tiistai 8. tammikuuta 2013

-28,5°C

Savossa jouluna tuli myös ulkoiltua, vaikka pakkanen kovasti paukkuikin ja samalla napattiin yhtenä päivänä  asukuvat Raiskin minulle lahjoittamasta toppapuvusta. Saatiin siis vähän aikaa sitten Pepin kanssa valkata itsellemme mieluisat puvut Raiskin plussamallistosta ja voin kertoo, että oli enemmän kuin järkevä valinta ottaa koko valikoimasta tuo lämmin ja topattu Joela-puku. Se tunne, kun löydät oikean kokoiset ja pituiset toppahousut! Hauskaa muuten näitä kuvia ottaessa oli se, että kello oli kaksi päivällä ja aurinko alkoi jo laskea... No onneksi nyt ollaan jo huomattavasti lähempänä kevättä ;)

Ollaan saatu paljon kyselyitä ylipäätään talvitakeista ja mistä niitä saisi isoissa koissa hankittua ja ite ainakin kävin ihan Intersporteissa sovittelemassa näitä D-malliston takkeja. Malleja ja värejä oli mukavasti, kokoja kuitenkin aika huonosti, olivat takit tehneet ilmeisesti hyvin kauppansa (tämä oli tilanne siis joulukuussa). Testasin kuitenkin takkeja koissa väliltä 44-50, joistain meni päälle 44 ja tämä puku taas on kokoa 50. Kannattaa siis sovitella toisen mallista, vaikka joku malliston takki ei päälle ekalla kerralla mahtuisikaan. En itse asiassa ennen tätä edes tiennyt, että Raiskilla on plussakokoja ja yllätys takkien sopivuudesta oli erittäin positiivinen, mahtavaa on myös se, että takkeja on saatavilla jopa 64-kokoon saakka!






Pipo DAVID
Toppatakki ja -housut Raiski (50)
Kengät Sorel (8,5)



Puku on muuten musta, mutta nuo liukuvärjätyt vetoketjut tuovat hauskaa yksityiskohtaa kokonaisuuteen.



Että semmonen mimmi pakkasessa. Oisittepa nähneet Jykän, kun tassut meinas vuoronperään jäätyä ja toinen linkutti menemään kolmella tassulla :D

Toppapuku pääsee varmasti käyttöön taas täällä Nummelassa, kunhan vähän pakastuu (säätietojen mukaan siis jo viikonloppuna) ja taidanpa myös suunnata pitkästä aikaa viimeistään laskiaisena pulkkamäkeen, kun nyt kerta on ihan kunnon varusteet. :)

Mistä te muut isokokoiset ostatte toppavaatteenne? 

Pipo, toppapuku ja kengät blogin kautta saatu.
 

22 kommenttia:

  1. Mä katoin enste et siinä on OnePiece-toppahaalari. Sulautuu niin hyvin yhteen kuvissa takki ja housut :)

    VastaaPoista
  2. Erätukusta löysin tosi hyvän takin, hihat on oikean pituiset ja muutenkin aivan ihana takki. Ja LÄMMIN! Housuja vaan ei löydy, koska oon tosi lyhytjalkainen. Täytyy siis tarkistaa tää Raiski :) Kiitos postauksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salafakta minusta: siskoni on erätukussa töissä ;)

      Hyvä, että löyty takki, kokeile toppahousuja tuosta Raiskin mallistosta. Kiva, että postaus oli hyödyllinen :)

      Poista
  3. Itse olen jo vuosia tilannut Hobby Hallista toppavaatteet. Hobbarihan myy juurikin Raiskin D-mitoitettuja ulkoilupukuja. Mukavaa kun isommallekkin löytyy teknisiltä ominaisuuksiltaan hyviä kamppeita laskettelurinteeseen ja muuhun ulkoiluun. :-)

    Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää, että Hobby Hall myy tuota Raiskin plussaa. Ite ei oo sieltä tullutkaan vaatteita tilattua, ainoastaan terassikalusto :D

      Poista
  4. "Mistä te muut isokokoiset ostatte toppavaatteenne? "

    -En mistään koska missään ei ole. Mutta kiitos tämän, nyt tiedän mistä sellaisen mahdollisesti voisi löytää!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, hyvä että postaus auttoi! Nihkeetä palella, jos ei löydä kunnon vaatteita talveksi :)

      Poista
  5. Minä ostin tänään Vantaalta Luhta Outletista ihanan Icepeakin laskettelu/ulkoilutakin kokoa 48, siellä on kaikkia eri merkkejä ja puoleen hintaan :) Tuo sinunkin pukusi on tosi kiva, itse en vain halunnut TÄLLÄKERTAA taas mustaa takkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuulla, onko Luhdalla kokoja kuinka suureen saakka?

      Onneksi nuita pukuja on myös eri väreissä, mulle ne nyt oli päättäneet lähettää tuon mustan, vaikka mielelläni olisin pyörinyt myös muun värisissä :)

      Poista
    2. Luhdalta löytyy kanssa D-malleja ainakin kokoon 52 asti.

      Poista
  6. Olen itse myös n. kokoa 50, mutta pituutta 182, jolloin suurin haaste aina vaatteiden ostamisessa on housujen pituus - tai minun tapauksessa niiden lyhyys. Raiskin housut on onnettoman lyhyitä itselle, eli jos on vinkkejä pitkistä toppahousuista/ulkoiluhousuista niin otetaan vinkkiä vastaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun eilen selailin nuita Raiskin plussamalleja niin joitain housuja sai jotenkin pidennettyä joku 3cm tms. Mikähän malli se oli... Ja mites jos ostaa housut miesten puolelta? Pitäis ainakin pituutta löytyä :)

      Poista
    2. Moikka!
      Raiskin ulkoiluhousuja saa pidennettyä jopa 8cm :)

      Poista
  7. Oih! näyttää hyvältä :) ihanan talvinen meininki!

    VastaaPoista
  8. Kapp Ahlista löytyi takki, kiitos heille isokokoisten vaatteista. Toppahousujen kanssa on aina ollut ongelma. Nykyiset ovat Citymarketista, miesten mallistosta. Lahkeet on liian pitkät mutta ne saa onneksi kiristettyä. Nyt kylläkin nämä housut on käyneet taas pieneksi vyötäröltä.. *huokaus*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että kuitenkin löytyi jostain :) Miesten mallistossa ne joissa on joku kiristysjuttu tai resori lahkeessa on ollu ihan ok, mut kyllä tuo oikeen mittanen housu ja leveys on kivempi.

      Nyt jos vyötärö ahistaa niin tarkistamaan vähän ruokailuja ja ehkä vähän liikkumaankin niin lähtee turvotus pois :) Tsemiä!

      Poista
  9. Sunnuntaina urakoin itselleni juuri uudet toppavaatteet Jumbon Stadiumista. En ole ihan varma oliko ne miesten mallia, mutta XXL-koko takista ja housuista oli sopivia. Täytyy kyllä todeta, että valinnan varaa ei ollut kovinkaan paljoa. Onneksi nämä olivat iloisen värikkäitä eikä niitä iänikuisen mustia.
    Prisman C- ja D-mitoitetut Skilan asut eivät olleet sopivia, vaan takit jäivät pieniksi rinnuksesta. Täytyy toivoa, että tämä setti kestää pitkään, koska uuden hankkiminen ei ole ihan heittämällä tehty.
    Kunhan olisin tiennyt tästä Raiskin mallistosta ajoissa.
    No, opia ikä kaikki! Kiitokset vinkistä.

    VastaaPoista
  10. Mä tilasin semmoisen setin missä oli tekninen kerrasto, fleecepuku ja kuoripuku niin Erätukusta. Tilasin myös toisen mikrokuituisen setin joka käy syyslenkille ja talvella hiihtämiseen sopivien välikerrosten kanssa. Heillä on aika suppea valikoima mutta tilatessa annat painon, pituuden ja vyötärön ympäryksen ja saat postissa sopivan puvun. Olen tosi tyytyväinen. Omani oli kokoa XL kun esim. housuissa käytän kokoa 48 ja paidassa ehkä 46-48.

    VastaaPoista
  11. Mulla on samanlainen puku, hobby hallista! Tosin raiskin plussa-mallistosta on huonojakin kokemuksia, tilasin hobby hallista krisna-mallisen ulkoilupuvun, jonka saumat purkautui jo puolen vuoden käytön jälkeen. Hobby hall korvasi huimat 25 euroa ( puku maksoi noin 120 euroa...)ja raiski ei ottanut asiaan kantaa ollenkaan. Surkeaa asiakaspalvelua. Mutta tuo toppapuku on toivottavasti hieman kestävämpi!

    Kikka

    VastaaPoista
  12. Voi että, olis itekin pitänyt vilkasta tänne ennen toppatakkiostostelua! Meinasi itelläni jo usko loppua ja parku päästä kun koko kaupungista ei meinannut löytyä sopivan kokoista toppapukua (jotakuinkin 50), ei edes urheiluliikkeistä. Eilen kävin vielä kuitenkin paikallisessa Tehdas-Asussa ja sieltä löytyi hyvä ja lämmin puku, oli edullinenkin vielä. Harmittaa vain kun takista olisi mennyt pienempikin koko. Mutta nyt on lämmin ulkoilla.

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.