
  6. Toi on ihan sikahyvää, suosittelen! Tehty monet kerrat, om nom nom !! <3 :B Bongattiin tuo ohje joskus muistaakseni päälle vuosi sitten valion kermapurkista.

    VastaaPoista
  7. meillä tonnikalaa syö vaan koira, kissatkin nyrpistää nenäänsä...

    VastaaPoista
  8. Unohdin ostaa herne-maissi-paprikoita ni mun pötkylöissä on sisällä vaan tonnikalaa. :D Nää on uunissa! Kiitos Mimmi.

    VastaaPoista
  9. Kuulostaa hyvälle! Minä käytän usein ylijääneet tortillaletut pizzapohjina. Päälle vaan halutut täytteet ja hetkeksi uuniin, nopea ruoka sekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oon miettinyt tota kans. Nythän on tullu ihan Santa Marialta Tortilla Pizza-pohjat! En tiiä miten eroo tavallisista lettusista.

      Poista
  10. Kuulostaa namille, samoin tuo pizzapohja- vinkki!

    VastaaPoista
  11. Suosittelen kokeilemaan tortilla lasagnea! ihan sikä hyvää!

    Valmistusaineet:

    1 paketti(6 kpl) isoja vehnätortilloja

    Kastike:

    400g paistijauhelihaa
    1 sipuli
    2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
    3/4 tl suolaa
    2tl pippurisekoitusta
    1tlk (400 g)tomaattimurskaa
    1 prk(2,5 dl)Valio maustettua ruokakermaa Kolme juustoa
    1dl persiljaa
    1 pussi(150 g)Mozzarella raastetta

    Valmistusohje:
    Aloita lasagnen valmistaminen paistamalla jauheliha ja sipulit rasvassa pannulla. Mausta. Lisää tomaattimurska ja ruokakerma. Anna kiehahtaa. Nosta levyltä. Lisää hienonnettu persilja.
    Laita reilun kokoiseen pyöreään tai suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan kerroksittain ohuelti kastiketta, tortilloja (leikkaa suorakaiteen muotoiseen vuokaan tortillat puoliksi) ja juustoraastetta. Ripota pinnalle loppu juustoraaste.
    Kypsennä tortillalasagnea 225 asteessa uunin ala- /keskiosassa 10 - 15 min tai kunnes kuumaa ja pinta on saanut väriä.

    VastaaPoista
  12. Kuulostaapa hyvältä! Pakko kokeilla joku kerta, tortillalettuja jää aina yli..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, harmittaa heitellä niitä pois.

      Poista
    2. Muruset, pakastakaa ylimääräiset tortillaletut! Sulaa seuraavaan käyttöön ihan hetkessä ja jos sitäkään ei jaksa odottaa, niin mikro avuksi. Ei tarvii heittää ruokaa hukkaan :)

      Poista
  13. Ootteko koskaan miettineet kasvissyöntiä? Oon lukijana ymmärtänyt, että ootte kuitenkin eläinrakkaita ihmisiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan eläinrakkaita, mutta lihasta ei kyllä luovuta ;D

      Poista
    2. Mäkin olen miettinyt samaa. Eläinrakkaita ette kyllä millään voi olla. Liha = eläin!

      Poista
    3. Tota miten nämä kaksi asiaa sulkee toisensa pois?

      Poista
    4. Tietenkin niin, että jos jotain rakastat, et halua sille mitään pahaa: et kärsimystä, et kipua etkä varsinkaan turhaa kuolemaa. Lihansyöjä aktiivisesti aiheuttaa pahaa eläimille. Ehkä olette koirarakkaita ☺

      Poista
    5. Ehkä sitten näin, mutta rakastan kyllä eläimiä sekä elävinä että kuolleina ;)

      Poista
    6. Ps. Ehkä näkökannat asiaan ovat vain erilaiset? Mm. lemmikkilampaani Ilpo-vainaa lämmittää tänä päivänä työtuoliani työhuoneessa, eikä rakkauttani Ilpoa kohtaan voi kyllä kyseenalaistaa. Ilpo oli huippu tyyppi eläessään ja jatkaa samaan malliin varmasti vihreämmillä laitumilla tänäkin päivänä.

      Poista
  14. Meillä on pakkasessa varmaan neljän tortillalättypussin jämät. Siellä ne säilyy hyvin, mutta eipä tuu koskaan niitä sieltä kaivettua. Pitää ehdottomasti testata tota reseptiä! :D omnomnom.

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.